Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

Derdim evet, ne kendi annem babamla ne eşimle ne annecim dediğim kv ile tartışma olay kırgınlık olsun istemiyorum, babamla annemin bi saygısızlık yapmasını hiç istemiyorum ortada kalıyorum
Babanıza sınır çizmekle başlayın o zaman. Adamin sizi düşündüğü falan yok, öyle olsa döverek büyütmezdi değil mi? Evlat ayrirmi yapmazdı. Eşinizle bir plan program yaparsınız annesiyle ilgili. Tüm sorumluluğu almanıza gerek yok. Egzersizler ise yarar, kendi işini gorur hale gelir belki. Kadının bir sağlık hizmeti alması gerekir aslinda bunu alamıyorsa sebebini de bir düşünmek ve ona göre hareket etmek lazım.

Yok illa babamın sözü diyorsanız,dönün beraber gül gibi yaşayın eskisi gibi.

Son düzenleme:
Hayır babamın sözünü dinlicem demiyorum ki, babam bi sorun çıkartırsa ben ve eşim uğraşmaktan yoruluyoruz ve çok moralimiz bozuluyor ben babamla konuşsam anlamıyor kendi kendine evlatlıktan reddediyor falan yani bunlar hiç yaşanmasa keşke diyorum, ve evet sormamda ne sakınca var genç yeni evli biri olarak başınıza bu gelse naparsınız diye fikir almak istedim

Bence ailesi bilerek onu dolduruyor. Esi annesini birakamaz, gerekirse esinden vazgecer. Belki de istedikleri tam olarak da bu, konu sahibini kendi kullanabilsin diye

Babam kanserin son evresinde 10 gün ben baktım hastanede sonra da vefat etti(buyuk kizim 6 yasindaydi isteseydi daha da bakardim omru bu kadarmis).Gecen kasımda abim trafik kazası geçirdi.Kazadan 12 saat sonra haber verildi bana ölürse diye.Esimle isyerine haber verip gittik antalyada izmire.36 saat iç kanaması vardi 15 torba kan topladım tüm evrak ve yoğun bakım ilaç imza işlemlerini ben yaptım bu arada annem sağ.10 gün boyunca tüm yetkileri elime aldım öleceği bile söylendi ameliyattan çıkamaz dendi kol.dirsek paramparça kaslar kopuk.10 gün sonra normal odaya geçti evime döndüm (bu süreçte yıllık izin kullandim)Hastane cikisinda taa antalyadan izmir il sagligi arayip ucretsiz ambulans ayarladim.Artık kızlarım 16 ve 8 yaşındaydı geçen yıl kendi başlarının çaresine baktilar(kayinvalidem alt katta yemeklerini yapıp verdi göz kulak.oldu iste)Bu arada 15 yılı devirdim çalışıyorum kurumsal biryerde.Yani sadece sana özel değil ben bunları calisarak yaptım. Abimki ve babamki süreçte te özel hayat düşünmedim cunku ona odaklanamıyor insan. İnsan isteyince neler yapıyor yeterki çözüm arasın bence.

Çok net söyleyeyim kimseye ömür boyunca sporunu ben yaptiririm sözü vermem . Yaptırmam çünkü kendi bakimimi zor yapiyorum bu yükü kaldiramam .
Kimsenin evinde oturmam nasıl ki kimsenin yükünü istemiyorsam kimsenin parasını da istemem . Çok zor dönemlerden geçtik kimseden beklentiye girmedim . Şimdi bana gelsin hep bana gelsin ama ben evde prenses gibi durayım olmaz. Kayınvalidenin altında onun evinde oturmak demek baştan ben sana bakacağım demek oluyor . Kurnazlık yapmak yerine kendi hayatınıza uygun yaşayın

Bence ailesi bilerek onu dolduruyor. Esi annesini birakamaz, gerekirse esinden vazgecer. Belki de istedikleri tam olarak da bu, konu sahibini kendi kullanabilsin diye

Konuyu açan kişinin eski konularına baktım, kız kendi kazandığı paradan kendisine "harçlık" alsa babası kavga ediyormuş. Kız maaşı alıp, direkt babasının eline sayıyormuş. Şimdi kız evlenince, bir maaş eksildiler. Babası sürekli, damat ve damat ailesi ile kavga gürültü halinde. Belliki kızının yuvasını düşünmüyor. Boşansın eve gelsin, çalışsın maaşını bize versin derdinde.

Konu sahibi evlenmeden önce çalışıyormuş, ee şimdi kaynanın verdiği ev var, çalışmasına gerek yok yani paraya muhtaç değil. Ama hala kendi anne babasını el üstünde tutuyor.

