Eşime birşey oldu valla bağırıyordu kızıyordu su siralar sessiz kalmayı tercih ediyor bu konuda nedense ne zaman patlayacak ve nasıl davranacagim kestirmiyorum açıkçası ama özür dilemeyi düşünmüyorum en azından şimdilikŞu durumda iki seçeneğiniz var gibi duruyor. İlki özür dilemek ve huzura kavuşmak ama ömür boyu ezik kalmak.
İkincisi eşinizin ilk bağırışında hüngür şakır ağlayarak neler çektiğinizi ama vicdansız bir şekilde cezalandırıldığınızı söyleyip, katlanamıyorum artık deyip, bir süre ailenizin evine gitmek. (Suçlamadan, mağdur dili kullanarak) Eğer bu blöfünüz tutarsa eşiniz bir daha üzerinize gelemez. Kaynananızın da ağzını kapatır çünkü erkekler kolay kolay boşanmıyor, ev ortamları bozulunca aptala dönüyorlar.
Kendi annemlerede geç kalmıştık zaten yemeğe bekliyorlardı . Bencil olabilirim belki ama bu duruma onlar getirdi beni çok Güleryüz gösterdim sustum dayandım gene yaranamadım bende doktum en sonunda eteğindeki taslariEltinle anlaşamıyor olabilirsin , söylediğin her şeyde haklı olabilirsin ama şöyle düşün ne kadar kötü de olsa kayınvalidem bir anne. İki tane oğlu var ve gelinleri yüzünden iki oğlunu aynı ands göremiyor. Çok saçma bir durum . Kayınvalide in tarzı yanlış da olsa gorusunde hakli. İkinizi aynı anda cagiramayacak miyim derken çok hakli. Sizi biraz vicdansız buldum.
Onla geliyor diye alelacele de kalkmaniza gerek yokmuş. Bir saat dayansaniz ne olur sanki birlikte mi yasiyorsunuz . Çok bencilce
Haklısınız bende sirf bu yüzden bu olay kapansın istiyorumCogu tartismalar Sıtlaşmalar anlaşamamalar büyüklerin yaptigi adaletsizlikten oluyor. Sizin doğruları söylemeniz memnun olmadığınız olayları değiştirmiyor. Kimse kendisini değiştirmiyor. Haklı veya haksızda olsanız huyu böyle deyip sineye çekilmiyor kayınvalidelerin hatta insanların çoğu böyle. Sizin yapmanız gereken hehe deyip geçmekti. Kapıdanmı girdi beş dk otur ve kalk git görmezsin. Hiç görmek istemiyormusun işim var de çık gelen yorumlara kulak kapat veya kimin işi yokki çok yoğunuz hayat telaşı işte de git. Gerçeği söyleyince olay büyür sonra huzursuzluk sizde kalıyor böyle. Bu olay yaşanması gerekiyormuş yaşanmış. Eşinize bana zaman ver deyin. Zaman girince araya buzlar erir. Elbet biraraya geleceksiniz sonrada mecburi görüşmeler tekrar başlar. Eltinizde belki dolduruşa geliyor veya sizin ayrıcalıklı olduğunuzu düşünüyor. Demek istediğim haklı olmak birşey elde ettirmiyor. kv çıktıktan sonra kendi aile hayatınızı yaşayacak şekilde ayrılın. Onlar hayatını devam ettirirken siz hala yaşanan olayları tartışıp evinizde üçüncü şahızlar için tartışmayın.
Aynn iyi demişsin canımDedim kocama zaten öyle kendimi haksız görmüyorum kusura bakma özür falan dilemicem ben ne kadar sucluysam annende o kadar suçlu herşey bir yana torunu bir yana olmalıydı dedim hiç bir şey demedi sustu sadece
Asla özür dilemeyin.Eşime birşey oldu valla bağırıyordu kızıyordu su siralar sessiz kalmayı tercih ediyor bu konuda nedense ne zaman patlayacak ve nasıl davranacagim kestirmiyorum açıkçası ama özür dilemeyi düşünmüyorum en azından şimdilik
Asla özür dilemeyin.
