Yılda 3 ay kayınvalide ile yaşamak?

Abinin eşi kabul edecek mi etmezse uzun süreli sizde kalıe ve hiç öyle hayal ettiğiniz gibi olmuyor

Eşiniz sizin annenizle aynı evde yaşamayı kabul eder mi ?

Şu an yaşadığınız ev: bazı yabancı filmlerdeki gibi; herkesin kendine ait yatak odası,oturma odası , banyo ve tuvaleti ve hatta Amerikan mutfağı olan neredeyse bağımsız ayrı yaşam alanlarına sahip bir villa mı ?

Bazı şehirlerde büyük metrekarelere sahip evler olmakla birlikte; çoğu yerde ev metrekareleri çok küçük. Aynı evin içinde ses yalıtımını bırakın; çoğu binada daireler arası ses yalıtımı dahi yok.

2+1 veya 3+1 tek banyolu bir evde uzun süre bir arada yaşarken; kişisel mahremiyeti korumak çok zor olur.
Esim de seve seve kabul eder, neden etmesin.
Tabi ki evde anne bile olsa paylasimli olan cogalir, kisisel sinir azalir ben buna katiliyorum eskisi gibi olmayabilir. Ama onemli olan buna saygi duymak, tolere edebilmek.
Ve burada durum keyfi degil, annesi zor durumdaysa bunlardan fedakarlik yapilabilir bence.
Evimiz bahsettiginiz gibi bir villa degil, ama bir ailenin kisisel sinirlarina yetebilecek bir daire.

Esim de seve seve kabul eder, neden etmesin.
Tabi ki evde anne bile olsa paylasimli olan cogalir, kisisel sinir azalir ben buna katiliyorum eskisi gibi olmayabilir. Ama onemli olan buna saygi duymak, tolere edebilmek.
Ve burada durum keyfi degil, annesi zor durumdaysa bunlardan fedakarlik yapilabilir bence.
Evimiz bahsettiginiz gibi bir villa degil, ama bir ailenin kisisel sinirlarina yetebilecek bir daire.
Willyyy birçok yorumuna denk geliyorum ve hepsi mi absürt olur , sen burdaki kadınlarla kafa buluyorsun, gerçekte böyle biri değilsin hele burada yarattığın karakter hiç değilsin, tamamen ilgi çekmek ve eğlenmek için açmışsın hesabı 😅 Herkeste ciddi ciddi yorum yazmış sana ...

Willyyy birçok yorumuna denk geliyorum ve hepsi mi absürt olur , sen burdaki kadınlarla kafa buluyorsun, gerçekte böyle biri değilsin hele burada yarattığın karakter hiç değilsin, tamamen ilgi çekmek ve eğlenmek için açmışsın hesabı 😅 Herkeste ciddi ciddi yorum yazmış sana ...
Benim fikirlerim nasil size absurt geliyorsa okudugum bircok yorum da bana dunya sacmasi geliyor, ama ben kimseyi sen dalga geciyorsun ilgi cekmek istiyorsun vb diye suclamiyorum siz neden boyle yapiyorsunuz?
Merak ediyorum hayatinizda sizden farkli dusunen yasayan kimse yok mu?
Yani esimin annesinin durumu yoksa gelip bizimle yasayabilir bizim imkanlarimizdan faydalanabilir ben boyle dusunuyorum, bunun nesi yanlis?

Benim fikirlerim nasil size absurt geliyorsa okudugum bircok yorum da bana dunya sacmasi geliyor, ama ben kimseyi sen dalga geciyorsun ilgi cekmek istiyorsun vb diye suclamiyorum siz neden boyle yapiyorsunuz?
Merak ediyorum hayatinizda sizden farkli dusunen yasayan kimse yok mu?
Yani esimin annesinin durumu yoksa gelip bizimle yasayabilir bizim imkanlarimizdan faydalanabilir ben boyle dusunuyorum, bunun nesi yanlis?
Genel olarak absürt şeyler yazıyorsunuz ama , toplum normlarının çok dışında 🙃

Amaan bosver yorum bile yapmaya değmez. Yapmayacağı şeylere zaten olmayacak diye bol keseden sallıyor. Zaten kv durumu iyi beraber yasamayacak ne var yaşanır ne olacak diyor. Eşi kalkıp yanına gelmiyor deniz görmek istediği için, istersem gelir diyor, tabi ki istemediği için gelmiyor, istese gelir mi muamma. Eşi bile yanında değil oturup yemekte iki laf etmiyor, kv olursa kahve sohbeti yapardık diyor😒 herkesi evliliğinde kendisi gibi yalnız ve sıkılıyor zannediyor sanırım

