Yine bir kayinvalide vakası...

Selin3593

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2018
177
34
28
31
Selamlar. En son actigim konuda kayınvalide ve eltimden dert yanmistim yinede iki senedir ağzımı açıp birşey diyememistim ama en sonunda bomba patladı.
Pazar günü kayinvalidemlere gittik gündüzden akşamda kendi annemlere gececektik. Biz tam.cikarken eltimler geliyormuş onlara bende eltimle bir araya gelmek istemiyorum. Kendisini samimi bulmuyorum ekstra sinsi bu durum sinirlerimi bozuyor . Özel günlerde görüşmeyi tercih ediyorum sadece doğum günü aile yemeği vs. Anlaşamıyoruz kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.
Her neyse kayınvalidem biz onlar gelince gidiyoruz diye bozuldu kayinpederime telefonda hep işleri var zaten bunlarin falan dedi. Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim . Bir başladı bağırmaya ilk defa bagirdi bana o kadar . Ben oğullarımi bir araya getiremeyecek miyim sende gitme o zaman kardeşine eşime diyorki gitmeyeceksin onun kardesinede falan da filanda. Neyse dedim ki anne biz anlaşamıyoruz eltimle birbirimize gıcık gidiyoruz çok sinsi geliyor bana ayrıca sen ikimiz arasında kıyas yapiyorsun birde kırgınım ben onlara . Diyorki ne kıyas yapicam oda sana kırgın sinsi değil hiçte falan diye bağırıyor. Benim kayinvalidecigim benim yemeğimi yemez eltime bir makarna yaptirir yere göğe sigdiramaz herşeye heryere berqber giden tiplerdir. Eltim ben evlenmeden önce evlerine adım.atmazmis ben evlendim evlerinden çıkmaz oldu neyse detaylar çok ta uzun olacak toparlayayim.
Velhasıl kelam kayınvalidem parladikca parladı bana bende inceldiği yerden kopsun dedim artık herşeyi döktüm . Beni kabul edemeyislerini torunları olmasa umurlarinda olmayisimi beni bir türlü sevemediklerini bana danistigi şeyleri tekrar eltime danışıp salak yerine koyusunu cimriligini herşeyi söyledim oda bana yazıklar olsun sana diyip o sırada kucağında olan çocuğumu al şu çocuğunu diyerek fırlatarak ağlaya ağlaya gitti.
Eşimle birbirimize girdik . Eşim arayı duzeltmemi istiyor annesi ağladı ya kıyamet koptu çünkü . Ne yalan söyleyeyim.kimseyle aram düzelsin istemiyorum sadece eşimle tartismaktan bıktım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana akıl verin . Uzun olduysa kusura bakmayın baya doluyum çünkü .

Geri adım atma artık yoksa daha fazla üstüne gelirler.sizi sevseler ne sevmeseler ne?bu kadar takmayın kafaya mesafeli olun.kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki insanlar kendi çocukları arasında bile ayrım yapıyor gelinleri arasında mı yapmayacak?siz kafaya taktıkça kötü olduğunuzla kalırsınız.

eski konuya baktım, bu konuyu da okudum. abartılacak bir durum göremedim. cimri demişsiniz, size ne cimriliğinden? siz varken onları çağırması çok da anormal değil. anlaşamayan iki yetişkin insanın problemi o, kayınvalidenizi ilgilendiren bir durum yok. bizi yalnız ağırla demeniz hata olmuş. ben olsam ben de sinirlenirim.

Söylediğiniz biz varken kimseyi çağırma cümlesi baştan yanlış. Kimse dediğiniz kayınvalidenizin oğlu ve gelini. Anlaşamıyoruz demek farklı o bana sinsi geliyor demek farklı. Sizde üslup sıkıntısı var. Politik olun biraz. Elitini sizden daha çok sevebilir, daha yakın bulabilir. Siz de kayınvalidenize bayılmıyorsunuz belli ki gerçekten bunu neden sorun ettiğinizi anlamadım. Bırakın her yere beraber gitsinler siz ister gidin ister gitmeyin. Artık iki tarafta içinde biriktirdiklerini kusmuş olan bu aslında. Barışmak isterseniz barışın istemezseniz barışmayın. Sizin kayınvalidenizle görüşmek bir araya gelmek gibi bir zorunluluğunuz asla yok. Kimsenin sizi buna mecbur bırakması doğru değil

Eltinizle yada kayınvalidenizle birebir sorun yaşadınız mı, size bir saygısızlıklari oldu mu? Yoksa hissettiklerinizden ötürü mu eltinizle görüşmek istemiyorsunuz.