Babanız ve anneniz herseyi bilmek zorunda değil aradiklarinda banyodaydim yada tüylerimi alıyordum uyuyordum birsuru bahane uydurabilirsiniz markette felan .hep o zamana denk getirip mi arıyorlar.Bakmak istemiyorsanız ya yardımcı tutup ödeyeceksiniz yada oturduğunuz evi kiraya verip siz çıkıp eve yardımcı alacaksınız yada evleri verip bakım evine yerlestireceksiniz başka yolu yok malesef. Başka seçenek yok eşiniz işi bıraksa neyle gecineceksiniz ?Ek iş yapıp karsilasa eşimi göremiyorum diyeceksiniz peki ne olmalı sizce?

Siz bir çözüm sunun biz bakalım düşünelim olurmu diye ?Burada başka çözüm yolu sunan olmadi varsa sizin bildiğiniz konuşabilir fikir alışverişi yapabiliriz olur yada olmaz diye.

Hayır babam maaşımı kontrol etme sebebi bana birikimim olsun diye altın alıyordu kendi keyiflerine harcama yapmadılar hiç , lütfen

Hayır fikrim yok çoğunluğunuz evet bakmalısın dediniz

Konu sahibi sana hak vermeyenlere sinirleniyorsun siz sanki çok isterdiniz diyorsun da zaten konu isteyip istememek değil. Hangi insan kayınvalidesine egzersiz yaptırmak zorunda kalmak ister? İnsan yeri gelir kendi evladına tahammül edemez elbette bu istenen bir şey değil.
Ama anlamadığın nokta bu bir sağlık meselesi, keyfi değil. Herkesin başına gelebilir herkes de kendince elini taşın altına koyar. Kimse sana güle oynaya yap eğlenirsin demiyor zaten. Fakat en önemlisi kadının evinde kira vermeden oturup çalışmadığın halde bir saat egzersizi kadına çok görmen. İnsan sırf kira derdimiz yok diye bile minnet duymaz mı? Sizi oturtmak zorunda değildi kirasını alır tedavisini olurdu ama o fedakarlık yapmışsa sizin de buna karşılık vermeniz gerekmez mi? Günde bir saati çok zor görüyorsun tamam haklısın kolay değildir muhakkak ama mesela çalışan kadınlar saatlerce dışarda yoruluyorlar ve yine hayatta kalıyorlar değil mi? Çalışmayan bir kadın olarak bir saati bu kadıncağıza ayırman bu kadar korkunç görünmesin ailenin dolduruşlarına da gelme. Yaşlanırsın diyen o aileniz kadının evinde bedavaya oturmanıza ne diyorlar mesela?

Ya da eşinin annesi için dertlenmesine kafayı takmış durmuşsun, çocuğun ilerde senin yürüyememe ihtimalin olsa seni düşünmese nasıl hissederdin kendini? Normal mi karşılardın? Eşinin annesi için üzülmesinden daha doğal ne olabilir ki?
Bu kadar bencil olma, er geç sana döner

Ev annesinin değildi onun kiracısı değildik ama sağolsun evi alırken annemlerle birlikte o daha büyğk meblağ para verdi ki evimizi alabildik evet, benim sitemem insanların bi kibarca yprum yapması var, bir de sen insan değilsin vicdansızsın yada bencilsin demesi var, keşke hepimiz kibar kalabilsek neyse

Arkadaşımın annesi hasta olup bakıma muhtaç hale geldiğinde, arkadaşım ve eşi henüz 2 aylık evliydi arkadaşım kadın bu arada, o ve eşi hasta olan annenin alt katında oturuyordu, kadın kızı kiralarda zorluk çekmesin diye evini açtı, arkadaşım hastanede yatan annesine 2 ay baktı sonrasında evde bakımını da üstlendi, bu arada eşi, eşinin annesi, görümcesi kısaca eşinin tüm ailesi arkadaşımın annesi için seferber oldu, arkadaşım annesine bakıyorsa kayınvalidesi gelinin dünürünün evini temizledi, görümce yemekleri yaptı, damat hastane, ilaç, doktor işlerini halletti.

İnsanlar genç ve yeni evliyken başına her şey gelebilir, şu an bakıma muhtaç olan sizin aileniz de olabilirdi ya da siz bir kaza geçirirdiniz kayınvalidenizin size bakması gerekebilirdi.

