Yoga Yapan Kadınların Mekanı

bende izmirdeyim başlamayı düşünüyorum.fıtıklarada iyi geldiğini duymuştum.

eskiden kafamı yastığa koyar koymaz uyurdum, hatta daha kafam yastığa değmeden havadayken başlardım rüya görmeye :KK60: son zamanlarda yatakta 1 saat dönüyorum.

dün gece nefesime yoğunlaştım yatakta. derin sakin diyaframdan aldım soluğumu, uykuya daldım..

yoganın bu nefes ile başlamasında vardır bir hayır diyorum ve hemen doğru nefes almanın yararı anlamı araştırıyorum :KK34:

aynen...kundalini yoga yapıyorum bende...

Bende üç buçuk senedir Orijinal Yoga Sistemini uyguluyorum, inanılmaz etkileri var...

Bende Akif Manafın dvdsini alıp başlamak istiyorum.Kpss derdinden o kadar gerildim ki gerilmekten hiç bişey yapamıyorum.

Uzun süredir giremedim kk'ya. özel mesajlarda bir sorun çıktı, arkadaşa yazmıştım ama ne gönderdiğim mesaj gitti ne de göndereni görebiliyorum artık. umarım bana o özel mesajı gönderen arkadaş burayı görür.

pilatesle mi yogayla mı daha iyi zayıflanacağını, daha güzel bir vücuda sahip olunacağını soruyordu. ben de yogayı övüyordum.

yoga yaparken kişi yorulmadığı için, zorlanmadığı için uzun uzun yoga yapabilir, her gün bir saatini yogaya ayırırsa hem harika bir vücuda sahip olacağını hem de zihin sağlığını olumlu etkileyeceğini yazdım, kan akışı hızlanacak, beynine bol bol oksijen gidecek, vücudu hem rahatlayacak hem de dirilik gelecektir, ama pilates yaparsa hemen yorulacaktır, belki bıkacaktır. çünkü bol bol zorlanacak ve ertei gün belki canı hareketleri yapmak istemeyecek, ayrıca her gün bir saat pilates yapmak her babayiğidin harcı değildir, tamam taş gibi olursun ama deli zorlanırsın. feci bir irade lazım. ayrıca yoganın sağladığı motivasyona da ulaşamazsın.

diğer özel mesaj da Ankaradaki yoga kursu ile ilgiliydi, hocamız bir ara dünya turuna çıktı şu sıralar da Türkiye turunda, özel bir spor merkezi değil, yani adı yok, hocamız kendi imkanlarıyla para kazanma derdi olmadan ders veriyordu bir apartmanda, tamamen yoga için dizayn edilmiş, eğer yeniden başlarsa buradan haber veririm.

$20090416-yoga.jpg

gününüz dolu dolu geçsin :KK71:

Bende 5 tibet egzersizini yapmaya başladım. 11. haftam oldu. Sizin bilginiz varmı bu hareketlerle ilgili. :)

çok güzel ve yararlı hareketler, devamlı yapabiliyorsan, ara vermediysen süper olmuşsundur.. özellikle 2. hareket alt karın kaslarını ve sırtı güçlendirici ve çok zor, boynuna dikkat etmelisin. 5. hareket güneşe selamdan bir parça, çok iyi yapıyorsun :KK34:

Başladığımdan beri hiç bırakmadım. Ama şu an pek bir değişiklik hissetmedim. Sadece geçen hafta başka kişilerinde yaşadığı gibi idrarda hoş olmayan bir koku o kadar. 1 veya 2 gün sürdü. Güneşe selamı birkaç kere yaptım ama zaten 5. hareketle benzer olduğu için fazla hareketle kendimi sıkmak istemedim. Çünkü ne kadar çok hareket o kadar çabuk sıkılacağım biliyorum. Kilolu değilim ama göbeğim var ve kollarımın sıkılaşması lazım inşallah bu hareketler işe yarar. Enerji verdiğini ve sakinleştirdiğini söyleyen arkadaşlar var ve kitabını da aldım. Bu etkiler hala olmadı bende diye düşünüyorum. :) Hala sinirliyim ve kendimi yorgun hissediyorum. Son günlerde sıcaktan dolayı ve hareketler arttıkça zorlamasından dolayı, özellikle 2. hareket sıkılmaya başladım ama bırakmayı düşünmüyorum. İnşallah devam ederim. :)

Son düzenleme:
Cihangiy yoga da ortam ve hocalar super
Yoga_outside.jpg

11 Aralıkta (yarın) yogaya yeniden başlıyorum. Sadece haftada 1 gün (cumartesi) 1.5 saat, diğer günler de az da olsa kendi çapımda yapmayı düşünüyorum, tabi hep beraber, katkı ve teşviklerinizle, yogaya yeni başlayan, başlamak isteyen, yeniden başlamak isteyen ve çoktan içinde olanlar...

