• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir kayinvalide vakası...

Duygularıma tercuman olan biri oldu sonunda. Her türlü rekabet var ya en ufak şey bile batmazmi insana . Az öncede örnek verdim ben tatlı yaparım dokunmaz kaynanam ben ordayken kalk tatlı yap der eltime. Ben kilomu veremedim doğumdan sonra eltim emziriyor verdi kilosunu ben diyet yapıyorum kilolu kaldım anne diyorum eltim anne getir. Tartıyı ben tartilayim ay genç kızlık kiloma donmusum diye nispet yapıyor. Bunlar ufak şeyler ama sinir bozucu. Ben normal doğum yapamadım düşük tansiyon erken doğum bebeğim bir ay kuvozde kaldı o sırada daha dikisliyim kayınvalidem oğluma halı aldircakmis kocama halı seçmeye gidiyor hemde eltimle bende o halde o psikolojide gezdim aldım halıyı bozuldu.ben normal doğum yapamadım. Ama yaşadığım acıları düşük risklerini bebeğim ha oldu ha ölcek korkusunu ben yaşadım kuvozde ama o eltimin normal doğumda ki acilarina ağlıyor benim yanımda durup durup ben bunları kaldıramıyorum ya
Burasi boyle maalesef. İşin buralara yasanmisliklar yuzunden geldigini kabul etmezler, anlatsaniz da gormezden gelirler. Herkes kendi iliski dinamikleriyle kiyaslayarak sizi abartli bulmuş zaten. Ortada sanki cok fedakar harika bir anne, gelinlerine her zaman esit davranan mukemmel bir kayinvalide varmiş gibi yorumlar yapilmis. Durum oyle olsaydi gercekten kayinvalide harika olsaydi ve siz sirf elti icin kadina bu laflari deseydiniz haklilardi. Sonucta kadinin ne sucu var biraz eltiye tahammul edebilirsin denebilirdi. Ama kayinvalidem beni her firsatta eltimle bir araya getirip ikisi bir olup bi ordan laf sokacaklar bi buradan, benim yaptigim yemegi yemeyecek, tatliya elini surmeyecek, her firsatta sevmedigimi bildigi eltimi gozume soka soka iyice arami acmaya calisacak ben de onun hatrina susup oturcam. Yani bu insanlar nasil hayatlar yasiyor da bu kadar ılımlı (!) olabiliyor ben hayret ediyorum

yakın zamanda aynı patlamayı bende yasadım , herkesın gercek yuzu acıga cıktı cok guzel oldu .
sen karısma gıdıyorsa gıtsın cocugunu da gonderme , esıne de aılesı hakkında konusma yoklarmıs gıbı devam et bosver
Üstüme gelmese eşim ben yok sayacagimda anlamıyor kalın kafali

Uslubum sert ama anlatmak istediklerimi sakin anlatsam o gene ağlar ben suçlu olurdum
yok demek ıstedıgım bazı seylerı ıfade etmek ıcın anlatmaya veya tartısmaya gerek bıle yok
ben musaıt degılım dedınız mesafelı uzak durdunuz bıttı gıttı. yanı taaa dogumdan ıtıbaren borekten kekden ıtıbaren herseyı desmek sızı kotu duruma dusurur kı dusurdu de tas yerınde agırdır bırakın onlar ellerı bellerınde car car olsun sız hanımefendılıgınızı asilliginızı koruyun

sıze ozur dılemeyın dememın sebebı de o , onlar zaten duzgun olsalar tartısma bu noktaya gelmezdı onlarda bu noktaya gelmesıne sebep olmus ıyı bır kadın olsa kızım yanlıs anlamıssın ben senıde sevıyorum bunu anlayamamıs olmanda benımde yanlısım var gel sende bıze adım at bende elestırdıgın konulara dıkkat edıcem bız aıleyız aıle ıcınde kusluk olmaz derdı. oyle bır kadın olmadıgı ıcın ozur dılemeyın ozur dılesenız duzelmez daha cok bak haklıyım ayagıma kadar geldı ozur dılettırdım dıyecek daha cok ezecek sızı bosverın ama bundan sonra sakin olmaya calısın

