- 23 Ocak 2014
- 1.256
- 1.731
- 333
- Konu Sahibi simonskitty
-
Babasıda kendi bırakıp gitmiş sonra kaç bayramdır yokum diyor,bırakmasaydın o zaman.Şu açıdan bak en azından seni zorla kendi tarafına götürmüyor.Sen rahatla bayramın tadını çıkar.Tabiki eşinde yanında olsun istersin ama kafaya koyduysa gider kendi tarafınaBiktim gerçekten. Buraya da konu açmazsam çıldırıcam kimseyle konuşamıyorum. Nerden başlasam da anlatabilsem.... eşimle 5 yıllık evliyiz. 3 yaşında da bir kızımız var. Evlendigimizden beri bir kere bile bayramın ilk gününü benim akrabalarımın yanında geçirmedik. Esimin ailesi uzakta. Bu zamana kadar bazen o tek gitti bazen birlikte gittik onun ailesine. Güya her şey yoluna girdi diye geleceğe dair planlar yapmaya başlamışken yine esim ve ailesine hiçbir şey diyememesi sabrımı taşırdı. Benim akrabalarim da uzakta ve hep yaşlı insanlar. Bayramın ilk günü herkes gelir toplanır çok kalabalık nefis bi bayramlaşma olur. Sonra yavaş yavaş berkes dağılır. Esimin tarafta bayram diye bir şey yok. Kimse doğru düzgün ne birbirine gider ne bi yemek ne bişey. Eşim babasıyla gorusmiyodu. Daha doğrusu babası bunları bırakıp gitmişti. Cıktı geldi. Gorumcemle tartıştı babasi. onlar görüşmüyor simdi. Bugün eşim demis ki ben gelemiycem bayramda simonskitty nın teyzesi de hasta. Bu bayramı orda geciricez. Kp de ben kaç bayramdır cocuklarimdan ayriyim vs vs ya sen gel ya da biz de gelelim hep birlikte simonskitty nın akrabalarının yakınma gidelim demis. Bugüne kadar annemin bile yüzüne doğru düzgün bakmayan insanlar. Eşim de oraya gitmeye karar verdi. Tartıştık. Sen git annenlerle arabayla dedi. 10 saat falan araba yolculuğu yapicam tek basima. Ben de 3. Günü çıkar gelirim dedi. Sanki çok yakın mesafe araç yok sürekli nereye geliyorsa. Ayrıca kv 1 ay öncesine kadar bizdeydi. Çocuğa bakmak için 2.5 ay gelip kaldılar. Bayramdan sonra da gelecekler. Bu neyin inadı anlamadim. Eşimi bizden koparınca rahat mi ediyolar. Eşim de bu kadar basiretsiz mi bizim kararimiz bu diyemiyo. Yoruldum gercekten. Nasil davranacağımı sasirdim. Eşine karşı nasıl davranmalıyım? Ve bu bayramı kendime nasıl zehir etmeden geçirmeliyim sizce?
Doğru anladıysam sizin ailenizin olduğu şehirde yaşıyorsunuz.Biktim gerçekten. Buraya da konu açmazsam çıldırıcam kimseyle konuşamıyorum. Nerden başlasam da anlatabilsem.... eşimle 5 yıllık evliyiz. 3 yaşında da bir kızımız var. Evlendigimizden beri bir kere bile bayramın ilk gününü benim akrabalarımın yanında geçirmedik. Esimin ailesi uzakta. Bu zamana kadar bazen o tek gitti bazen birlikte gittik onun ailesine. Güya her şey yoluna girdi diye geleceğe dair planlar yapmaya başlamışken yine esim ve ailesine hiçbir şey diyememesi sabrımı taşırdı. Benim akrabalarim da uzakta ve hep yaşlı insanlar. Bayramın ilk günü herkes gelir toplanır çok kalabalık nefis bi bayramlaşma olur. Sonra yavaş yavaş berkes dağılır. Esimin tarafta bayram diye bir şey yok. Kimse doğru düzgün ne birbirine gider ne bi yemek ne bişey. Eşim babasıyla gorusmiyodu. Daha doğrusu babası bunları bırakıp gitmişti. Cıktı geldi. Gorumcemle tartıştı babasi. onlar görüşmüyor simdi. Bugün eşim demis ki ben gelemiycem bayramda simonskitty nın teyzesi de hasta. Bu bayramı orda geciricez. Kp de ben kaç bayramdır cocuklarimdan ayriyim vs vs ya sen gel ya da biz de gelelim hep birlikte simonskitty nın akrabalarının yakınma gidelim demis. Bugüne kadar annemin bile yüzüne doğru düzgün bakmayan insanlar. Eşim de oraya gitmeye karar verdi. Tartıştık. Sen git annenlerle arabayla dedi. 10 saat falan araba yolculuğu yapicam tek basima. Ben de 3. Günü çıkar gelirim dedi. Sanki çok yakın mesafe araç yok sürekli nereye geliyorsa. Ayrıca kv 1 ay öncesine kadar bizdeydi. Çocuğa bakmak için 2.5 ay gelip kaldılar. Bayramdan sonra da gelecekler. Bu neyin inadı anlamadim. Eşimi bizden koparınca rahat mi ediyolar. Eşim de bu kadar basiretsiz mi bizim kararimiz bu diyemiyo. Yoruldum gercekten. Nasil davranacağımı sasirdim. Eşine karşı nasıl davranmalıyım? Ve bu bayramı kendime nasıl zehir etmeden geçirmeliyim sizce?
