Bir süredir görüştüğüm biri var. Korona nedeni ile birkaç seferdir evde buluşup vakit geçiriyoruz. 1-2 saat kadar kahve içip sohbet edip ayrılıyoruz. Birkaç gün önce de ben onun evine gittim. Şimdi bana kızanlar olacak ama ben bunu yaptığım için eski eşimden kurtuldum. Erkek arkadaşım tuvalete gidince telefonunu elime aldım ve başladım karıştırmaya. Whatsapp ta ablası ile konuşmasına denk geldim. Görüştüğüm kişinin annesi kanser. Bir ablası ve bir erkek kardeşi var. Ablası evli. Erkek kardeşi lisede öğrenci. Benim hemen evlenmek gibi niyetim yok. En az 2 yıl evlilik olmaz diye düşünüyorum. Ablası demiş ki; annemin durumu da ağırlaşıyor. Acaba hemen evlenseniz annem görse, sonra da size duble ev tutsak anneme babamla kalsanız son zamanlarını evlatları ile geçirse. Eylül de senden iyisini bulamayacağı için kabul eder bence.... ara ara bunlaeı söylemiş. Sanki evlenmese annesi çocukları ile vakit geçirmeyecek. Ben anladım ki annem ölünce babamla kardeşim de eylüle kalır diye plan yaptı. Erkek arkadaşım yok olmaz ben aynı evde oturmam demiş ama abla olacak hanım ısrarla bunu vurgulamış. Başta yok yok diyen erkek arkadaşım da ara ara tamam söylerim ama kabul etmez de demiş hani. Bence annesinin durumu ağır olduğu için annem ölürse babamla liseye giden kardeşime kim bakacak, bana kalırlar diye korktu ve bana yamamaya çalışıyor. İnanılmaz ürktüm ablasından. Bu konuyu mesajla sık sık açması da onun tutuştuğunu gösterdi bana. Hem senden iyisini mi bulacak derken ne demek istediğini az çok tahmin ettiğim için üzüldüm. Hem de erkek arkadaşımın yok mok demesine rağmen arada da olur ya sanki mesajını vermesi beni sinir etti. Tuvaletten gelince benim de telefonum çaldı küçük bir işim çıktı Kalkayım dedim ve gittim.
Hala sinirliyim ve iyi ki kurcalamışım diyorum. Ordan sinirle çıkıp eve geçerken annem aradı ve birkaç günlük işim var benimle kalır mısın deyince evcil hayvanlarıma bakması için bir arkadaşıma uğradım. Aramızda iki apartman var. Ben onun kızına daha önceden izin günlerimde 4-5 kere baktım ve yakın arkadaşım diye omdan böyle bir iyilik isteyim dedim. Yapacağı şey bir iki gün gidip mama koymak, suyu değiştirmek. Pencerelere tel taktırdım atlamasınlar dşye. O pencereleri kontrol etmek. Bu kadar. Bana Yapamayacağını , sorumluluk almak istemediğini, evde çok işinin olduğunu söyledi. Hayvan sevmezmiş. Evime gelince bile ürküyormuş. (Hayvanlardan Korkmaz, tiksinir ama korkusu yok). Başka birini bulmalıymışım. Ama ben onun kızı söz konusu olunca sorumluluk alıyorum.
Sağlı sollu hayal kırıklığı yaşayıp arabama minik dostlarımı da atıp anneme geldim dün ve düşünüyorum sürekli.
Şimdi gelelim soruma. ben bu adamdan nasıl ayrılayım? Telefonunu kurcaladım diyemem. Ama ben bu zihniyetle de Baş edemem. Çok hoş, kibar biri. Seviyorum ama öyle aşık değilim. Fakat bir kere boşandım bir daha aynı şeyleri yaşamak da istemiyorum. Diğer sorum bu yüzsüz arkadaşım bana mesaj atmış kızımı haftaya salı sana bıraksam 2-3 saat diye. Buna ne deyim. Sorumluluk alamam diyeceğim ama daha ağır bşr şey yazmak istiyorum.