- 18 Temmuz 2024
- 251
- 414
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yurt dışında yaşıyor. RusyaAbinize ya da babanıza söyleyeceğinize polise ya da jandarmaya söyleseydiniz. 112 nolu irtibat hattından hepsine ulaşırdınız sonra sizi yönlendirirlerdi bir uzaklaştırma verilirdi ya da çocuğunuzla sizi korumaya alırlardı.
Rusya da kades yok ama buna benzer birşey illa ki vardır.kades indirin
Evet Mune hanım o hiç değişmez bıktım artık bana diyor gelsin anan baban seni götürsün burdan ,biliyor ki yapmayacaklar o sebepten bana horozluk yapıyor .Vallahi ben bu adamdan bıktım yani hangi günahımın cezası bunu Allah bana vermiş.onunla beraber olmuyorum diye bana haksızlık yapıyor köpek gibi davranıyor benle.yani ben buna mecbur muyum aşağılık.demin işten geldi eve elimde telefonu gördü çaktı omzuma “ancak otur telefonda ye iç yat birde telefonu unutma”ben cevap vermedim kendi kendine söylendi cevap vermedim .Nilu’nun konusu ama direkt Nilu’ya değil aynı şeyleri yaşayan tüm kadınlara lafım, ben sizleri anlamıyorum, erkek 1 günde değişmez, zaten hep ya aynıdır veya evlenince birkaç ayda karakterini ortaya koyar, ama kandırılarak ama isteyerek aynı evin içinde yaşamaya başladığınız anda neden rest çekmiyorsunuz? Hemşehrim ne birlikte yaşaması, ayrı eve açana kadar ben yokum deyip baba evine dönmüyorsunuz?
Çoğunda da maşallah böyle adamlara birkaç çocuk yapılıyor, sonra çocuklar var elim kolum bağlı diyorsunuz.
Aile sahip çıksın aile sahip çıksın denip duruyor da herkes ailesini bilir, sahip çıkmıyor işte, niye planları ailelere göre yapmak yerine hayatta yalnızım ona göre plan yapayım demiyorsunuz?
İnsan ne aileye ne başkasına güvenerek değil sadece kendine güvenerek yola çıkmalı.
Gençtik toyduk, yahu çoğumuz evlendiğimizde toyduk zaten, evlenme yaş ortalaması son yıllarda yükseldi, ondan öncesi çoğu kadın 20’li yaşların başında evlendi.
Sadece şikayet edip hiçbir şey yapmamakla ömür geçiriyorsunuz, sonra adamlar vuruyor, siz adamlara öfkenizi çocuklara yöneltiyorsunuz bu kısır döngü böyle devam ediyor.
Kadınlar uyanık olmak zorunda, kapadım gözümü evleniyorum, kapadım gözümü çocuk yapıyorum diyerek olmuyor, bunun Azerbaycanlı olmakla alakası da yok, sitede bir sürü Azerbaycanlı arkadaşımız var, gebelik bölümü Azerbaycanlı hatun kaynıyor, ki kültürleri bizimkinden farklı da değil, hani dünyanın bir ucunda yaşayan kabile mensubu olsa veya bir Afgan kadın olsa, yaşadığı ülke yaşadığı toplum böyle diyeceğim ama yer Rusya, x bir ülkenin x bir kabilesi değil.
Yaş 28,2 çocukMrb yaşınız kac ve kaç çocuğunuz var en küçüğü kaç yaşında Türkiye de yasamiyorsunuz sanırım oralarda bir sığınma evine gidemez misiniz ailenizden umudu kesin sahip ciksalar bu zamana kadar çıkarlardı eğer çocuklariniz okul yasindaysa bosanin bir ev kiralayın çalışın biraz kendinize güvenin
Maalesef onlar Azerbaycan’da ben Rusya’daGerçekten üzülüyorum; ama bu gidiş sen şiddet görmeye, çocuklarına şiddet göstermeye, biz de üzülmeye, kızmaya devam ederiz.
Ne olur ki kalkıp babanın evine gitsen mesela? Seni sokağa mı atarlar yaka paça? Ne olacaksa olsun deyip bir adım atman gerekiyor.
Sen de ne gözel bir “hemşehri”ymişsinValla haklısın abla bende aynen devam edeceğini düşünüyorum bir değişiklik yapacağını sanmıyorum yaparsa 8 yıl içersinde yapardi beklemezdi.Rusya da 3 çocugu yapanlara ev verilyor hamileyim diye konu bile aça bilir en sonunda hiç şaşırmam.Bahanesi de en azından çocugumun birinin evi olsun falan der.
