- 1 Ocak 2015
- 1.441
- 1.306
- 133
- Konu Sahibi ikialinganasik
-
Sağol şekerim, mutlu oldum
Saydığım huylarından vazgeçersen olur bence. Neden olmasın. Hiç bişey olmamış ki zaten canım, sen kendi kendine delirmiş gemileri yakmışsın. O yüzden bişey olmamış, her şey yolundaymış gibi devam et. Bundan sonra da ağzından çıkanlara dikkat et. Eski sevgiliyi tarihin tozlu sayfalarına göm olsun bitsin.
Eğer gerçekten ayrılmak istersen söyle, aksi halde çok çocukça. Hadi bakalım, görelim seni.Tamamdir. Teşekkür ederim..
Bundan sonda eski sevgilisinin adını ağzıma almam ve ayrılık lafını da ortadan kaldırmaya çalışacağım. Kaldıracagim hatta. O desin ayrılalım diye, istemezse birgün.
Bu adamla olur mu olmaz mi diye sormussun ben şok..asıl senle olur mu olmazmi onun dusunmesi lazim
s
sen napıyosun arkadaşım
ne saçma konulardan tartışmalar çıkıyor.
hemen ayrılalım.
zırt pırt ayrılalım diyen
evlenince de her şeyde boşanalım der
sürekli bu kelimeleri kullanmayın.
ayrılma lafı geçiyorsa bitmiştir.
ben olsam bi ikide bir ayrılalım diyen birine güvenmem.
Ayrılalım desem iyi. Ayrıldım da... Uzun sürmedi sadece.Böyle bir sebepten ayrılalım der mi insan?
Hayatta herkesin problemleri var problemi olmayan insan mı var ? Sırf 25 yıldır ailevi problemleri var diye onu geri arayıp dost kalmak istemen ona acıdığının göstergesidir ve kulağına küpe etmen gereken bir tavsiye vereyim sana; asla kimseye acıma acınacak duruma düşersin. Ailevi problemlerinin sorumlusu yada suçlusu sen misin ki böyle bir davranışta bulunuyorsun ? Erkek arkadaşının arkandan söylediği cümle çok kırıcı bence. "Şu yaşıma geldim şöyle bir sevgilim olmadı" diye şaka mı olur ? Bu mu espri anlayışı yani ? Bu hepimizi gülmekten kırıp geçiren (!) esprisi ile oradaki kızlara ne mesaj vermiştir sence ? Yerinde olsam tut ki gerçekten şaka yapmış olsun, sırf bu kadar iğrenç bir şaka anlayışı var diye ayrılırdım. Benim kaldırabileceğim türden birşey değil.. Kimsenin yara bandı olmak zorunda değilsin, böyle bir vazife edinme kendine. Sorunsuz bir evlilik istiyorsan, sorunsuz adamlar bul.Kızlar aklım çok karışık, fikirlerinizi paylaşırsaniz sevinirim. yapı itibariyle aşırı alınan ve duygusal biriyim. Inanın değişmek istiyorum ama olmuyor.
pazar günü erkek Arkadaşıma ayrılmak istediğimi söyledim. Bir gece önce arkadaşı askere gidecekti, 3 erkek 1 bayan bulusmuslardi. farklı şehirlerdeyiz yani ben onlarla değildim.
Orada bir muhabbet geçmiş. 25 yaşındaki kızlar 50 yaşındaki adamlarla sevgililermis. Bu da 25 yaşıma geldim söyle sevgilim olmadı demiş. Arkadaşları da valla bizimde falan demiş. Bunu demiş gelmiş birde bana anlattı.
Zaten alınganim, bende coştum tabi. Üzüldüm, kızdım. Zorla tutmuyorum dedim Vs vs. Yahu şaka yaptık, güldük ettik dedi. Uzadı olay. Şakadan anlamıyor musun vs.
Ayrıldım... sadece bu değildi sebep. Eski sevgilisi yüzünden de takıntılı idi. Hatirlayanlar bilir, uzatmayayım o konuyu da açtım falan. Gece konuştuk yine aradı. Seven insan gitmez. O kızdan nefret bile etmiyorum. Bir ay sonra baskasini bulursun dedi. Ben oyle biri miyim dedim, degilsin ama erkekler kendini boslukta hissetmenden faydalanir dedi. Bir sürü şey söyledi. Ama kararliydim ayrıldım.
Güya bitirdim ama kiyamadim yine ona. Onun canını sıkan ailevi durumlar var. 25 yildir var. O sevgiye hasret bir insan bence. Bunu kendisi soylemiyor tabi ama oyle. Biliyorum bana da ihtiyacı var. Düşündüm taşındım dun aksam aradım.
Arkadaş kalma durumumuzu sordum. Arkadaş dediysem, birbirimize destek olacak kadar. Onu yalnız bırakmamak adinaydi. Çünkü bana çok güveniyordu. Ne bileyim işte, yüzüstü bırakıp gitmek istemedim. Bundan bir süre önce yine ayrılmak istediğim bir gün konuşmuştuk. Senden gerçekten ayrılmak istesem, ayrılsam keşke arkadaş olarak kalsaydık demez miydin dedim. Derdim dedi. Biliyorum yanında olmamı istiyor her zaman.
