• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

Ay valla ne desem boş, hem üzüldüm hem sinirlendim.
Suistimalmiş oymuş buymuş bu hesap kitaplar analizler bu tarz durumlarda yapılmaz. Allah herkese vicdan versin. Böyle bir konuyu hastane odasındayken okumak ekstra üzdü.

Kocamdan Allah bin kere razı olsun, farkındalık sağladı konunuz bana. 4 ay evel annem dirseğini kırdı parçalı kırık ameliyatları, 70 gün evel babam açık kalp ameliyatı oldu ve bugün böbrek taşını aldırdık yine babamın. Bugün olan operasyon hariç diğer ikisi çok uzun süreçlerdi. Ve bir abim olmasına rağmen eşimle ben yanlarındayız. Kimse bayılmıyor işten habire izin al, şehir değiştir. Ama vicdan diye bir şey var çok şükür.

Hayır ben hepimizin yaşlanacağının farkındayım Allah hiçbirimizi ele ayağa düşürmesin demek istediğimi anlatamıyorum, soruyorum sizlere hepiniz bunu normal mi buluyorsunuz gerçekten özel hayatımız kalamayacak tahmin edersiniz şuan bile haklı olarak annesinde tüm gün aklı yüzü hep asık bana ilgisi hiç yok bu günler geçer diye elbet beklerim hastalıkta sağlıkta diyoruz sonuçta ama ömür boyunca ben her gün her gün nasıl bakayım hanginiz bi gün artık of çekmez?
O zaman çekmeyin, boşanın. Yani ne abarttınız.

Babaanneme bazen hareketlerini yaptırıyordum, ayaklarını kendiniz kaldırmanız gerekiyor (tekerlekli sandalyeye bağlı birinin ayağını kaldırması olanaksız ,zaten kaldırabilirse yürür de)
Belim kopuyordu resmen, kolay ve her gün düzenli yapılacak bir iş değil yani arkadaşlar bi de kaldı ki günde 2 kez insaf.
Her bir ayağını bilekten tutup 20 kere kaldırıp indirmek gerekiyor , daireler çizmek vs... Hele bi de kiloluysa 2 kat zorlaşıyor.
Kadın çalışmıyor ve aile evinde oturuyor diye mecbur mu yani ?
İçinden gelir haftanın 3 günü yaptırır ama her gün insanin öz evlatları bile öf der sonunda.

Kendimi anlatayım siz bakın duruma, görümcem vardı eskiden vefat etti.. Eşimin başka kardeşi yok tek... Kvalide şuan kendisini idare edebiliyor. Elden ayaktan düşünce bize gelecek. Odası hazır. Ameliyat olduğunda da bizde kaldı. Bize geldiğindeki planım gündüz eve yaşlı bakımı için kadın almak... Sebebi çalışıyorum o nedenle. Akşam biz bakarız inşallah... Bizim de sorunumuz olursa yatılı alırım kadını...

Hayat belki olmuyor. O odayı kvalideye birşey olursa görümcem bize taşınır diye hazırlamıştık. Nasip....

Çalışmasaydım ben bakardım muhtemelen, para gitmesin yetişmez diye düşünürdüm...

Kısaca eşim tek çocuk, kvalideyi huzur evine bırakamam.

Siz sporunu yaptırmazsanız tamamen yatalak kalabilir. O zaman ne yapacaksınız. İyi düşünün.... Yada para verecek başkası yapacak seçim sizin.

Babaanneme bazen hareketlerini yaptırıyordum, ayaklarını kendiniz kaldırmanız gerekiyor (tekerlekli sandalyeye bağlı birinin ayağını kaldırması olanaksız ,zaten kaldırabilirse yürür de)
Belim kopuyordu resmen, kolay ve her gün düzenli yapılacak bir iş değil yani arkadaşlar bi de kaldı ki günde 2 kez insaf.
Her bir ayağını bilekten tutup 20 kere kaldırıp indirmek gerekiyor , daireler çizmek vs... Hele bi de kiloluysa 2 kat zorlaşıyor.
İçinden gelir haftanın 3 günü yaptırır ama her gün insanin öz evlatları bile öf der sonunda.
Zor kabul. O zaman da para verecek ve birini tutacaklar. Konu sahibi de ses etmeyecek. İlla fizik tedavi ve uzmanına gerek yok. Hasta bakıcı gibi birini tutsalar da olur

Ay valla ne desem boş, hem üzüldüm hem sinirlendim.
Suistimalmiş oymuş buymuş bu hesap kitaplar analizler bu tarz durumlarda yapılmaz. Allah herkese vicdan versin. Böyle bir konuyu hastane odasındayken okumak ekstra üzdü.

