- 23 Ocak 2014
- 1.256
- 1.731
- 333
- Konu Sahibi simonskitty
-
Imkan varken de degerlendirememek de insanı üzüyor.Bayramı bir dilim baklava bile yiyemeden geçiriyoruz bizim evde. Ne gelen olur, ne gidilecek yer. Kalabalık olsa, kahvaltı yapsak, 20 kişi sofraya kurulsak filan derim hep. Olmayınca insan özeniyor ya :)
Gel bize, biz kimseye gitmiyoruz milletin evini talan etmeyelim diye
2 sene gitmedim tepki verdi ama alismisti. Geçen kurban bayramı gittim. Ordan da 3. Gün ayrılıp bizimkilerin yanına geçtik. Karşılıklı adımlar attik yani. Şimdi yine sar basa....Siz de gitmeyin o zaman onlara. Ne tepki verir?
Ona bile gerek yok sen gel yeterTeşekkür ederimmm ❤ 1 kutu kent alıp geliyim❤❤
2 sene gitmedim tepki verdi ama alismisti. Geçen kurban bayramı gittim. Ordan da 3. Gün ayrılıp bizimkilerin yanına geçtik. Karşılıklı adımlar attik yani. Şimdi yine sar basa....
En mantiklisi bu. Ben de öyle söyledim ama yok her bayram illa gidecek.Anlaşma yapın valla en iyisi. Bir bayram sizin aileye, bir bayram onun ailesine gidin.
Ona bile gerek yok sen gel yetersahi akraban yok mu?
Haha pek sosyaller yaniAnne babam gitmiyor ki ya. Onlar gitmeyince de ben sap gibi nasıl gidiyimAynı şehirdeyiz uzak, kalabalık vs. diye bahane buluyorlar.
İftara bile ben davet ettim birini annem ne gerek var(?) öff pöf iş çıkardın dedi
En mantiklisi bu. Ben de öyle söyledim ama yok her bayram illa gidecek.
Haha pek sosyaller yaniesinle gidersin ilerde insallah
bayramin tadida oyle cikiyor. Bayram demek ziyaret bi araya gelme yeme icmedir benim icin. Hele kucukken yeni kiyafetler seker toplama para toplama.. istiyorumki cocuklarimda aynisini yasasinlar.. ama hic birsey eskisi gibi degil: (
5yildir hep erkek tarifina gidilip mutlu edilmesi bencillik olmuyor mu? Babasi yillar sonra gelip planlarnida bozmuş ve ayni sehirdelermis iki bayram var bi o mutlu olsun bi o. Hem ayri ayri bayram kutlamak bence sacma yani kız kizmakta haklı basta sizinkilere gidilim demiş damat heves etmis kizdaDoğru anladıysam sizin ailenizin olduğu şehirde yaşıyorsunuz.
Herkesin bayram anlayışı farklı olabilir ve eşinizin bayramı ailesiyle gecirmesi normal bence.
Şimdi siz istiyorsunuz ki hep berabe benim uzakta ki akrabalarıma gidelim. Eşinizin ailesi biz de gelelim oraya diyor, onu da istemiyorsunuz.
Ayrıca eşiniz size benimle geleceksin diye de diretmemis. Sizi fazla bencil buldum ben.
Sanki bi erkekler evlat biz kendimiz dünyaya geldik. Bi kendilerini el bebek gül bebek görmeler bi sen ana babasin sankiBu kaçıncı bayram konusu, orta yolu bulmak niye bu kadar zor? Niye insanlar bu kadar bencil? Biz de eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz, ailem uzakta. Bir bayramı burada diğerini benim memleketimde geçiriyoruz. Eşimin ailesi buna bile laf etmişti.
Epeydir sorunlarımızı çözmüş her şey yolunda gibiydi. Ya biliyorum ben de ona kinlenicem obur bayram gitmek istemiysem hatta bu bayram bile onun ailesini aramiycam. Karsi tarafin ailesiyle gerilmek de en zor cozuleniArada bir razı edip götürün mecbur. Önden bileti filan ayarlayın. Kızınız da varmış ona deyin babanı çağır diye belki ailecek gidilmesi gerektiğini bilir. Normalde de mi böyle size karşı?
Benim sıkıntım bu işin uzayacak olması. Yine sar başaUzatacak bir mevzu yok bence , ailenizle gidin akrabalariniza , esiniz de kendi ailesine gitsin
Ha diyorsaniz benim derdim bu degil , derdim esimin beni ciddiye almamasi , planima uymamasi , ailesinin sozunden cikmamasi , o bambaska bir mevzu ve 5 dakikada cozulecek bir konu degil
Haklısınız ama neden peki canim diyen biz oluyoruz? Ben annemle kaç sefer tartıştım sonunda kabullendi. Şimdi annemle ilişkim eskisinden bile çok daha iyi. Bir sefer de eşim tamam dese. Gerekirse bazı şeyleri göze alsa ne var. O konforlu alanında mutlu. Hep kadınlar mi çekip çevirecek hayatı. Işine gelince de erkek . Biz biye hep onları hoş tutmak zorundayız kiBence abartmissiniz biz de her bayram bayramın ilk günü gerekirse ilk iki günü eşimin tarafına gideriz sonra kendi tarafima gideriz. Bu gelenektir. Ha sana hiç gitme illa benim arabama gel dememiş ki sen git ben de geleyim demiş ayrı kalacağınız 3 gun bile değil adam gelirim de diyor. Yok bizi ayırıyorlar vs diye abartmaya da gerek yok. Siz hiç eşiniz olmadan başka ile gidip kalmıyor musunuz? Bayram seyran bunlar huzursuzluk için değil aile birliği için var. Rahat olun siz de huzurlu olun eşinizle de huzur verin. Çok istiyorsanız gidin işte akrabalariniza gitmeyin de dememiş adam. Ben de bu sene 3. Senem daha anneannemi hiç görmedi eşim biz İstanbul'da oturuyoruz anneannemler Osmaniye'de dedim bu bayram gidelim hayatım diye. Ki iki hafta tatili var. Bayramın ilk günü için eşim kendi akrabalarını görmek istedi ikinci günü yola çıkacağız ve sırf bu yüzden 3 gün de geç gidip evde kalacağız. Ama sonuçta gideceğiz şimdi ben kavga Edip sorun çıkarsam ne olur ? Ağzımızın tadı kaçar e ben bu adamla bir ömür geçireceğim neden aramızdaki ilişkiyi böyle yipratayim ki? Neden kendimi onu uzeyim? Söylemek istediğim bu. Kendinizi de eşinizi de uzmeyin. Mantıklı davranım gerekirse de 2 gün ayrı kalın ama yipranmayin yipratmayin. Olan ilişkinize olur.
Işte insan hep birlikte olmak istiyo. Canımdan olan biri yok yanimda. Sevgili miyiz evli miyiz ? Biz aile değil miyiz?bu sene de en azından bayram vesilesiyle görebileceğiniz kanınızdan canınızdan insanların varlığına şükretmek yerine yok önce bana gidelim yok önce sana gidelim gibi gereksiz ego savaşı yapmasanız da mutlu olsanız biraz keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?