Bu güne kadar eşiniz için pas
Hepsinin cevabı hayır hiç durmadı arkamda halada durmuyor eşimin ailesi için tek çözüm ya üstünü örtmek yada anası ağlayınca hakkında haksizda olsan özür diletmekAsla özür dilemeyin.
Bu güne kadar eşiniz için paspas oldunuz da ne oldu?
Eşiniz sizin kıymetinizi mi anladı, sizi mi savundu, sizden yana mı oldu?
Hepsinin cevabı hayır ise geri adım atarsanız yine kaybeden siz olacaksınız.
Aynen öyle sinsi dememin sebepleri bunlar aynen bu şekilde davranıyor çünkü . Bilmiyorum ben evlendikten sonra baktılar beni başta çok sevdiler kıskandı heralde sürekli iyi gelin olmaya çalıştı öyle görünmeye çalıştı kına yaksın şimdi. Bilmiyorum ikinci dediğiniz mantıklı ama onun için zaman lazım bende çok kırgın ve kızgınım cunkuDurumunuza çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun. Kötü ve fesat biri olmadığınız dürüstçe bütün hissetiklerinizi onlara söylemenizden, eltinizin size gülerek şaka yollu laf sokuşunu anladığınız için ve bu araba mevzuunda hakkınız yenildiği için biraraya gelmek istememenizden anlayabiliyorum. Çünkü samimi biri böyle yapar. Sinsi de biraraya gelmekten çekinmez aksine bişey yokmuş gibi sıcak davranır gibi görünür laf sokar içten içe kötülüğünüzü ister. (Ki bu ona ne katacak ne kazandıracak hiç anlamam) En iyisi biraraya gelmemek eşini yalnız yolla ya da sen de git ama muhatap olma. Ben ikinci seçeneği seçerdim. Suratımı asmazdım yemeğe temizliğe yardım ederdim ama konuşmazdım bişeyimi paylaşmazdım çocuğumla ilgilenirdim oyalanırdım.
İyi yapmış anneniz düşüncelerim doğru bana göre çünkü aynı anneniz gibi sustum sustummbende en sonunda patladim. Peki sizin araniz nasıldı babaannenizle benimde bir çocuğum var ondan merak ediyorumAnnemin de benzer bir durumu olmus ilk evlendigi zamanlarda. Annem hem kucuk, hem saf olup tum yapilanlari yemis yutmus icine atmis, ta ki bundan 10 yil oncesine dek. Oyle bir dik durdu ve "ölsem de geri adim atmam" diye ant icti ki, istedigi hayatini ancak eline alabildi "Ayyy ne lanet kari" sozlerine kulak tikadi. Babamin da cenesini kapadi, babam haftada 1 ziyarete gittiyse, annem belki ayda 1. Ve babaannem rahmetli olana dek de durusundan vazgecmedi.
Diyecegim su ki, dusuncelerinizin dogru olduguna inaniyorsaniz, annem gibi yapin ve geri adim atmayin. Ama tabi kendinizi de mutlaka sorgulayin. Neticede kimse melek degil
Rahmetli babanemin gozbebegiydim, ilk torun olusumdan sanirim. Hic sorunumuz olmadi. Annem de aralarindaki gerginligi bana hic yansitmadi, hic olumsuz birsey soylemedi. Biraraya geldigimizde bile en kucuk bir sorun hissetmedim.İyi yapmış anneniz düşüncelerim doğru bana göre çünkü aynı anneniz gibi sustum sustummbende en sonunda patladim. Peki sizin araniz nasıldı babaannenizle benimde bir çocuğum var ondan merak ediyorum
Selamlar. En son actigim konuda kayınvalide ve eltimden dert yanmistim yinede iki senedir ağzımı açıp birşey diyememistim ama en sonunda bomba patladı.
Pazar günü kayinvalidemlere gittik gündüzden akşamda kendi annemlere gececektik. Biz tam.cikarken eltimler geliyormuş onlara bende eltimle bir araya gelmek istemiyorum. Kendisini samimi bulmuyorum ekstra sinsi bu durum sinirlerimi bozuyor . Özel günlerde görüşmeyi tercih ediyorum sadece doğum günü aile yemeği vs. Anlaşamıyoruz kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.
