Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

Benim babam geniş ailede ikinci evler hep çocuklara verilmesine rağmen, yapmadı bunu yillar önce.
Ben bir emekli maaşına kalıp sonra çocuklarımın eline bakamam, herkes kendi evini tutsun öyle evlensin, kismeye oturmasi icin ev veremem demişti. İyi ki öyle yapmış diyorum şimdi, maaşları düşününce.

Bizler icinde durum aynı ek gelir olarak bir şeyler gerekiyor mümkünse.

Aynen katılıyorum, tercihlerimizin bir sonucu oluyor mutlaka, ben illa kayınvalideye bakılır bakmayan kötüdür demiyorum, hiçbirimiz bunu savunmuyoruz lakin madem bir yola giriyorsun bunu baştan hesap edeceksin, ona göre yol çizeceksin karşındaki insana kusura bakma arkadaş ben kimseye bakamam diyeceksin ama bunu yapacaksan ne kendi ailenin ne de eşinin ailesinin evinde oturmayı da kabul etmeyeceksin, aileler bize yardım etsin, düğün isterim altın isterim evlenirken bana bohça yapmadılar da demeyeceksin, tek tabanca elinden ne geliyorsa onunla yetinip kimseye minnet etmeyeceğin bir düzen kuracaksın, bu örneklemeleri konu sahibi yaptı demiyorum örneklemeler genel.

Az evvel fiyat teklifi alınan siteye şöyle bir göz attım eve fizyoterapist çağırmanın günlük ortalama maliyeti 750 lira civarı, fiyat şehirden şehire uzmandan uzmana değişiyor günlük 500 lira isteyen de var 1500 lira isteyen de.

Kayınvalidenin her gün egzersiz yapması gerektiğini düşünürsek ayda 20 gün fizyoterapist gelse ayda 15 bin lira eder, kadın maddi olarak oğluna gelinine yük olan biri değil belli ki, kendisine ait evi var muhtemelen rahmetli eşinden kalan bir dul maaşı var, bu yaşlı ve hasta haliyle oğlunun kira yükünü bile üstlenmiş çocuğuna ev vermiş, kadın maddi olarak yük değil ama bu yaşa getirdiği oğlu hala maddi yük, oğlu da bu sebeple annesine minnet duyuyordur o yüzden elinden geldiğince ilgilenmek istiyordur, hastanede bile eşini zorlamamış, ki ne eşler var hem kadınlara dünyanın eziyetini yapıyor hem de aileme bakacaksın diye zorbalık yapıyor, keza kayınvalide kendisini yük oluyor diye düşünüyor.

Oğlu evden çıksa kadın kiraya verse aylık tedavi parası çıkacak ama ona bile sesini çıkarmıyor, eli maşalı kayınvalide olsa ya evimden çıkın ya bana bakacaksınız der, böyle kayınvalideler çoğunlukta üstelik ama bu kayınvalide böyle değil.

Korona zamanı kayinvalidem kalcasini düşüp kırdı(tam kapanmaya girdigimiz ilk gün).14 gün boyunca hastanede bebekler gibi baktım hatta altını bile temizledim, yemeğini yedirdim corabina kadar giydirdim hergun ustunu degistirdim duşunu aldırdım.2 kere ameliyat oldu, tüm süreçte 14 gunde sadece 1 defa 2 saatlik eve gittim(evimi toplamaya).ondan sonraki süreçte yarım gün calisiyordum evde hep destekçisi oldum yürümesi yemeği 15 günde 1 hastaneye getir götür.Hicte biryerim eksilmedi 1 sene kadar bu yogun sürecimiz sürdü.Hastanedeki süreçte esimle özel yaşamımız aksıyor demedim hiç düşünmedimde.24 saat boyunca yan yatagindaydim korona olduğu için odalar tek hastaliydi.Hatta hastanede herkes beni kızı zannediyormus çıkışta öğrendiler kimseye birakmamistim 2 oglu 1 gelini daha ve esi var bu arada.ve çok şaşırmışlardı o kadar özel baktığım için.çıkış vakti hiç kimseyi aramadım kendim işlemleri hallettim taksi tutup eve kadar getirdim yatırdım herkes eve gelince öğrendi.Hala dua eder kayinvalidem bana bebek gb baktın Allah razı olsun der.Bugun ona yarın bize.Ne olacağımızı Allah bilir.Allah herkese sağlık sıhhat versin.(Bu arada kendimi övmek için yazmadım yapan insanlar var demek için yazdim)

