Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yillik kira zammi.vicdansiz ev sahipleri
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
anladığım kadarıyla siz orayı tutarken de bu eksikler vardı. bu kadar ciddi problemi olan eve en başta da o kirayı vermek anlamsızdı. ama fiyatı uygun diye yerleşmişsiniz.Cok teşekkürler:)
Bazi insanlara laf anlatmak ne kadaar zor ya pfffhala para diyorsunuz mesele para degil. Tasindiktan 3 5 ay sonra da tayin çıkabilir tasinmak öyle kolay degil ve iki cocukla.. neden anlamamakta israr ediyorsunuz benim babamda ev sahibi 4 dairesi var kirada ve her kiraci cikinca evi elden gecirir..yani hem evine zerre onem verme hemde zam gelince en iyi fiyati iste oldu canim..
e adam da bi yatırım yapmış o mala. şimdide hukukun gerektirdiğini istiyor.
arkadaşlar bahsetmiş zaten asıl sorun temel barınma ihtiyacını çözmekte sıkıntı yaşamak. ama ne yazık ki ekonomi buna müsade etmiyo işte.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
İstanbul'da kiracı olmak zor iştir, ev sahibi hiçbir masraf yapmaz, evi akar kokar ama kuzguna yavrusu şahin görünür misali evlerini saray gibi görürler:)Bu arada bu kadar sikayet edip evden neden cikmiyosun diyenlere esim tayinci ve hep tayinimiz çıkar diye düşündük çıkmadık bide 5 yıllık evliyiz bu 3. Evimiz
Maalesef İstanbul'da semtine göre değişse de ev kiraları ortalama 1000 liradan başlıyor, he şunu da diyeyim İstanbul'da ev sahiplerinin çoğunun kiraları köpürtmeleri memura kiralama aşklarındandır, hangi ilçeye giderseniz gidin kiralık ev sorun önce işinizi sorarlar, memursanız evi kiralamaya gönüllü olurlar, memurlar iyi kazanıyor algısı var onlarda ve kirayı alma da sorun yaşamayız hem tayinleri de oluyor birkaç sene otururlar çıkarlar, daha yüksek kiraya başka memura veririz diye düşünürler, İstanbulluyum ev sahiplerinin çoğunun kafasındaki düşünceyi bilirim, 1000 lira oturduğunuz ev için fazla ama İstanbul'daki ev kiralarını düşününce, özellikle Anadolu yakasında en ucuz evin 1500 liralardan başladığını bildiğimden o ev için çok ama İstanbul'a göre normal bir kira bedeli.
Allah herkese kendi evini nasip etsin.
- 21 Ekim 2016
- 1.557
- 1.709
- 133
- 32
Ben istanbulda 1000 liraya sıfır dubleks dairede oturuyorumMerhaba kizlar ben istanbulda oturuyorum..ve evim eski evlerden..ev sahibi pimapen takmak yerine pencereleri ormandan!! Kendi topladiklari agactan yapmislar ve hep perdelerime yagmurlu havada leke geliyor kahverengi,yerlerde parke degil tahta alti bos gıcır gıcır ses cikariyor ,mutfak dolaplarim eski ne bilim eski bir ev iste iki yil once girdik 700 liradan ilk sene burada degillerdi apartmana bakalim falan diye 50 lira zam yapti gecen sene 100 lira bu senede 150 lira istiyor..eski ve rutubetli bir ev icin cok degil mi kizlar..850 den 1000 liraya cikaracak..ve hic bir sekilde evini tamir ettirmiyor bu kadar eski olmasina ragmen
Hangi semttesiniz ki siz eski eve okadar kira verdiniz ve hala yükseltiyo
- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
Esenlerde evimiz ama 50 yillik bina sifir eve 1700 bile verilip oturulur..ama ev çok kötü hic bakim yapmiyolar..bizde tasinalim diyoruz ama tasinma masraflari 5 binden asagi degil ve tayin durumumuz oldugu icin cikamiyoruz
Esenler'e gayet yakın bir ilçeden ev baktım bugün. Esenler'den çok çok az bir miktar daha nezih bir yer ve aynı orası gibi merkezi değil. Sadece yabancı uyrukluların pek olmadığı bir yer diyeyim.
1+1 küçücük, giriş kat, eski püskü kokuşmuş dairelerin kiraları 1750 tl'den başlıyor.
Oturduğunuz yer ucuz, çünkü Esenlerin neresindesiniz bilmiyorum ama genel olarak fahiş fiyatlara yabancı uyrukluları yerleştiriyor ev sahipleri dairelerine.
