• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillik kira zammi.vicdansiz ev sahipleri

Çoğu yerde öyle maalesef. Ben küçücük bir doğu kentinde oturuyorum. Burada bile merkezi bir yerde eli yüzü düzgün evler 1300 civarı. Kiralar genel olarak aldı başını gitti. Sizin zam oranınız gözüme inanılmaz yüksek gelmedi.

Esenlerde bu fiyatlar böyle evler genelde eski ve kiralar çok yüksek. Sıfır evde oturmak istersen en kötü 1500 gözden cıkarman gerekıyor. Benim şuan oturdugum ev kıralık 925 veriyorum bu fiyata imkansız bulmak ev cook büyük sadece banyosu kötü birde yatak odasında parke yok burdan cıksam ev bulamam. Babamın evi var ama odaları ufak oraya hayatta sığamam. Tek iyi yanı dogudugumdan berl bu mahalledeyim hastanesı marketi pazarı eczanesi otobus metro herşey dibimde

Esenler'e gayet yakın bir ilçeden ev baktım bugün. Esenler'den çok çok az bir miktar daha nezih bir yer ve aynı orası gibi merkezi değil. Sadece yabancı uyrukluların pek olmadığı bir yer diyeyim.
1+1 küçücük, giriş kat, eski püskü kokuşmuş dairelerin kiraları 1750 tl'den başlıyor.

Oturduğunuz yer ucuz, çünkü Esenlerin neresindesiniz bilmiyorum ama genel olarak fahiş fiyatlara yabancı uyrukluları yerleştiriyor ev sahipleri dairelerine.

Eğer siz çıkarsanız ev sahibiniz rahatlıkla 10 kişilik yabancı uyruklu bir aileye 1500 liraya kiralayabilir.

İstanbul'da yasamak evi olmayan için akıl kârı değil gerçekten. Memur maaşıyla bile kiraları karşılamak o kadar zor ki, Allah asgari ücret alıp tek maaşla ev geçindirenlerin yardımcısı olsun.

dediginiz yer bayrampasa galiba. eskiden orda otururduk. isim dolayisiyla biraz daha merkeze tasinmam lazim. istanbulun ucre semtinde oturuyorum evler ucuz diye. bayrampasadan baktim yok mumkin degil ordan ev tutmam. anneme sordum biz o zaman nasil oturduk orda diye. annem ee geçinemiyorduk iste o yuzden ben calisiyordum surekli. birimizin maasi sadece kiraya gidiyordu dedi. gercekten de sobali falan cok da iyi olmayan evlerde oturduk ve kiralar o donemde pahaliydi.

dediginiz yer bayrampasa galiba. eskiden orda otururduk. isim dolayisiyla biraz daha merkeze tasinmam lazim. istanbulun ucre semtinde oturuyorum evler ucuz diye. bayrampasadan baktim yok mumkin degil ordan ev tutmam. anneme sordum biz o zaman nasil oturduk orda diye. annem ee geçinemiyorduk iste o yuzden ben calisiyordum surekli. birimizin maasi sadece kiraya gidiyordu dedi. gercekten de sobali falan cok da iyi olmayan evlerde oturduk ve kiralar o donemde pahaliydi.

evet bayrampasa. bizim kendi evimiz olduğu için kiraların farkında değildim gerçekten. dün farkettim ben de. bildiğiniz küçücük ve zemin kat, bodrum kat küçücük pencereleri olan daireler 1750den başlıyor inanamadım.

tek maasla orada oturmak imkansız. şu an oturduğum ilçe bir nebze daha uygun ama çevre olarak, boşanmış bir kadın olarak yaşanacak yer değil malesef. :KK43:

kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye.

Ev eski olduğu için fiyat uygun zaten yoksa istanbulda bu fiyatta ev mi var ,, çok döküntü diyorsanız taşının. Bukadar rahatsız olup evden çıkmamanızı anlamadım. İstanbul

Istanbulu hic gormedim ama adanami hicbiseye degistem :) gerçekten mis gibi evler. Burdaki rezidansta bile kira 700 800 düşün. Allah yardimciniz olsun gercekten hem pahali hemde koti ev diosinuz
nerde residansta kiralar 700 sizde yapmayın allahaşkına.evet istanbula göre ucuz ama bu dediğiniz rakamlar yok . Bir rezidansın yıllık kirası 40-45 -50 bin . Aylık aidatı da cabası.Adananın güzel semtlerinde 1200-1300 den aşağı ev yok. O da çok lüks değil.

allah allah istanbula hiç gitmedim ama nasil yasiyor bu insanlar orada 1000 liraya ev bulunca şükür etmek nedir ya
nasil geciniyorlar 1000 liraya oturulabilen evin sartlarida bumu yani
Tabi orta halli veya tek 1 memur maaşıyla geçinen bir aile için zor bir şehirdir İstanbul..

Kirayla birlikte ucu ucuna geçiniyorlardır.

Kiralar bir bu son kriz ve Suriyelilerin çok fazla olması sebebiyle bu halde..Çünkü onlar her söylenen kiraya evet diyorlar dolayısıyla ev sahipleri kiracısız kalmıyor.

Eli yüzü düzgün bir semtte oturmak istiyorsanız, evim 1 tık yaşanabilir olsun istiyorsanız, üst katlarda az biraz nefes alayım istiyorsanız 1500 ile 2000 civarını gözden çıkarmalısınız. .
Bu paralarla lüks semtlere yaklaşamazsinız bile..

nerde residansta kiralar 700 sizde yapmayın allahaşkına.evet istanbula göre ucuz ama bu dediğiniz rakamlar yok . Bir rezidansın yıllık kirası 40-45 -50 bin . Aylık aidatı da cabası.Adananın güzel semtlerinde 1200-1300 den aşağı ev yok. O da çok lüks değil.
Aynen katılıyorum Adana bu konuda İstanbulla resmen yarışıyor. .

Yüzüncü Yıl civarı o koca binalarda belki uygun fiyata evler vardır. .Orası da ayrı bir şehir oldu resmen.

Merhaba kizlar ben istanbulda oturuyorum..ve evim eski evlerden..ev sahibi pimapen takmak yerine pencereleri ormandan!! Kendi topladiklari agactan yapmislar ve hep perdelerime yagmurlu havada leke geliyor kahverengi,yerlerde parke degil tahta alti bos gıcır gıcır ses cikariyor ,mutfak dolaplarim eski ne bilim eski bir ev iste iki yil once girdik 700 liradan ilk sene burada degillerdi apartmana bakalim falan diye 50 lira zam yapti gecen sene 100 lira bu senede 150 lira istiyor..eski ve rutubetli bir ev icin cok degil mi kizlar..850 den 1000 liraya cikaracak..ve hic bir sekilde evini tamir ettirmiyor bu kadar eski olmasina ragmen

adam 850 lira kira aldığı evin pencerelerini yaptırsa 7-8 bin, mutfak dolaplarını yaptırsa 4 bin parke döşetse 3-4 bin, 15 bin masraf yapacak yani sizin 20 aylık kira sadece masrafa gidecek. adam da saf değildir yaptırsa bunları yaptırır evi 1200-1500 e kiralar.
çıkın bence de.

Back