Yılbaşını kutlamayın

Valla ikide bir bu ayetlere getiriyorlar isi de benim anlamadigim nokta Kur'an bastan sona Yahudi peygamberlerinin yaptiklari ile doludur. Hz. Musa'nin firavunu Kizildeniz'i ikiye ayirip nasil bogdugundan tutun da Hz. Yakup (Jacob), kardesi Hz. Yusuf (Joseph), babalari Hz. Ishak (Ishaac), atalari Hz. Davut (David) a kadar onlardan bahseder. Biz, Yahudi peygamberi Hz. Ibrahim'e (Abraham) kurban icin koyun gonderilmis diye Kurban bayramini dini bayram olarak kutlar, koyun keseriz. Kur'an'da bu peygamberlere inanmis, pesinden gitmis olanlardan "muminler" inananlar, diye bahsedilir, inanmayanlardan kafir diye... Sonra da cikip Kuran'da yukarda yazdigin ayetten sozedilir. Ne anlamaliyim bundan? Sizler ne anliyorsunuz?

Son düzenleme:

hz isa nin noel ile ne alaksi olabilir :) bence hz isa masumdur.

Valla ben böyle bir ayet olduğunu bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum.Yorumlamak bana düşmez çünkü ilgi alanım değil.Fakat bu ayetin oraya panoya yazılma amacını gayet iyi yorumlayabiliyorum.Ayrımcılık gütmekten başka birşey değil bu

hz isa nin noel ile ne alaksi olabilir :) bence hz isa masumdur.

Hz. Isa'nin ne kabahati var zaten, adami bir turlu sevemediler. O da Musevi dogdu, Musevi oldu. Hristiyanlarin deyimi ile Hz. Christ, inananlari da bu vesile ile Christian olmuslar.. Atalarinin getirdigi kurban bayramini kutlamakta bir veis gormeyenler onun dogum haftasindan ne diye bu kadar korkarlar anlamam...

valla ben müslümanim ama kendi adima bir rahatsizlik duymuyorum, burda almanyada bilakis kutlanan tüm dini bayramlari arastirir merak ederim, bir cogu roma temelli olsada düsmanca davranmak sacma burasi bir hristiyan ülkesi minareli camiiler insaa ediliyor, düsünsene türkiyede yeni bir kilise yapildigini kiyamet kopar. bence bu fasizan tutumlardan kacinmali.

yuh diyorjm. ayıp ya....

Son düzenleme:
[h=5]Insan Doğasinin Incileri
[/h]Dört tarafı düşmanla çevrili bir iktidar

AMERİKA büyük düşman...
İsrail açık düşman...
İran gizli düşman...
Doktor düşman, eczacı düşman...
Suriye, Irak, Hizbullah... Mezhepsel düşman...
Sermaye ama eski sermaye... Ebedi düşman.
Baleciler, tiyatrocular, operacılar... Kültürel düşman...
Mısır... Darbeci düşman.
Otpor... Kullanışlı düşman.
Kontrolsüz medya hepten düşman...
Gezi’ye çıkan gençler düşman...
Rusya, Almanya, Lufthansa falan... Sinsi düşman.
Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Mehmet Altan... Sonradan düşman.
Ergenekon yenik düşman...
Yedi düvel kıskanç düşman.
Mimar mühendis... Ukala düşman.
Bahçeli... Muhalif düşman.
Çarşı... Ele avuca sığmaz bir düşman.
İdris Bal ve İdris Naim Şahin gizli düşman...
Liberaller bugünkü düşman, solcular dünkü düşman, laikler ezeli düşman.
Cemaat... Yeni ve en büyük düşman...
Erdoğan Bayraktar... Bir anlık öfkesine kapılan şuursuz düşman.
ODTÜ... Eğitimli düşman...
CHP... Değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez düşman.
Aziz Yıldırım itaatsiz düşman...
Barolar... Darbeci düşman.
Faiz lobisi... Her kargaşada kullanışlı düşman...
Kızlı-erkekli yapı... Muhafazakâr yapıya ters düşman.
Polis ve savcı... Eski dost, yeni düşman...
Uluslararası medya... Yalancı düşman.
Dolar... Çıkan düşman. Borsa... İnen düşman.
Noel Baba... Son düşman.

AHMET HAKAN*

ÇAM SÜSLEME GELENEĞİ

Hristiyanların İsa’ nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, çok eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.

