Konu sahibini neden bu kadar linçlediniz anlamadım. Evet vicdan evet kimin ne olacağı belli olmaz. Ama sanırım bu sürekli olacak bir şey. Yani 15 gün 1 ay olsa ben de derim konu sahibine yani insan bundan erinir mi diye. Ama sürekli ömür boyu yapılacak bir şeyi neden tek başına üstlensin. Ha hiç yapmasın demiyorum elbette yardımcı olsun ama oğlu da varken bu neden kadının görevi haline gelsin?
Konu sahibinin üstüne neden bu kadar gidildi anlamış değilim. Kendi annesi olmayan birine bakmak ister istemez içsel bir gerginlik oluşturuyor insanın içinde.
Ayrıca oğlu madem annesine bu akdar değer veriyor kendi yapsın. Sonuçta kendi annesi. İşten eve geldiğinde bir saatliğine gayette yapabilir o hareketleri, Ama yapmıyor kadını sürekli evde telefonla arayarak bildiğin duygusal olarak yıpratıyor.
Benimde annem 6 Şubat depreminde yaralandı ve şuan 2 bacağıda sakat, zar zor yürüyor ve annemde tek yaşıyor. Şuan yanında olmadığımız için abim bakıyor. Asla eşine bak demedi. Zaten hakkıda yok böyle bir şeye.
Sürekli sen yap, senin görevin vs demedim hiçbir yorumumda. Eşle, terapistle paylaş dedim ve benim gibi pek çok üye de bunu söyledi zaten. Eve yardımcı kadın alınır temizlik için dedik vs vs.
Gün içinde de hareket yapılması gerekiyor anlaşılan ve adam çalışıyor. Akşam seanslarını elbette adam yapmalı. Ama konu sahibin bir çok yorumunda eşimin bana ilgisi azalacak, özel hayatımız kalmayacak gibi saçma sapan söylemler de mevcut. Yani adam yapsa bi dert, kendi yapmak istemiyor, ee kim yapacak adamın kardeşi yok?
Sürekli bir bakıcı kadın tutulması en az 15-20 bin tl demek. Eş maaşı ne derece karşilayacabilecek soru işareti.
Kadın büyük meblağ yardım yapmış, ev aldırmış oğluna. Parasını kullanırken düşüneceklerdi o zaman. Yaşlı kadın hastalık var sağlık var, parasına dokunmayalım denebilirdi.
Hem kadının parasıyla ev alınsın kira verilmesin, hem konu sahibi çalışmasın, hem günde 1 saatini ayırmasın. Bu kadar ferahlık isteyen insan ona göre biriyle evlenmeli.
Tabi ki kolay değil, hergün hergün bunalır, zorlanır, sevinçten uçarak yapmasını beklemiyor kimse zaten. Yapmak istemeyebilir ama o zaman da başka şekilde elini taşın altına koyması gerekir; kadının evinden çıkmak gibi, işe girip eşine maddi destek olmak gibi. Yani şu hayatta herhangi bir sorumluluk almadan, zorluk çekmeden yaşamak çok az insana nasip oluyor malesef.