Nilu’nun konusu ama direkt Nilu’ya değil aynı şeyleri yaşayan tüm kadınlara lafım, ben sizleri anlamıyorum, erkek 1 günde değişmez, zaten hep ya aynıdır veya evlenince birkaç ayda karakterini ortaya koyar, ama kandırılarak ama isteyerek aynı evin içinde yaşamaya başladığınız anda neden rest çekmiyorsunuz? Hemşehrim ne birlikte yaşaması, ayrı eve açana kadar ben yokum deyip baba evine dönmüyorsunuz?
Çoğunda da maşallah böyle adamlara birkaç çocuk yapılıyor, sonra çocuklar var elim kolum bağlı diyorsunuz.
Aile sahip çıksın aile sahip çıksın denip duruyor da herkes ailesini bilir, sahip çıkmıyor işte, niye planları ailelere göre yapmak yerine hayatta yalnızım ona göre plan yapayım demiyorsunuz?
İnsan ne aileye ne başkasına güvenerek değil sadece kendine güvenerek yola çıkmalı.
Gençtik toyduk, yahu çoğumuz evlendiğimizde toyduk zaten, evlenme yaş ortalaması son yıllarda yükseldi, ondan öncesi çoğu kadın 20’li yaşların başında evlendi.
Sadece şikayet edip hiçbir şey yapmamakla ömür geçiriyorsunuz, sonra adamlar vuruyor, siz adamlara öfkenizi çocuklara yöneltiyorsunuz bu kısır döngü böyle devam ediyor.
Kadınlar uyanık olmak zorunda, kapadım gözümü evleniyorum, kapadım gözümü çocuk yapıyorum diyerek olmuyor, bunun Azerbaycanlı olmakla alakası da yok, sitede bir sürü Azerbaycanlı arkadaşımız var, gebelik bölümü Azerbaycanlı hatun kaynıyor, ki kültürleri bizimkinden farklı da değil, hani dünyanın bir ucunda yaşayan kabile mensubu olsa veya bir Afgan kadın olsa, yaşadığı ülke yaşadığı toplum böyle diyeceğim ama yer Rusya, x bir ülkenin x bir kabilesi değil.