Yıllardır içinden çıkamadığım aile sorunlarım

Allah yardımcınız olsun çok bir durum.Ne desem bilemedim.Siz annenize kıyamıyorsunuz, anneniz de evladına. Anneniz suçluluk duygusu hissediyor abinize karşı.Kendini sorumlu tutuyor gibi.

Gerçekten doğru olan bu değil mi? Yani hastalık olsa ya da eve harcayıp “yetiremedim kardeşim şöyle eksikler oldu” dese benim gözüme görünmez bile, ama ben 1 liramı bile böyle şeylere harcamak istemiyorum. Bu benim hakkım değil mi.
Anneme de desteğimi tamamen kesmeli miyim sizce?

Bu duruma alışmışlar sizin göreviniz haline gelmiş

Yardımın sonu yok eli kolu sağlam genç bi adama para yetişmez. Kim ne düşünürse düşünsün anneniz onu düşündüğü kadar sizi ve diğer oğlumunu da düşünsün vicdan yapmayın

Gelip döverim diyecek kadar arsızlaşmış işiniz zor Allah yardım etsin evladın hayırlısını versin

Geçenlerde ayakkabısı yırtılmış, işe giderken bot falan giymesin diye gittim güzel bir ayakkabı aldım, annem de ayvayı çok sever iki kilo aldım götürdüm.
Sonraki gün yine içmiş, kavga ederken bana bas bas bağırıyor, “… koduğum bu evde sadece ayva mı yeniyor?”

Bana ne yahu sadece ayva yenmiyorsa? Git al madem, sadece içki de içilmiyor o evde. Ben mi sorumluyum o evde ne yeneceğinden?

Haklısınız tabiki.
Üstlendiğiniz rolü sonlandırmaya niyetliyseniz kesin, ancak bu sancılı bir süreç olabilir çünkü uzun zamandır bu rolle var olmuşsunuz, kendini kötü hatta suçlu hissedebilirsiniz. Bu süreçle başa çıkabileceğinizi düşünüyorum.
Sizin iyilik haliniz için gereken şey bu. Şöyle düşünün, siz bu süreçler nedeniyle fiziksel ve psikolojik olarak çalışamaz ya da günlük hayatınıza devam edemez hale gelseniz, ailenizin de size gerçekten ihtiyacı olsa nasıl karşılayabilirsiniz?
Bazen mesafeler ve sınırlar bizi iyileştirir.

Sonuna kadar hakkınız.
Bence bir psikoloğa gitmelisin
Düşüncelerine ışık tutar
Anne rolünü üstlenmişsin
Görevin olmuş

Anneniz çalışamayacak durumda ise gelsin sizinle yaşasın ama yok gelmiyorsa o zaman kendi haline bırakın koskoca kadın sonuçta kendi düşen ağlamaz. Size ve eşinize de yazık eşiniz, sabırlı ve anlayışlı bir adammış ama bu anlayış bir yerde patlarsa ikinci bir ayrılığı kaldırabilir misiniz ? Anneniz ve abimiz koskoca insanlar kendi başlarının carelerine bakmalilar siz neden anneniz ve abinize anneleri gibi davranıyorsunuz? Uzun zamandır böyle davrandığıniz için siz hariç herkesin rahatı yerinde. Kendinize bunu reva görüyorsanız devam edin yardım etmeye.

Geliyorum zaten, elim ayağım titriyor, buz gibi kesiliyorum, evden çalışan biriyim ve asla çalışamıyorum, her an kapıyı yumruklayıp kırmaya mı çalışacak, apartmana rezil mi olacağız endişesiyle çalışamıyorum. Eşimle ilgili küfürlü konuşmaları eşim duyuyor, rezil oluyorum.

Sonuna kadar hakkınız.
Bence bir psikoloğa gitmelisin
Düşüncelerine ışık tutar
Anne rolünü üstlenmişsin
Görevin olmuş
Uzun süre terapi gördüğüm psikoloğuma yeniden ulaşmaya çalıştım geçenlerde, vefat ettiğini öğrendim. Gencecikti. Ona da ayrı yıkıldım. Destek arayışı iyi olacak dediğiniz gibi…

Benim annem her zaman aile atsan atılmaz, satsan satılmaz der. Kardeşim sizin abiniz gibi olsa, eminim ki o da yalnız bırakmazdı onu. Annenizi de anlıyorum, çocuk sevgisi hiçbir şeye benzemiyor, yarın öbür gün abinizin başına birşey gelse vicdan azabından yaşayamaz anneniz.

