Kendi geleceğini garantiye almış gibi konuşuyorsundüşünün gençsiniz kendi hayatınız sporunuz eşiniz yaşantınız dertleriniz varken her gün her gün kv bakacaksınız ..
Babanıza sınır çizmekle başlayın o zaman. Adamin sizi düşündüğü falan yok, öyle olsa döverek büyütmezdi değil mi? Evlat ayrirmi yapmazdı. Eşinizle bir plan program yaparsınız annesiyle ilgili. Tüm sorumluluğu almanıza gerek yok. Egzersizler ise yarar, kendi işini gorur hale gelir belki. Kadının bir sağlık hizmeti alması gerekir aslinda bunu alamıyorsa sebebini de bir düşünmek ve ona göre hareket etmek lazım.Derdim evet, ne kendi annem babamla ne eşimle ne annecim dediğim kv ile tartışma olay kırgınlık olsun istemiyorum, babamla annemin bi saygısızlık yapmasını hiç istemiyorum ortada kalıyorum
Bu arada kendi ailen seni döverek büyütmüş. Kendin çalışırken kendi paranla alışverii yaptın diye sana neler neler demişler. Eziyetlerle büyütmüşler. Üstelik yuvanı yıkmak için kavgalar etmiş, saygısızlıklar yapmış baban. Hala yapıyorlar.
Günlük bir saat ayırmak istemediğin kaynanan sana ev vermiş, o evi keyfince düzenlemişsin, asla kaynanalık yapmamış, sana kötülüğü dokunmamış. Bu kadın sana ev vermese baba evinde çalışıp kendi paranla eziyet görecektin.
Sen bence boşan, babanın evine dön.
Bence ailesi bilerek onu dolduruyor. Esi annesini birakamaz, gerekirse esinden vazgecer. Belki de istedikleri tam olarak da bu, konu sahibini kendi kullanabilsin diye
Hayır babam maaşımı kontrol etme sebebi bana birikimim olsun diye altın alıyordu kendi keyiflerine harcama yapmadılar hiç , lütfenKonuyu açan kişinin eski konularına baktım, kız kendi kazandığı paradan kendisine "harçlık" alsa babası kavga ediyormuş. Kız maaşı alıp, direkt babasının eline sayıyormuş. Şimdi kız evlenince, bir maaş eksildiler. Babası sürekli, damat ve damat ailesi ile kavga gürültü halinde. Belliki kızının yuvasını düşünmüyor. Boşansın eve gelsin, çalışsın maaşını bize versin derdinde.
Konu sahibi evlenmeden önce çalışıyormuş, ee şimdi kaynanın verdiği ev var, çalışmasına gerek yok yani paraya muhtaç değil. Ama hala kendi anne babasını el üstünde tutuyor.
Hayır fikrim yok çoğunluğunuz evet bakmalısın dedinizBabanız ve anneniz herseyi bilmek zorunda değil aradiklarinda banyodaydim yada tüylerimi alıyordum uyuyordum birsuru bahane uydurabilirsiniz markette felan .hep o zamana denk getirip mi arıyorlar.Bakmak istemiyorsanız ya yardımcı tutup ödeyeceksiniz yada oturduğunuz evi kiraya verip siz çıkıp eve yardımcı alacaksınız yada evleri verip bakım evine yerlestireceksiniz başka yolu yok malesef. Başka seçenek yok eşiniz işi bıraksa neyle gecineceksiniz ?Ek iş yapıp karsilasa eşimi göremiyorum diyeceksiniz peki ne olmalı sizce?
Ev annesinin değildi onun kiracısı değildik ama sağolsun evi alırken annemlerle birlikte o daha büyğk meblağ para verdi ki evimizi alabildik evet, benim sitemem insanların bi kibarca yprum yapması var, bir de sen insan değilsin vicdansızsın yada bencilsin demesi var, keşke hepimiz kibar kalabilsek neyseKonu sahibi sana hak vermeyenlere sinirleniyorsun siz sanki çok isterdiniz diyorsun da zaten konu isteyip istememek değil. Hangi insan kayınvalidesine egzersiz yaptırmak zorunda kalmak ister? İnsan yeri gelir kendi evladına tahammül edemez elbette bu istenen bir şey değil.
Ama anlamadığın nokta bu bir sağlık meselesi, keyfi değil. Herkesin başına gelebilir herkes de kendince elini taşın altına koyar. Kimse sana güle oynaya yap eğlenirsin demiyor zaten. Fakat en önemlisi kadının evinde kira vermeden oturup çalışmadığın halde bir saat egzersizi kadına çok görmen. İnsan sırf kira derdimiz yok diye bile minnet duymaz mı? Sizi oturtmak zorunda değildi kirasını alır tedavisini olurdu ama o fedakarlık yapmışsa sizin de buna karşılık vermeniz gerekmez mi? Günde bir saati çok zor görüyorsun tamam haklısın kolay değildir muhakkak ama mesela çalışan kadınlar saatlerce dışarda yoruluyorlar ve yine hayatta kalıyorlar değil mi? Çalışmayan bir kadın olarak bir saati bu kadıncağıza ayırman bu kadar korkunç görünmesin ailenin dolduruşlarına da gelme. Yaşlanırsın diyen o aileniz kadının evinde bedavaya oturmanıza ne diyorlar mesela?
