Eş ailesi. 😬

Neden evinize muska yapmak istiyorlar amaç ne yani? Düğün olmadan kendilerini belli etmişler zaten siz yine de evlenmişsiniz

Demesin ....sen de..."ben böyle uygun gördüm,canım istedi öyle yaptım " de ..ne yapacak eşin ona da susar inana bana ! Ha bunu söylediğin için seninle tartışmaya girecekse aç bir dizi al meyve tabağını hem ye hem otur izle (hamilesin beslenme önemli) .Eşine beyin nakli yapacak değilsin bu saatten sonra
Vallahi bilsem para verip yapacam akli dengesi düzelsin.
Her yerde cin gibi babası ve annesine gelince eşim kayboluyor annesine hep cocuklarim kırmızı çizgim deyip duruyor. 😁
Zaten özellikle hamileliğim sağlıkla ilerlerse inşallah bu dönem kesin uzak duracağım strese girmemek adına.

Neden evinize muska yapmak istiyorlar amaç ne yani? Düğün olmadan kendilerini belli etmişler zaten siz yine de evlenmişsiniz
Hayır düğün nikahtan sonra oldu pandemi sebebiyle keşke belli etselerdi ayrılırdım
Nişanlı iken asla karışmayız biz de çektik dediler hep.
Evlilikte mutluluk içinmiş😁 çok mutlu olduk

Tercüman tercüman ! Editör geliniz lütfen konu sahibi karışık yazdığını belirtmiş düzeltme zahmeti kimde ise o duzenleyi versin konuyu.
Okumayın o zaman herkes nasıl yorum yapıyor.
Sinirden yazamadım dedim zaten üstüne bit aha aynı şeyi yazdınız, yine aynısını dedim.
Yorumlaşmaya başladık düzeltmek aklıma gelmedi

Yıl neredeyse 2022 olacak, hâlâ bu muska, hoca muhabbetleri devam ediyor diyecek bir şey bulamıyorum. Valla gorusmemeyi haketmis miyim demissiniz, ben bazen sırf bakışını begenmedim diye insanlarla görüşmüyor, evime sokmuyorum. Bunca şey yapsalar kapıdan gecirmezdim. Esinize söyleyecek söz yok yani boş adammış cok özür dilerim. Sağlam bir höt demenin vakti gelmiş ki herkes haddini bilsin. Kız diye aldık gelin çıktın lafina da insansınız diye evlendim şeytan çıktınız deseydiniz keşke. Ağızlarının payını verin, eşiniz de dahil.

Eşim benim yanımda susuyor.
Ben yokken de konuşacağını sanmıyorum ama geçen gün konuştum diyor ama babası açık açık dediği şeye demedim siz yanlış anladınız demiş ki kulağımla duydum ama tamam ben yanlış anlamadım, inanmadım ama uzatmıyorum yoruldum dedim eşime.
Hala babam dememiş diyo.
Sanırsam ben delirmişim😁😁
Çok şaşırdım demek ki ne olursa olsun ailesine laf etmiyor sizin yanınızda durmuyor gerçekten çok üzücü ve sinir bozucu Allah sabır versin