Ben seninle arkadaş olmak istemiyorum dedi. Sevgili olarak devam etmek istiyorum dedi. iki insan birbirini severse sevgili olur dedi. O kızdan nefret bile etmiyorum dedi. Hiçbir şey hissetmiyorum dedi. Seni ben hayatimda her konuda en üst yere yerleştirdim dedi. Senin annende hasta benimki de hasta, sende işsizsin bende issizim dedi. Yeterince sikintilarimiz var dedi. Ben bütün gün bunları düşünüyorum. Bir de böyle havadan sudan tartışmalar çıkarma dedi. Senden tek istediğim bu dedi.
O arada kapatmak zorunda kaldık teli. Sonra konuşuruz dedi ama aramadı. Gece watsapptan balım demiş. Gel beraber uyuyalım demiş... olur dedim bende. Uzatmadim konuşmayı ama içim huzursuz.
Kızlar çok canım yanıyor. Yemin ederim ki çok canım yanıyor. Göz kapaklarım balon gibi sis. bütün gece düşünmekten uyuyamadim.
Bu adamla olur mu olmaz mi? Seviyor mu sevmiyor mu? aramızda da bu yaşananlar unutulur mu unutulmaz mi? Devam eder mi etmez mi? Bilemiyorum ve bu beni çok uzuyor
Ayrılalım dedikten sonra "arkadaş kalalım, bendeki eşyalarını sana kargo ile gönderiyorum, bu sana son mesajım" tarzı girişimlerin karşı tarafın adım atması için birer köprü olduğunu hepimiz biliyoruz.
Ayrılan insanla neden arkadaş kalalım? Tavırlarını, davranışlarını, ilgissini ne bileyim bir şeylerini "beraber olamayacak kadar" iyi bulmadığım biriyle neden arkadaşlık kisvesinde görüşeyim?
Her şey bir yana bu kadar basit meselelerden ayrılık olmamalı...Aynı zamanda insanlar sıkıntıda diye yapılan saygısızlıklar da mübah olmamalı...
Ayrılalım desem iyi. Ayrıldım da... Uzun sürmedi sadece.
Ya normalde de çok ayrılalım derim zaten de bu defa. O kadar ciddiydim ki kabullendi sonunda.
Gerçi sonra dedi, bir hafta sonra kararlı misin diye sormak için arayacaktim dedi.
Ayrılmak için bahane arıyorsun diyo bana.
Ama sevdiğimi de biliyor.
Bilemiyorum işte
Hayatta herkesin problemleri var problemi olmayan insan mı var ? Sırf 25 yıldır ailevi problemleri var diye onu geri arayıp dost kalmak istemen ona acıdığının göstergesidir ve kulağına küpe etmen gereken bir tavsiye vereyim sana; asla kimseye acıma acınacak duruma düşersin. Ailevi problemlerinin sorumlusu yada suçlusu sen misin ki böyle bir davranışta bulunuyorsun ? Erkek arkadaşının arkandan söylediği cümle çok kırıcı bence. "Şu yaşıma geldim şöyle bir sevgilim olmadı" diye şaka mı olur ? Bu mu espri anlayışı yani ? Bu hepimizi gülmekten kırıp geçiren (!) esprisi ile oradaki kızlara ne mesaj vermiştir sence ? Yerinde olsam tut ki gerçekten şaka yapmış olsun, sırf bu kadar iğrenç bir şaka anlayışı var diye ayrılırdım. Benim kaldırabileceğim türden birşey değil.. Kimsenin yara bandı olmak zorunda değilsin, böyle bir vazife edinme kendine. Sorunsuz bir evlilik istiyorsan, sorunsuz adamlar bul.
Bence böyle küçük şeyler için kaybetmeyin birbirinizi , yani onu kaybetme... Ben herkese söylemem bunu, şu an bunu hissettim. Ben bu pişmanlığı çok uzun süre yaşadım çünkü... Böyle saçma bir inat, saçma bir his uğruna ayrılmıştım. Seneler oldu, şu an hayatımda birisi var çok değer verdiğim birisi var, ama o hala aklıma gelince içim burkulur. 8 yıl oldu düşün...
Senin mi suçun o hayatı yaşaması anlamıyyorum ki bunu kendine neden dert edindin ? Yarın öbür gün evlenip senin berbat bir hayatın olursa yardımına kim koşacak o zaman napacaksın acınacak duruma düştüğünde acıyanın olacak mı ? Çoğu insana takılacak bir sorun gibi gelmemiş ama ben öyle düşünmüyorum. Şaka olan herşeyin arkasında bir gerçeklik payının olduğunu adım gibi bilirim. Ki herşeyi geçtim böyle bir cümlenin esprisi de olmaz. Komik mi yani ? O ortamdaki insanlara karşı o cümle ile seni ne duruma düşürmüştür tahmin edebiliyor musun ? O arkadaşlarından biri ben olsaydım sana çok acırdım. Ve ben asla insan içinde beni bu konuma düşerecek biriyle birlikte olmam. 25 yıllık hayatında geçirdikleride kimseyi değil sadece onu ve ailesini bağlar. Senin üzerine vazife değil canım benim.. Bu kadar kırılgan düşünme cidden kırılırsın.Iste bende o an senin gibi düşündüm. Şaka konusunda hala ayni seyi söylüyorum. O da bunu çok iyi anladı bence.