Her evlilik eş ailesiyle görüşmemeyi kaldırmaz. Benim böyle birşey noktaya gelmem için çok büyük olaylar olması lazım. Esimle bir problemim yoksa kardesi ve eşiyle bir iki saat bir arada bulunabilirim.

Kayınvalidize bizi yanlız ağırla demeniz hata, verdiği tepki normal bence. Bu şekilde yaparak evinizde huzurla oturacağınızı düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz.

Keşke yapmasaydınız benim düştüğüm hataya düşmüşsünüz.Elbet görüşeceksiniz açıkçası ben pişmanım öyle yaptığıma çünkü biz suçlu oluyoruz sonra.Eşinle hiç huzurun kalmayacak

Ya evet çıkışım biraz sert oldu belki ama zorla bir araya getirme diyorum istemiyorum onlar yokken yine bir nebze sorun çıkmıyor aramızda ama onlar varken yaptığı her davranış bende sinir yaratiyor suratım asılıyor falan ne bileyim

Ben onlara hiç birşey yapmamisken bugüne kadar bana böyle yapıp onu baş tacı edisleri üstüne birde benimle.sorunlar yaşayıp yinede bir araya getirmeye çalışması zorla sinirimi bozdu patladım oda patladı

Canı ikinizide çağırmak istemıs 2 nızıde cagırmıs.Evine kımı cagıracagına sen karar veremezsın.Ayrıca dıger eltınızı çok sevıo dıye sızde birazcık huzursuzluk hıssettım.Ayrıca sızın sorununuz eltınızle kayınvalıdeyle hıc bır ısınız yok.

Orada " bizi yalniz agirla " demeniz olmamiş. Begenmiyorsan sen gelme benim ogullarim gorusmeyecek mi diyememis kaynanada. Emin ol kaynanan senin yuzune hasret oldugundan dolayi kalkmaniza bozulmuyor, kendi cocuklari icin uzuluyor kendince.

Ben de gorumcemle gorusmuyorum ama denk geldigimiz yerler illa ki oluyor, kaynanam gorusmedigim gorumcemin evinde kaliyor, biz de gorumcem evde yokken gidiyoruz ziyarete daha cok, gorumce eve donmeden biz cikiyoruz. Esim nadiren tek basina gider. Kaynanam bozulsa ya da bozuldugunu belli etse bile kalkip kadina bizimle tek gorus bilmem ne demem.

Kalmadı zaten soğuk yapıyor bana hatta bağırmaya bırak kavga etmeyen eşim bana artık bağırma haddini buliyor

Ağzına geleni saydırmışsın resmen.. Keşke krizi daha güzel yönetseydin,zaten çıkıyormuşsunuz evden yani tepkini gösteriyormuşsun o kadar konuşmaya gerek yokmuş ki..

Eltimle çok sorun yaşadım . Hep alttan alan ben oldum benden yaşı küçük olduğu halde . Sorun yaşadığımi bile bile üstünü örtmeye çalışıyor kayınvalidem ama eltim bir araya gelince alttan alttan lafı sokiyor biktim açıkçası uğraşmaktan . Kalmadı zaten huzurum nasıl baş edeceğim bilemiyorum

Ağzına geleni saydırmışsın resmen.. Keşke krizi daha güzel yönetseydin,zaten çıkıyormuşsunuz evden yani tepkini gösteriyormuşsun o kadar konuşmaya gerek yokmuş ki..
Keşke ama bir anda bağırmaya başlayıp savunmaya geçince birikmisler patladı işte

Maddı durumları ıyiyse ve bişey yapmıyolarsa dize ınanın bişey yapmak zorunda değiller.Ama sızden beklıolarsa da sızde yapmak zorunda devılsınız.

bunu sadece size değil, siz ve çevrenizdekilere ya da bu grupta bu gibi şeyler yüzünden konu açanlara diyorum: insanlarla bu kadar kötü olmanıza sebep olayları nasıl yaşıyorsunuz, yaşamayı göze alıyorsunuz ve sonrasında kavga edip ağzınıza her geleni sayacak kadar cesaretli(!) olabiliyorsunuz bazen aklım almıyor...bu anlatım tarzı olan kişiler bana nedense hep sorunun yarısını üstlenen-yaşatan insanlar gibi gelir.

Acaba nasıl.pes edecek bilemiyorum eşim yüzünden hep ben kötü oldum zamanında desseydi iki kelime bu duruma gelmezdik
Zamanında demeyen yine demeyecek. Saygı çerçevesinde hatrini sormaya ararsin arada. Samimi olma. Zaten sen de pek sevmiyorsun. Biraz önyargı sende de var sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…