Peki kendi aileniz kv bu kadar baktığınız için size bişeyler demiş miydi

Ben tüm bunları yaparken küçük kızım 4 yaşındaydı bu süreçte kayinpederim ve eşim dönüşümlü baktılar kızıma.Kizimi bile 14 günde sadece 2 defa hastane bahçesinde yarimşar saat gördüm ağlıyor diye.Ama pişman değilim kimseye bırakmadım bebeler gb baktım elimle yedirip icirdim.Yine olsa yine yaparım.Kanserin son evresindeki baba da 10 gün baktım bebekler gb taa memlekete gidip.

Sabah öğle akşam ayrı ayrı yapılacakmış bu biraz yorucu olur. Hani günde bi defaysa git yaptır gel denir belki ama sabah ayrı öğle ayrı akşam ayrı demek işiniz gibi... Gününüzü ona göre ayarlayacaksınız demek. Kii bunun bir sonu yok. Ama kimsesi yokmuş, fizyoterapiste de güç yetmiyor.. Allah yardımcınız olsun zor.

Bu arada kendi ailen seni döverek büyütmüş. Kendin çalışırken kendi paranla alışverii yaptın diye sana neler neler demişler. Eziyetlerle büyütmüşler. Üstelik yuvanı yıkmak için kavgalar etmiş, saygısızlıklar yapmış baban. Hala yapıyorlar.

Günlük bir saat ayırmak istemediğin kaynanan sana ev vermiş, o evi keyfince düzenlemişsin, asla kaynanalık yapmamış, sana kötülüğü dokunmamış. Bu kadın sana ev vermese baba evinde çalışıp kendi paranla eziyet görecektin.

Sen bence boşan, babanın evine dön.

Peki kendi aileniz kv bu kadar baktığınız için size bişeyler demiş miydi
Evet dediler takdir edildim herkes Allah razı olsun kimseye bırakmadın dediler.Yoksa benim içim rahat etmezdi ayrıca.Beraber Müge ve Esra Erol seyrederdik aynı yatakta sarılıp yattık ne güzel günlerdi. Hastanede hemsire ve doktorlar kızı zannediyormus gelinim deyince şaşırdılar. Altını temizledim altinı hiçte tiksinmedim(tiksinme duydum yok.)

1 keresinde de kayinvalidem kalp krizi geçirmişti, yoğun bakım sürecindeyken ben agir grip yaşıyordum hemşireler bulaşır diye sokmak istemediler. izmirden annemle teyzem geldiler benim yerime yoğun bakıma girip 1 hafta boyunca onlar çorba içirdi.Doktorlar çorba yogurt tarzı şeyler istiyordu.Ben değil ailem bile yardım ettiler.

Eşiniz işteyken sabah ve öğlen sporunu yaptıracağınızı eşiniz gelince de akşam ona söyleyeceğinizi yazmıştınız önceki yazılarda. Bu durumda siz zaten eş evde yokken sporu yapıyorsunuz eşimizle baş başalık ne alaka?

Not: kadına çok üzüldüm.

Peki benim ailem neden böyle o zaman , sizinkiler normal ise benimkiler neden anormal? Niye bu kadar üstüme düşüp kv ye acıma duygusu duyduğumu saf olduğumu düşünüyolar beni kullandıklarını düşünüyorlar eşimle kv nin.

