• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben Allah rızası için sadece fikirleriniz lazım

İkisi de uymaz demek istemedim ki, herhangi bir çirkeflik durumum yok annesine tabiki eskisi gibi gider bir iki saat kalır , yeri gelir ben yardımcı olurum yeri gelir o ama insan elbet yorulur , şikayetçiliğimden değil ama bi kadın tutulması şart gibi geliyor bana yine de, sağlık söz konusu olduğu için eşimin aklı sürekli onda (tabiki aklı kalacaktır) ancak hiç mutlu değil gibi zamanla bana ilgisi de söner gibi geliyor demek istiyorum

Hangi parayla tutulacak? Kadının bir emekli maaşı vardır. Ee sizin ev için o kadar yardım yapmış. Sen çalışmıyorsun evin tek maaş. Bu yüzden sana evden çıkın kadının hakkını verin dedik.

Konu sahibinin üstüne neden bu kadar gidildi anlamış değilim. Kendi annesi olmayan birine bakmak ister istemez içsel bir gerginlik oluşturuyor insanın içinde.
Ayrıca oğlu madem annesine bu akdar değer veriyor kendi yapsın. Sonuçta kendi annesi. İşten eve geldiğinde bir saatliğine gayette yapabilir o hareketleri, Ama yapmıyor kadını sürekli evde telefonla arayarak bildiğin duygusal olarak yıpratıyor.
Benimde annem 6 Şubat depreminde yaralandı ve şuan 2 bacağıda sakat, zar zor yürüyor ve annemde tek yaşıyor. Şuan yanında olmadığımız için abim bakıyor. Asla eşine bak demedi. Zaten hakkıda yok böyle bir şeye.

İşte bundan korkuyorum çünkü normalde bu hastalık yok iken ben hergün yada iki güne bi çıkar annemle otururdum zaten kahveydi çaydı yemekti götürürdüm ama eşim bir gün aramayınca hemen niye aramıyorsun arayınca kaç dk konuşuyorsun kendi annen olsa defalarca arar konuşursuna getiriyor hoş değil. Suistimal i eşim yapıyor yaranamıyorum
Sizin sorununuz eşinizle. Eğer eşinizle iyi olsaydınız kv çıkıp 1 saat egzersiz yaptırmak veya ona yemek yapıp ilgilenmek size ağır gelmezdi. Eşinizle içinizdeki her şeyi konuşun

Konu sahibinin üstüne neden bu kadar gidildi anlamış değilim. Kendi annesi olmayan birine bakmak ister istemez içsel bir gerginlik oluşturuyor insanın içinde.
Ayrıca oğlu madem annesine bu akdar değer veriyor kendi yapsın. Sonuçta kendi annesi. İşten eve geldiğinde bir saatliğine gayette yapabilir o hareketleri, Ama yapmıyor kadını sürekli evde telefonla arayarak bildiğin duygusal olarak yıpratıyor.
Benimde annem 6 Şubat depreminde yaralandı ve şuan 2 bacağıda sakat, zar zor yürüyor ve annemde tek yaşıyor. Şuan yanında olmadığımız için abim bakıyor. Asla eşine bak demedi. Zaten hakkıda yok böyle bir şeye.

Annenize cok gecmis olsun. Allah acil sifalar versin 🌸

İşte çalışmıyorum eşim yüz defa günde sürekli arar artık anneme çıktınmı sporunu yaptınız mı diye bizim özel hayatımız çok azalacak tüm gün aklı çoğunlukla annesinde olacak ben ne yapayım? Ayrıca doktor ömür boyu her gün sporunu yapması lazım diyor hanginiz çekerdi bunu
allah sizi kimsenin eline düşürmesin . bu vicdanla ileride bi su vereniniz olmaz. üzüldüm sizin için .

İkisi de uymaz demek istemedim ki, herhangi bir çirkeflik durumum yok annesine tabiki eskisi gibi gider bir iki saat kalır , yeri gelir ben yardımcı olurum yeri gelir o ama insan elbet yorulur , şikayetçiliğimden değil ama bi kadın tutulması şart gibi geliyor bana yine de, sağlık söz konusu olduğu için eşimin aklı sürekli onda (tabiki aklı kalacaktır) ancak hiç mutlu değil gibi zamanla bana ilgisi de söner gibi geliyor demek istiyorum
Biri tutulabilse elbette güzel olur ama hangi parayla olacak bu? Evi aileler yardımıyla almışsınız, çoğunu kayinvalide vermiş. Babaniz sıkışıksınız diye para veriyormuş. Hangi parayla yardımcı tutulacak?
Eşiniz maddi,manevi zor bir süreçteyken şuan nasıl çok mutlu olabilir?
O da ister ki annesine gerçek bir sağlık yardımı aldirabilsin.
Ben annemin elimdeki parayı bana ev alabileyim diye verdikten sonra bir sağlık sorunu sonrası müdahalesiz kalmasının altımda çok ezilirdim mesela.