Uzaktaki akrabalarim yakın akrabalarim. Senede 1 sefer görüşebiliyoruz onlarla da. Yaşlandılar iyice. Herkes eşiyle çocuğuyla yani ailesiyle gelecek. Benim bir kanadım kırık sanki...Doğru anladıysam sizin ailenizin olduğu şehirde yaşıyorsunuz.
Herkesin bayram anlayışı farklı olabilir ve eşinizin bayramı ailesiyle gecirmesi normal bence.
Şimdi siz istiyorsunuz ki hep berabe benim uzakta ki akrabalarıma gidelim. Eşinizin ailesi biz de gelelim oraya diyor, onu da istemiyorsunuz.
Ayrıca eşiniz size benimle geleceksin diye de diretmemis. Sizi fazla bencil buldum ben.
Benim sınır olduğum şey ailesinin onu yönlendirmesi ve onlara göre hareket etmesi. Beni ikinci planda tutmasi. Ama derinlerimizde kesinlikle haklısınızBabasıda kendi bırakıp gitmiş sonra kaç bayramdır yokum diyor,bırakmasaydın o zaman.Şu açıdan bak en azından seni zorla kendi tarafına götürmüyor.Sen rahatla bayramın tadını çıkar.Tabiki eşinde yanında olsun istersin ama kafaya koyduysa gider kendi tarafına
Bayramda karı koca ayri takılmak çok garip değil miAdam sen git demiş niye ısrar ediyorsunuz ki? Belki ona da sizin taraf itici geliyordur. Ailenizin damat meraklısı olduğunu da sanmam. Boşa dert ediyorsunuz.
Kesinlikle bencillikten başka bir şey değil. Aileler baskı yapar karı koca kavga etsin huzursuzluk olsun. Sonra kendileri nasıl huzurla bayram geçiriyor bilmiyorumBu kaçıncı bayram konusu, orta yolu bulmak niye bu kadar zor? Niye insanlar bu kadar bencil? Biz de eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz, ailem uzakta. Bir bayramı burada diğerini benim memleketimde geçiriyoruz. Eşimin ailesi buna bile laf etmişti.
Hayir cicim ramazan bayrami demek hizmet edip ayaklarin sisene kadar cay doldurup 3. Gun geberene kadar iade-i ziyaretler yapip baklavadan seker komasina girmek demektirIki tarafa da gitmem tatile giderim. Bayram eglenmek icin yok mu?
Bayramda karı koca ayri takılmak çok garip değil mi
Tamam iste siz görüseceksiniz . Önemli olan bu değil mi? Niye kanadiniz kırık olsun. Diğeri de eşinizin anne babası. Bayrami oğulları ile geçirmek istemişlerdir.Uzaktaki akrabalarim yakın akrabalarim. Senede 1 sefer görüşebiliyoruz onlarla da. Yaşlandılar iyice. Herkes eşiyle çocuğuyla yani ailesiyle gelecek. Benim bir kanadım kırık sanki...
Hayir cicim ramazan bayrami demek hizmet edip ayaklarin sisene kadar cay doldurup 3. Gun geberene kadar iade-i ziyaretler yapip baklavadan seker komasina girmek demektir
Benim için önemli olup olmaması pek umrunda değil.Aynı şehirde olsanız garip olabilir ama bu farklı bir durum diye düşündüm. Sizin için önemliyse eşiniz saygı göstersin. 5 yıl uzun bir süre.
Benim için önemli olup olmaması pek umrunda değil.
Gel bize, biz kimseye gitmiyoruz milletin evini talan etmeyelim diyeBayramı bir dilim baklava bile yiyemeden geçiriyoruz bizim evde. Ne gelen olur, ne gidilecek yer. Kalabalık olsa, kahvaltı yapsak, 20 kişi sofraya kurulsak filan derim hep. Olmayınca insan özeniyor ya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?