Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Endüstri mühendisliği ve elektrik elektronik olabilir gibi düşünüyorum.Çevremde pek fazla mühendis olmadığı için sorularım biraz genel.Birde çok fazla çap yapan duymayınca etrafta böyle oluyor.Güzel çekmişsiniz ama sorularınız çok genel üniversitede üniversitenin belirlediği bölümler arasında ortalamanız yetiyorsa çap yapabilirsiniz evet. Ne okuyup ne okumamalısınız kısmı da size bağlı, her bölümde işsizlik riski var.
Tebrik ederim. Ben sayısalcı değilim ama bildiğim kadarıyla Yazılım alanı şuan çok talep görüyor. Çap yaparsanız çok daha iyi olur. Her okulun şartları farklı. Ortak dersleri saydırabiliyorsunuz. İlk iki yil derslerinize cok çalışıp ilgi alanınız olan başka bir bölümle Çap yapabilirsiniz. Ortalamaniz yüksek olmalı. Şimdiden başarılar dilerimSayısal
Yazılım alanında 4-5 yıla eski ihtiyaç kalmaz diyorlar. Yinede teşekkür ederim.Tebrik ederim. Ben sayısalcı değilim ama bildiğim kadarıyla Yazılım alanı şuan çok talep görüyor. Çap yaparsanız çok daha iyi olur. Her okulun şartları farklı. Ortak dersleri saydırabiliyorsunuz. İlk iki yil derslerinize cok çalışıp ilgi alanınız olan başka bir bölümle Çap yapabilirsiniz. Ortalamaniz yüksek olmalı. Şimdiden başarılar dilerim
hakkınızda hayırlsıı olsun ama genel sormussun canımYks de mezun yılım 86 binden 44 bine çektim:). Hangi bölüm okumamalıyım(4 -5 yıl sonra iş bulabilirmiyim) ? Üniversitede Çap yapabilirmiyim nasıl yaparım?
Evet, bildiğim kadarıyla Biyomedikal Mühendisliği de iyiymiş. Meslek lisesinde okurken akrabası Biyomedikal Mühendisi olan bi tanıdığım demişti. Çok iyi arastirmanizi tavsiye ederim. Ama İnşaat okumayın çünkü okumuş tanidigim var ve 6 senedir iş bulamadı. Bulamayınca da yazılıma yöneldi.Yazılım alanında 4-5 yıla eski ihtiyaç kalmaz diyorlar. Yinede teşekkür ederim.
Benim iki üç tanıdığım var inşaat mühendisi ve malzeme mühendisi olan ama hepsi İtü ve ODTÜ çıkışlı.Bazı büyük şirketler cv gönderenlerin okuluna çok dikkat ediyor.Mühendislik dallarında okulun cidden isim yapmış olması şart,iyi maaşla iş bulmak için.Evet, bildiğim kadarıyla Biyomedikal Mühendisliği de iyiymiş. Meslek lisesinde okurken akrabası Biyomedikal Mühendisi olan bi tanıdığım demişti. Çok iyi arastirmanizi tavsiye ederim. Ama İnşaat okumayın çünkü okumuş tanidigim var ve 6 senedir iş bulamadı. Bulamayınca da yazılıma yöneldi.
İTÜ ve ODTÜ inşaat oluyor gibi fakat inşaat mühendisliği yapılır mı?Benim iki üç tanıdığım var inşaat mühendisi ve malzeme mühendisi olan ama hepsi İtü ve ODTÜ çıkışlı.Bazı büyük şirketler cv gönderenlerin okuluna çok dikkat ediyor.Mühendislik dallarında okulun cidden isim yapmış olması şart,iyi maaşla iş bulmak için.
Yapılmaz. Şu dönemde sağlık dışında pek bölüm okunmaz gibi geliyor bana (Türkiye için geçerli). Hele ki mühendislikler içinde en sefil durumda olanı da inşaat mühendisliği şu an.İTÜ ve ODTÜ inşaat oluyor gibi fakat inşaat mühendisliği yapılır mı?
Ben bu yorumu mantikli bulmadim, iyi bir universiteden muhendislik mezunu olan kisilerin gayet onu acik oluyor. Hatta arttiriyorum iyi bir uniden iktisat, isletme mezunu olan kisiler de gayet iyi isler bulabiliyor ve yurtdisi hedefi varsa pek de zorlanmiyor.Yapılmaz. Şu dönemde sağlık dışında pek bölüm okunmaz gibi geliyor bana (Türkiye için geçerli). Hele ki mühendislikler içinde en sefil durumda olanı da inşaat mühendisliği şu an.
Türkiye'de kalacaksan yapılmaz.Saydıklarım okul biter bitmez iş bulup yurtdışına gittiler.Biri Gürcistan diğerleri Balkan ülkelerinde. Yok illa Türkiye'de yaşayacağım düşüncen varsa yapılmaz.İnşaat mühendisi Türkiye'de değer görmüyor.İTÜ ve ODTÜ inşaat oluyor gibi fakat inşaat mühendisliği yapılır mı?
Aslında inşaat için doğru çünkü avrupada bir çok ülkede bina sınırlandırması olduğunu duymuştum .Ben bu yorumu mantikli bulmadim, iyi bir universiteden muhendislik mezunu olan kisilerin gayet onu acik oluyor. Hatta arttiriyorum iyi bir uniden iktisat, isletme mezunu olan kisiler de gayet iyi isler bulabiliyor ve yurtdisi hedefi varsa pek de zorlanmiyor.
Kesinlikle Koç İşletme mezunu olmak var,birde Sütçü İmam var.Okul bu durumda çok büyük rol oynuyor.Ben bu yorumu mantikli bulmadim, iyi bir universiteden muhendislik mezunu olan kisilerin gayet onu acik oluyor. Hatta arttiriyorum iyi bir uniden iktisat, isletme mezunu olan kisiler de gayet iyi isler bulabiliyor ve yurtdisi hedefi varsa pek de zorlanmiyor.
Insaat muhendisligi okumayin, kendinize yazik edersiniz. Insaat muhendisligi mezunu olup daha sonrasinda farkli bir is yaparim, yazilimci vb olurum diyorsaniz o baska. Bunda da planlamanizi iyi yapmaniz gerekir.İTÜ ve ODTÜ inşaat oluyor gibi fakat inşaat mühendisliği yapılır mı?
İnşaat bina demek değil ki,belli alana yoğunlaşıyorlar onlarda,su var,bina var yol köprü yapımı var. Benim tanıdıklarım hep otoyol yapımı projelerinde çalışıyor.Geniş kapsamlı inşaat ama Türkiye'de zor.Aslında inşaat için doğru çünkü avrupada bir çok ülkede bina sınırlandırması olduğunu duymuştum .
Okul çok önemli dediğiniz gibi. Benim tanıdık Gazi İnşaat mezunuydu mesela. Gazi kötü değil ama ODTU ITU kadar da değil.Kesinlikle Koç İşletme mezunu olmak var,birde Sütçü İmam var.Okul bu durumda çok büyük rol oynuyor.