Kocamdan Allah bin kere razı olsun, farkındalık sağladı konunuz bana. 4 ay evel annem dirseğini kırdı parçalı kırık ameliyatları, 70 gün evel babam açık kalp ameliyatı oldu ve bugün böbrek taşını aldırdık yine babamın. Bugün olan operasyon hariç diğer ikisi çok uzun süreçlerdi. Ve bir abim olmasına rağmen eşimle ben yanlarındayız. Kimse bayılmıyor işten habire izin al, şehir değiştir. Ama vicdan diye bir şey var çok şükür.
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun sağlık afiyet versin 🙏

Yani bir sekilde evet mecbur kalıyor . Bir evin kirası özel bir kliniği karşılar aylık . Çalışsa kira vermezler de kadının masrafları karşılanır . Ben calismayacagim , zor durumda bunu yapamam demek evde süs bitkisi gibi duracağım sen herşeye koş demek oluyor . Bende bir insana böyle bir fizyoterapist desteği veremem ama öylece bırakılmaz da bir çözüm lazım . Sonuçta bir gün kendi ailesi de bu durumda olabilir .

Yani bir sekilde evet mecbur kalıyor . Bir evin kirası özel bir kliniği karşılar aylık . Çalışsa kira vermezler de kadının masrafları karşılanır . Ben calismayacagim , zor durumda bunu yapamam demek evde süs bitkisi gibi duracağım sen herşeye koş demek oluyor . Bende bir insana böyle bir fizyoterapist desteği veremem ama öylece bırakılmaz da bir çözüm lazım . Sonuçta bir gün kendi ailesi de bu durumda olabilir .
Evet bu durumda ben de olsam kayınvalide evini kiraya versin diye başka bir eve çıkmak için eşime baskı yaparım ,çıkarım çalışır eşime destek olurum.
Ama eminim kayınvalidesi evden çıkmalarını istemiyordur , çünkü tek çocuk eşi,tamamen yalnız kalacak o zaman.
Muhtemelen eşi annesine bakacak birini arıyordu, konu sahibesi de baba evinden onu kurtaracak birini.
Görünen o ki bu evlilik çok sürmez.

Evet bu durumda ben de olsam kayınvalide evini kiraya versin diye başka bir eve çıkmak için eşime baskı yaparım ,çıkarım çalışır eşime destek olurum.
Ama eminim kayınvalidesi evden çıkmalarını istemiyordur , çünkü tek çocuk eşi,tamamen yalnız kalacak o zaman.
Muhtemelen eşi annesine bakacak birini arıyordu, konu sahibesi de baba evinden onu kurtaracak birini.
Görünen o ki bu evlilik çok sürmez.
Aynı şeyi söyledim bende başta . Tek çocuk var ve alt kata gelin geliyorsan er ya da geç senden beklenen bellidir. Başta kabul etmemek lazım

Merhaba daha önce konumdan bilebilirsiniz belki eşimle babam arası bi tartışma olmuştu sonra düzeldi çok şükür ailem arasında problemler yok ve aksine bize maddi manevi çok destek oluyorlar Problemim şu kv hastanede fizik alıyor bikaç sağlık sorunu var tekerlekli sandalye yaşamaya mahkum gibi bişey doktor dediki günlük işlerini kendin yapabileceksin ama her gün boyun bacak basit hareketleri yapman ve birinin sana yaptırması lazım dedi ben her gün gidip yapamam siz olsanız yapar mıydınız düşünün gençsiniz kendi hayatınız sporunuz eşiniz yaşantınız dertleriniz varken her gün her gün kv bakacaksınız .. terapist tutsak çok pahalıymış eşimle sanki yakında yine bu kv konuları nedeniyle kavga çıkacak gibi hissediyorum sanki içimden bi şekilde boşanacaz gibi düşünceler geçiyor neden böyle bilmiyorum siz olsanız ne fikir veirrdiniz
Tercih meselesi. Kv anlaşamam ama bi gün böyle bisey olursa bakarım. Yarın bi gün aynı duruma düşmeyeceğimizin garantisi yok. Eltin görümcen varsa gün belirleyip sırayla da bakabilirsiniz

Konu sahibini neden bu kadar linçlediniz anlamadım. Evet vicdan evet kimin ne olacağı belli olmaz. Ama sanırım bu sürekli olacak bir şey. Yani 15 gün 1 ay olsa ben de derim konu sahibine yani insan bundan erinir mi diye. Ama sürekli ömür boyu yapılacak bir şeyi neden tek başına üstlensin. Ha hiç yapmasın demiyorum elbette yardımcı olsun ama oğlu da varken bu neden kadının görevi haline gelsin?

