• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine tartışma,yine üzüntü..

Pardon ben ne istediğinizi tam anlayamadım gidip anasının ağzını burnunumu dağıtsın :51:

Çekiştirsin istiyor. Yani işte "annem ne kötü biri değil mi? biz ne kötülükler yaptı! Annemden nefret ediyorum biliyor musun karıcım.. seni de ayrıca çok seviyorum." falan gibi :))

adam anasını babasını atacak degıl satacak degıl,,yeterı kadar sızden taraf olmus zaten ..bununla tesellı olacagınıza sız sızı daha da pofpoflamasını evet karıcıgım sen haklısın onlar soyle boyle demesını mı beklıyorsunuz..onun yerıne koyun bırazda kendınızı..sureklı soyle kızarım boyle kızarım dıyosunuz..esınızın canı yokmu,,onu nıye sıkıstırıyorsunuz aılesıyle sızın aranızda ..cok bencılce davrnamıssınız...bu gıdısle bu gunlerınızı yarın öbur gun arasınız demedı demeyın..

baska topıclerı bır okuyuın ..kadınlara kocaları aılelerı hakkında tek laf ettırmıyor sen hangı kapının kulusun el kızısının dıye..sızın yaptıgınıza bak..ben olsam bende cekıp gıderdım..adam haklı..kusura bakmayın empatı yapın bencllıge son verın bıraz..

Çekiştirsin istiyor. Yani işte "annem ne kötü biri değil mi? biz ne kötülükler yaptı! Annemden nefret ediyorum biliyor musun karıcım.. seni de ayrıca çok seviyorum." falan gibi :))
dalga geçilecek bir konu yazmadım.

Bunun nesini sorun olarak görüyorsun ki?
Benim eşimin de en çok zikrettiği cümlelerdir''kapıyı kapattık mı bak herkes dışarda,
çok canını sıkıyorlarsa görüşme,bizim huzurumuzdan daha önemli değil kimsenin düşüncesi''
Ve ben eşimle böyle düşünebildiği için gurur duyuyorum.
Beni de hiçbirşey adına zorlamadığı için kendimi şanslı hissediyorum.
O böyle davrandıkça inan bende sakinleşiyorum.
Seni anlıyorum,ilk zamanlar bende oturalım konuşalım,söylenilen şeyleri tartışalım,
hırslı olduğum anlarda benim gibi olsun istiyordum.
Ama çok yanlış bu!
İnan bana doğrusu eşlerimizin yaptığı.
O da senin gibi konuşsa seni daha çok hırslandıracak,zaten öfkeli olduğun ailesine daha çok dolacaksın
İnsan öyle anlarda öfkesiyle kendi konuşmalarından bile daha çok gaza gelip hırslanırken,düşünsene eşinin de senin gibi olduğunu.
İnan gram huzurunuz kalmaz.Anlaşılan o ki bir erkek tarafı sorunu var;
ama sen eşini sırf ailesi hakkında olumsuz konuşmuyor diye onlardan sayarsan,bu evlilikte
ikinizde mutlu olamazsınız.
Çok rahatsız oluyorsan ailesinden mesafe koy aranıza,
sık sık görüşme,yüzeysel konuş.
Ama eşine de devamlı dert yanma.
Bir süre göz yumar ama sonra senin bu yaşadığın örnekte ki gibi kaçar.
Düşünsene o insanlar eşinin ailesi,O'nu dünyaya getiren insanlar.
Ne kadar anlaşamasanda,eşini dışlasalar da eşin onlar hakkında konuşmayarak bencede en doğrusunu yapıyor.Eşine kızma lütfen aksine gurur duy,ne kadar sağlam dürüst bir adamla evlisin diye.
Sen kayınvalideni bir kız arkadaşınlada çekiştirebilirsin,senin derdini anlar.
Ama eşin bu durumdan çok sıkılır,boğulur.
Ve bir süre sonra aranızda ailesinden başka muhabbet geçmediği için kaçış yolları artar.
Yapma bunu evliliğine.Bırak herkes evinde yuvasında olsun sağ olsun.
zaten görüşmüyorum ailesiyle hepsinden o kadar soğudum ki.Aslında ben kafama takmıyordum.Bir gün kayınvalidem size gelicem konuşmaya demiş eşime tlfnda eşimde işteydi eşimde gelme anne eşim sinirli demiş ama dinlemeyip geldi evime.anlat dedi inanırmısınız anlattım anlattım ben anlatırken o başka şey söylüyor benim dediğimi kabul etmiyor eşime ayrım yaptıklarını kendi annem herşeyimize koştu siz gelmediniz bile diyorum evet haklısın diceğine aman siz iyi olun diyor konuştuk konuştuk birşey olmadan gitti o kadar gamsız ve kafasına birşey takmayan birisiki anlattıklarımı anlamadı ben halbuki 7 aydır görüşmüyordum ve konuşmuyordum birşeyler değişmiştir zannettim.gittikten sonra şöyle bir düşündüm bu insanlar 45-50 yaşına gelmiş ben kaç kere konuştum olmadu bu satten sonra ben mi değiştiricem boşver dedim eşim bende huzuru bulsun görsün ailesini dedim kendi kendime.eşim akşam işten gelince bana hiç kafana takma içini boşaltmışsındır zaten herşeyi söyledin bırak onlar kaybeder dedi ben yorum bile yapmadım sadece anlaşılamamk üzdü vede eşimin ailesini takmadım bile ben mi uğraşıcam yani.birde annemle eşimin annesi aynı mahallede ve eşimle anneme giderken annesi görüyor biz el ele önünden geçiyoruz eşim napıyorsun diye konuşuyor öyle geçiyoruz sanırım bu biraz sinirimi bozmuş

