• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir kayinvalide vakası...

Selamlar. En son actigim konuda kayınvalide ve eltimden dert yanmistim yinede iki senedir ağzımı açıp birşey diyememistim ama en sonunda bomba patladı.
Pazar günü kayinvalidemlere gittik gündüzden akşamda kendi annemlere gececektik. Biz tam.cikarken eltimler geliyormuş onlara bende eltimle bir araya gelmek istemiyorum. Kendisini samimi bulmuyorum ekstra sinsi bu durum sinirlerimi bozuyor . Özel günlerde görüşmeyi tercih ediyorum sadece doğum günü aile yemeği vs. Anlaşamıyoruz kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.
Her neyse kayınvalidem biz onlar gelince gidiyoruz diye bozuldu kayinpederime telefonda hep işleri var zaten bunlarin falan dedi. Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim . Bir başladı bağırmaya ilk defa bagirdi bana o kadar . Ben oğullarımi bir araya getiremeyecek miyim sende gitme o zaman kardeşine eşime diyorki gitmeyeceksin onun kardesinede falan da filanda. Neyse dedim ki anne biz anlaşamıyoruz eltimle birbirimize gıcık gidiyoruz çok sinsi geliyor bana ayrıca sen ikimiz arasında kıyas yapiyorsun birde kırgınım ben onlara . Diyorki ne kıyas yapicam oda sana kırgın sinsi değil hiçte falan diye bağırıyor. Benim kayinvalidecigim benim yemeğimi yemez eltime bir makarna yaptirir yere göğe sigdiramaz herşeye heryere berqber giden tiplerdir. Eltim ben evlenmeden önce evlerine adım.atmazmis ben evlendim evlerinden çıkmaz oldu neyse detaylar çok ta uzun olacak toparlayayim.
Velhasıl kelam kayınvalidem parladikca parladı bana bende inceldiği yerden kopsun dedim artık herşeyi döktüm . Beni kabul edemeyislerini torunları olmasa umurlarinda olmayisimi beni bir türlü sevemediklerini bana danistigi şeyleri tekrar eltime danışıp salak yerine koyusunu cimriligini herşeyi söyledim oda bana yazıklar olsun sana diyip o sırada kucağında olan çocuğumu al şu çocuğunu diyerek fırlatarak ağlaya ağlaya gitti.
Eşimle birbirimize girdik . Eşim arayı duzeltmemi istiyor annesi ağladı ya kıyamet koptu çünkü . Ne yalan söyleyeyim.kimseyle aram düzelsin istemiyorum sadece eşimle tartismaktan bıktım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana akıl verin . Uzun olduysa kusura bakmayın baya doluyum çünkü .
Eltin için ;” kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.” diyosun.
Ama sen ;”Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim .” diyosun.
Aynı şeyi sende kayınvalidene yapmışsın... Böyle davranırsan eşinle daha çok aran açılır. Arada o da çocuklarını bir arada görmek istiyodur, bazı şeyleri görmezden gelebilirsin bence...

Halamın iki gelini yaklasik 8 sene konuşmadılar. Daha bu sene selamlasmaya basladilar. Ama halamin evinde olsun başka bir ortamda olsun asla kimseye belli edip huzursuzluk çıkarmadılar. Eslerin konusmamasi kardeşlerinde iliskisini illa etkiliyor. Ama yinede bazi ortamlarda aile ortami surdurulebilir olmali. Annemle yengem yillardir konusmuyor. Ben 3 kuzenimi hic bir şekilde tanımıyorum. Yolda gorsem zor tanirim. Bu raddeye gelmemeli. İnsanlar anlaşamayabilir. Sizde konuşmazsiniz fazla, hayatiniza mudahel ettirmezsiniz. Laf sokarsa sizde ona sokarsiniz. Kaynananiz diger geliniyle anlasabiliyor olabilir aldirmayacaksiniz
Zamanla belli olacak o da bu raddeye getirmek istemezdim bende ama iki senedir susup aynı seyler devam edince insan patlıyor bir yerde . Uğraşmam bu saatten sonra sanırım eşim olmasa arada umrumda değil kimse o ayrida