Genel olarak absürt şeyler yazıyorsunuz ama , toplum normlarının çok dışında 🙃
Bu dusuncemdeki absurt sey ne? Ne dusunuyorsam onu yaziyorum, buradakilerin normlari nedir onu dusunup ona gore yorum yapmiyorum, katilmiyor olabilirsiniz.
Amaan bosver yorum bile yapmaya değmez. Yapmayacağı şeylere zaten olmayacak diye bol keseden sallıyor. Zaten kv durumu iyi beraber yasamayacak ne var yaşanır ne olacak diyor. Eşi kalkıp yanına gelmiyor deniz görmek istediği için, istersem gelir diyor, tabi ki istemediği için gelmiyor, istese gelir mi muamma. Eşi bile yanında değil oturup yemekte iki laf etmiyor, kv olursa kahve sohbeti yapardık diyor😒 herkesi evliliğinde kendisi gibi yalnız zannediyor sanırım
Bu kadar konuyu neden carpitiyorsunuz? Surekli bir uydurma.
Bu yazdiklariniz artik iftira yani, uzuluyorum.

Esim yanimda olmak istemese benimle hayati paylasmak istemese bosanir gider, boyle bir durum yok. Evliligimde yalniz da hissetmiyorum iciniz rahat olsun

Amaan bosver yorum bile yapmaya değmez. Yapmayacağı şeylere zaten olmayacak diye bol keseden sallıyor. Zaten kv durumu iyi beraber yasamayacak ne var yaşanır ne olacak diyor. Eşi kalkıp yanına gelmiyor deniz görmek istediği için, istersem gelir diyor, tabi ki istemediği için gelmiyor, istese gelir mi muamma. Eşi bile yanında değil oturup yemekte iki laf etmiyor, kv olursa kahve sohbeti yapardık diyor😒 herkesi evliliğinde kendisi gibi yalnız ve sıkılıyor zannediyor sanırım
Bişey diyeyim mi kendisi evli bile değildir, bol keseden sallayıp dalga geçiyor milletle 😅

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Sizce kabul edilebilir bir durum mu? Ya da başka bir öneriniz olur mu?
Çok uzun vadeli bir plan olmuş , 4 yılda neler olur neler biter. Ben olsam kabul etmem ama zaten eşim de teklif etmezdi. Nişanlınız işi garantiye alıyor, şimdi 4 yıl diyor ama bu tarih değişebilir. Ayrıca aynı eve girmeden hareketli zamanlarınızın bitiş tarihini bile belirlemişsiniz. Böyle planlar genellikle tutmaz.

Başlığı okuyunca dert yanacaksınız sandım,ama konuya gelince ne kadar iyi niyetli ve minnoş gelin olduğunuzu düşündüm.peki nişanlınızla hep böyle anlaşa bileceğinizi düşünüyor musunuz gerçekten?illaki sorunlar çıkar.gerek yok bence.nişanlınız da çok uyanık sizi sürece hazırlıyor.yarın öbür gün sorun çıkarda istemezseniz ama ben en başından söylemiştim der.siz de ya kabul eder ya da boşanmak zorunda kalırsınız.🤷‍♀️

Böyle bir konuda şimdilik yorum yapmayın zaman ne gösterecek bakalım kabul ettiniz diyelim belki kayınvalide istemeyecek ya da abisi ben istemiyorum diyecek üç ay diye gelip 13 ay yaşarsa bişey de diyemezsiniz sürekli kavgalarınızin sebebi sen kabul etmiştin olacak çünkü aynı evde zor anne kız zor yasiyor bu devirde aman ha dikkatli ol

Tabi, memleketindeki evi yazları yaşamaya uygun. Yılın diğer kısmında üç ay bizde yaşamasını teklif etmek istiyor. Diğer üç ay da abimle yaşar diyor
Abi evli değilim sanırım öyle çok rahat 3 ay da abimle yaşar dediğine göre.
Bana hiç mantıklı gelmedi.
Evlenmeden hayalini gerçekleştirseydi o zaman neden başkasının maddi ve manevi desteğini alarak gerçekleştiriyor ki?
Bu hayali tek başına gerçekleştiremeyen birinin ve hayali bu olan birinin aradaki dengeyi bulmasının zor olacağını düşünüyorum.
O hayali kurduran birisi vardır ona arkada da kendi fark etmemiştir.
Sizin kafanızı hiç anlamadım zaten yorum yapamadım