Türklerin, tek Tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre, yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor.

Buna hayat ağacı diyorlar. Bu ağacı, motif olarak bizim bütün halı, kilim ve işlemelerimizde görebiliriz.

Türklerde güneş çok önemli. İnançlarına göre gecelerin
kısalıp gündüzlerin uzamaya başladığı 22 Aralık’ta gece gündüzle savaşıyor.

Uzun bir savaştan sonra gün geceyi yenerek zafer kazanıyor.

İşte bu güneşin zaferini, yeniden doğuşu, Türkler büyük şenliklerle akçam ağacı altında kutluyorlar.

Güneşin yeniden doğuşu, bir yeni doğum olarak algılanıyor.

Bayramın adı
NARDUGAN

(nar=güneş, tugan, dugan=doğan) Doğan güneş.

Güneşi geri verdi diye Tanrı Ülgen’e dualar ediyorlar.

Duaları Tanrıya gitsin diye ağacın altına hediyeler koyuyorlar,dallarına
bantlar bağlayarak o yıl için dilekler diliyorlar Tanrıdan.

Bu bayram için, evler temizleniyor. Güzel giysiler giyiliyor. Ağacın
etrafında şarkılar söyleyip oyunlar oynuyorlar.

Yaşlılar,büyük babalar, nineler ziyaret ediliyor, aileler bir araya gelerek
birlikte yiyip içiyorlar.

Yedikleri; yaş ve kuru meyveler, özel yemek ve şekerleme. Bayram, aile ve
dostlar bir araya gelerek kutlanırsa ömür çoğalır, uğur gelirmiş.

Akçam ağacı yalnız Orta Asya’da yetişiyormuş.
Filistin’de bu ağacı bilmezlermiş, bu yüzden olayın ; Türklerden
Hıristiyanlara geçtiği ve bunu da Hunların Avrupa’ya gelişlerinden sonra
onlardan görerek aldıkları söyleniyor.

İsa’nın doğumu ile hiç ilgisi yok.

“doğum, güneşin yeniden doğuşu”

Sümerolog
Muazzez İlmiye ÇIĞ

Bende eve yilbasi agaci alayim diyorum
Ustune sus falan da takayim
Yilbasinda Yemege ne yapsam ki acaba:)))

Asil ilginç olan ne biliyormusunuz? Noel baba hiristiyanlarin degilki. Türkler noel diyor fakat inclizcede 24 aralik Christmas oluyor ve noel babaya santa claus diyorlar. Koyu hiristiyanlar hatta bu santa claus'a karsilar, yani noel babaya karsilar cünkü asil 24 aralikta Isa'nin dogumu kutlaniyor.

Bu noel baba zaten yeni bir icattir ve koyu hiristiyanlar noel baba'nin yüzünde millet 24 aralikta Isa'nin dogumunu düsünemek yerine sadece hediyleri düsünüyor diye kiziyorlar. Zaten noel'i kutlamak için pek hiristiyanda olmak zorunda degilsin. Yani birçok insan hiç kiliseye gitmiyor fakat 24 araligi kutluyorlar. O gün bütün aileyle yemek yeniliyor, sarki söyleniyor,.. ve ertesi gün saba 25 aralikta yani agaçin altindaki hediyeleri açiyorlar. Küçükler'de o hediye Santa Claus'tan geldigini düsünüyor.

Yani insan niye bunlara karsi olsunki? Bu afis kurban bayraminda, seker bayraminda avrupda olsaydi ve bir hiristiyan adam bir müslümani dövseydi millet ayaga kalkardi bu ne saçmalik diye. Kendi hayatini yasamak, millete karismamak o kadarmi zor be?

burda santa yı sünnet ediyorlarmış, zeka fışkırıyor valla zeka, açılında size doğru fışkırmasın

Kızlar kırmızı slipleri unutmayın

Slip mi ? Jartiyer takım aldım Noel anne gibi olacağım
Resme ithafen de yorumum : Santa nın sünnetsiz olduğunu nerden biliyorlarmış.
Oldu olacak hadım etsinler.

Bu kafa neyin kafası diye erdal bakkalın fotosunu koyasım geldi

Zihniyete bakar mısın...şişme adamı sünnet ediyorlar, kendi beyinlerini sünnet ettire ettire beyin kalmamış heralde ya ne günlere kaldık. Başı göğe erdi heralde, trajikomik ya gülcem ama kızıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…