Kayınvalidem 2 haftadır burada, yurt dışından geldi. 2 ay kadar kalacak. Ona bir şey demiyorum, eşimin annesidir ve iyi de bir kadındır. Karışmaz, etmez. Eşimin annesi dahil tüm ailesi yurt dışında yaşıyor. 2.5 yıllık evliyim, yatılı misafir konusunda çok sıkıntı yaşadım. Eski konularımı bilen bilir. En son 4 kişilik aile(amcası ve ailesi) 11 gün kaldılar temmuz ayında. Çok sorun oldu aramızda. Bir daha asla yatılı misafir kabul etmeyeceğimi söyledim. Dün akşam görümcem aradı, halası tüp mide ameliyatı olmuştu. Dün onu ziyarete gitmiş. Halası da; 'şu gün kontrolüm var, doktora gidip geleyim sonra Mine'nin (kayınvalidemin ismi Mine) yanına gideceğim' demiş. Mine'nin yanına dediği benim evim :) Soran eden yok, müsait miyiz falan. Haftanın 6 günü çalışıyorum. Gelince kaç gün kalacağı bile muamma. En az 10 gün kalır. Kadın kötü biri değil ama yatılı misafir istemiyorum. Hayır zaten kayınvalidem burada. Tamam iyi kadın ama neticede çekirdek ailemden değil. Eşime istemediğimi söyledim, daha bir şey diyen yok olursa bakarız duruma dedi. Ben de ne olursa olsun kabul etmiyorum, haberin olsun dedim. Haklı buldu. Haksız mıyım sizce? Sonuçta halası ama gelince de gitmiyor bunlar. 1-2 gece olsa idare ederim. Ben hiç muhattap olmayıp, kayınvalideme müsait olmadığımızı, yoğun çalıştığımızı, misafir ağırlayacak durumumuzun olmadığını bizim adımıza söylemesini söylemeyi düşünüyorum. Kendim hiç kötü olmayayım diyorum. Sizce?
Ekleme: Halası ve kayınvalidem aynı ülkede hatta aynı ilçedeler. Gelme amacı kayınvalidem değil, İstanbul'u gezmek. Mine'nin yanına dediği yer İstanbul yani.