• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bayram yine esim yine problem

5yildir hep erkek tarifina gidilip mutlu edilmesi bencillik olmuyor mu? Babasi yillar sonra gelip planlarnida bozmuş ve ayni sehirdelermis iki bayram var bi o mutlu olsun bi o. Hem ayri ayri bayram kutlamak bence sacma yani kız kizmakta haklı basta sizinkilere gidilim demiş damat heves etmis kizda
Muhtemelen yorumunuza beğenmedim işaretledigim icin bir hışım yazmışsıniz ama ben üslubunuzdan dolayi beğenmedim dedim
Sizin sanırım bu konuda yasantiniz ve buna bağlı ofkeniz var. Ama konu sahibinin durumuyla aynı değil sanırım durumunuz. Size saçma gelen bir başkasına gelmeyebilir.

Biktim gerçekten. Buraya da konu açmazsam çıldırıcam kimseyle konuşamıyorum. Nerden başlasam da anlatabilsem.... eşimle 5 yıllık evliyiz. 3 yaşında da bir kızımız var. Evlendigimizden beri bir kere bile bayramın ilk gününü benim akrabalarımın yanında geçirmedik. Esimin ailesi uzakta. Bu zamana kadar bazen o tek gitti bazen birlikte gittik onun ailesine. Güya her şey yoluna girdi diye geleceğe dair planlar yapmaya başlamışken yine esim ve ailesine hiçbir şey diyememesi sabrımı taşırdı. Benim akrabalarim da uzakta ve hep yaşlı insanlar. Bayramın ilk günü herkes gelir toplanır çok kalabalık nefis bi bayramlaşma olur. Sonra yavaş yavaş berkes dağılır. Esimin tarafta bayram diye bir şey yok. Kimse doğru düzgün ne birbirine gider ne bi yemek ne bişey. Eşim babasıyla gorusmiyodu. Daha doğrusu babası bunları bırakıp gitmişti. Cıktı geldi. Gorumcemle tartıştı babasi. onlar görüşmüyor simdi. Bugün eşim demis ki ben gelemiycem bayramda simonskitty nın teyzesi de hasta. Bu bayramı orda geciricez. Kp de ben kaç bayramdır cocuklarimdan ayriyim vs vs ya sen gel ya da biz de gelelim hep birlikte simonskitty nın akrabalarının yakınma gidelim demis. Bugüne kadar annemin bile yüzüne doğru düzgün bakmayan insanlar. Eşim de oraya gitmeye karar verdi. Tartıştık. Sen git annenlerle arabayla dedi. 10 saat falan araba yolculuğu yapicam tek basima. Ben de 3. Günü çıkar gelirim dedi. Sanki çok yakın mesafe araç yok sürekli nereye geliyorsa. Ayrıca kv 1 ay öncesine kadar bizdeydi. Çocuğa bakmak için 2.5 ay gelip kaldılar. Bayramdan sonra da gelecekler. Bu neyin inadı anlamadim. Eşimi bizden koparınca rahat mi ediyolar. Eşim de bu kadar basiretsiz mi bizim kararimiz bu diyemiyo. Yoruldum gercekten. Nasil davranacağımı sasirdim. Eşine karşı nasıl davranmalıyım? Ve bu bayramı kendime nasıl zehir etmeden geçirmeliyim sizce?
İnat olan sensin. Adam sana ailene gitmeyeceksin benim aileme gideceğiz demiyor. Adam seninle evlendi ama bayramda annesini babasını bırakacak değil. Senin kendi ailen sana mükemmel geliyodur ama eşinin ailesi de eşine göre mükemmel. Bir ay önce gelmiş olması farketmez bayramda anne babanın yanına gidilir. Adamı rahat bırak bayramın ilk günü annesinin yanına gitsin.

Muhtemelen yorumunuza beğenmedim işaretledigim icin bir hışım yazmışsıniz ama ben üslubunuzdan dolayi beğenmedim dedim
Sizin sanırım bu konuda yasantiniz ve buna bağlı ofkeniz var. Ama konu sahibinin durumuyla aynı değil sanırım durumunuz. Size saçma gelen bir başkasına gelmeyebilir.
Tabiki yorumumu begenmediginiz için size begenmedim demedim ve yorum yapmadım. Fikir beyan etmissiniz fikrinizi okuyup fikir beyan ettim. Hep böyle ön yargili misiniz? Ne begenmedim dediginiz için yorum yapip begenmedim yaptim ne böyle bir yaşantim olduğu için. Aile mevzularina önem veririm. Herkesin ailesi degerlidir ve aynı şekilde önem arz eder. Bu kisilikte biri olarak böyle biriyle evlenmem, bilmeden evlensem de tutumum yazdigim şekilde olurdu. Empatik biri olduğum için yorumlarımi basima gelse ne yaparım diye yazıyorum umarim anlatabildim Biz ailecek esitlikten yanayız 💕 Erkek diye bir fazlasi yok öyle her bayram ona bir bayram bana oda ayri gayrı hoş değil evet sacma geldi bana size gelmemis olabilir.