Merhaba daha önce konumdan bilebilirsiniz belki eşimle babam arası bi tartışma olmuştu sonra düzeldi çok şükür ailem arasında problemler yok ve aksine bize maddi manevi çok destek oluyorlar Problemim şu kv hastanede fizik alıyor bikaç sağlık sorunu var tekerlekli sandalye yaşamaya mahkum gibi bişey doktor dediki günlük işlerini kendin yapabileceksin ama her gün boyun bacak basit hareketleri yapman ve birinin sana yaptırması lazım dedi ben her gün gidip yapamam siz olsanız yapar mıydınız düşünün gençsiniz kendi hayatınız sporunuz eşiniz yaşantınız dertleriniz varken her gün her gün kv bakacaksınız .. terapist tutsak çok pahalıymış eşimle sanki yakında yine bu kv konuları nedeniyle kavga çıkacak gibi hissediyorum sanki içimden bi şekilde boşanacaz gibi düşünceler geçiyor neden böyle bilmiyorum siz olsanız ne fikir veirrdiniz
Sen gostereceksin o yapacak bir süre sonra sen sadece başında beklersin günde 1 saat sıkıntı olmaz. Eve gelen terapistleri saati 1500-2000 arasi.

Önyargılı vs demeden soyleyeyim kaynanam iyi insandır kayinpederim de. ( Eşimle adamı bozmaya çalışan fesat insanlar olsaydi yapmazdım) Özel bir çocuk annesiyim onların hastane , resmi vs hiç bir işini eşime bile bırakmıyorum çünkü benim gibi halledemiyor, aciklayamiyorlar. Gocunmuyor ya da övünmüyorum . Bir saat telefonda video izlemişim gibi düşünüyorum, vaktimi onlara veriyorum. Hem eşimle birbirimize saygımız ,sevgimiz artıyor ,çocuğumuza örnek oluyoruz hem de eşimin ailesinin bana saygısı artıyor.

teşekkür ediyorum öncelikle beni anlayan kibarca yazanlardan :) evet yanlış mı aksettirdim acaba? Kısa vadede hiç yapmam demiyorum ama ömür boyu her gün kilolu ayakları hissetmeyen sakat birinden bahsediyoruz kaldır indir insanda bel mi kalır? Fizyoterapiste lüzum bencede yok eşime söyleyeceğim herhangi bi kadın da olabilir ki onlar da zaten günlük 500 den başlıyormuş burada artık hayırlısı, ben babamdan kurtulmak için evlenmedim eşimle her şeyi güzelce konuşarak ederek evlenmiştik annesinin engelli olduğunu biliyordum şimdi kadın ağırlaştı ve boynu için falan fizik alıyor ayaklarına her gün kaldır indir hissetsin diye biri lazım bir saat yapılacalmış

Üstüne bide dediğiniz gibi yaptık yaptık bir gün hastalandım bişey oldu yapamadım diyelim eşim yine bişey derse o zaman boşanmakta ben haklıyım işte:)) ayrıca şimdi bakmazsan ilerde yatalak olur diyorsunuz ben elimden geleni yine yaparım ama Allah bilir ilerde belki yine yatalak olup olmayacağını ben bilemem

İşte bundan korkuyorum çünkü normalde bu hastalık yok iken ben hergün yada iki güne bi çıkar annemle otururdum zaten kahveydi çaydı yemekti götürürdüm ama eşim bir gün aramayınca hemen niye aramıyorsun arayınca kaç dk konuşuyorsun kendi annen olsa defalarca arar konuşursuna getiriyor hoş değil. Suistimal i eşim yapıyor yaranamıyorum

İnsanız elbette herkes her an hasta bakarsa yorulur bunun aksini iddia eden yok lakin kayınvalidenizin de size yük olmak gibi bir derdi yok, madem arayıp sorma sıklığınızı denetleyen kişi eşiniz o vakit sizin sıkıntınız ne kayınvalideniz ne de başkası olmamalı, yani ne babanızın lafına bakın ne kayınvalidenize yüz çevirin, eşinize ayar vereceksiniz, konuya babadan kayınvalidenizden girmek yerine asıl meselenin eşinizin tavrı olduğunu yazsanız yorumlar da ona göre olur.