Ya bu eltiler genelde tuhaf oluyorlar galiba :KK43: Ben çok soğuk davranıyorum çok büyük 2 yanlışı oldu bana terbiyesizlik yaptı. Kv gil uzaktalar giderken bile onların olmadığı zaman gitmeye çalışıyoruz. Kaldı ki onlarla Asla elti tartışmasına girmem zira akrabaları çok büyük bir terbiyesizliğine rağmen bir şey demediler ben de eşimin suratına vurdum. Ben yapsaydım beni rezil ederlerdi diyeeee. Haklısın dedi konu kapandı. Ancak cenaze ve düğüne artık.

Burasi boyle maalesef. İşin buralara yasanmisliklar yuzunden geldigini kabul etmezler, anlatsaniz da gormezden gelirler. Herkes kendi iliski dinamikleriyle kiyaslayarak sizi abartli bulmuş zaten. Ortada sanki cok fedakar harika bir anne, gelinlerine her zaman esit davranan mukemmel bir kayinvalide varmiş gibi yorumlar yapilmis. Durum oyle olsaydi gercekten kayinvalide harika olsaydi ve siz sirf elti icin kadina bu laflari deseydiniz haklilardi. Sonucta kadinin ne sucu var biraz eltiye tahammul edebilirsin denebilirdi. Ama kayinvalidem beni her firsatta eltimle bir araya getirip ikisi bir olup bi ordan laf sokacaklar bi buradan, benim yaptigim yemegi yemeyecek, tatliya elini surmeyecek, her firsatta sevmedigimi bildigi eltimi gozume soka soka iyice arami acmaya calisacak ben de onun hatrina susup oturcam. Yani bu insanlar nasil hayatlar yasiyor da bu kadar ılımlı (!) olabiliyor ben hayret ediyorum
Yemin ediyorum yaşadıklarım.ufak geliyor insanlara ama yağmurda damlar.damlar sele.donusmezmi. benimkide öyle oldu bilmiyorum bu saatten sonra ne olur. Eltim evlenmeden önce kayinvalidemi şikayet eder bana bunu yaptı şunu yaptı evime gelince düzenim bozuluyor derdi şimdi canciger ben sahtekar olamadım için bu durumdayım iste

Ya bu eltiler genelde tuhaf oluyorlar galiba :KK43: Ben çok soğuk davranıyorum çok büyük 2 yanlışı oldu bana terbiyesizlik yaptı. Kv gil uzaktalar giderken bile onların olmadığı zaman gitmeye çalışıyoruz.
Bende bunu yapmaya çalıştım ama ağladı falan kıyamet koptu niye insan insanla zorla görüşmek zorunda mı özel günleregidiyorum iste

Gitsin kendisi ben gitmesin demiyorum ama beni zorlamasin bütün mesele buydu hep ben özür dilerken sorun olmuyor millet gene aynı haksızlığa devam ediyor şimdi kötü oldum ne güzel keşke bizde öyle gorusebilsek önceden evimize her haftasonu gelir üç dört gün kalırlardi hiç biesey demezdim
Özür dilemeye mecbur birakicak duruma sokmayın kendinizi. Eşinize de bir süre karışmamasıni söyleyin aile huzuru için.

Bende bunu yapmaya çalıştım ama ağladı falan kıyamet koptu niye insan insanla zorla görüşmek zorunda mı özel günleregidiyorum iste
Bence siz annesini arayın “Kardeşler kendi aralarında görüşsünler ama ben tavırlardan dışlandığımı taraf tutulduğunu düşünüyorum bu yüzden kendisi ile bir araya gelmek istemiyorum. Sizi ağlatacak bir durum da yok ortada benim sorunum onunla sizinle değil.” Diyin. Eşinizin yanında yapın hoparlöre de alın. Hem özür dilemiş olmazsınız hem de eşinizin gönlü olur.

