Yine Eşim

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.533
Konularımı bilen arkadaşlar var sıkıntım eşimin ilgisizliğiydi
Burda verilen tavsiyelere uydum eşimi umursamamaya başladım zor oldu ama başardım tam olarak tabiri caizse peşimden koşmasa da benimle daha ilgilenir oldu. Onunla ilgilenmediğim zamanlar sinirlenir oldu . (Önceden tam tersiydi) sevgi gösterdiğim zamanlar şaşırır oldu .
Şimdi asıl konuya gelmek istiyorum
Objektif olunsun diye ayrıntılı anlatacağım
Bugün uzaktan kuzenim gelecek annemlere . Ailem Avrupa yakasında bende Anadolu yakasında oturuyorum . Eşimin ailesi her bir akrabası gelince bizi arar çağırırlar sürekli her defasında gideriz .
Annem dün eşimi arayıp Hebe bize gelsin mi oğlum kuzeni gelecek çok seviyorlardi birbirlerini demiş. Eşimde tamam sabah gider akşam geri döner demiş.
Annemde tartışmayalım diye üstelememiş peki oğlum size nasıl uyarsa demiş .
Sorun şu ki asıl mesele kuzenim değil.
Ben aileme 1 aydır gitmiyorum ailem salı günü bendeydi .
Gideyim en azından diyorum 1 gece kalıp döniyim eşime. Çünkü inanın gidip dönmek çok zor oluyor otobüslerle gidiyorum 3 saatimi alıyor yol dönüşte 3 saat akşam 7 de evde olmam gerekiyor . Hiçbirşey anlamıyorum gittiğimden çok yoruluyorum . Eşim kesinlikle istemiyor gidip kalmamı en baştan beri .
Cumartesi gidelim pazar dönelim dedim hayır geçti o günler bundan sonra böyle diyor.
Git geri dön dedi kalcam dedim çok yoruluyorum yeter artık dedim
Gidersen kalırsan bidaha geri dönme dedi . Bu lafı bana kaç kezdir kullanıyor.
Sakın kalamadım.
Bugün gitmesem de haftaya gidip kalcam dedim. Gidersen yine geri dönmezsin dedi . Bende sen niye beni hiç dinlemiyorsun gitme dediğim her yere gidiyosun dedim .senin bendeki söz hakkın en son konum var onu yaşadıktan sonra bitti dedim .
Kendi evimden beni geri koyamazsın dedim . Bi kal bakıyım girebiliyomusun bu evden içeri dedi.
Bende sen niye giriyosun keyfine göre yaşadıktan sonra dedim bu özgüven nerden geliyor dedi bağırmaya başladı bana ister annene ara şikayet et umrumda değil dedi konusturmuyosun beni saygisizsin falan dedi. Kapattı telefonu yüzüme.

Bu arada kimse benı arasin hiç arkadaşım olsun istemiyor önceden böyle değildi. Her konuda benimle inatlaşır oldu. Bende insanım bende bunalıyorum her istediği yere gidiyorum yine gelmiyosun yapmıyorsun diyo . Bu saatten sonra ailesinin evine adım bile atmayı düşünmüyorum. Ailem geldiği zaman tek kelime bile konuşmadı. Aylardır gelmiyo aileme annen bize niye gelmiyosunz dedi oda siz istediğinizde geliyoruz ya işte dedi gülerek laf vurdu. Oysa annem ailem hiçbir şekilde müdahale etmez bize ben zorluyorum hatta anne söyleyin diye kızım bizim yüzümüzden yuvan da huzursuzluk olmasın diyolar . Ben napacagim bi yol gösterin bu konuda ne yapardınız siz ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim emeğinize sağlık yorum yazanların..
Edit : Güncelleme sayfa 12 de

Son düzenleme:
bu konu hakkında size baskı uygulaması çok can sıkıcı. niye siz ben gidiyorum diyemiyorsunuz da anneniz rica minnet izin alıyor. burdan ben şu anlamı çıkardım, eşiniz çok alışmış sizi sindirmeye, annenize de saygısı yok maalesef

Gerçekten tepemize çıktı böyle yaparak. İlk evlendiğimiz zaman bi ayrılık yaşadık bi daha huzursuzluk olmasın diye ailem çok üstüne gitmedi bu konuda bende her seferinde kavga ettim ama tepemde gerçekten şuan ve bu konuda nefret ediyorum artık onunla cebellesmekten.

Burda verilen tavsiyelere uydum eşimi umursamamaya başladım zor oldu ama başardım tam olarak tabiri caizse peşimden koşmasa da benimle daha ilgilenir oldu. Onunla ilgilenmediğim zamanlar sinirlenir oldu . (Önceden tam tersiydi) sevgi gösterdiğim zamanlar şaşırır oldu .
Bugün uzaktan kuzenim gelecek annemlere . Ailem Avrupa yakasında bende Anadolu yakasında oturuyorum . Eşimin ailesi her bir akrabası gelince bizi arar çağırırlar sürekli her defasında gideriz .
Annem dün eşimi arayıp Hebe bize gelsin mi oğlum kuzeni gelecek çok seviyorlardi birbirlerini demiş. Eşimde tamam sabah gider akşam geri döner demiş.
Gideyim en azından diyorum 1 gece kalıp döniyim eşime. Çünkü inanın gidip dönmek çok zor oluyor otobüslerle gidiyorum 3 saatimi alıyor yol dönüşte 3 saat akşam 7 de evde olmam gerekiyor . Hiçbirşey anlamıyorum gittiğimden çok yoruluyorum . Eşim kesinlikle istemiyor gidip kalmamı en baştan beri .
Cumartesi gidelim pazar dönelim dedim hayır geçti o günler bundan sonra böyle diyor.
Sakın kalamadım.
Bugün gitmesem de haftaya gidip kalcam dedim. Gidersen yine geri dönmezsin dedi . Bende sen niye beni hiç dinlemiyorsun gitme dediğim her yere gidiyosun dedim .senin bendeki söz hakkın en son konum var onu yaşadıktan sonra bitti dedim .
Kendi evimden beni geri koyamazsın dedim . Bi kal bakıyım girebiliyomusun bu evden içeri dedi.
Bende sen niye giriyosun keyfine göre yaşadıktan sonra dedim bu özgüven nerden geliyor dedi bağırmaya başladı bana ister annene ara şikayet et umrumda değil dedi konusturmuyosun beni saygisizsin falan dedi. Kapattı telefonu yüzüme.