dalga geçilecek bir konu yazmadım.

Valla burda bu kadar dertli kadın varken gelip eşim bana hak veriyor, konuyu kapatmak istiyor ammaaa ailesi aleyhinde fazla konuşmuyor dersen seninle dalga geçerler tabi ki.
Bence eşini kırma, ailesine yöneltme.
Bu günleri çok ararsın yoksa.

Son düzenleme:
bende aynı şeyi yaşıyorum..
bende annesi hakkında konuştuklarımı dinlesin istiyorum.
benim eşimde çok takmaz vurdumduymaz yada konuşmamı istemedıgı için geçiştiriyor.
takma kafana sen istedıgını yap o ne konsuursa konussun dıyor.

konu sahıbi arkadasın dediği gibi konuyu kapatır, ya boşver biz kendı bıldıgımızı yapalım o ne derse desin der yani benım tarafımdadır ama bazen dinlemıyo beni.

ben benı dınlesın yorum yapsın istıyorum. aaa öylemı yaptı bak sen şu terbiyesize yada aaa böylemı dedi gercekten diyecek hali yok tabi ama..
yorum yapmayınca hep takma falan dedikçe sanki benı haklı bulmuyormuş (haklısın demiyor çünkü) sadece geçiştirmek için takma falan dıyomuş gibime gelıyor.:44:

zaten görüşmüyorum ailesiyle hepsinden o kadar soğudum ki.Aslında ben kafama takmıyordum.Bir gün kayınvalidem size gelicem konuşmaya demiş eşime tlfnda eşimde işteydi eşimde gelme anne eşim sinirli demiş ama dinlemeyip geldi evime.anlat dedi inanırmısınız anlattım anlattım ben anlatırken o başka şey söylüyor benim dediğimi kabul etmiyor eşime ayrım yaptıklarını kendi annem herşeyimize koştu siz gelmediniz bile diyorum evet haklısın diceğine aman siz iyi olun diyor konuştuk konuştuk birşey olmadan gitti o kadar gamsız ve kafasına birşey takmayan birisiki anlattıklarımı anlamadı ben halbuki 7 aydır görüşmüyordum ve konuşmuyordum birşeyler değişmiştir zannettim.gittikten sonra şöyle bir düşündüm bu insanlar 45-50 yaşına gelmiş ben kaç kere konuştum olmadu bu satten sonra ben mi değiştiricem boşver dedim eşim bende huzuru bulsun görsün ailesini dedim kendi kendime.eşim akşam işten gelince bana hiç kafana takma içini boşaltmışsındır zaten herşeyi söyledin bırak onlar kaybeder dedi ben yorum bile yapmadım sadece anlaşılamamk üzdü vede eşimin ailesini takmadım bile ben mi uğraşıcam yani.birde annemle eşimin annesi aynı mahallede ve eşimle anneme giderken annesi görüyor biz el ele önünden geçiyoruz eşim napıyorsun diye konuşuyor öyle geçiyoruz sanırım bu biraz sinirimi bozmuş

7 aydır zaten görüşmüyormuşsunuz.eşin yanında sana destekmiş.nibet yapar gibi sürekli önünden geçerek annene gidiyorsun eşin yanında e kuzum daha ne istiyorsun.eşin yolda annesiyle konuştu diye ne bu sinir.ne yapsın yani kendini doğuran bu yaşa getiren kadını tamamen silsin kessinmi.:26:yazık yani yazık.sizde anne olacaksınız inşallah.

biz kadınlara yaranılmayacağını anladım bu konuyla:44:

Ablacım haklısın gerçekten....
Normalde hep kadndan yana olurdum ama bu sefer olamayacağım...
Erkekler aileleri ile ilgili problemleri bizim içerlediğimizden daha çok içerlerler...
Ancak bize bunu hissettirmezler...
Hani dertlendiklerini göstirlerse ileride şu şu şu olmuştu diye başlarına kakmamamız için...
Fazla sıkıştırırsanız işte patlar böyle....
Ben eşinizde çok büyük bir hata göremedim...
Elbette sinirlendi diye bağırıp çağırıp kapıları çarpmaya hakkı yok...
Daha sakin olması gerekirdi....

