Yine bayram yine esim yine problem

Bayram demek, gelenek gorenek demek ailelerinin bencilliği demek sanki. Kari koca olup ayni evde yasamaya başlayınca öncelik, iki kişinin kararı olmalı. Ev ve çocugun sorumluluğu on planda tutulmalı. Genelde aileler önce ben, hep ben diyor. Maalesef erkekler, bu sorumlulukları unutuyor. Gittikçe daha fazla orda kalmak kendilerine alan yaratmak istiyor.
Bayramda gitmemeyi de denedim ancak haklı iken haksız duruma düştüm... o yüzden eşimi yalnız bırakmamak ve ayrı takılmamak adına gitmeden tembihlemeye çalışıyorum çocuk gibi. Kızım daha fazla olgundur bu yaşta babasından. Öyle bir tutturuyor ki. Dengeyi ERKEK kurar. Bunu bilir bunu söylerim. Kuramayanlarin da ailesi huzursuz olmaya mahkumdur.

Ay bir bitmedi şu zayıf insanlara "hastalıklı " muamele yapan insanlar. Saka gibi. Televizyon dami izlemiyorlar nerede yasiyorlar acaba kilo hastaliktir gelde anlat.
Diyorum kan değerleri sağlıklı çok şükür hastalığı biseyi yok. Kilo alsın diye sağlıksız mi beslensin ama anlamıyorlar işte. Anlamayana da laf anlatacam.diye gerilmenin bi anlamı yok.

Ay her bayram birisi boyle konu aciyor ne guzel size gidin demis ben 10 sene gittim bayram ve zorla ber bayram burnumdan geldi artik bayramlara mana yuklemiyorum simdi annemlere gitcez annem.babamda bayramda burda olsunlar derler hep esimin ailesi bayramda buraya gelin der ay gercekten bana fenalik geliyo her bayram esofmanimi giyer otururum ziyarete giderkende bi tsort bi kot giyerim normal bi gunmus gibi dusunerek akil sagligimi korumaya calisiyorum ne kadar saglikli kaliyorum orasi tartisilir ama bayram geldi diye dukkanlarin kapanmasi bile sinirime dokunuyor artik sonuc olarak takmayin gidin ailenizin yanina esinizde sonradan gelsin bunun icin huzurunuzu bozdugunuza degmez

Uzaktaki akrabalarim yakın akrabalarim. Senede 1 sefer görüşebiliyoruz onlarla da. Yaşlandılar iyice. Herkes eşiyle çocuğuyla yani ailesiyle gelecek. Benim bir kanadım kırık sanki...
anne babanız nerde o da mı orda olacak uzak akrabaların yanında?
bırakın eşiniz ailesi yanına gitsin en azından size diretmiyor gel diye
öbür bayrama bişey de diyemez

Gitmiceksiniz sizde kendi ailenzle geçirin eşinizede söleyin çocugundan benden ayrı bayram geçirmek istiyorsan buyur git dıye. Bizde biraz o sıkıntıyı çektik ama eşim kabullendi çünkü biz bütün aile teyzeler dayılar yegenler kuzenler hepimiz her bayram yazlıkta toplanırız . Bugun yarın eşimin annesine babasına gireriz oturur erken bayram kutlar kaçarız

anne babanız nerde o da mı orda olacak uzak akrabaların yanında?
bırakın eşiniz ailesi yanına gitsin en azından size diretmiyor gel diye
öbür bayrama bişey de diyemez
Obur bayram da der malesef. Şimdi geliyor ya bi de obur bayram kurban mutlaka gidecektir. Birlikte oraya gitmemiz için de kavga ederiz. Neyse onu bi dahaki bayrama düşünürüm artik

Biz evlendik ilk bayram yine ilk 2 gün annesine gittik sonra benim annemlere yani oturduğumuz şehre geldik. 2. Bayram oldu tabi ben dedim bu sefer de benim akrabalarımı görmeye gidelim. Uzaktalar çünkü bayramda ancak hep bir araya gelebiliyoruz bütün sülale. Neyse biz kavga ettik. Ben akrabalarıma gittim o ailesinin yanına ama ben nasıl huzursuzum herkes eşimi soruyo ilk bayram falan. Bu 2 gün sonra kalktı geldi. Neyse bi şekilde duzelttim arayı. Bu sefer de kv ise karıştı. Yok neden gelmedin bayramlarda erkek tarafına gidilir. Ben uzaktayım senin annen yanında vs vs. Hatta kardeşini bize gonderdi 2 ay boyunca bizde kaldı esimin teyzesi bayram sonunda. Hepsiyle kavga ettim ve bayramlarda hiç gitmedim 2 sene mi 3 sene mi ne. Ne aradım ne sordum. Yeni yeni düzeldi aramız. Ama basa mi sardık diye de korkmuyo değilim. Çünkü yaşadıklarından hiç bir pay çıkartmıyor ailesi.

Siz de haklısınız ama insan her şeye alışıyor. Ben evlendiğimden beri eşimle bayram ziyareti yapamadım mesela buna bile alıştım.Ziyaretlerimi ailemle yapıyorum. Eşim hep problem çıkardı.
Cocuk var mi peki? Biraz daha büyüyünce daha da problem olur mu diye korkuyorum ben de

Çok fena bir kayınvalideniz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…