Eskiden yapardım tırnaklarımla yaralar bırakırdım bedeninde.sonradan bilmedim neler oldu da bıraktım ona yapmayı.belkide mağduru oynamak için.ama o bir kere dahi yapsın ben de boş durmayacağım.benim korkum onun benim telefonumu elimden alacak olması halbuki beş para bile vermemiş telefonumun üstüne kendi aldığım telefonumNilu bir kere de sen kocanı dövsen her şey düzelecek inan ki. Bunu bir düşün bak cidden.
Soul,pasta işi dediniz,kreşte falan söyledim ,1 kişi sipariş verdi yaptım,kayınpeder biraz kalmıştı kendini assın.sipariş veren de duydu bunu ve bana pasta yaptırtmadı,benim de hevesim öldü instagram açtım birşey olmadı .başka ne yapsam ?araba kullanmayı öğrenmek istiyorum çok pahalı,ama bazı insanlara bedava,onun için de evrak falan düzeltmem gerek.şuan kullanmadığım eşyalarımı satılığa çıkardım.İnşaAllah alan olur sanki tüm kapılar yüzüme kapanmışO kadar haklısın ki abla en doğrusunu yapmışsın ve yapıyorsun.Mesela Nilunun da diploması var kendisi söyledi sonra çok güzel pasta yapıyor süslüyor ne kadar hırçın biri de olsa becerileri var yani ama asla değerlendirmiyor.Dedigin gibi çok çaresiz kadınlar var maalesef ama Nilu bence o kadarda çaresiz değil isterse herşeyi yapa bilir boşanır çocuklarına da bakar.Rusya bu konu da baya gelişmiş çocuk parası olsun yardımlar olsun çok yapıyorlar Nilu yardım isterse hertürlü yaparlar.Benim kuzenler orda Rusyanin sundugu bu firsatlardan çok güzel yararlanıyorlar hatta doğurmak için oraya giden bir sürü insan tanıyorum ilk zamanlar mamalar gidalar bedava hastane kontrölleri dişlerini bile yaptırdı tanıdık.Zorla bizi tedaviye çagırıyorlar diye söylüyodular baya şaşırmıştım dinlerken.Nilu şimdi gelip yine sinirlenip stresini bize atıp gidicek her zaman ki gibi.O kadar insan üzülüyor yardım etmeye çalışıyor ama tık yok.Ne kadar korkak olursan bu hayatda o kadar kaybedersin gözünü açması lazım.Böyle bir ülkedende yararlanamaması kendi hatası.
Kayinpederin ne yaptığını anlamadım ben. Neden tekrar pasta siparişi alamadın?Soul,pasta işi dediniz,kreşte falan söyledim ,1 kişi sipariş verdi yaptım,kayınpeder biraz kalmıştı kendini assın.sipariş veren de duydu bunu ve bana pasta yaptırtmadı,benim de hevesim öldü instagram açtım birşey olmadı .başka ne yapsam ?araba kullanmayı öğrenmek istiyorum çok pahalı,ama bazı insanlara bedava,onun için de evrak falan düzeltmem gerek.şuan kullanmadığım eşyalarımı satılığa çıkardım.İnşaAllah alan olur sanki tüm kapılar yüzüme kapanmış
Nilu bir daha böyle işler yapmasınKayinpederin ne yaptığını anlamadım ben. Neden tekrar pasta siparişi alamadın?
Assın işte kurtulursunuzo adamı dinleme yap kudurur kudurur eninde sonunda susar para kazandigini görünce korkak olma cesaretli ol.Evrak lazimsa düzelt üşenme.Soul,pasta işi dediniz,kreşte falan söyledim ,1 kişi sipariş verdi yaptım,kayınpeder biraz kalmıştı kendini assın.sipariş veren de duydu bunu ve bana pasta yaptırtmadı,benim de hevesim öldü instagram açtım birşey olmadı .başka ne yapsam ?araba kullanmayı öğrenmek istiyorum çok pahalı,ama bazı insanlara bedava,onun için de evrak falan düzeltmem gerek.şuan kullanmadığım eşyalarımı satılığa çıkardım.İnşaAllah alan olur sanki tüm kapılar yüzüme kapanmış
Tahmin ettim beni üzeceğini o yüzdenNilu12 beni yeni konundan engellemissin nilu cok kalbim kirildi neden beni muhtesem konularindan mahrum birakiyorsun ayip degil mi yaptigin?
Tahmin ettim beni üzeceğini o yüzden
Bir kişi üzmüşler diğeri ağır gelir bana diye.ben biliyorum sen benimle alay ediyorsun ama boş veriyorumSeni uzen adamin fotosunu whatsapta paylasip beni engellemen cok zoruma gitti oysa ki cok parlak bir fikrim vardi. Adamin posterini as caddeye diyecektim.