Eltin için ;” kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.” diyosun.
Ama sen ;”Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim .” diyosun.
Aynı şeyi sende kayınvalidene yapmışsın... Böyle davranırsan eşinle daha çok aran açılır. Arada o da çocuklarını bir arada görmek istiyodur, bazı şeyleri görmezden gelebilirsin bence...
Ciddi söylesem hemen ağlıyor diye eltim gibi bende gülerek söyleyeyim dedim eltim çocuğuma pis elinle.dokunma yemekteyken der tüm sulalenin içinde ona birşey demez ben gulerek bunu deyince kıyamet koptu işte fark var arada hemde basbasaydik biz . Aramız zaten açıldı ki sayesinde ben görmesin demedim kimseyi beni zorlamasin dedim sadece

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim peki . Gerçekten çok yorukdum bu durumdan çünkü

Ben burda iki bölüm görüyorum. Birincisi iç dünyanız: Bu insanlara karşı duygusal anlamda mesafe kurmayı öğrenmelisiniz. Sizi sevmek zorunda değiller. Saygı da kusur etmesin kimse yeter ki. Siz kendi değerinizi ve pozisyonunuzu onların düşüncelerine göre değil, kendi isteklerinize ve duygularınıza göre sekillendirin. Herkesin yaptığı kendi insanlığını gösterir. "ona yaptığını bana neden yapmıyor" diye düşünmenin faydası yok inanin. Bazılarının o kadar saçma ve bencil sebebleri veya umutları oluyor ki, bilseniz bile fayda etmez. Siz kendi hayatınızı güzelleştirmeye gayret edin.onlara hak ettiklerinden fazla iç dünyanızda yer vermeyin. Enerjinize yazık.
İkincisi gündelik hayatdaki davranışlar: dediğim gibi kayınvalidenizin çocuklarını bir arada görmek istemesi normal. Siz karşı tarafı sinsi buluyorsaniz ve o devamli laf sokma derdinde ise sahsen teflon-stratejisi öneririm. Karşı tarafa reaksiyon gösterirseniz onun eline koz vermiş olursunuz. Gerekenden fazla muhabbet etmeyin. Etsenizde havadan sudan. Özel konulara girmeye çalışsa geçiştirin. Karşı tarafı bi nevi yok sayiyorsunuz böyle. Ha haddini aşacak lafları diğerlerin yanında zaten söylemez. Bence kayınvalidenizle su kavga konusunda aranızı düzeltebilirsiniz (çünkü ordaki patlama biraz yersiz olmuş), ama genel anlamda yukarda anlattigim gibi mesafe koyun. Kimse için yuvanızdaki huzuru bozmaya değmez. İnsanlara "beni neden sevmiyorsunuz" derseniz onlar yüzünüze vuracak birşey bulur, çünkü onlarda bunu saldırı olarak algılar. İç dünyanızı böyle enerji vampirlerden koruyun

Ara mesajları da okuyunca ben size hak verdim. Kayınvalide biraz ortada olmalı uki tarafı da hoş tutmayı bilmeli ayrım yapmamalı. Öyle olunca gerçekten sorunlar kaçınılmaz oluyor. Bence geru adım atmayın asla özür dilemeyin çünkü o gün yaptığınız şeyde boşa gider böylece. Eşinizi bir şekilde ikna etmeniz lazım.

Eltim laf sokar, kv cimridir, şunu hissediyorum, bence böyledirler yüzünden iki kardeş annesinin evinde görüşemiyorsa, kv evlatlarını bir arada bir sofrada ağırlayamıyorsa haksız olan sizsiniz. Kimse size eltinizi sarıp sarmalayın, kv nizi öpücüklere boğun demiyor ama eşinizin hatırına gidip gelmeye, görüşmeye mecbursunuz.
Eşiniz kızkardeşinizin eşinden hoşlanmıyor, aynı kafa yapısında değiller diye biraraya gelmenizi problem etse ne hissedersiniz. Ortada bir olay yok ki oturup, tartışıp konuşun diyelim.