Bana acımıyor mu diyorsunuz ya, bir yandan abinizin hayatta kalacağının garantisi yok, bir yandan zor durumda kalan siz varsınız. Ne yazık ki daha kötü durumda olanın yanında kalmak zorunda kalıyor.

Gerçekten bir süre uzaktan izleyin. Arayın, sorun ama maddi yardım yapmayın. Doğalgazı da kesilsin, elektrik de kesilsin. Annenize her zaman onun için kapınızın sonuna kadar açık olduğunu söyleyin. Belki bir ihtimal, canına tak edip abinizi bırakıp size gelir.

Hayati tehlikesi falan yok kesinlikle. Turp gibi maşallah. Hepimize terör estirecek kadar da güçlü kuvvetli. Annem ne kadar çok çalıştığımı ne kadar zorlandığımı bunca sorunum arasında, geçmişten kalan borçlarım arasında ona destek olduğumu bildiği halde yine de kıyamadığı evladı abim oluyor…

Bence anneniz ve abinizi biraz başbaşa bırakın.
Siz de imkanınız varsa psikolojik yardım alın. Size yazık değil mi? Resmen abinize feda ediliyorsunuz. Anneniz kurban rolünden çıkmalı. Ama bunun için önce sizin kurtarıcı rolünden çıkmanız lazım.

Ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Gerçekten feda ediliyorum. Hem de sağlığı için falan değil, öyle olsa başım üstüne. Abim rahatça içsin diye ben onun eksiklerini tamamlamak zorunda bırakılıyorum. Bıktım bu düzenden.
Anneme yeterli gıda ve sigarayı alıp çekileyim diyorum ama “annemi de beni de rahatsız etme” falan yazmış bana küfür dolu bir mesajla. Annem de bana hiçbir şey yazmadı, sanırım onu haklı görüyor. Mesajı paylaşsam kusarsınız iğrenç sözcükler. Saldıracağından, evime geleceğinden korkmasam şikayetçi olurdum.

Anneme inanamıyorum ya, bunca senedir sömürü ve kölelik düzeninden yıldığımı ve artık tükenip patladığımı göremiyor mu acaba. Ne zaman konuşsak “sen haklısın, asla mecbur değilsin” diyor ama sonunda yine mağdur olduğu için ben mecburen el atmış oluyorum. Ne zaman konuşsam “bıktım bu konulardan kapatalım lütfen” falan diyor. Kapatınca sanki çözülüyor.

6284 sayılı kanun kapsamında önleyici tedbir yani uzaklaştırma kararı çıkartabilirsiniz. Aynı kanun 5/1-ı ve 5/1-h maddelerince şahsa tedavi kararı da çıkarttırabilirsiniz.

6284 sayılı kanun kapsamında önleyici tedbir yani uzaklaştırma kararı çıkartabilirsiniz. Aynı kanun 5/1-ı ve 5/1-h maddelerince şahsa tedavi kararı da çıkarttırabilirsiniz.
Tedavi kararı ve vesayetle yatırmıştım zamanında zaten. Tedavisiyle falan asla ilgilenmiyorum artık, tedavi sonrası aylaaar boyu çipiyle de ilgilenmiştim. O düzelmek istemiyor, arabesk bir ruhu var. Ama bunu karşılayacak parası yoksa artık ben karşılayamayacağım.

Delinin tekidir, korkunç bir insan. Uzaklaştırma kararı çıkarsam bile mutlaka beni rahatsız eder. Bugün telefonda da bas bas bağırdı, seni o evden çıkarmam, belan olurum falan filan. Rezil herif.

Annenize çok ama çok üzüldüm . Onunla yaşamayı sevdiğinden değil , evlat olduğu için içi yanıyordur ana yüreği atamaz satamaz ki ondandır çaresizliği…

İşiniz gerçekten zor siz para vermeyi kesseniz dahi abiniz durmayacak zorla alacak gibi bunları söyleyebildiğine göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…