Yks_fen bilgisi öğretmenliği tercih

naçizane tavsiyem, fen bilgisi okumak yerine 2 yıllık uçak teknikerliğini tercih ederdim. tusaş meslek yüksek okulu var gazinin. araştırın ne demek istediğimi anlarsınız.
Arkadasim lisede ucak bakim teknisyenligi mi ne okudu. Mezun olduktan birkac yil sonra lüks araba aldı. Sivil havacilik okuyanlar falan da hemen iś buluyor.

Fen bilgisi ataması az bi bölüm e bi de 4 sene sonrasını düşünün bunun
Yerinizde olsam şu saatten sonra öğretmenlik yazacaksam sınıf ya da ingilizce yazarım.

Atanamayan arkadaşlarım var öyle özelde çalışırım demek malesef kolay değil.hem ücret hem iş yükü olarak.bir de iş bulmak da kolay değil

Hemşirelik ebelik gibi bölümler daha mantıklı bence

Ben sizi anliyorum işsizlik psikolojisi insana her seyi yaptiriyor. Siz su an para kazanayim da tas olsa da yerim kafasindasiniz. Ama bence hatalisiniz yani lisans bölümlerinden atanmak cok cok zor. Ancak iyi bif ünide mühendislik falan okuyup kendinizi gelistifeceksiniz öyle kardesim odtü mezunu is arıyor halbuki isin ona gelmesi lazım. Önlisanslar daha kolay ataniyor.
Doğru söylüyorsunuz tekrardan bir gözden geçireceğim önlisans bölümlerini

Arkadasim lisede ucak bakim teknisyenligi mi ne okudu. Mezun olduktan birkac yil sonra lüks araba aldı. Sivil havacilik okuyanlar falan da hemen iś buluyor.
ben doktora yapıyorum ona rağmen arada acaba okusam mı diyorum. :KK43: tusaşta ilk başladıkları gün itibariyle tai de staja başlıyorlar bitirene kadar da asgari ücretin yarısını alıyorlar. sonra tai de işe girtme ihtimalleri %80

Fen bilgisi ataması az bi bölüm e bi de 4 sene sonrasını düşünün bunun
Yerinizde olsam şu saatten sonra öğretmenlik yazacaksam sınıf ya da ingilizce yazarım.

Atanamayan arkadaşlarım var öyle özelde çalışırım demek malesef kolay değil.hem ücret hem iş yükü olarak.bir de iş bulmak da kolay değil

Hemşirelik ebelik gibi bölümler daha mantıklı bence
Deminde sınıf için bir arkadaş olumsuz yönde konuştu aslında sonuç olarak öğretmenlik biraz riskli bir meslek farkındayım

ben doktora yapıyorum ona rağmen arada acaba okusam mı diyorum. :KK43: tusaşta ilk başladıkları gün itibariyle tai de staja başlıyorlar bitirene kadar da asgari ücretin yarısını alıyorlar. sonra tai de işe girtme ihtimalleri %80
Durum gerçekten bu kadar ciddiyse bu bölümü araştıracağım en mantıklısı gelecek vaat eden bir bölüm sonuçta

Benim arkadaşlarımın çoğu asgari ücrete çalışıyor özel okullarda.. sınav vs gibi kurumların maaşları gibi ödemiyor her özel okul
İyi calisiyorlarmis asgari ücrete branscilara düşük verir diyor her calisan. Gerci bazi özel okullar nasil devlette iyep falan varsa ekders karsiliginda bazi özel okullarda mesai saati disi calistirarak o parayi veriyordur.

Benim arkadasim thy de basladi direk hala teknisyen ve cok iyi kazaniyor.

Durum gerçekten bu kadar ciddiyse bu bölümü araştıracağım en mantıklısı gelecek vaat eden bir bölüm sonuçta
tabi ki. diyelim tai ye giremedin, dgs ile uçak mühendisliğine geçiş var . Fen bilgisi okuyup özelde asgari ücret bile alamayacaksın acı gerçek. Okuması da kolay değil zor bölüm

Konu sahibi bir de sinif öğretmenligi okuyip özel egitim belgesi alirsan hicbir kurum seni 3binden asagi calistirmaz her yerde is bulursun. Cocuk gelisim okuyorsan da yardimci öğretmen belgesi alirsin gene 2.5 dan asagi calismazsin. Zihinsel engelliler öğretmenligi oku direk atamasi fena değil is bulmasi da garanti

Fen bilgisi öğretmenliğinde 2016 yılında atanan son kadrolu ogretmenlerdenim.O zaman da zordu atanmak,mülakat olaylarından sonra daha zor.Mezun olduğum üniversitenin arada kontenjan durumuna bakıyorum ve dolmuyor evet.Cunku gelecek kaygısı, okusam atanabilir miyim?Özel de iş bulabilir miyim? sıkıntısı.
Benim hedefim bu degildi.Fizik kimya yeterli derecede görüp tekrar sınava girecektim başka bölüm için.Ama sevmiş ve devam etmiştim.Bence başka seçeneklerin de olsun...

Okunurken de kolay bölüm olmadığı söylenmis.Eger aynıysa sahiden öyle.Genel matematik genel fizik genel kimya genel biyoloji ikişer yıldı galiba, bunları gördük ağır bir şekilde anatomi vs.Sonra eğitim ağırlıklı oldu dersler.

Acık ara veterinerlik
Hem ataması ogretmenliğe gore daha kolay
Hemde istersen kendi işinin patronu olursun acarsın luks bir semtte dükkan oldu bitti
Ogretmenlik düşünme..
Hemen hemen gıdayla ilgili her firmada cok kolay iş bulursun. Et ve balık kurumu gibi yerlerde, çiftliklerde.. Sadece imza yetkisi için bile işe alımı cok olan bir bolum
İyice arastır.. Pişman olmazsın

Sadece iş bulmak amaçlı değil sevdiğim için de aynı zamanda. Ama ne kadar doğru bir tercih ben de emin değilim
Bilemedim
Gerci butun ogretmenler de severek isteyerek secmiyordur da
Siz yine de kendiniz icin bu hatayi yapmayin. Ogretmenlik ozveri ister,tahammul ister,her meslek bunlari istemiyor iyi dusunun

Fen bilgisi öğretmenliğinden (bölümde en yüksek puanla alan üniversiteden) mezun oluyorum. Atanması biraz sıkıntı. Ayrıca eğer iyi bir yerde okuyacaksanız ödev ve sınavlarla gereksiz zorluyorlar. Çekilmez. Bir daha tercih yapacak olsam gitmem.
BIr de bölümlerin programları değişti. Alan dersleri falan azaldı. Alan dersi almadan insanlar nasıl kpss kazanacak merak ediyorum.

Siz konuya bayağı fransızsınız galiba fen bilgisi öğretmenleri 85 le bile atanamıyor. Özel de asgari ücret veriyor bilginiz olsun. Memurlar net vs forumlarda güzel bir araştırma yapın. Yoksa boş yere 4 yıl okuyacaksınız
Konuya Fransız olan sizsiniz bence. Çalıştığım okula 18 Mart atamasında 80 puanla Fen Bilimleri öğretmeni atandı daha yeni.
Fizik, kimya ile karıştırıyorsunuz.

Konu sahibi bu bölümün ataması çok kötü değil diğer ogretmenliklere göre. Ciddiye alır çalışırsan atanmaman için sebep yok. Ama daha kontenjanı dolmayan okullarda bu bölümü okuyacak puan anca alıyorsan KPSS'de çok çok zorlanirsin, ona göre seç yolunu. İşin ucunda 4 yıl okuyup emeğinin karşılığını alamamak var.

X