Yaptıklarınız, programlarınız, deneyimleriniz, önerileriniz ve güzel alıntılarınızla (kaynak göstererek)...

Hepinizi bekliyorum..

Merhaba, Ankara kizilay civarinda bildiginiz, memnun kaldiginiz bir yoga merkezi var mi? Kisa bi sure yaptim cokbegendim ama su an yapacak yer bulamadim :KK43:( Tesekkurler

Kızlar dün ilk defa bir yoga merkezinde yin yoga denedim. Dizlerimde kireçlenme ve kıkırdak yumuşaması oldugu için iyi geleceğini düşündüm. Bakalım birkaç hafta deneyeceğim. Daha önce aynı yerde yoga yapıyordum ama ilk defa farklı bir stil denedm. Yoga hocası dizlerim için şifa terapisi yapabileceğini söyledi. Ama bu tip şeylere pek güvenemiyorum ucunda para oldugu için yoksa çok merak ediyorum :KK43:(

Önce şunu söyliyim. Daha önce çok doktora gittim hepsi dizimin haline şaşıyordu çünkü yagmurlu havalarda yürüyemiyorum bile. işten izin alıp yatıyorum ayaga kalkamıyorum bir senedir kalçam da başladı. Normalde menapozdan sonra kadın vücudunda olan şeyler bende 19 yaşımda başladı. (Şimdi 25 yaşımdayım :) ) Ya da bir yanlış spor ve sakatlanma sonucu oluşabilecek şeyler ama hayatımda hiç spor yapmadım sakatlanabilecek :)

hocamız dizimdeki sorunların sebebini çok enteresan şekilde açıkladı. Dizinde ne yük var senin hangi dizin gibi sorular sordu. Şimdi ayrıntıya girmek istemiyorum sorunlarımı paylaşmiyim ama babamla ne yaşadıysam önüme koydu kadın. Kardeşime annelik taslamalarıma kadar hissetti. Kardeşin var mı dedi. evet dedm. Sen onun annesi değilsin. iyi bi abla olabilmek için anne olmayı bırak. Yoksa ilerde kendi çocuklarına da ablalık yapıcan. Hayatındaki rolleri iyi oyna. Annenin babanın da kölesi değilsin. Bacaklarına daha fazla yüklenme gibi şeyler dedi. Söylediği her şey o kadar dogruydu ki. Bunları 2 dk lık sohbetimizde söylemesi... İnanılmaz etkilendim. Yine de şifa terapisi önerisini reddettim dediğim gibi. Ama yinyogaya kesinlikle devam edicem.

Diz agrılaırnız varsa önce kendinizi dinleyin derim. Ben gerçekten etkilendem yaa :)

Bu tarz şeylerle ilgilenen varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim :)

Ben de yogaya karşı büyük bir ilgi duymakla beraber, günde 7 şer kere tibet hareketlerini yapmaktan öteye gidemedim.

İnternetten yapayım dedim fakat bir disipline oturmadı. Bu başlığı ilgiyle takip edeceğim

Ben de motive oldum, bu sabah netten güneşe selam hareketlerine bakarak tekrarlar yaptım. Daha çok öğrenmek için oldu tam doğru yaptığımı düşünmüyorum bugün için.

Ve şu anda başlangıç seviyesi için 20 dk lık bir video buldum. Haydi bakalım. Siz de yaptıklarınızı yazın olur mu

Güneşe selama devam, tibet hareketlerini 9 a çıkardım.

Kocaelinde öğrenciyim yogaya başlamıştım izmitte devam etmek istiyorum. Bildiğiniz iyi bi yer var mı? Yoga academy nasıl mesela?

merhabalar 1 senedir düzenli olarak yoga yapıyorum. bilgi almak isteyenlere, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım =)

X