Bu arada kimse benı arasin hiç arkadaşım olsun istemiyor önceden böyle değildi. Her konuda benimle inatlaşır oldu. Bende insanım bende bunalıyorum her istediği yere gidiyorum yine gelmiyosun yapmıyorsun diyo . Bu saatten sonra ailesinin evine adım bile atmayı düşünmüyorum. Ailem geldiği zaman tek kelime bile konuşmadı. Aylardır gelmiyo aileme annen bize niye gelmiyosunz dedi oda siz istediğinizde geliyoruz ya işte dedi gülerek laf vurdu. Oysa annem ailem hiçbir şekilde müdahale etmez bize ben zorluyorum hatta anne söyleyin diye kızım bizim yüzümüzden yuvan da huzursuzluk olmasın diyolar . Ben napacagim bi yol gösterin bu konuda ne yapardınız siz ?
Çok acayiip bir kocanız var
Kendi diyebilirdi kal canım istersen dönme yarın gel diye.

Bugün gitsem annesi yüzünden gitti denecek dik duruş sergilemek istiyorum ama nasıl?

eşiniz sizin sahibiniz mi de o aranıp izin isteniyor
baştan aşağı yanlış bir davranış
doğrusu kuzenim annemlere geldi ben de onlara gidiyorum görüşürüz

Git kız vallahi git... Dönemezsin diyor ya sen bilirsin de o arayana kadar da gitme.. Dik duruş böyle sergilersin anca.. Ne yani beni doğuran büyüten anamın yanında bir gece kalamayacaksam hadi ordan der gider kalırım vallahi..Evliysek o kadar da değil yani.. Herkesin bir ailesi var o zaman o da gitmesin ailesine.. Nedir yani köle mi almış sizi kendine de git yince gidecek gel deyince geleceksiniz.. Bir de sabah gider akşam döner dememiş mi..:sopa:

gercekten bu ifadeye çok takıldım
nasıl bir anne kızını böyle küçük düşürür
nasıl bir ezilmektir bu
eşinize bu tavrı resmen aileniz ve siz kendi ellerinizle vermişsiniz

Annenin esinden izin almasi biraz tuhaf dogru.

Malesef git geri donme diyen arkadaslar yanlis dusunuyo tabi kalmak hakkin ama sonucta kavga cikarsa annenlerin basina patliycak ve uzulen gercekten onlar olucak benimde basima buna benzer bisey gelmisti. Ama diyosanki ben herseyi goze aldim naparsa yapsin, ozaman git ve geri donme .

Annenin onlara gitmen için arayıp kocandan izin almasına çok üzüldüm. Bu nasıl bir durum? Neden bu kadar eziliyorsunuz onun karşısında? Annem arayıp kocamdan izin alacak, olacak iş mi bu? Bence gidin ve ona mesaj atın, bu akşam burda kalacam diye. Hiçbir sey yapabileceğini zannetmiyorum. Bu tür saçma sapan tavırlarında, ona karşı gelmezseniz iyice tepenize çıkar.

Sakın kalamadım.

Benzer bi olayi ben de bir kac ay önce esimle yasadım. Ailem 3 saat mesafede, baska şehirde. Kayinvalidemler de ayni sehirde. Esimle 1 Hafta diye anlasmistik ama 5 gün ailesinde kaldim. Ailemde 2 gun kaldim. Annemlerde de 5 gün kalayim mi diye sorunca hayır anlastigimiz güne evde olmanı istiyorum, ozledim ben sizi dedi. Ben inatlastim 5 gun diye, o zaman gelme 5 gun sonra geleceksen dedi. Iyi lan bir daha gelmeyecem o eve,bosancam senden dedim. Gitmedim. Ailem aranı bozma falan dediyse de dinlemedim. Bir daha da aramadım. Yana yakıla arayıp, ozur dileyen eşim oldu.
Erkekler böyle. Birşey icin izin isteyince kendilerini birşey sanıyorlar. Bu yüzden izin isteyip bir taraflarını kaldirmamak gerekiyor. Hayatım kuzenim geliyormus, ben annemlerde kalacağım bir gün, yolda yoruluyorum diyeceksin. Sormayacaksın. Gidersen gelemezsin diyorsa, eve dönmeyeceksin. Seni bu şekilde sindirmesine izim vermemelisin.

Ne yalan söyleyeyim çok sinir oldum eşinize, annenize karşı tavrına iki kat sinir oldum.. Bu ne baskıcı bir tavırdır böyle, bu tavrı kıracak bir aksiyon almanın zamanı gelmiş de geçiyor.

X