Her neyse kayınvalidem biz onlar gelince gidiyoruz diye bozuldu kayinpederime telefonda hep işleri var zaten bunlarin falan dedi. Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim . Bir başladı bağırmaya ilk defa bagirdi bana o kadar . Ben oğullarımi bir araya getiremeyecek miyim sende gitme o zaman kardeşine eşime diyorki gitmeyeceksin onun kardesinede falan da filanda. Neyse dedim ki anne biz anlaşamıyoruz eltimle birbirimize gıcık gidiyoruz çok sinsi geliyor bana ayrıca sen ikimiz arasında kıyas yapiyorsun birde kırgınım ben onlara . Diyorki ne kıyas yapicam oda sana kırgın sinsi değil hiçte falan diye bağırıyor. Benim kayinvalidecigim benim yemeğimi yemez eltime bir makarna yaptirir yere göğe sigdiramaz herşeye heryere berqber giden tiplerdir. Eltim ben evlenmeden önce evlerine adım.atmazmis ben evlendim evlerinden çıkmaz oldu neyse detaylar çok ta uzun olacak toparlayayim.
Velhasıl kelam kayınvalidem parladikca parladı bana bende inceldiği yerden kopsun dedim artık herşeyi döktüm . Beni kabul edemeyislerini torunları olmasa umurlarinda olmayisimi beni bir türlü sevemediklerini bana danistigi şeyleri tekrar eltime danışıp salak yerine koyusunu cimriligini herşeyi söyledim oda bana yazıklar olsun sana diyip o sırada kucağında olan çocuğumu al şu çocuğunu diyerek fırlatarak ağlaya ağlaya gitti.
Eşimle birbirimize girdik . Eşim arayı duzeltmemi istiyor annesi ağladı ya kıyamet koptu çünkü . Ne yalan söyleyeyim.kimseyle aram düzelsin istemiyorum sadece eşimle tartismaktan bıktım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana akıl verin . Uzun olduysa kusura bakmayın baya doluyum çünkü .
Bugün susarsan yarin bin beteri gelir senin sürdürdüğüm sahte bi evlilik bu en azindan esine artik papucun pahali oldugunu goster3 bana bağıran annenle görüşmüyorum der hangi damat kaynatası boyle bagricakta susar sende biraz tavrini koy birak agzinin tadini onlar hayatinda oldugu surecr agzinjn tadi kaynansna bağlıysa o kocayla yatma bile kusura bakmadaSelamlar. En son actigim konuda kayınvalide ve eltimden dert yanmistim yinede iki senedir ağzımı açıp birşey diyememistim ama en sonunda bomba patladı.
Pazar günü kayinvalidemlere gittik gündüzden akşamda kendi annemlere gececektik. Biz tam.cikarken eltimler geliyormuş onlara bende eltimle bir araya gelmek istemiyorum. Kendisini samimi bulmuyorum ekstra sinsi bu durum sinirlerimi bozuyor . Özel günlerde görüşmeyi tercih ediyorum sadece doğum günü aile yemeği vs. Anlaşamıyoruz kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.
Her neyse kayınvalidem biz onlar gelince gidiyoruz diye bozuldu kayinpederime telefonda hep işleri var zaten bunlarin falan dedi. Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim . Bir başladı bağırmaya ilk defa bagirdi bana o kadar . Ben oğullarımi bir araya getiremeyecek miyim sende gitme o zaman kardeşine eşime diyorki gitmeyeceksin onun kardesinede falan da filanda. Neyse dedim ki anne biz anlaşamıyoruz eltimle birbirimize gıcık gidiyoruz çok sinsi geliyor bana ayrıca sen ikimiz arasında kıyas yapiyorsun birde kırgınım ben onlara . Diyorki ne kıyas yapicam oda sana kırgın sinsi değil hiçte falan diye bağırıyor. Benim kayinvalidecigim benim yemeğimi yemez eltime bir makarna yaptirir yere göğe sigdiramaz herşeye heryere berqber giden tiplerdir. Eltim ben evlenmeden önce evlerine adım.atmazmis ben evlendim evlerinden çıkmaz oldu neyse detaylar çok ta uzun olacak toparlayayim.