Ya da eşinin annesi için dertlenmesine kafayı takmış durmuşsun, çocuğun ilerde senin yürüyememe ihtimalin olsa seni düşünmese nasıl hissederdin kendini? Normal mi karşılardın? Eşinin annesi için üzülmesinden daha doğal ne olabilir ki?
Bu kadar bencil olma, er geç sana döner
Arkadaşımın annesi hasta olup bakıma muhtaç hale geldiğinde, arkadaşım ve eşi henüz 2 aylık evliydi arkadaşım kadın bu arada, o ve eşi hasta olan annenin alt katında oturuyordu, kadın kızı kiralarda zorluk çekmesin diye evini açtı, arkadaşım hastanede yatan annesine 2 ay baktı sonrasında evde bakımını da üstlendi, bu arada eşi, eşinin annesi, görümcesi kısaca eşinin tüm ailesi arkadaşımın annesi için seferber oldu, arkadaşım annesine bakıyorsa kayınvalidesi gelinin dünürünün evini temizledi, görümce yemekleri yaptı, damat hastane, ilaç, doktor işlerini halletti.Hayır babamın sözünü dinlicem demiyorum ki, babam bi sorun çıkartırsa ben ve eşim uğraşmaktan yoruluyoruz ve çok moralimiz bozuluyor ben babamla konuşsam anlamıyor kendi kendine evlatlıktan reddediyor falan yani bunlar hiç yaşanmasa keşke diyorum, ve evet sormamda ne sakınca var genç yeni evli biri olarak başınıza bu gelse naparsınız diye fikir almak istedim
Yapmayın boşverin, siz iyilik yapmayın. Yapsanız da senelerce konuşursunuz gibi geliyor.. Eşiniz akşam işten gelince yapsın..Günde en fazla bir saat ama düşünsenize bazen yorgun oluyoruz kendimiz bazen günde yarım saat yürümeye erinebiliyoruz doğrumu ben her gün kadına çıkıp nasıl belim yanım ağrıyarak yaptıracağım siz olsanız düşünün? Ayrıca haklı olarak kendi ailemde istemiyor kızım gençsin çabuk yaşlanırsın diyor ben kızım olsa bende böyle düşünürüm
Zaten öyle yapmayı düşünüyorum aileme artık her yaptığımızı anlatmıyoruz , ben hiç yardım etmeyim demiyorum daha öncede söyledim insanın bazen kendine bakası yemek yapası yataktan çıkası bile gelmez, ona istinaden söyledimKeşke maddi imkanlar el versede bakıcı tutsanız ama yok yani.Ben 65 yaşındaki kadının bokunu temizledim dahası var mı.Elden gelen birsey yoksa mecbur yani.Ha ben mecburmuydum değildim eltim ve kaynim hastabakici tutalım dediler (eltim ben bakamam dedi)hastane süreci için ama ben izin vermedim başkası bakarken ben o süreçte evde cocuklarimla yatıyor olacaktim(tam kapanmadaydik)Ama ben gözümün önünde olmasını istedim.Ailen herseyi bilmek zorunda değil 1 saat yada 2 saat senden birseyler götürmez.Esine destek ol bence herkesin kötü günü oluyor illaki hayat bu.Anneniz ölürse babanız hastalanınca kim bakacak o zaman sana erken yaşlanırsın bakma bana der mi sence?
Suistimal edilmeyi engelleyecek olan yine sizsiniz, şu an kayınvalidenizin eli ayağı tutsa her işini kendisi yaparken sizi evine çağırıp temizletse yemeğini yaptırsa dibimden ayrılmayacaksın dese resti çekin yapmayın deriz hepimiz çünkü bu suistimale eziyete girer ama ortada bir hastalık durumu var ve bu hastalık grip vb basit bir şey değil, kadını tekerlekli sandalyeye bağlayan bir hastalık, biraz özveri ve yardımla kendi işini görür hale gelecekmiş üstelik, evet birine bakmak zordur bu kendi aileniz bile olsa böyledir bunu inkar edemeyiz ama ömürlük bir bakıma ihtiyaç durumu da yok şimdilik, size sabahtan akşama kadar orada durun diyen de yok, kayınvalideniz kendini toparlayana kadar günde 1 saat egzersiz yaptırsanız kafi, ben yapamam diyorsanız o zaman eşinizle açık açık konuşacaksınız akşamları o yaptıracak ama annesine gitti 2 saat gelmedi diye tavır da yapmayacaksınız, ya kayınvalidenin bakımı için maddi imkan sağlayacaksınız, ki bu da ev için verdiği parayı geri ödeyerek olur ya da eşiniz veya siz egzersiziyle evinin işleriyle ilgileneceksiniz, ikisi de bana uymaz denilmez.Babamın da babası 10 yıl felçli yatıp ölmüş hayat müşterek zaten,, babannem bakmış, geçen konum hakkında babamla defalarca konuştjm zaten, bu hasta yatan kişi sizde olabilirdiniz o zaman bakmayacak mıydı eşim size dedim empati kurun dedim. Niye böyleler bilmiyorum evet bazen etkileniyorum ama bilinçaltımda hep şu duygu vardı çünkü ‘eşim veya kv ye karşı bişeyi çok yaparsam beni suistimal ederlermi’ belki herkesin içinde oluyordur gayet insani bi duygu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?