• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillik kira zammi.vicdansiz ev sahipleri

Tayinciyseniz memursunuz sanırım. Memurlar böyle odun çerçeveli evlerde mi yaşıyor.

Yahu istanbulu gozunuzde cok buyutuyorsunuz luks semtleri secerseniz herhalde size bin lira az gelir burdakilerin cogu istanbulda bin liraya ev bulduysan sukret modunda ama istanbulun bir cok yerinde insanlar neredeyse hala bin liraya oturuyorlar ve evler gayet guzel.tabiki bahsettigim avrupa yakasinin luks yerleri degil ama anadolu yakasinda gayet guzel evlerde suan arkaaslarim hala bin ve bin iki yuz elli civatlarinda oturuyor. Bence siz ev bakin kisin o ev olmaz madem zam yapti bulabilirsiniz baska ev

Vicdansız falan değiller, uygun zam yapmış size. Hatta az bile. Benim 2+1 küçücük eve verdiğim kirayı duysanız dudağınız uçuklar; yıllardır oturduğum için ev sahibimle samimi olmamıza rağmen üstelik.

İstanbul’a göre eviniz çok çok ucuz. Zaten eski püskü bakımsız olduğu için eviniz o fiyata. Doğru düzgün yapılı bakımlı bir evde o fiyata asla oturamazsınız. Ev sahibinin vicdansızlığını göremedim yalnız ben. Zam oranı gayet makul. Sizi zorla oturtmuyor ya beğenmiyorsanız daha pahalı başka eve çıkarsınız çıkamayız durumunuz yok diyorsanız da o sizin probleminiz. Ev sahibi kirayla geçinmiyor diye belirtmişsiniz ama bunun önemi yok ki kirayla geçinmiyormuş evlerini bedavaya mı versin o zaman? Evden memnun değilsiniz tadilat istiyorsunuz anlıyorum ama ev sahibi memnun demek ki memnun olmayan siz olduğunuza göre ev sahibi kiradan düşmeyi kabul etmediğine göre değiştirmek istedikleriniz için para ödeyeceksiniz artık. Ödemek istemiyorsanız aynı şekilde devam edeceksiniz

Aynisi bizdede var. O yüzden cikicaz. Ilk otururken 3 sene sonra zami konusuruz dedi biz ona guvenerek 400 tl tuttuk evi. Senesi dolar dolmaz 500 yapti kirayi. Gecen sene 500den 700e cikartti neymis piyasa öyleymiş. Bok oyle. Hangi ev sahibi oyle bir anda 150 200 yapar. Cikicaz diyince 50 tl dustu ama bu sene yine zamn yapicak. Bizde kutu gibi eve 800 vericemize cikariz kafasindayiz. Allah iyilerle karsilastirisn kiracıyı dusunen yok. Ki ev sahibim varlikli bir aile

Sizi anlıyorum. Verdiğiniz paraya oturduğunuz ev değsin istiyorsunuz. Ama ne yazikki ev sahipleri gelen kiradan kesilmesine sıcak bakmıyorlar. Biz istanbulda site içi güvenlikli bir binada oturuyoruz şuan kiramiz 1000 lira oldu ama bir sene mesela hiç zam yapmadı ev sahibi kirayı düzenli ödüyoruz diye. Evin bir eksiği olduğunda ise tamam kirayı ona göre eksik yatirirsiniz diyor. Allah iyi ev sahipleri ile karşılaştırsin. O sallah biran önce tayininin çıkar daha rahat edeceğiniz bir yere gidersiniz.

Herkes fiyat iyi demis de, ben cekmekoyde site ici 8 yillik 3+1 eve 1100 tl veriyorum (aidatim yüksek ama kira bu) bu bile cok geliyor. Sancaktepe de falan 1000-1500 bandinda sifir daireler var. Esenler de bir nisantasi degil yani...
Velhasil biz normal dedikce ev sahipleri de normallestiriyor bu fiyatlari. Asgari ucretin 2000 tl oldugu ulkede, yikik dokuk ev kirasi 1000 tl den baslamaz, baslamamali da.
Size oneride bulunamayacagim, sadece bu tarz sosyal sorunlarin normalize edilmesine karsiyim.
Katılıyorum size. Ben de kartal taraflarında 900 e oturuyorum. Evimin içi yeni değil ama eskide değil. Ayrıca cadde üstü konum olarak çık güzel bir yerdeyim iki sokak arkamda yine cadde üstü bana göre daha güzel içi yapılı sıfır gibi olan daireyi dedem 1000 TL'ye kiraya verdi. Millet amma uçmuş.

semt neresi. istanbul icin baya uygunmus. deprem acisindan eski binalarda oturmayin derim. hem de hiç temizlendigi anlasilmiyor o tarz evlerde. biz de oyle eski bir evde oturmuştuk. camlar falan aleminyumdu hep perdeler sirilsiklam olurdu

1000 lira gerçekten çok iyi istanbul için ama o ev için değil. Ben başka bi şehirdeyim pimapen falan herşey tam takır ve 650 TL ye oturuyorum

Valla zengin olursam istanbuldan ev alip kiraya vercem cok guzel işmis bikac yila adanada ev alirim otururum mis gibi :)))

Bu ev için söylemiyorum ama istanbulda Avrupa yakasında evler ederinin cok üzerinde. Günlerdir ev geziyorum küçükçekmece gbi bir semtte mutfak dolapları dökülen, rutubetli 2+1 leri 1400den asagı vermiyorlar. Ya karanlık odası oluyor ya Baska birsey ben anlamadım. O yüzden konu sahibi gercekten kötü ise evet 800 lira etmez ama piyasa bu sekilde maalesef =(

Ayrıca adana, mersinde falan evler çiçek gbi 🙈istanbulda yasayanlar olarak kötü evlere maruz bırakılıyoruz.
Istanbulu hic gormedim ama adanami hicbiseye degistem :) gerçekten mis gibi evler. Burdaki rezidansta bile kira 700 800 düşün. Allah yardimciniz olsun gercekten hem pahali hemde koti ev diosinuz

Back