Kadın keyfi yatmıyor gerçekten hareket edemediği için yatıyor, size yük olduğu için de üzülüyor üstelik, yük olduğunu düşünen insanlar bir an önce eski haline dönmek ister, kimseye muhtaç olmadan kendi işini görmek ister, biraz yardımcı olsanız o kadın toparlayacak belki de, gençsiniz diye yaşamayacağınızın garantisi yok ama Allah kimseyi elden ayaktan düşürüp evladına bile muhtaç etmesin emin olun bakana ne kadar zorsa yatana da zor.

Benim büyükanneannem (anneannemin annesi) bakıma muhtaç hale geldi diye ağlardı, o gözyaşı bir gün bile dinmedi, her işini kendisi yaparken bir anda tuvalete bile yardımsız gidememek çok dokunuyordu.

Babamın sözünü dinleyeceğim demiyorum ki diyorsunuz ama onun sözlerinden etkileniyorsunuz, sırf kayınvalidenize yardım edeceksiniz diye sizi evlatlıktan reddetmeyi düşünen babanızın vicdanını bir sorgulayın derim, onun anne babası yok muydu? Anne babasına kim baktı? Kendi anne babası bakıma muhtaç olduysa ve babanız anne babasına sırt çevirdiyse ona sorun anne babasını hangi uçurumdan attıysa siz de kendi ailenizi ve kayınvalidenizi oradan atarsınız, bu bir kıssadır babanıza sorun o bilir.

Keşke maddi imkanlar el versede bakıcı tutsanız ama yok yani.Ben 65 yaşındaki kadının bokunu temizledim dahası var mı.Elden gelen birsey yoksa mecbur yani.Ha ben mecburmuydum değildim eltim ve kaynim hastabakici tutalım dediler (eltim ben bakamam dedi)hastane süreci için ama ben izin vermedim başkası bakarken ben o süreçte evde cocuklarimla yatıyor olacaktim(tam kapanmadaydik)Ama ben gözümün önünde olmasını istedim.Ailen herseyi bilmek zorunda değil 1 saat yada 2 saat senden birseyler götürmez.Esine destek ol bence herkesin kötü günü oluyor illaki hayat bu.Anneniz ölürse babanız hastalanınca kim bakacak o zaman sana erken yaşlanırsın bakma bana der mi sence?

Yapmayın boşverin, siz iyilik yapmayın. Yapsanız da senelerce konuşursunuz gibi geliyor.. Eşiniz akşam işten gelince yapsın..

Elbet, bir gün sizinde insanların desteğine 1 saatlik de olsa ihtiyacınız olacak..

Babamın da babası 10 yıl felçli yatıp ölmüş hayat müşterek zaten,, babannem bakmış, geçen konum hakkında babamla defalarca konuştjm zaten, bu hasta yatan kişi sizde olabilirdiniz o zaman bakmayacak mıydı eşim size dedim empati kurun dedim. Niye böyleler bilmiyorum evet bazen etkileniyorum ama bilinçaltımda hep şu duygu vardı çünkü ‘eşim veya kv ye karşı bişeyi çok yaparsam beni suistimal ederlermi’ belki herkesin içinde oluyordur gayet insani bi duygu

Zaten öyle yapmayı düşünüyorum aileme artık her yaptığımızı anlatmıyoruz , ben hiç yardım etmeyim demiyorum daha öncede söyledim insanın bazen kendine bakası yemek yapası yataktan çıkası bile gelmez, ona istinaden söyledim

Suistimal edilmeyi engelleyecek olan yine sizsiniz, şu an kayınvalidenizin eli ayağı tutsa her işini kendisi yaparken sizi evine çağırıp temizletse yemeğini yaptırsa dibimden ayrılmayacaksın dese resti çekin yapmayın deriz hepimiz çünkü bu suistimale eziyete girer ama ortada bir hastalık durumu var ve bu hastalık grip vb basit bir şey değil, kadını tekerlekli sandalyeye bağlayan bir hastalık, biraz özveri ve yardımla kendi işini görür hale gelecekmiş üstelik, evet birine bakmak zordur bu kendi aileniz bile olsa böyledir bunu inkar edemeyiz ama ömürlük bir bakıma ihtiyaç durumu da yok şimdilik, size sabahtan akşama kadar orada durun diyen de yok, kayınvalideniz kendini toparlayana kadar günde 1 saat egzersiz yaptırsanız kafi, ben yapamam diyorsanız o zaman eşinizle açık açık konuşacaksınız akşamları o yaptıracak ama annesine gitti 2 saat gelmedi diye tavır da yapmayacaksınız, ya kayınvalidenin bakımı için maddi imkan sağlayacaksınız, ki bu da ev için verdiği parayı geri ödeyerek olur ya da eşiniz veya siz egzersiziyle evinin işleriyle ilgileneceksiniz, ikisi de bana uymaz denilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…