Com fuz
Ben burda iki bölüm görüyorum. Birincisi iç dünyanız: Bu insanlara karşı duygusal anlamda mesafe kurmayı öğrenmelisiniz. Sizi sevmek zorunda değiller. Saygı da kusur etmesin kimse yeter ki. Siz kendi değerinizi ve pozisyonunuzu onların düşüncelerine göre değil, kendi isteklerinize ve duygularınıza göre sekillendirin. Herkesin yaptığı kendi insanlığını gösterir. "ona yaptığını bana neden yapmıyor" diye düşünmenin faydası yok inanin. Bazılarının o kadar saçma ve bencil sebebleri veya umutları oluyor ki, bilseniz bile fayda etmez. Siz kendi hayatınızı güzelleştirmeye gayret edin.onlara hak ettiklerinden fazla iç dünyanızda yer vermeyin. Enerjinize yazık.
İkincisi gündelik hayatdaki davranışlar: dediğim gibi kayınvalidenizin çocuklarını bir arada görmek istemesi normal. Siz karşı tarafı sinsi buluyorsaniz ve o devamli laf sokma derdinde ise sahsen teflon-stratejisi öneririm. Karşı tarafa reaksiyon gösterirseniz onun eline koz vermiş olursunuz. Gerekenden fazla muhabbet etmeyin. Etsenizde havadan sudan. Özel konulara girmeye çalışsa geçiştirin. Karşı tarafı bi nevi yok sayiyorsunuz böyle. Ha haddini aşacak lafları diğerlerin yanında zaten söylemez. Bence kayınvalidenizle su kavga konusunda aranızı düzeltebilirsiniz (çünkü ordaki patlama biraz yersiz olmuş), ama genel anlamda yukarda anlattigim gibi mesafe koyun. Kimse için yuvanızdaki huzuru bozmaya değmez. İnsanlara "beni neden sevmiyorsunuz" derseniz onlar yüzünüze vuracak birşey bulur, çünkü onlarda bunu saldırı olarak algılar. İç dünyanızı böyle enerji vampirlerden koruyun
Çok güzel anlatmissiniz evet kendi iç dünyamda bitirmem lazım bu olayları önce benim kendi hayatım diyebilmeliyim . Karşı tarafla samimi değiliz zaten ama haklısınız soylediginiz stratejiye umarım.basarabilirim

yeni evliliğe adım atacak kişi olarak soruyorum : Politik olmak , davranmak tam olarak ne demektir ?

Öyle oldu cidden ama gerekiyor bazende insan doluyor doluyor ptliyor
Evet patladın ama belki şimdi kocanın baskısıyla özür dilemek zorunda kalacaksın ve hiç ciddiye alinmicaksin. Bu durumda hangisi sence daha iyi kontrolsüz öfkeni patlatmak mi? Yoksa patlayıp özür dilemek mi? Yoksa Politik olup çaktırmadan mesafe koymak mı? 1 yaşında çocuğun var senin bence bundan sonra daha serinkanlı tepkiler ver. Ne kendini bu duruma düşür ne de evinin huzurunu boz.

yeni evliliğe adım atacak kişi olarak soruyorum : Politik olmak , davranmak tam olarak ne demektir ?
Mesela konudan örnek vericek olursak ben konu sahibinin yerinde olsaydim eltimin geleceğini öğrendiğimde evde unuttuğum birşeyi bahane edip erken kalkardim.asilmasi gereken çamaşır, yıkanması gereken çocuk gibi. Hiç olmadı şu sıralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum anne başım çok ağrıyor tadinizi kaçırmayalım biz şimdi derdim. Gerçi ben her hafta da görüşmezdim ☺️