Tekrardan konuştuk, şu an zamanı geldiğinde koşullara göre değerlendireceğiz. Eğer her şey istediğimiz gibi giderse altlı üstlü oturmayı kabul edebileceğimde anlaştık. Tabi yıllar gösterecek annesiyle nasıl anlaşacağımızı o yüzden şimdiden söz vermiş olmadım, hem zamana bıraktık hem de nişanlım annesini yalnız bırakmama konusunda kendisini desteklediğimin farkında. Herkese çok teşekkür ederim yorumlarınız için :KK200:

Merhaba arkadaşlar, bir süredir bu siteyi takip ediyorum ama hiç konu açmam gerekmemişti. Nişanlımın annesi yalnız bir kadın, çok şükür bakıma muhtaç değil, eşinden boşandığından beri fiziksel olarak zorlayıcı bir işte çalışıyor. Nişanlım annesiyle benim gözlemlediğim kadarıyla çok sağlıklı bir ilişkiye sahip. Uzun bir süredir nişanlım okul iş sebebiyle uzakta yaşıyor ancak iletişimleri çok güzel.
Nişanlımın şu ana kadar en büyük hayali abisiyle birlikte maddi açıdan durumu yeterli olduğunda annesini işten çıkarmak ve rahat ettirmek. Bunu bana zaten ilk görüşmeye başladığımızda da söylemişti ve ben de çok desteklemiştim. Açıkçası benim annem de aynı durumda olsa aynısını isterdim. Ve nişanlımın bu konuda kendi kurduğu aileyi aksatmayacağına, annesini rahat ettirmek uğruna kurduğu aileyi zora sokmayacağını da biliyorum.
Şöyle ki bu maddi açıdan yeterli duruma ulaşmak planlarımıza göre 4 yıl sürecek. Bu sürede annesi memleketindeki evini aktif hale getirmek istiyor. Yılın yarısı belki daha fazlası orada yaşayacağını söyledi nişanlım. Kendisinin teklifi annesini olabildiğince erken işten çıkarmak için yılın üç ayı annesini bize davet edip diğer kısmında abisinde ve memleketindeki evinde yaşamasını sağlamak. Ben açıkçası aynı evde zor olacağını ama yakın oturabileceğimizi söylemiştim. Fakat böyle bir durumda annesine ayrı bir ev tutmak maddi açıdan zor olacak ki yılın büyük bir kısmı da ev boş kalacak.
Ben de müstakbel kayınvalidemin yalnız kalmasını istemiyorum doğrusu. Nişanlımın da aramızdaki adaleti sağlayabileceğine inanıyorum. Bu teklif evliliğimizin ilk yılları için olsaydı büyük ihtimalle kabul etmezdim ancak 4 yıldan sonra nişanlımla da birbirimize daha da alışmış olacağımız ve en hareketli zamanlarımızı geçirmiş olacağımız için kabul edilebilir geldi.
Bu arada nişanlımın annesinin bu konudan haberi yok, ben oğlumla yaşayacağım demez yani. Ama böyle bir durumda mutlu olacağını tahmin ediyorum.
Evet kesin annesinin haberi yoktur

Kv su an nerde yaşıyor?
Bu zamana kadar yalnız yaşıyordu oğlu başka şehirde okul ve iş için duruyordu. İse başladığı zaman neden annesini yanına almadı.
Neden evlenince almak istiyor.
Kadin o zamana kadar çalışıyordu yorulacağı bir işte peki 4 yıl sonra çalışamayacak mı?

Aklından bile geçirme derim. Suan nisanlisin, hep iyi tarafından bakmaya çalışıyorsun ama o işler öyle olmuyor. Abinin eşi net kabul etmeyecek. Sen de 3 ay sonra hadi biraz da orda kal diyemeyeceksin . Şöyle düşün, evine 3 günlüğüne misafir geldiğinde ne kadar titizleniyorsun değil mi? Yoruluyorsun.Yemegi, yatağı, ikramı vs. Tüm bunları 3 ay bile isteye yaşamak istemek bana normal gelmiyor. Ben yeri geliyor kendi ailemi bile görmek istemiyorum, kafam çekmiyor uzun vadeli misafirlikleri. Bir de 3 ay çok çok uzuuun.. Ama zaten o 3 ay değil, o bir blöf. Şimdilik 3 ay diyor, ileride kalıcı olarak kalır ve zamanında ses etmediğin için bisey diyemezsin.Bence yapma, düşünme bile...

X