Son düzenleme:
eşinin ailesi eşin konusunda evlat ayrımı yapıyorlarsa bu seni ilgilendirmez ki . belki eşinle dertleştiğin sırada konuşabilirsiniz ama annesine siz ayrım yapıyorsunuz demek senin hakkın değil ki. hatta eşin annem evlat ayrımı yapıyor dese bile sana;sen sana bu kadar değer veren kocana ''aa canım olur mu öyle şey sen yanlış düşünüyorsun'' demelisin eşinin üzülmemesi adına.

7 aydır zaten görüşmüyormuşsunuz.eşin yanında sana destekmiş.nibet yapar gibi sürekli önünden geçerek annene gidiyorsun eşin yanında e kuzum daha ne istiyorsun.eşin yolda annesiyle konuştu diye ne bu sinir.ne yapsın yani kendini doğuran bu yaşa getiren kadını tamamen silsin kessinmi.:26:yazık yani yazık.sizde anne olacaksınız inşallah.
ben nispet yapar gibi önünden geçmiyorum annemlerin apartmanının hemen altında oturuyor kapının öninde torununa bakıyor bende annemlere giderken annemlerin kapının önünde oturduğu için doğal olarak görüyorum bende bayılmıyorum yani orda oturmasına ama oturuyor gitde diyemem ya.ayrıca eşim annesine slm verdi diye kızmıyorum ben tabiki slm vericek önünden geçicek değil ya öylece.benim kızdığım şey annemlerinin kapısının önünde sabahtan akşama kadar oturup birde ordaki komşuların görmesi vede eltim geliyor birlikte filan oturuyorlar annemlerinin evinin içinde odada seslerini duyuyuyorum bu beni etkiliyor aynı mahallede olmaları..

ben nispet yapar gibi önünden geçmiyorum annemlerin apartmanının hemen altında oturuyor kapının öninde torununa bakıyor bende annemlere giderken annemlerin kapının önünde oturduğu için doğal olarak görüyorum bende bayılmıyorum yani orda oturmasına ama oturuyor gitde diyemem ya.ayrıca eşim annesine slm verdi diye kızmıyorum ben tabiki slm vericek önünden geçicek değil ya öylece.benim kızdığım şey annemlerinin kapısının önünde sabahtan akşama kadar oturup birde ordaki komşuların görmesi vede eltim geliyor birlikte filan oturuyorlar annemlerinin evinin içinde odada seslerini duyuyuyorum bu beni etkiliyor aynı mahallede olmaları..

vah vah seslerini duyduğun için rahatsız olyorsun demek,söyle annenlere hemen taşınsınlar o mahalleden .sende seslerini duymazsın.sen annene geleceksin diye kadın evinin önünde oturmasın mı:30:

eşinin ailesi eşin konusunda evlat ayrımı yapıyorlarsa bu seni ilgilendirmez ki . belki eşinle dertleştiğin sırada konuşabilirsiniz ama annesine siz ayrım yapıyorsunuz demek senin hakkın değil ki. hatta eşin annem evlat ayrımı yapıyor dese bile sana;sen sana bu kadar değer veren kocana ''aa canım olur mu öyle şey sen yanlış düşünüyorsun'' demelisin eşinin üzülmemesi adına.
nasıl ilgilendirmiyor anlamıyorum bana eşya alınırken yada kayınvalidemin eltim yanımıza gelince bana kızım diye konuşmayıp hareketlerinin değişmesi.bize birşey yapılınca eltimin kıskançlık yapıp ortalığı karıştırması eltimi ilgilendiriyorda,kayınvalidemin eşimin kardeşini ağzından düşürmeyip onların eşimin ailesne sırt dayamaları,eşimin ailesinin bizim birşeyimize karışmamaları,hep benim ailemin yanımızda olması zor günümüzde onların kenara çekilip benim ailemin bize destek olması bunlar tabiki ilgilendirir vede söylerim.burdan ayrıntıları bilmeden yorum yapılıyor.ne yaşandıysa biz yaşadık o günleri unutamam tercih edeceğim bir aile değil ama annem nişanlıyken söylemişti ama ben olsun ailesi beni ilgilendirmez demiştim ama görüyorum ki aile çok önemli.birde eşim onlardan yana olmamasına rağmen ben böyleyim birde onlardan yana olsa ben ayrılırdım herhalde.
Bilmiyorum benim arkadaşımda kayınvalidesiyle görüşmedi belli bir süre eşide ona destek çıktı şimdi barıltılar ve elüstünde tutuyorlar arkadaşımı.ben böyle gördükçe çok imreniyorum.koskoca 7 ay ama hiç değişen yok anlamıyorlar bile hatalarını vede ailelerin aynı mahallede olmaları kötü benim için