Biktim gerçekten. Buraya da konu açmazsam çıldırıcam kimseyle konuşamıyorum. Nerden başlasam da anlatabilsem.... eşimle 5 yıllık evliyiz. 3 yaşında da bir kızımız var. Evlendigimizden beri bir kere bile bayramın ilk gününü benim akrabalarımın yanında geçirmedik. Esimin ailesi uzakta. Bu zamana kadar bazen o tek gitti bazen birlikte gittik onun ailesine. Güya her şey yoluna girdi diye geleceğe dair planlar yapmaya başlamışken yine esim ve ailesine hiçbir şey diyememesi sabrımı taşırdı. Benim akrabalarim da uzakta ve hep yaşlı insanlar. Bayramın ilk günü herkes gelir toplanır çok kalabalık nefis bi bayramlaşma olur. Sonra yavaş yavaş berkes dağılır. Esimin tarafta bayram diye bir şey yok. Kimse doğru düzgün ne birbirine gider ne bi yemek ne bişey. Eşim babasıyla gorusmiyodu. Daha doğrusu babası bunları bırakıp gitmişti. Cıktı geldi. Gorumcemle tartıştı babasi. onlar görüşmüyor simdi. Bugün eşim demis ki ben gelemiycem bayramda simonskitty nın teyzesi de hasta. Bu bayramı orda geciricez. Kp de ben kaç bayramdır cocuklarimdan ayriyim vs vs ya sen gel ya da biz de gelelim hep birlikte simonskitty nın akrabalarının yakınma gidelim demis. Bugüne kadar annemin bile yüzüne doğru düzgün bakmayan insanlar. Eşim de oraya gitmeye karar verdi. Tartıştık. Sen git annenlerle arabayla dedi. 10 saat falan araba yolculuğu yapicam tek basima. Ben de 3. Günü çıkar gelirim dedi. Sanki çok yakın mesafe araç yok sürekli nereye geliyorsa. Ayrıca kv 1 ay öncesine kadar bizdeydi. Çocuğa bakmak için 2.5 ay gelip kaldılar. Bayramdan sonra da gelecekler. Bu neyin inadı anlamadim. Eşimi bizden koparınca rahat mi ediyolar. Eşim de bu kadar basiretsiz mi bizim kararimiz bu diyemiyo. Yoruldum gercekten. Nasil davranacağımı sasirdim. Eşine karşı nasıl davranmalıyım? Ve bu bayramı kendime nasıl zehir etmeden geçirmeliyim sizce?
Ne guzel kızınız ve siz aılenıze gidin işte.Sevinecegıne neye uzuluosun.

Tabiki yorumumu begenmediginiz için size begenmedim demedim ve yorum yapmadım. Fikir beyan etmissiniz fikrinizi okuyup fikir beyan ettim. Hep böyle ön yargili misiniz? Ne begenmedim dediginiz için yorum yapip begenmedim yaptim ne böyle bir yaşantim olduğu için. Aile mevzularina önem veririm. Herkesin ailesi degerlidir ve aynı şekilde önem arz eder. Bu kisilikte biri olarak böyle biriyle evlenmem, bilmeden evlensem de tutumum yazdigim şekilde olurdu. Empatik biri olduğum için yorumlarımi basima gelse ne yaparım diye yazıyorum umarim anlatabildim Biz ailecek esitlikten yanayız 💕 Erkek diye bir fazlasi yok öyle her bayram ona bir bayram bana oda ayri gayrı hoş değil evet sacma geldi bana size gelmemis olabilir.
Aa o zaman tamam hanımefendi bizim ailede eşitlik yok, beyim ne derse o olur. Bir de ben sizin gibi empatik olmadigim için giderse gitsin s... gitsin diyemedim.