Velhasıl kelam kayınvalidem parladikca parladı bana bende inceldiği yerden kopsun dedim artık herşeyi döktüm . Beni kabul edemeyislerini torunları olmasa umurlarinda olmayisimi beni bir türlü sevemediklerini bana danistigi şeyleri tekrar eltime danışıp salak yerine koyusunu cimriligini herşeyi söyledim oda bana yazıklar olsun sana diyip o sırada kucağında olan çocuğumu al şu çocuğunu diyerek fırlatarak ağlaya ağlaya gitti.
Eşimle birbirimize girdik . Eşim arayı duzeltmemi istiyor annesi ağladı ya kıyamet koptu çünkü . Ne yalan söyleyeyim.kimseyle aram düzelsin istemiyorum sadece eşimle tartismaktan bıktım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana akıl verin . Uzun olduysa kusura bakmayın baya doluyum çünkü .
Haklısınız bunu konuştum ama ona göre hala yemek falan yapipi cagirmam gerek eltimleri .benimde en sevmediğim huy herşeye ağlar hemen . Yeni konumada göz atın lütfen birde o konuda tavsiyenizi almak isterimMerhaba, Yazını şimdi okudum. Kayınvalideniz ile yaşadığınız polemik kötü olmuş.
Fakat ağlaması hiç hoşuma gitmedi. Kolaya kaçmış. Hiç sevmediğim özellik , eşini acındırıp bir yandan seni suçlu durumuna düşürmüş.
Aslında kendini açıkça ifade etmişsin.
Karşı taraf , anlamayıp resmen konuları başka boyuta taşımış.
Sanki sana karşı daha önce dolmuş da o gün patlamış gibi.
Nedense ...
Eşler de maalesef evlendikten sonra annelerine daha dönük oluyorlar .
Bu da ister istemez çiftleri etkiliyor ne yazık ki. Çoğu boşanmalarının nedeni ise bundan kaynaklı.
Yanlış anlaşılmalar oluyor. Bu da ilişkiyi etkiliyor.
Biz de ufak meseleler de bile kendi aramızda baya bir tartışıyoruz.
Konuya dönersek, bence eşinizin orta yolu bulması gerekiyor.
Ve kayınvalidenizin sizi yanlış anladığını o gün de
duygu patlaması yaşandığından dolayı bu duruma düşüldüğünü bir daha da yaşanmamasını istemediğinizi bir şekilde iletebilirsiniz.
Sonuçta eşiniz ve çocuğunuz için orta yolu bulmanız gerekiyor.
Toplumumuzda gerçekten bitmeyen konu ve problem... Kayınvalideler ve eşler .
Çok söyledim kavgalar ettik görüşmedimde bir süre ama şimdi görüşüyoruz hiç birsey olmamış gibi davranıyorlar bende saldım ama ona göre eltimle benim hala görüşmem lazım kaynimlara söylemiş hiç birşey olmamış gibi davrancaklarmis bana yaptığımdan utancakmisim ben napmisimki utanacak dediğiniz gibi eşim bu konuda kardeşini sustursa yine gam yemem ama eşim abi değil.sanki kardeşi abiBugün susarsan yarin bin beteri gelir senin sürdürdüğüm sahte bi evlilik bu en azindan esine artik papucun pahali oldugunu goster3 bana bağıran annenle görüşmüyorum der hangi damat kaynatası boyle bagricakta susar sende biraz tavrini koy birak agzinin tadini onlar hayatinda oldugu surecr agzinjn tadi kaynansna bağlıysa o kocayla yatma bile kusura bakmada
Hiç birşey olmamış gibi davranıyoruz şuan ama eltimler konusunda bu haftasonu doğum günü var oğlunun gitmek istemiyorum ben napicam bilmem.yeni konuma bakarmisinizGeri adım atmayın asla daha beter yaparlar her birlikte görüşmede laf sokar bu konu ile ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?