vah vah seslerini duyduğun için rahatsız olyorsun demek,söyle annenlere hemen taşınsınlar o mahalleden .sende seslerini duymazsın.sen annene geleceksin diye kadın evinin önünde oturmasın mı:30:
evet oluyor çünkü çook soğudum ve kimsede istemez herhalde konuşmadığı kayınvalidesinin annesiyle aynı mahallede oturmasını.inşallah annemler taşınırda bizde rahatlarız..

nasıl ilgilendirmiyor anlamıyorum bana eşya alınırken yada kayınvalidemin eltim yanımıza gelince bana kızım diye konuşmayıp hareketlerinin değişmesi.bize birşey yapılınca eltimin kıskançlık yapıp ortalığı karıştırması eltimi ilgilendiriyorda,kayınvalidemin eşimin kardeşini ağzından düşürmeyip onların eşimin ailesne sırt dayamaları,eşimin ailesinin bizim birşeyimize karışmamaları,hep benim ailemin yanımızda olması zor günümüzde onların kenara çekilip benim ailemin bize destek olması bunlar tabiki ilgilendirir vede söylerim.burdan ayrıntıları bilmeden yorum yapılıyor.ne yaşandıysa biz yaşadık o günleri unutamam tercih edeceğim bir aile değil ama annem nişanlıyken söylemişti ama ben olsun ailesi beni ilgilendirmez demiştim ama görüyorum ki aile çok önemli.birde eşim onlardan yana olmamasına rağmen ben böyleyim birde onlardan yana olsa ben ayrılırdım herhalde.
Bilmiyorum benim arkadaşımda kayınvalidesiyle görüşmedi belli bir süre eşide ona destek çıktı şimdi barıltılar ve elüstünde tutuyorlar arkadaşımı.ben böyle gördükçe çok imreniyorum.koskoca 7 ay ama hiç değişen yok anlamıyorlar bile hatalarını vede ailelerin aynı mahallede olmaları kötü benim için
arkadaşım istiyorsan düşün kendini hırpala evliliğinin en güzel günlerini zehir et kendine de eşine de. beni ilgilendirmez ki. kendine yaparsın. madem kayınvalidenin size değer vermediğini düşünüyorsun onunla görüşmemeniz ona ders falan olmaz ki. boşver arkadaşını falan. herkes başkadır. eşinin ailesinin hareketlerine göre şekillendirme evliliğini, mutluluğunu.

evet oluyor çünkü çook soğudum ve kimsede istemez herhalde konuşmadığı kayınvalidesinin annesiyle aynı mahallede oturmasını.inşallah annemler taşınırda bizde rahatlarız..

inşallah:51:biran önce taşınsınsınlar

yorum yapmıyor ne bileyip konuşmak yerine kafana takma diyor bizim huzurumuzdaha önemli filan böyle şeyler diyor.yani ben isityorumki konuşalım ama o nasıl kendi ailesine karşı bu kadar vurdumduymaz kafasına takmayan birisi anlayamıyorum nasıl yapabiliyor.ben çok kafama takıyorum sinir oluyorum

çok vurdumduymaz olması olaylara olgun yaklaştığını gösterir herkes söylemiş sizinle oturup çekiştirmesi mi gerekir...o zaman mı "ah kocam anlıyor beni " diyeceksiniz...tartışmalarınızın uzamasını tek sebebi sizsiniz gibi geldi bana..adamcağız ne yapsın...valla ben de onunu yerinde olsam sanırım aynı şeyi yapardım...ve onun sizi anlamasını beklerken siz aynı şeyi ona hiç yapmıyor genel kadın yaklaşımı içinde olmasını bekliyorsunuz..sizden başka kimse sizin gibi düşünmez hele eşiniz ki onun ailesi sizi anlayıp huzur istemesi de çok güzel kıymetini bilmelisiniz...

ben konu sahibi arkadaşın duygularını anlayabiliyorum.
tamam eşi ondan taraf takma kafana dıyor vurdumduymaz
o böyle davrandıkça konu sahibi anlatıyor ama dinlenmedıgını anlaşılmadığını düşünüyor kocasına karşı.
ben öyle anladım.
bende aynı şeyleri yaşıyorum..

psikolojini anlayabılıyorum.

çok üstüne gitmeye gerek yok.. :68:

Back
X