Eğer siz çıkarsanız ev sahibiniz rahatlıkla 10 kişilik yabancı uyruklu bir aileye 1500 liraya kiralayabilir.
İstanbul'da yasamak evi olmayan için akıl kârı değil gerçekten. Memur maaşıyla bile kiraları karşılamak o kadar zor ki, Allah asgari ücret alıp tek maaşla ev geçindirenlerin yardımcısı olsun.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
Zaten maalesef ev sahibi daha yüksek bedelle başkalarına kiralamak için bezdirme politikası uyguluyordur, ondandır öyle sürekli zam yapma isteği, yıllar evvel İstanbul'da kiracıydım, biz oturduğumuz evleri süslemeyi sever, hiçbir masrafı da kiradan düşmezdik, yine bir ev tutmuştuk, süsledik püsledik muhteşem ev sahibimiz evin halini görünce bir anda Boğaz manzaralı yalı dairesinde oturuyorsunuz dedi ve kiraya 100'de 100 zam yaptıAh evet Boğaz manzaralıydı gerçekten ama orayı çiçek bahçesine dönüştüren bizdik, öyle nevrim dönmüştü ki eşim dahi zaptedemedi yaptığımız herşeyi yerle bir edip çıktım :))))Esenler'e gayet yakın bir ilçeden ev baktım bugün. Esenler'den çok çok az bir miktar daha nezih bir yer ve aynı orası gibi merkezi değil. Sadece yabancı uyrukluların pek olmadığı bir yer diyeyim.
1+1 küçücük, giriş kat, eski püskü kokuşmuş dairelerin kiraları 1750 tl'den başlıyor.
Oturduğunuz yer ucuz, çünkü Esenlerin neresindesiniz bilmiyorum ama genel olarak fahiş fiyatlara yabancı uyrukluları yerleştiriyor ev sahipleri dairelerine.
Eğer siz çıkarsanız ev sahibiniz rahatlıkla 10 kişilik yabancı uyruklu bir aileye 1500 liraya kiralayabilir.
İstanbul'da yasamak evi olmayan için akıl kârı değil gerçekten. Memur maaşıyla bile kiraları karşılamak o kadar zor ki, Allah asgari ücret alıp tek maaşla ev geçindirenlerin yardımcısı olsun.
İstanbul'da yaşamak kurt kapanında dans etmeye benzer, ev sahiplerine Allah vicdan versin.
- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
Zaten maalesef ev sahibi daha yüksek bedelle başkalarına kiralamak için bezdirme politikası uyguluyordur, ondandır öyle sürekli zam yapma isteği, yıllar evvel İstanbul'da kiracıydım, biz oturduğumuz evleri süslemeyi sever, hiçbir masrafı da kiradan düşmezdik, yine bir ev tutmuştuk, süsledik püsledik muhteşem ev sahibimiz evin halini görünce bir anda Boğaz manzaralı yalı dairesinde oturuyorsunuz dedi ve kiraya 100'de 100 zam yaptıAh evet Boğaz manzaralıydı gerçekten ama orayı çiçek bahçesine dönüştüren bizdik, öyle nevrim dönmüştü ki eşim dahi zaptedemedi yaptığımız herşeyi yerle bir edip çıktım :))))
İstanbul'da yaşamak kurt kapanında dans etmeye benzer, ev sahiplerine Allah vicdan versin.
Bana da yıldırma politikası gibi geldi açıkçası.
Ahh o ev sahipleri.
Kira için anlaşıp, evi temizlettikten sonra ben vazgeçtim kızım oturacak diyen ev sahibi gördü bu gözler
Siz de çok iyi yapmışsınız, hakedene hakkini teslim etmeli.
Cidden Allah her anlamda iyilerle karşılaştırsın. Ama iyi insanları iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
Bazı kiracılar da ev sahibini bezdiriyor hayattan malesef.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
Amin, aynen öyle, tüm ev sahipleri kötü diyemeyiz tabii, bana 3 tane fena ev sahibi denk gelmişti, geri kalan ev sahiplerimle ağlayıp helalleşerek ayrılmıştık, bazen de kötü kiracılar oluyor, aylarca kirasını vermeyen, evi yıkıp döken, ben de yıktım gerçi:)) ama eve bir hasar vermedim, kendi yaptıklarımızı yok edip evi aldığım gibi teslim ettim, zaten anahtarı teslim ederken sesini bile çıkaramadı:)))))Bana da yıldırma politikası gibi geldi açıkçası.