Kızlar sorunlar bir türlü bitmiyor.
Sessiz kaldığım için sanırsam..
Eşimin kız kardeşi muska yaptı bize illa evliliğiniz için dedi ben de çok korkarım böyle işlerden eşimde asla inanmaz ama kardeşi her gün aradı ne yaparsanız yapın dedim. Kardeşi devam etmek istedi eşim hayır dedi sonra ben anneme bahsettim bu olaydan çok korktum günah ayrı, para meselesi ayrı oldu.
Kv anneme kızın, kızımla ilgilenmiyo, görüşmüyor demiş annemde en son görüşmüyorsa hoca nerden buluyor kızınız demiş.
Görüşmek istemedim doğru hep hoca anlatıyor.
Sonra kb bana dedikoducu, raporcu, annenin aklına uyan, evliliğiniz için kızım yapmış bunu dedi kv anneme asla söylemem demiş bu arada söylemiş nedense.
Sonra bana seni kız aldık gelin çıktın, gelmiyorsun seninle de ailenle de görüşmeyeceğim dedi.
Babana söyleme dedi bir de ben şoka girdim ciddi anlamda bağırdı eşimde ablası ile balkona gitti beni bırakıp.
Bana vesvesecisin, hep ağlıyorsun, oğlumu mutlu edemez dedim dedi.
Şimdi de bir şey yokmuş gibi perşembe kv doğum günü var bekliyorlar ben asla gitmek istemiyorum sizce bu kadarı hak etmiş miyim?
Bundan önce de çok aramıyorum diye adam hep laf sokuyordu.
Düğün yapacağım da bile pandemiden ertelendi bana senden gıcık aldım oğlumu bize getirmiyosun, düğüne gelmiyorum dedi eşim düğünden vaz geçiyordu mecbur özür diledim ama ağlayarak çünkü bu laflar içime oturdu 25 yaşındayım daha önce kimse bana dedikoducu, vesveseci demedi herkes ince yüreklisin derken bu adam benim psikolojimi bozuyor en son görüşme de bana çok düşünme her şeyi psikiyatriste gideceksin dedi.
Kızı ile görüşmediğim içinde beni çiğnedi diyormuş eşim de çiğnedik diyo utanmadan.
Karışık oldu mu inanın bilmiyorum çok doluyum siz olsanız Allah aşkına bu aileyi, arar sorar mısınız?
Dogüm gününe gider misiniz? Arayıp kutlar mısınız?
Tek hatam onlara yakın olmamak ve hocayı anneme demekmiş öyle dediler bi de
Acil mesafe koy ama bunu eşine belirtmeden yap , yavaş yavaş uzaklaş, bu insanlar çok tehlikeli...

eşiniz sesini çıkarmadığı sürece hep ezileceksiniz. bir de hamileymişsiniz, eşiniz aile olduğunuzun farkında değil gibi geldi bana.

Eşimle kendi aramızda sorun yok.
Ailesi karıştırdığında oluyor inanın.
Siz olsanız bu hakaretlere karşı görüşür müsünüz?
Nasıl sorun yok arkadaşım?
Seni o kadar üzmüşler,hacı hoca işlerine girmişler de hala görüşsem mi diyorsun.
Eşin kendi seni uzak tutmalı onlardan.

Ben görüşmem.
Benim aram iyi olduğu halde sizler kadar görüşmüyorum inanın.

eşiniz sesini çıkarmadığı sürece hep ezileceksiniz. bir de hamileymişsiniz, eşiniz aile olduğunuzun farkında değil gibi geldi bana.
Sanırsam şuan hamile olduğum için hiç gidelim demiyor.
Bu ara baya iyi ama gitmek istediğinde hayır dediğimde ne olacak bilmiyorum

Nasıl sorun yok arkadaşım?
Seni o kadar üzmüşler,hacı hoca işlerine girmişler de hala görüşsem mi diyorsun.
Eşin kendi seni uzak tutmalı onlardan.

Ben görüşmem.
Benim aram iyi olduğu halde sizler kadar görüşmüyorum inanın.
Eşimle normalde kavga etmiyoruz, sorun yok.
Bunu yapan kız kardeşi hoca işi ile uğraştığını geç öğrendik.
Ama bu konuda haklısınız uzak tutmuyor aksine bir bütün olalım derdinde.
3 aydır yüzlerini görmüyorum yine olay oluyor aramıyorum.
Dün en son görümce küçük cocuğundan beni engellemişti eşime bile demedim ama sanırsam hala ben derdindeler.

Eşimle normalde kavga etmiyoruz, sorun yok.
Bunu yapan kız kardeşi hoca işi ile uğraştığını geç öğrendik.
Ama bu konuda haklısınız uzak tutmuyor aksine bir bütün olalım derdinde.
3 aydır yüzlerini görmüyorum yine olay oluyor aramıyorum.
Dün en son görümce küçük cocuğundan beni engellemişti eşime bile demedim ama sanırsam hala ben derdindeler.
Eşiniz sizi üzmüyor yani öyle mi?
Gerçekten kırıyorsam kusura bakmayın da asıl problem eşinizde.
Görün bunu lütfen.

