- 30 Nisan 2016
- 3.480
- 7.639
- 158
Kardeş yok. Konu sahibinin kocası tek çocukmuş .Ya bakıcı tutulacak ya günler kardesler arasında bölünecek o zaman istemiyorsa. Bakiciya ücret yetmiyorsa kendisi de bir işe girebilir. Ayrıca o hareketler hiç zor değil. Biz 100 kilo babami ayakları tutmuyor kendini salıyor bildiğiniz yüzde 90 engelli, iki kişi ben ve annem taşıyor sandalyeye koyuyor yemeğini yediriyoruz yikiyoruz spor yapıyoruz havalar düzelsin dışarı da çıkacak inşallah yakında. Ama gün içinde 3 defa evde olmak dediğim gibi saat olarak kisitlayici. Ben babam olduğu halde bir süre sonra bunalirdim. İnsanların da plansız bir şekilde bir gün geçirmeye ihtiyacı oluyor. Bizim psikiyatristimiz de bunu oneriyor. En azından haftada haftasonu iki gün ve haftaici bir gün öğlen mesela başkası yapsın o günler hanımefendi sabah yaptirsin. Biz İlk zamanlar düzene oturtmadigimiz için bu şekilde bir zamanlama yaptık. Annem de bende sürekli belli saatte evde olmak zorunda günün belli saatleri , hiçbir şekilde plan yapamiyorduk. Başta sorun degil gibi görünse de bir süre sonra psikolojimiz bozuldu ciddi anlamda ikimizinde. Şimdi haftasonu bir gün benim bir gün annemin vs. Yani bu durum tekrar dediğim gibi aynı kişinin günde 3 defa evde olması gerekip de yapabilecegi bir şey değil. Konu Ne hareketlerin zorluğu ne üst kata çıkma ne başka bir şey. Günde üç defa aynı saatlerde evde olma yükümlülüğü. Bunu da covid asisiyla gözlerini ve hareket kabiliyetini yitiren bir babanın kızı olarak söylüyorum.