Ahh o ev sahipleri.
Kira için anlaşıp, evi temizlettikten sonra ben vazgeçtim kızım oturacak diyen ev sahibi gördü bu gözler
Siz de çok iyi yapmışsınız, hakedene hakkini teslim etmeli.
Cidden Allah her anlamda iyilerle karşılaştırsın. Ama iyi insanları iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
Bazı kiracılar da ev sahibini bezdiriyor hayattan malesef.
- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
Amin, aynen öyle, tüm ev sahipleri kötü diyemeyiz tabii, bana 3 tane fena ev sahibi denk gelmişti, geri kalan ev sahiplerimle ağlayıp helalleşerek ayrılmıştık, bazen de kötü kiracılar oluyor, aylarca kirasını vermeyen, evi yıkıp döken, ben de yıktım gerçi:)) ama eve bir hasar vermedim, kendi yaptıklarımızı yok edip evi aldığım gibi teslim ettim, zaten anahtarı teslim ederken sesini bile çıkaramadı:)))))
pişman olmuştur zam yapıp yapacağına alemin bir akıllısı oysa demek ki.
ben 25 yaşındayım, bu yaşıma kadar hiç kirada oturmadım kendi evimiz olduğu için.
Şimdi kiraya çıkmayı düşünüyorum ama evler gerçekten ateş pahası. Aldığım maaşla hem kirada oturup hem evin geçimini sağlamak imkansız.
Bugün hayatın bambaşka bir gerçeği çarptı yüzüme gerçekten, bu konu da tuz biber oldu üzerine. İnsanlar nasıl geçiniyor hala hayret ediyorum.
Hem kendi evin değil gönlünce yaşayamıyorsun, hem de fahiş fiyatlarla zar zor geçiniyorsun. Bir de saçma sapan ev sahiplerine boyun eğiyorsun çünkü kiralık ev yok. Gerçekten yok. İstanbul'un kapasitesi çoktan aşılmış.
Nasıl düzelir bilmiyorum.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
Evlenene kadar ben de kiracılık nedir bilmedim, o yüzden ilk kiracılık deneyiminizde sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, evinize misafir kabul etmenizden rahatsız olan ev sahibi mi dersiniz, olmadık saatlerde gelip evin temizlik teftişini yapan mı dersiniz çocuklu kiracı istemeyen mi dersiniz say say bitmez.pişman olmuştur zam yapıp yapacağına alemin bir akıllısı oysa demek ki.
ben 25 yaşındayım, bu yaşıma kadar hiç kirada oturmadım kendi evimiz olduğu için.
Şimdi kiraya çıkmayı düşünüyorum ama evler gerçekten ateş pahası. Aldığım maaşla hem kirada oturup hem evin geçimini sağlamak imkansız.
Bugün hayatın bambaşka bir gerçeği çarptı yüzüme gerçekten, bu konu da tuz biber oldu üzerine. İnsanlar nasıl geçiniyor hala hayret ediyorum.
Hem kendi evin değil gönlünce yaşayamıyorsun, hem de fahiş fiyatlarla zar zor geçiniyorsun. Bir de saçma sapan ev sahiplerine boyun eğiyorsun çünkü kiralık ev yok. Gerçekten yok. İstanbul'un kapasitesi çoktan aşılmış.
Nasıl düzelir bilmiyorum.
Yeni bina yapılma izni olan bölgelerde nispeten daha iyidir belki ama ben İstanbul Anadolu yakasında doğup büyüdüm, orada da evlendim, bizim semtte yeni bina yapılamıyordu Boğaz görünümlü olduğu için, haliyle evler eskiydi, ev sahipleri de birbirinden görüp kiraları uçuruyordu, biraz eli yüzü düzgün bir evi kiralamak için dolarla depozito vermeyi kabul edip 1 yıllık kirayı peşin ödeyerek ev tutmuşluğum çoktur çünkü bizim oralarda ev sahipleri müdanasızdır, işine gelirse deyip çekilirler kenara, kiralık ev yok, hele de yaz sezonu tayincilerin, memurların harıl harıl ev aradığı dönemdir, mecbur kıran kırana ev kiralama mücadelesi verilir :))
Şimdi bile en ucuz kira 1800 lira civarlarıymış bizim oralarda, çok da merkezi bir yer değildir ama kirasıyla pahalı sebze meyvesiyle yemin ediyorum Paris sanırsın, öyle havalılardır mübarekler
- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
Evlenene kadar ben de kiracılık nedir bilmedim, o yüzden ilk kiracılık deneyiminizde sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, evinize misafir kabul etmenizden rahatsız olan ev sahibi mi dersiniz, olmadık saatlerde gelip evin temizlik teftişini yapan mı dersiniz çocuklu kiracı istemeyen mi dersiniz say say bitmez.