Konu sahibini neden bu kadar linçlediniz anlamadım. Evet vicdan evet kimin ne olacağı belli olmaz. Ama sanırım bu sürekli olacak bir şey. Yani 15 gün 1 ay olsa ben de derim konu sahibine yani insan bundan erinir mi diye. Ama sürekli ömür boyu yapılacak bir şeyi neden tek başına üstlensin. Ha hiç yapmasın demiyorum elbette yardımcı olsun ama oğlu da varken bu neden kadının görevi haline gelsin?

Kimse tek basina yapsin demiyor ki. Imkanlari kisitli. Farkli cözümler yazildi. Ama ona dolunmayacak bir cözüm yok.

Ayrıca depresyon teşhisim var sabahları ilaç alıyorum doktor bu ay tekrar gel dedi gün içinde bazen hiçkimseyle görüşmeyi bırak telefonda konuşmak aramak bile istemiyorum kendi dertlerimle savaşırken bide her gün kv çıkıp günde bi saat spor yaptıracağım Her gün? Hanginiz her gün kv bakıyor söyleyin fikir verin işte bana o zaman nasıl düşünmeliyim bende
Altını mı bağlıyorsunuz hanımefendi? Alt tarafı bir saat egzersiz yaptıracaksınız.

Kimse tek basina yapsin demiyor ki. Imkanlari kisitli. Farkli cözümler yazildi. Ama ona dolunmayacak bir cözüm yok.
Evet yapsın zaten ama anladığım kadarıyla kvnin başka çocuğu yok. Kadının kocası çalışıyor. Şu şartlarda konu sahibinden başka kimse kalmıyor. Bu kadın bunu 3ay 5 ay 1 sene yapsa sonra oldu da bir yere gitse hasta olsa yapamasa sen bunca zaman yaptın demezler neden yapmadın derler. Kadının kocası hakkında yazdıklarından bunu anladım. Yoksa elbette yapsın yapılması da lazım zaten. Konu sahibinin demesi gereken ben yardımcı olurum ama bu uzun vadeli bir iş tek başına bunu görev edinemem.

Evet yapsın zaten ama anladığım kadarıyla kvnin başka çocuğu yok. Kadının kocası çalışıyor. Şu şartlarda konu sahibinden başka kimse kalmıyor. Bu kadın bunu 3ay 5 ay 1 sene yapsa sonra oldu da bir yere gitse hasta olsa yapamasa sen bunca zaman yaptın demezler neden yapmadın derler. Kadının kocası hakkında yazdıklarından bunu anladım. Yoksa elbette yapsın yapılması da lazım zaten. Konu sahibinin demesi gereken ben yardımcı olurum ama bu uzun vadeli bir iş tek başına bunu görev edinemem.

Yani. Panik olmak yerine cözüm odakli düsünsün esiyle beraber. Belki fizioterapiste para yetmiyorsa disardan baska birini yardima bulurlar. Bizim bir amcamiz komsuya para veriyordu gelip kayinpederinin bakimina yardim etsin diye. Adam vefat edene kadar güzel idare ettiler. Konu sahibi sporu yaptirabiliyorsa baskasi da yapabilir

İkisi de uymaz demek istemedim ki, herhangi bir çirkeflik durumum yok annesine tabiki eskisi gibi gider bir iki saat kalır , yeri gelir ben yardımcı olurum yeri gelir o ama insan elbet yorulur , şikayetçiliğimden değil ama bi kadın tutulması şart gibi geliyor bana yine de, sağlık söz konusu olduğu için eşimin aklı sürekli onda (tabiki aklı kalacaktır) ancak hiç mutlu değil gibi zamanla bana ilgisi de söner gibi geliyor demek istiyorum

İşte bundan korkuyorum çünkü normalde bu hastalık yok iken ben hergün yada iki güne bi çıkar annemle otururdum zaten kahveydi çaydı yemekti götürürdüm ama eşim bir gün aramayınca hemen niye aramıyorsun arayınca kaç dk konuşuyorsun kendi annen olsa defalarca arar konuşursuna getiriyor hoş değil. Suistimal i eşim yapıyor yaranamıyorum

İşte bundan korkuyorum çünkü normalde bu hastalık yok iken ben hergün yada iki güne bi çıkar annemle otururdum zaten kahveydi çaydı yemekti götürürdüm ama eşim bir gün aramayınca hemen niye aramıyorsun arayınca kaç dk konuşuyorsun kendi annen olsa defalarca arar konuşursuna getiriyor hoş değil. Suistimal i eşim yapıyor yaranamıyorum

Orda iste esinize ayar vermeniz gerekiyor. Tamam anne rahatsiz akli kaliyor, anlarim, ama sizi böyle baskilayarak bir yere varamaz. Helki suclayici tavirla asla

Back