Yaşlı ve hasta bakmak zordur. Allah yardım etsin tabi.
Ama eğer kadın hastaysa ve hareketleri bile kendisi yapamıyorsa, sadece o hareketleri yaptırmayı değil, artık evin temizliğini ve yemeklerini de sizden beklerler bence.

Yani zaten kendinize yapacağınız yemekten bir tabak da oraya çıkartmanız çok zor değil ama bazen kendi evinize de yapmak istemediğiniz olur, ya da biryere çıkmak o gün kendiniz dışarıda yemek istersiniz. Ama bu durumda her gün bir de kayınvalidenin yemeğini düşünmek insanı gerçekten strese sokar.
Bir de herkes bunu yalnızca sizin sorumluluğunuz olarak görürse iyice zor.

Ben olsam elimden geldiği kadar yardımcı olurdum ama bu sorumlulukları mutlaka eşimle ve diğer çocuklarıyla paylaşırdım. Gerekirse bazen yardımcı da tutulur. Ben de ömür boyu tek başıma tüm bu sorumlulukları yüklenmek istemezdim açıkçası.

Sizin ailenize oncelikle bu konuda laf etmek dusmez yarin onlar hastalandiginda yapma kizim erken yaslanirsin biz basimizin caresine bakalimmi dicekler ne bencilce bir dusunce. Ust kattaymis ben olsam haftada 3 gun yapacagimi daha fazla yapmayacagimi bunun onun sorumlulugu oldugunu esime anlatirdim begenmiyorsa bakici tutabilir. Ki mantikli olanda bakici tutmak fizyoterapist degil siz bile hareketleri yaptirabiliyorsaniz bir bakicida ogrenip yaptirabilir

Kadına üzülmeyin hanımefendi, şimdiye kadar ne istedilerse yaptım yine yapıyorum sadece sizlerin hayatı nda bu gibi şeyler varmı oldumu yada olursa ne yaparsınız diye danışıp fikirlerimi söyledim

Bu dediğinizle açtığınız konunun alakası ne? Konu kadının sağlık probleminden dolayı spor yaptırılması gerekmesi ve sizden başka yapacak kimsesinin olmaması. Yazık kadına bir de minnet etmek istemeyen bir kadınmış Allah kimseyi el ayaktan düşürmesin

Demek istediğim BUYDU İŞTE insan bazen evini eşini bırak kendine yetemez bi banyo yapası yemek yapası gelmez elbette severek yaparım belki işim gücüm artacak ama her gün spor yapmaya çıkar mıydınız vs sormak istedim

Tüm derdiniz size her türlü kötülüğü yapmış babaniz ve onun ne diyeceği mi cidden?
Derdim evet, ne kendi annem babamla ne eşimle ne annecim dediğim kv ile tartışma olay kırgınlık olsun istemiyorum, babamla annemin bi saygısızlık yapmasını hiç istemiyorum ortada kalıyorum

Üstüne mi düşüyorlar? Boşanda onların evine döndiye bekliyorlar, seni köle gibi kullanmak için bekliyorlar. Hala ailem diyor.

Tüm derdiniz size her türlü kötülüğü yapmış babaniz ve onun ne diyeceği mi cidden?
Derdim evet, ne kendi annem babamla ne eşimle ne annecim dediğim kv ile tartışma olay kırgınlık olsun istemiyorum, babamla annemin
Üstüne mi düşüyorlar? Boşanda onların evine döndiye bekliyorlar, seni köle gibi kullanmak için bekliyorlar. Hala ailem diyor.
bakın tabiki annem babam ne kadar kavgada etsek ki hatalarını çokça yüzlerine söyledim ben, evliliğmize karışmayın dedim, sonra biraz düzeldiler anladılar şuan mesela dardayız babam sürekli oğlum kızım paraya ihtiyacınız varmı diye baya destek oluyor her gün soruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…