Kim kimi engellemiş anlamadım da ne önemi var ki?
Madem siz de hoşlanmıyorsunuz niye takip ediyorsunuz ki?

Eşiniz sizi üzmüyor yani öyle mi?
Gerçekten kırıyorsam kusura bakmayın da asıl problem eşinizde.
Görün bunu lütfen.

Kim kimi engellemiş anlamadım da ne önemi var ki?
Madem siz de hoşlanmıyorsunuz niye takip ediyorsunuz ki?
Kusur zaten eşimde kuzum susmayıp, karışmayın diyemiyor bu konuda diğer türlü anlayışlı ama konu babası olunca susuyor korkuyor mu ne oluyor çözemedim.
Bize ve kızlarına ev aldılar mesela ileride çocuk doğursa değiştirelim küçük diyorum eşim babam izin vermez burada oturun der diyor.
Biz ev alsak dahi orayı kiraya verip burada oturmak zorundaymışız bilmiyorum bana tuhaf geliyor.
Hayır zaten ben etmiyorum ama küçük çocuk 7 yaşında ondan engellenmişim çocuğa kin tutacak değilim ama onlar tutuyor demek ki demek istedim

Kusur zaten eşimde kuzum susmayıp, karışmayın diyemiyor bu konuda diğer türlü anlayışlı ama konu babası olunca susuyor korkuyor mu ne oluyor çözemedim.
Bize ve kızlarına ev aldılar mesela ileride çocuk doğursa değiştirelim küçük diyorum eşim babam izin vermez burada oturun der diyor.
Biz ev alsak dahi orayı kiraya verip burada oturmak zorundaymışız bilmiyorum bana tuhaf geliyor.
Hayır zaten ben etmiyorum ama küçük çocuk 7 yaşında ondan engellenmişim çocuğa kin tutacak değilim ama onlar tutuyor demek ki demek istedim
Neyse...
En azından sorunun kaynağının eşiniz olduğunu kabul ettiniz.
Yapacak iş belli.
Eşini ikna edeceksin,onunla mutlu olmanın yollarını göstereceksin,adamı büyütüp olgunlaştıracaksın ki aile olduğunuzu,farklı fikirlerinizin olabileceğini,hiç kimsenin size karışmaması gerektiğini öğrenecek.
Gerisi çok kolay.

Sizde zaten yazmışsınız ama sorun eş ailesinde değil direkt eşinizde, büyümeden evlenmiş, sizin de kabahatiniz böyle bir ailenin aldığı evde oturmayı kabul etmek, bizler evlenecek kadınlara eş ailesinden maddi destek istemeyin de almayın da deyince erkek aileleri yapacak deniyor ama ev, düğün vs yapınca çocuklarının evliliğine karışıyor bazı aileler, eşiniz gibi evlatlarda anne babalarının maddi desteği altında ne derlerse yapıyor.
Eşiniz büyümediği müddetçe bu sorunları yaşayacaksınız ve yıllar geçtikçe yıpranacaksınız, hamileymişsiniz Allah tamamına erdirsin fakat üzülerek söylüyorum bebeğin doğumu sonrası sorunlarınız artacak.

Rahmetli babam ben bekarken ne zaman evlilik konuları açılsa tavuğun bacağını baştan ayıracaksın derdi bana, tabii mecazen:) kaba saba görünse de iyi bir tavsiyeydi çok işime yaradı.

Ya hakikaten insanların boş durması başlarına vurmuş ne gereksiz işler yapıyorlar bir zahmet müdahale etmesinler evlilikler gayet güzel yürür ne zaman müdahale o zaman batıyor evlilikler yok muska yok bilmem ne hay Allah'ım ya.
Allah yardımcınız olsun ama ben olsam ilişkiyi keserim yoksa daha çok başınız ağrır.

X