Ama işte acimak değil de Hani onu tanıyorum ya, kalbinin iyiligini biliyorum, yasamak zorunda kaldigi kotu bir hayatı olmuş.. kiyamiyorum
Senin mi suçun o hayatı yaşaması anlamıyyorum ki bunu kendine neden dert edindin ? Yarın öbür gün evlenip senin berbat bir hayatın olursa yardımına kim koşacak o zaman napacaksın acınacak duruma düştüğünde acıyanın olacak mı ? Çoğu insana takılacak bir sorun gibi gelmemiş ama ben öyle düşünmüyorum. Şaka olan herşeyin arkasında bir gerçeklik payının olduğunu adım gibi bilirim. Ki herşeyi geçtim böyle bir cümlenin esprisi de olmaz. Komik mi yani ? O ortamdaki insanlara karşı o cümle ile seni ne duruma düşürmüştür tahmin edebiliyor musun ? O arkadaşlarından biri ben olsaydım sana çok acırdım. Ve ben asla insan içinde beni bu konuma düşerecek biriyle birlikte olmam. 25 yıllık hayatında geçirdikleride kimseyi değil sadece onu ve ailesini bağlar. Senin üzerine vazife değil canım benim.. Bu kadar kırılgan düşünme cidden kırılırsın.
Boşver ne düşünürse düşünsün. Bu hayatta herkesten önce kendini sev ve herkesten önce kendine acı. Çünkü bugün o acıyıp her türlü fedakarlığı yaptığın insanlar yarın öbür gün seni acınacak hale düşürüyor ve zamanında senin ona acıdığın gibi onlar gelip de sana acımıyorlar. O yüzden sen kendine acı başkasına değil. Söylediği laf sanki aldatmışcasına büyük bir şey değil görünürde belki ama detaylara indikçe inan ayrılmak için fazlasıyla yeterli. Dediğim gibi seni bilmem ama ben gururlu kızımdır. Kendimi insan içinde acınacak konuma düşürecek bir adamla bırak yıllarımı saniyelerimi bile heba etmem. Kelimeler çok önemlidir, insanın fikri neyse zikri de o olur bunu bildiğim için karşımdaki adamın tek bir kelimesine bile bakarak çeker giderim 25 yıllık hayatıda beni hiç mi hiç bağlamaz. Yukarıda Allah var demişlerde ailesini ve onu bağlar yaşadıkları, senin vazifene değil ilahi adaletle ve durumlarınla ne alakan var, arkadaşların çok saçma birşey söylemiş.Su an bunları yüzyüze paylasabildigim 2 arkadaşım var.. Onlarda benim ayrılmamın doğru olduğunu söylediler bu durumda. Çok üzüldüm çünkü bu 2 günde.
herseyimı paylaştığım için onlarla, onlarda yukarda Allah var, yalnız bırakma dediler. Sen konuş, karar onun dediler.
Bende konuştum işte. Eski sevgiliden arkadaş olmaz bende biliyorum ama birakazdim işte öylece onu
Herkes sevgiliye arkadaş kalma olayina takılmış burda ama işte olay çok farklı.
Sende haklısın, benim hatam değil, benim suçum değil. O da bunu biliyor. Bu sebepler bahane derken o da aslında bu sorunlar yüzünden ondan ayrildigimi düşünüyor. Oysa yam tersi..
Boşver ne düşünürse düşünsün. Bu hayatta herkesten önce kendini sev ve herkesten önce kendine acı. Çünkü bugün o acıyıp her türlü fedakarlığı yaptığın insanlar yarın öbür gün seni acınacak hale düşürüyor ve zamanında senin ona acıdığın gibi onlar gelip de sana acımıyorlar. O yüzden sen kendine acı başkasına değil. Söylediği laf sanki aldatmışcasına büyük bir şey değil görünürde belki ama detaylara indikçe inan ayrılmak için fazlasıyla yeterli. Dediğim gibi seni bilmem ama ben gururlu kızımdır. Kendimi insan içinde acınacak konuma düşürecek bir adamla bırak yıllarımı saniyelerimi bile heba etmem. Kelimeler çok önemlidir, insanın fikri neyse zikri de o olur bunu bildiğim için karşımdaki adamın tek bir kelimesine bile bakarak çeker giderim 25 yıllık hayatıda beni hiç mi hiç bağlamaz. Yukarıda Allah var demişlerde ailesini ve onu bağlar yaşadıkları, senin vazifene değil ilahi adaletle ve durumlarınla ne alakan var, arkadaşların çok saçma birşey söylemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?