Yine yeniden.. Nisan-Mayıs-Haziranda hamile kalmak isteyenler..

PLT bir kan testidir. Trombosit’in İngilizcedeki karşılığı olan “platelet” kelimesinden gelmektedir. PLT kan testine trombosit kan testi veya trombosit sayımı da denmektedir. PLT testi ile kanımızda ne kadar trombosit olduğu hesaplanır. Bir mikro litre kanda (ki bir litrenin milyonda biri kadardır) 150.000-400.000 arasında trombosit bulunabilir.
Trombositler kanın pıhtılaşmasına yardımcı olurlar. Tabak şeklindeki kan hücreleridirler ve kemik iliğinde üretilerek kan akışına yavaş yavaş salınırlar. Yüzeyleri protein kaplıdır. Bu sayede birbirlerine ve kan damarlarının duvarlarına yapışabilmektedirler. Bu bir yaralanma esnasında kanın pıhtılaşmasını ve akışının durmasını sağlarlar.

Eğer trombosit seviyesi çok düşük olursa, örneğin bir mikro litrede yirmi binden az trombosit bulunursa, bu bir yaralanma sonrasında çokça kan kaybı yaşanmasına sebep olabilir. Trombositin çok az olduğu durumlarda rast gele kanamalar dahi gözlemlenebilir zira bu ölümcül bir durumdur.

Öte yandan eğer kandaki trombosit seviyesi çok yüksek olursa, damar içerisinde pıhtılaşabilir ve kan akışını durdurabilirler. Bu trombolism kaynaklı bir ölüme yol açabilir.

Teşekkür ederim bunu gördüm ben de, ama önemsenmemesine şaşırıyorum doğrusu. Acaba tehlikeli arz edecek bir yükseklik değil mi benimki

çok yüksek değil gibi. doktorların açıklama yapmamak gibi bi özellikleri var. bekarken adet düzensizliği var diye doktora gidip duruyordum hep yasmin verip yolluyorlardı. yaklaşık 6 - 7 sene sebebini bilmeden kullandım meğer pco varmış...

malesef öyle. düzgün bir doktora henüz rastlayamadım

Benim gittigim kadin dogumcular da adetim düzenli deyince hic kan tahliline bakmıyorlar..ilginc yani..

Kizlar bir sey sorucagim. Evet bu sorular cok soruldu ama ben şımarıklık yapip kendime ozel cevap isteyebilir miyim? benim bat 19 mayis 30 undan itibaren ovulasyon testiyle yumurtlamami yakalayarak iliski oldu. Ancak 2 gundur yine akıntım var. Dedigim gibi adetime de 7 gun var. Of bilemedim hamilelik testi yapsam mi acaba yani hamileliktede akıntı oluyormus ya yoksa ne bileyim yine yumurta catlar mi cevaplarsaniz cok sevinirim tesekkurler

Uzayan akıntı mı peki şuan gelen?

Kızlar merhaba benim bat 24 (benide ekleyin) ama 2 3 güdur ovulasyon testi yapiyorum gün güne koyulasiyor gününde yapicam ayın 3 den 9 na kadar akintim olmuştu iki gün denedik anca 3 gündür devam kasiklarim agriyinca ovulasyon testi yapmaya basladim iki kere mı yumurtluyorum aceba

Kızlar plt hakkında bilgisi olan var mı? Sürekli yüksek çıkıyor. Coraspin verip gönderiyorlar ama düşmüyor napacağımı şaşırdım

Canım, trombosit o. Yüksek olması biraz sıkıntı. Kanın pıhtılaşmasına sebep olur. Ondan corasprin vermişler. Hamile kalırsan da bebek damarlardan pıhtılaşmadan dolayı beslenemediği için düşük riski fazla oluyor. Doktora gittin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…