Yeni bina yapılma izni olan bölgelerde nispeten daha iyidir belki ama ben İstanbul Anadolu yakasında doğup büyüdüm, orada da evlendim, bizim semtte yeni bina yapılamıyordu Boğaz görünümlü olduğu için, haliyle evler eskiydi, ev sahipleri de birbirinden görüp kiraları uçuruyordu, biraz eli yüzü düzgün bir evi kiralamak için dolarla depozito vermeyi kabul edip 1 yıllık kirayı peşin ödeyerek ev tutmuşluğum çoktur çünkü bizim oralarda ev sahipleri müdanasızdır, işine gelirse deyip çekilirler kenara, kiralık ev yok, hele de yaz sezonu tayincilerin, memurların harıl harıl ev aradığı dönemdir, mecbur kıran kırana ev kiralama mücadelesi verilir :))
Şimdi bile en ucuz kira 1800 lira civarlarıymış bizim oralarda, çok da merkezi bir yer değildir ama kirasıyla pahalı sebze meyvesiyle yemin ediyorum Paris sanırsın, öyle havalılardır mübarekler
Bana anadolu yakası hep bir nebze daha nezih gelmiştir. Rahmetli annemle hep hayalimizdi Kadıköy Moda'da bir evimiz olması ama kısmet değilmiş. Tüm çevrem, işim, gücüm avrupa yakasında olmasa anadolu yakasında oturmak isterdim.
Ama işte kör olası kira fiyatları, diye diye ben de Esenler'e kalacağım herhalde en son
Allah yardımcımız olsun.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
Umarım herkes ev sahibi olur, umarım rahmetli annenizle kurduğunuz hayal gerçek olsun, mekanı cennet olsun inşaallah.Bana anadolu yakası hep bir nebze daha nezih gelmiştir. Rahmetli annemle hep hayalimizdi Kadıköy Moda'da bir evimiz olması ama kısmet değilmiş. Tüm çevrem, işim, gücüm avrupa yakasında olmasa anadolu yakasında oturmak isterdim.
Ama işte kör olası kira fiyatları, diye diye ben de Esenler'e kalacağım herhalde en son
Allah yardımcımız olsun.
Moda ve Acıbadem tarafı güzeldir, Kadıköy zaten başlı başına güzel bir yer cıvıl cıvıl hayat dolu.
İstanbul'da yaşayan herkese sabır ve yardım diliyorum, çok güzel bir şehir ama hem güzel hem huysuz bir kadın gibi İstanbul, ne zaman seveceği ne zaman kaş çatacağı belli olmuyor :)))
- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
Işte semte göre mahalleye göre bile değişiyor kiralar.Esenyurtta her bölgesi birbirinden çok farklı her açıdan, kiralar da öyle, Biz daha yeni 3+1 evimizi 1500 tlye kiraya verdik ama site içi tabi mahalle arası olanlar da 1000 tlden başlıyor siz yine iyi tutmuşsunuz.Ben istanbul esenyurtta oturuyorum 650 tl kira weriyorum. 2. Kat 130 metre kare ev 3+1 sifir binaydi bn girdigimde bi kez zam yapti oda 50 tl
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Çok haklısınız asgari ücret 2000 ilken bir evin minimum 1000 tl olması devletin büyük bir ayıbı. İstanbul’da piyasa böyle ne yazık ki uygun fiyata ev yok. Ben Beylikdüzü’nde oturuyorum ev kira değil ama aidat 250 tl sitede ne doğru düzgün güvenlik var ne havuz. Belki bin kere şikayet ettim sonuç yok. Yine haklısınız normalleştirmeyelim, peki ne yapmamızı önerirsiniz ev sahibi evden çıkarttı veya biz çıkmak istedik her yerde durum bu piyasa fiyatı böyle ne yapalım protesto edip sokakta mı yatalım? Bu durumu normalize etmemek için öneriniz nedir?
