• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillik kira zammi.vicdansiz ev sahipleri

Tefe tufeyegöre normal
Yapacak bişey yok
Adamın da yaptıracak durumu yok belki
Kendini o kiraya göre ayarlamistir
Bazı insanlar aldığı kirayla geçiniyor
Bu kadar negatif yönü varsa çıkın ben de defalarca taşındım evin içi benim için çok önemli

Mal sahibi zaten evin durumunu bildiği için uygun fiyata İstanbul gibi yerde o rakama kiraya veriyor.
Siz evin eksiklerini yapmaya kalksanız kiradan daha fazla ücret ödersiniz, mal sahibi de bunu bildiği için kabul etmiyor.
1 Ocak 2019 tarihinden itibaren konut kira zam oranı tüfe üzerinden hesaplanıp uygulanacak.
Mal sahibi de en üst limitten yapmış sanırım ama bu devirde 1000 TL kira gerçekten ucuz.
Oturduğum semtte bodrum katı, rutubetli evler 1400 TL den başlıyor.
Tayininiz çıkana kadar oturun. Mal sahibi ile ters düşmeyin derim.

Tefe tufeyegöre normal
Yapacak bişey yok
Adamın da yaptıracak durumu yok belki
Kendini o kiraya göre ayarlamistir
Bazı insanlar aldığı kirayla geçiniyor
Bu kadar negatif yönü varsa çıkın ben de defalarca taşındım evin içi benim için çok önemli
Adamin paraya ihtiyaci yok canim 8 dairesi kirada toplamda 3 evlerinide kendileri kullaniyolar..tasinirizda iste tayin meselesi elimizi kolumuza bagliyor

Adamin paraya ihtiyaci yok canim 8 dairesi kirada toplamda 3 evlerinide kendileri kullaniyolar..tasinirizda iste tayin meselesi elimizi kolumuza bagliyor
Olsun herkesin kendine göre hesabı vardır
Neticede hayır kurumu değil yani çalışan insanlarsınız

ev sahibi evi yaptırsa min 1600 tl ister
karşılayablir misiniz ?
ucuz kira arayışınız varsa üzgünüm ama ucuz diye gideceğiniz her yer böyle olacak

Bahsettiginiz gibi bir eve o fiyat nerede olursa olsun fazla neticede evin ici onemli adam buldugu agaclarla pencere yapmis ne kdr somurebilirsem okdr iyi diye dusunuyor heralde

Olsun herkesin kendine göre hesabı vardır
Neticede hayır kurumu değil yani çalışan insanlarsınız
Hayir kurumu degil elbette ama insanlarin gozunu bu kadar paranin boyamasi cok garibime gidiyor..anladimki babam gercekten çok iyi bir ev sahibi 6 yil boyunca ev kredisi ödeyen bir kiraciya hic zam yapmadi..digerlerinede her yil yapmaz yapsa bile en fazla 25 30 lira ki bizim evimiz 180 metre kare ici gayet lüks bir ev ne biliyim kendimizde bunu gorunce vicdansizlik olarak geliyor..he evine bakim yapsa biraz amenna yukseltsin ama ev dökülüyor

Açıkçası insanların malını saymak, ihtiyacı yok muhabbeti yapmak çirkin geliyor bana. Adamın o kira gelirine ihtiyacı olmasa satar evi, parayı da bir güzel yer.
Tanimadigin insanlari nasil anlayabilirsin:)malinda gozum yok sadece kirayla gecinmedigini söylemek istedim durumu iyi neticede o zaman evine bakim yaptirsin ama adam hala bir kuruş fazla olsun derdinde..

Bence gayet iyi bir fiyat Küçük şehirlerde bile eski evler 800 den aşağı çok yok artık bunuda ancak tayininiz çıkıp taşınınca anlarsınız

Tanimadigin insanlari nasil anlayabilirsin:)malinda gozum yok sadece kirayla gecinmedigini söylemek istedim durumu iyi neticede o zaman evine bakim yaptirsin ama adam hala bir kuruş fazla olsun derdinde..
Tek geliri bi maaşı ve kirasıysa siz nasıl taşunma masrafı 5 binlira tutuyor diyorsunuz oda belki tamir masrafı 10 bin tutacak bi yıllık kiradan olacak onu hesaplıyordur yani 10 bin dedim ama misalen dedim yoksa sadece pimapen masrafı şuanda en az15 bin 10 binde mutfak 25 bin 5 bin de yerler 30 bin kiracıya 30bin liralık masraf çok fazla diye düşünmüş olabilir ki haklı

Anlattığınız kadarında bir sorun yok ki. Siz de 5000 lira taşınma masrafı etmek istemiyorsunuz, sizin de mi gözünüzü para bürüdü? Hayır, o paraya ihtiyacınız var.

Evi yaptırsa bu fiyattan vermez ki. Ev kötü olduğu için ucuza vermiş.

İstanbuldaki ev fiyatlarını bilmiyorum ama almaya kalksanız belki 300-400 binlik evdir. Niye yapabileceğinden az zam yapsın? Dünya kadar para bağlamış oraya. Acun Ilıcalı değil ya bu adam, elbette ki büyük para.

Ayrıca bir malın değerini satıcı değil alıcı belirler. O eve o para değmeyecek olsa orayı en başta tutmazdınız. Kira artış oranı da hayat pahalılığı sebebiyle devlet tarafından belirleniyor, ev sahibi belirlemiyor.

Herkes fiyat iyi demis de, ben cekmekoyde site ici 8 yillik 3+1 eve 1100 tl veriyorum (aidatim yüksek ama kira bu) bu bile cok geliyor. Sancaktepe de falan 1000-1500 bandinda sifir daireler var. Esenler de bir nisantasi degil yani...
Velhasil biz normal dedikce ev sahipleri de normallestiriyor bu fiyatlari. Asgari ucretin 2000 tl oldugu ulkede, yikik dokuk ev kirasi 1000 tl den baslamaz, baslamamali da.
Size oneride bulunamayacagim, sadece bu tarz sosyal sorunlarin normalize edilmesine karsiyim.

Bana eski ev için fazla geldi . Evinin bakım ihtiyaçlarını yaptırsa neyse . 1000 liraya site olmayan daha iyi ev bulursunuz .Tayin işiniz olmasa taşınmannızı önerirdim ama madem beklemedesiniz yapacak birşey yok . Durumunuz netleşen kadar idare etmeye çalışın . Sonrasında bir yol belirlersiniz .

bu kadar rahatsızsanız taşınma masrafını göze alıp başka eve geçin cidden
çünkü sanırım tayin durumu belirsiz
2 sene daha olmazsa o evde mi bekleyeceksiniz

Back