Aa o zaman tamam hanımefendi bizim ailede eşitlik yok, beyim ne derse o olur. Bir de ben sizin gibi empatik olmadigim için giderse gitsin s... gitsin diyemedim.
Ben sizin böyle bir olay hakkında öfkeli olduğunuzu söylemedim siz bana söylediniz söylediğiniz içinde bende durumumu söyledim. Şimdi siz sanki ben sizin aileniz hakkında yorum yapmışım gibi yapiyorsunuz ve aileniz hakkında bilgi veriyorsunuz bana ama benim böyle bir sozum yok size karşı.
Empatik demek sempatik demek değildir. Ben kendimi bayanin yerine koyduğumda hep benim dediğim olcak sana heves verdim madem git ben sonra gelirim dese es kisisi 5 yilda bu adam hep kendi ailesini öne koysa evet s. git derim.
Sanırım hisimla yazan sizsiniz çünkü size yaptığım bir atıf bile yok ben konu üzerinden gittim yazdığınıza bide böyle mi baksak diye yazdim sonra siz bana "him bu konuda ofkeniz var heralde" diye soyleyince uslubunca cevap verdim size. Ben sormadıgim halde hisimla yazmış gibisiniz haleti ruhiyenizi. Neyse anlayasamayacagiz iyi aksamlar diliyorum.

Bazen insan derdine de şükretmeli belki,gurbette olan,geleni gideni olmayan, gidecek bir kapısı olmayan,öyle buruk garip bayram geçirenler gariplerde var.( bayram konularına istinaden)

Bazen insan derdine de şükretmeli belki,gurbette olan,geleni gideni olmayan, gidecek bir kapısı olmayan,öyle buruk garip bayram geçirenler gariplerde var.( bayram konularına istinaden)
Neden? komsunuz,iş arkadaşınız,karşı binada yaşlı bir çift de mi yok?? Esimin görevi nedeniyle yanımızda olmadığı ,benim de tek başıma memlekete gitmek istemediğim bayramlar olur...çağırırım benimle aynı durumda bir arkadaşı birlikte bayram kahvaltısı yaparız...öğleden sonra da ben ona giderim tatlı yeriz😅

Belki oda ailesiyle geçirmek istiyordur bayramını. Onlarda kötü veya itici ama ailesi kimse ailesine atamaz ve kimse diyemez benjm yoğurdum ekşi diye. Bende başka memleketteyim eşimin ailesi burda benim ailem uzakta yani uzak dediğim 5 saat mesafe 2 yıllık evliyim ama eşim her bayram arefe günü beni annemlere götürür bayram sabahı bizimkilerle bayramlastiktan sonra memlekete döner ailesinin yanına. Bu bayram bebeğim var ve eşimin ailesi aşırı derecede bağlı ilk torunları bu bayram ilk günü eşimin ailesinde geçirme kararı aldık ikinci gün kendi ailemin yanian gidecem. Bazı zamanlar sizinde fedakarlık yapmanız gerekir böyle yaparak sadece eşinizle aranız acilacak

Güya sen git tek basina ailene diyince karakterli davrandiklarini zannediyor bu erkekler
Gercekten saçımı başımı yolcam.
Benim durumum seninkinden beter.
Benim ailemde esimin ailesi de ayni şehirde
Simdi olayin en sacma yerine geliyorum
Esimin memleketi bulundugumuz sehre yakın bir yer
Orada dede,anneanne,dayi,teyze,bilmemne var. Kaynana gidior dogal olarak onun anasi babasi tabi ki gidicek
Esim olcak şahısta gidiyor. Gitmicem diye direttim okey sen gelme dedi. Illa kendisi gidicek yani. Ya gerçekten çıldırcam ve sonuc bende gidiyorum aksama dönüşte de babama gidicez.
Nefret ediyorum aile islerinden akraba islerinden

Güya sen git tek basina ailene diyince karakterli davrandiklarini zannediyor bu erkekler
Orada dede,anneanne,dayi,teyze,bilmemne var. Kaynana gidior dogal olarak onun anasi babasi tabi ki gidicek
Esim olcak şahısta gidiyor. Gitmicem diye direttim okey sen gelme dedi. Illa kendisi gidicek yani. Ya gerçekten çıldırcam ve sonuc bende gidiyorum aksama dönüşte de babama gidicez.
Bol sabırlar diliyorum canım 😑

Bol sabırlar diliyorum canım 😑
Canım ben asilama tedavisi görüyorum suanda cuma gunu kontrole gidicem bide .. düşün. Adam arefe günü pazartesi bana aşılama yapabilir
Napcam ben. Akrabalarindan nefret ettim artik her gitmemize cocuk sormalar. Yok ben zayıfmışım bilmemne diye eleştirmeler. Ay ağlıcam