Bu zaten 3 g
o zaman o evi tutmamasi gerekiyor iste. tutuldugu surece fiyatların boyle olmasi normal. kolelesmeyi de tek bir ev sahibi ve kiraciyla cozemeyiz. konu zaten su an toplumun kira sorunu degil. bu ev sahibinin yaptigi insafsizlik mi demis. insafsizlik degil. istanbulda bu yogunluk oldugu surece bu kiralar da bu fiyata devam eder. her daim boyleydi kiralar.
gecen bilgisayra klavye takilsin diye tamire verdik. nette 50-100 tl ye vardi klavye. takarken bozariz diye tamirciye verdim 150 tl aldi. taktigi klavye 50 tllik tas catlasin. 100 tl insafsizlik olur 20 yeter demiyor.
kimse gelirinden vazgecmez. ederi o oldugu surece. eger o evi tutmasaydi konu sahibi ev 5-6 ay bos kalsaydi uygun fiyata verilirdi. ama bos kalmiyor istanbulun nufusundan dolayi. bu yuzden pahali zaten.
baska sehirlerle de kiyaslayamayiz. alirken istanbuldan bir ev alirken belki baska sehirden iki ev alabilecekti. kiraya gelince neden dusuk versin ki.
Konu sahibine ilk yorumumda, size onerebilecegim bir sey yok dmistim zaten. Cunku bu duzeni kisa vadede ve bireysel olarak cozemeyiz, bu toplumsal bir sorun ve toplum olarak beslenme ve barinma konusunda hakkimizi aramaliyiz.
Toplu konutlar, tesvikler vs ile cok kolay cozulebilir de zira, bir köprü parasina milyon kisilik toplu konut yapabilirsiniz. Ama tabi bu durum insaat sektoru devlerinin isine gelmeyecegi icin kimse de yanasmiyor ya neyse...
Sosyal konut projeleri tum sehirde fiyatlari da asagi ceker. Boylece kimse bes para etmez kumesten bozma evlerine bir asgari ucret isteyemez.
Ha adam da o evi pahaliya almis, banane, almasaydi. Su an otomobil sektorunde de ayni komedi var, adam 2 yasindaki arabasini ayni donanimlara sahip sifirindan pahaliya satmaya calisiyor, cunku daha pahaliya almis, peki malin degerini belirleyen senin alis fiyatin mi piyasa mi? Tabi ki piyasa. O zaman halk ve devlet el ele verip piyasayi dusurecek.
Ev sahiplerine gelince bu kadar ekonomik dalgalanmanin olduğu, emlak balonu patlayacak diye ekonomistlerin kendini yirttigi ulkede gayrimenkul yatirimi yaptilarsa her turlu riski almis olmalilardi.
Bir konuda da.yanilgi var, su an İstanbul'daki luks konut projelerinin yarısı boş, gelin atasehire falan bir bakin, şu araplar piyasadan çekildiği an insaat sektoru batar, su an sektoru onlar ayakta tutuyor, yani balon patlayacak, cok az kaldi.
- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.297
- 598
Zam gayet makul bence. İki sene içinde paramız değer kaybetti haliyle iki sene önceki gini değil kiralar.
Şimdi çıksanız daha pahalıya kiracı bulabilir.
Evini yaptırıp yaptırmama da kendi keyfi. Ev onun isterse yaptırmaz. Evi tutarken gördünüz eskiliğini. Beğenmiyorsanız tutmayabilirdiniz. Eski evi ucuz diye kiralayıp sonra ev sahibinden yenilik bekleyemezsinzi.
Aynı muhitte eski evlerin kirasıyla tadilattan geçmiş ev kiralarj farklı oluyor. Yani eski ev kirasını alıp neden masraf etsin. Ben olsam kiracı girmeden tadilat yapar ona göre kira isterim mesela.
Haksızsınız bence
Şimdi çıksanız daha pahalıya kiracı bulabilir.
Evini yaptırıp yaptırmama da kendi keyfi. Ev onun isterse yaptırmaz. Evi tutarken gördünüz eskiliğini. Beğenmiyorsanız tutmayabilirdiniz. Eski evi ucuz diye kiralayıp sonra ev sahibinden yenilik bekleyemezsinzi.
Aynı muhitte eski evlerin kirasıyla tadilattan geçmiş ev kiralarj farklı oluyor. Yani eski ev kirasını alıp neden masraf etsin. Ben olsam kiracı girmeden tadilat yapar ona göre kira isterim mesela.
Haksızsınız bence
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.495
- 598
allah allah istanbula hiç gitmedim ama nasil yasiyor bu insanlar orada 1000 liraya ev bulunca şükür etmek nedir yaŞu krizde İstanbulda 1000 liraya ev bulmak çok zor ..Hele ki semti de iyiyse .
nasil geciniyorlar 1000 liraya oturulabilen evin sartlarida bumu yani