Mesela konudan örnek vericek olursak ben konu sahibinin yerinde olsaydim eltimin geleceğini öğrendiğimde evde unuttuğum birşeyi bahane edip erken kalkardim.asilmasi gereken çamaşır, yıkanması gereken çocuk gibi. Hiç olmadı şu sıralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum anne başım çok ağrıyor tadinizi kaçırmayalım biz şimdi derdim. Gerçi ben her hafta da görüşmezdim ☺
heeee yavastan yavastan çaktırmadan bahanelerle mesafe koymak . . Politik davranmak bu..

heeee yavastan yavastan çaktırmadan bahanelerle mesafe koymak . . Politik davranmak bu..
Aynen kuzum. Hiç bir zaman ben şu kişiyi sevmiyorum bunu kanım almadı bu bana ters demene gerek yok. Baktın ortam uymuyor bahane bulup kalk git evine. Ve ne olursa olsun cıvık cıvık bir ilişki yaşama. Kayın ailen kendi ailen olsun fark etmez. Kimse cat kapı gelemesin mesela evine. Gerekirse soğuk desinler senin için, benim yapım bu kusura bakmayın de çekil kenara. Ben bir yabancıyla evli oldugum icin şanslıyım ama Türk ailelerin de başarılı bir evlilik sürdürmenin tek yolu mesafeli olmak. Şirin gözükücem diye çaba sarfetme, evinde kendi kocana olursun şirin ☺️

Yalnis düşünüyorsunuz bence. Ben aile ilişkilerinde politik olma taraftarayim. Kartları yere serince konu sahibi gibi haklıyken haksız duruma düşülür çünkü.
Polıtık olmak / olabılmek evet mantıklı ama nereye kadar ? karsınızdakı ınsanlar tavrınızı rahatsızlıgınızı anlıyor ıse polıtık olmak sıze fayda saglıyorsa kabul ederım ama ortada rahatsız oldugum bır durum var ve devam edıyorsa malesef susamam tabı kı kendı gorusum herkesın dusuncesı farklıdır .

Mesela konudan örnek vericek olursak ben konu sahibinin yerinde olsaydim eltimin geleceğini öğrendiğimde evde unuttuğum birşeyi bahane edip erken kalkardim.asilmasi gereken çamaşır, yıkanması gereken çocuk gibi. Hiç olmadı şu sıralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum anne başım çok ağrıyor tadinizi kaçırmayalım biz şimdi derdim. Gerçi ben her hafta da görüşmezdim ☺
yazdıklarınıza tamamen katılıyorum bende aynı sekıllde kayınvalıdem ve gorumcelerımle araya mesafe koydum altlı ustlu oturmamıza ragmen sureklı bırseylerı bahane edıp gıtmemeye basladım mesafe olsun ıstedım yaptım da ama sonra ne oldu bılıyormusunuz ? ben mesafe koydugum ıcın daha cok bılendıler daha cok bana gelıp gıtmeye herseyıme karısmaya laf etmeye calıstılar ben evımın ısınde vs kendı bıldıgımı okumaya devam ettım ve onların sevıyesıne ınıp tartısmadım gorumcem kapıma dayanıp esım tuttugu engellemeye calıstıgı halde bana saldırmaya kalktı eger karsınızdakı ınsanlar cırkefse kotuyse yapacak bısey olmuyor bazen sabır tamam ama nereye kadar ?

Zamanla belli olacak o da bu raddeye getirmek istemezdim bende ama iki senedir susup aynı seyler devam edince insan patlıyor bir yerde . Uğraşmam bu saatten sonra sanırım eşim olmasa arada umrumda değil kimse o ayrida
İste asil mesele iki sene biriktirdiginix icin boyle. Zamaninda az az eltiye haddini bildirseydiniz daha iyi olurdu. Malesef insanlar bunu ogretiyor bize

Back
X