teşekkür ediyorum öncelikle beni anlayan kibarca yazanlardan :) evet yanlış mı aksettirdim acaba? Kısa vadede hiç yapmam demiyorum ama ömür boyu her gün kilolu ayakları hissetmeyen sakat birinden bahsediyoruz kaldır indir insanda bel mi kalır? Fizyoterapiste lüzum bencede yok eşime söyleyeceğim herhangi bi kadın da olabilir ki onlar da zaten günlük 500 den başlıyormuş burada artık hayırlısı, ben babamdan kurtulmak için evlenmedim eşimle her şeyi güzelce konuşarak ederek evlenmiştik annesinin engelli olduğunu biliyordum şimdi kadın ağırlaştı ve boynu için falan fizik alıyor ayaklarına her gün kaldır indir hissetsin diye biri lazım bir saat yapılacalmış

Annesi engelli oldugu halde, ev alirken onun parasini kabul mu ettiniz?

Arkadaşım madem biliyordunuz kayinvalidenizin durumunu, ev alırken engelli haliyle sizi yüklü miktarda yardim yaptırmayacak, senin ihtiyacın olur diyecektiniz. Eşiniz de düşünecekti bunu. Eşiniz annesine, öyle ya da böyle bakmak durumunda, yardımcıyi karşılayacak maddi durumu varsa ne ala yoksa kari koca bir yol bulmak zorundasınız. Esiniz ek iş mi yapar, siz mi çalışırsınız, yapılması lazım bir şeyler.
Daha yeni evlisiniz, bu kadının hastalığı belliydi, her şeyi düşünerek hareket etmeniz gerekirdi.

Adamı ilk başta iyi kafalamışsın. Bizim annemiz diyerek. :) Sen sırf kendi baban istemiyor diye kaynana gitmemeye bahane arıyorsun. Zaten kadının durumunu bilip kadınla aynı binada oturmayı kabul etmişsin. Bu durumu bilip şimdide ben gitmem gelmem demen trajikomik olmuş.

Babamın beni kontrol ettiği yok onu dinlemek istediğim yok, babama biçok konuda hep karşı oldum hep baskıcıydı hep aşırı üstüme düşerdi, evet derdim eşimle lafta olduğu gibi erkeğe ayar ver, erkeği yont öyle olmuyor

Evet neden engelli olunca insan olmuyor mu o ? Anneler babalar evladına parası varken ev alamaz mı ? Yada biz mi eksik bakıyoruz parasını alınca biz yolmadık herhalde kendileri verdi sağolsun hepsi destek oldu ortak
Annesi engelli oldugu halde, ev alirken onun parasini

Ailenin lafıyla hareket edersen evliliğinde huzurlu olamazsın ayrıca yapma erken yaşlanırsın demişler madem bu kadar çıtkırıldım görüyorlar sizi o zamn bekarken dövüp sövüp işte çalıştırmasalarmış

Evet neden engelli olunca insan olmuyor mu o ? Anneler babalar evladına parası varken ev alamaz mı ? Yada biz mi eksik bakıyoruz parasını alınca biz yolmadık herhalde kendileri verdi sağolsun hepsi destek oldu ortak
Kadının bakıma ihtiyacı var, sağlıklı bir insanla aynı değil tabi ki. Ve öyle bir annenin parası verse de alınmaz. Şimdi rahat rahat elindeki paradan yardımcı tutulurdu. Sizinde ne yapacağım kayginiz daha az olurdu. Şaka gibisiniz cidden.

Son düzenleme:
Öffff ne alaka insan olmakla. Engelli veya yasli bir insanin parasina sahsen asla el sürmezdim (sürmedim de teklif edildigi halde), cünkü gördügünüz gibi zamani gelince lazim oluyor. Ben yoldunuz demedim, yalnis yaptiniz esinizle diyorum.

Belediyelerin bu konuda yardımı oluyor aslında. Hastanın ihtiyacına göre eve pansuman, fizik tedavi vb şeyler için geliyorlar. Haftanın kaç günü gelirler bilmiyorum ama bağlı bulunduğunuz büyükşehir veya ilçe belediyesini arayarak imkanları öğrenebilirsiniz. Evde bakım hizmetleri diye geçiyor.

Son düzenleme:
Back