Canım ben asilama tedavisi görüyorum suanda cuma gunu kontrole gidicem bide .. düşün. Adam arefe günü pazartesi bana aşılama yapabilir
Napcam ben. Akrabalarindan nefret ettim artik her gitmemize cocuk sormalar. Yok ben zayıfmışım bilmemne diye eleştirmeler. Ay ağlıcam
Valla hic takma kim ne derse gül geç çocuğu sorarsalar da Allah hayırlı zamanı bekliyor bana o evladi vermek için de. Bende evlendim ilk 5 ay hamile kalmadım biz istemiyordum kaynanam ve milletin dirdiri yüzünden yaptik

Bence abartmissiniz biz de her bayram bayramın ilk günü gerekirse ilk iki günü eşimin tarafına gideriz sonra kendi tarafima gideriz. Bu gelenektir. Ha sana hiç gitme illa benim arabama gel dememiş ki sen git ben de geleyim demiş ayrı kalacağınız 3 gun bile değil adam gelirim de diyor. Yok bizi ayırıyorlar vs diye abartmaya da gerek yok. Siz hiç eşiniz olmadan başka ile gidip kalmıyor musunuz? Bayram seyran bunlar huzursuzluk için değil aile birliği için var. Rahat olun siz de huzurlu olun eşinizle de huzur verin. Çok istiyorsanız gidin işte akrabalariniza gitmeyin de dememiş adam. Ben de bu sene 3. Senem daha anneannemi hiç görmedi eşim biz İstanbul'da oturuyoruz anneannemler Osmaniye'de dedim bu bayram gidelim hayatım diye. Ki iki hafta tatili var. Bayramın ilk günü için eşim kendi akrabalarını görmek istedi ikinci günü yola çıkacağız ve sırf bu yüzden 3 gün de geç gidip evde kalacağız. Ama sonuçta gideceğiz şimdi ben kavga Edip sorun çıkarsam ne olur ? Ağzımızın tadı kaçar e ben bu adamla bir ömür geçireceğim neden aramızdaki ilişkiyi böyle yipratayim ki? Neden kendimi onu uzeyim? Söylemek istediğim bu. Kendinizi de eşinizi de uzmeyin. Mantıklı davranım gerekirse de 2 gün ayrı kalın ama yipranmayin yipratmayin. Olan ilişkinize olur.

Böyle bir gelenek yok.
Ilk erkek tarafina gidilir diye bir gelenekte yok.
Bu Adana osmaniye gaziantep ve maraş 'ın uydurdugu birsey.

Valla hic takma kim ne derse gül geç çocuğu sorarsalar da Allah hayırlı zamanı bekliyor bana o evladi vermek için de. Bende evlendim ilk 5 ay hamile kalmadım biz istemiyordum kaynanam ve milletin dirdiri yüzünden yaptik
Esim olcak aklı yarım diyor ki,ben herseyi biliyormusum herseye cevap veriyormusum (doğru)
Sorarlarsa dicekmisim ki kocam istemiyor
Evelsi gun yolda birtanesini gördüm cocuk sordu tak tak cevabını verdim ama es ailesi olunca saygisizlikta yapamiosun valla bigun cok pis aram bozulcak ama ne zaman oof oof

İnsan tek gitmek istese neden evlensin birlik olsun ki hele ki bayram günü. Bayramda aile birleşir ama bu tutum kendi çekirdek aileni ayirmak oluyor. Evlilik onceside siz kendi ailenizde o kendi ailesinde. Umarım çocuğunuza tez vakitte kavusursunuz bu dönemde morale ihtiyaciniz var he deyin geçin uzmeyin kendinizi 🙁

Hazreti görümce gelecekmis haftasonu bugunde annesi onu söylüyor
Esimde arabada eee pazar gunu gelecek simdi bayram hangi gün dedi bende salı dedim
Tovbe estağfurullah.
E beklesin ama kocam da... pazar ptesi kossun kardesinin yanına.. gitmicem evde uzancam bayramda bir kuru selam veririm cok lazim sanki hanimefendi! Ay suanda cok sinirliyim
Konu sahibi sen git ailenin yanina ciddiyim.
O da sonradan gelsin yanina madem
Bu denli istiyorsa otoban e 5 heryer onun gitsin ailesinin yanına . Biz disimizi gösteriyoruz ama ise yaramiyor da görüyorsun haline sukret ben asilama tedavisi görüyorum bu islerle ugrasiyorum bide

Back