Üzgünüm ama bana da siz ve sizin uslübunüz sorunlu geldi. Yok yere huzur kaçırmışsınız

yok ozur dılemeyın zamana bırakın
evet uslup yanlıs olmus evet etektekı tasların dokulme zamanı dogru olmamıs falan ama tek basına sızın hatanız yok
zamana bırakın kendılıgınden zaman ne gosterırse o olur
Sakin olmaya çalışacağım ama bir ay sonra eltimin oğlunun doğum günü o benimkine gelmişti şimdi bende gitmek zorundayim degilmi

Kaynana ile tartisan karısına arayı duzelt diyen adamların oldugu konulara artık yorum yapmama kararı aldım. Cunku Degısmez omur torpusu hepsi.
Bence korkaklar.
Doğruları görüp susuyorlar.
Haklı annesi de olabilir eşimde olabilir. Ama ne hikmetse susarlar.
Ben valla artık yok şu şunu yapmış bu bunu yapmış, oda öyle demiyorum.
Buzdolabı gibi duruyorum.
Donuk donuk cevaplar veriyorum.
E karşıda ki salak değilse anlıyor çok güzel...

Bence siz annesini arayın “Kardeşler kendi aralarında görüşsünler ama ben tavırlardan dışlandığımı taraf tutulduğunu düşünüyorum bu yüzden kendisi ile bir araya gelmek istemiyorum. Sizi ağlatacak bir durum da yok ortada benim sorunum onunla sizinle değil.” Diyin. Eşinizin yanında yapın hoparlöre de alın. Hem özür dilemiş olmazsınız hem de eşinizin gönlü olur.
Ağlaması samimi değilde o herşeye ağlar. Onunla da sorunum var dengyi kursun istiyorum

Sakin olmaya çalışacağım ama bir ay sonra eltimin oğlunun doğum günü o benimkine gelmişti şimdi bende gitmek zorundayim degilmi
sız kayınvalıdeyle kavga etmıssınız eltıyle degıl,
ama kayınvalıdenıze eltınız hakkında konusarak kavga etmıssınız hatta kayınvalıde kahraman olmus o eltıyı savundugu ıcın
tartısmamıs olsanız gıdın yarım saat durun yegenınızın hedıyesını verın donun derdım hem ıadeyı zıyaret hem mesafe korunmus olurdu

ama su sekılde gıtmemenız gerek... bundan sonra aynı ortamlarda da pek bulunmasanız ıyı olur . ıste bu sebeple dedım etektekı tasları dokmeseydınız dıye ınsan haklıyken haksız olur bu yuzden kendı kendınızı sız dıslatmıs oldunuz bır sekılde
zaten gorusmek ıstemıyordunuz benı gorusturmeye calısıyor dıye kızıyordunuz artık hıc gorusemezsınız ıstesenızde

bırde bırıyle sorununuz varsa dırek o kısıye soyleyın mesela eltı sınsılık mı ettı , arkanızdan mı konustu bunu duydugunuzda hemen ona bır sorunun varsa benımle konus ıkımızde bu aıleye gelınız ıkımızde aynı yerde aynı durumdayız baskalarını araya katma bırılerı bızım bırbırımız hakkında konustugumuzu bılırse bu bızım ayıbımız olur , bak kulagıma boyle laf geldı kafana takılırsa bana soyle bana sor demenız gerekır , bunu dıyebılmek ıcın sızınde boyle olmanız gerekır boylece her fıtne fesatın onune gecmıs olursunuz

olurda arayı duzeltecek olursanız olur ya hayat bu hersey olur, aklınızda bulunsun

Ortamda ben bir kek. Börek yapsam dokunmaz yemez.eltime derki kalk hadi tatlı yap . Bu ortama siz dayanabilir misiniz ?

Gerçekten umrumda olmaz. Hatta işime gelir kek börek yapıp götürmem hayatta. Diğer gelini yapsın. Madem beğenmiyor neden yorayım kendimi? Açık açık sorarım veya hayırdır anne benim yaptıklarımın ne eksiği var diye. Böyle küçük şeyleri takmayın kafanıza kendinizi yorup üzdüğünüzle kalırsınız.

Back
X