- 14 Haziran 2010
- 1.271
- 398
- 363
Farkinda isen münecim ben herkezin görüşüne saygim var diye belirtmiştim özentisiniz lafıda bizim dinimizi unutupYılbaşlarında öyle hazırlık yapıp dışarı çıkan, Noel babaya inanan, onu bunu pişirip evde kutlama yapan biri değilimdir, her zamanki gibi birgün benim için lakin bu afiş hoşgörüsüzlüğün son noktası.
Özentisiniz, bizim dinimizin özel günlerini kutlamıyorsunuz, elin Noel'ini kutluyorsunuz deniyor ya, bu ülkede farklı dini inançlara sahip insanlarda var, yabancılarda yaşıyor, onların inançlarına, kültürlerine saygı duymamız gerekiyor, şimdi bu afişi farklı düşünün, bir Avrupa ülkesinde yaşıyorsunuz, Noel kutlaması yapacak Avrupa'lılar afiş bastırmış, afişte Noel baba bir müslümana yumruk atıyor.
Tepkiniz ne olurdu?
Herkese hoşgörü...
Bu haber neden beni hiç şaşırtmadı acaba? :) Türklerden başka hiçbir şey bekleyemezdim çünkü. Daha fazla konuşursam çok tepki alacağımı biliyorum o yüzden susacağım. Ama tek diyeceğim;
MERRY CHRISTMAS EVERYONE!!! :124:
yalnız bunu bir millete indirgemek doğru olmaz..bir düşünceye, inanca, geleneğe şiddet uygulamak isteyenleri insandan bile saymıyorum.
hem bunu ilk başlatan yunanistandaki arnavutlarmış afiş te oradan araklanmış
tek fark takke geçirmişler kafasına
Dün akşamdan yılbaşı hazırlık Nişantaşı görüntüleri.
Bıçaklanan kimse yok...
Noel baba figürü de mutlu mesut saksafonunu çalıyor.
Herkes mutlu mesut. Bu görüntülerden sonra vahşet dolu saçma görüntüleri görmenin neresi müslümanlık çözemedim?
Yaşamayan bir adamın Noel Baba şeklinde anılması neden ve kimi ne için rahatsız ediyor?
Bazı insanlar görüyorum ısrarla hicri yılbaşını kutlayarak Miladi Yılbaşını kendilerince protesto ediyorlar...
Bilemiyorum amaç nedir?
Bu konu neden bu kadar tartışılıyor ki ?
Gülünüp geçilecek bir konu ne hale gelmiş
YILBAŞINI KUTLAMAYIN
Çocuklara yeni yılda hediyeler getirdiği iddia edilen Noel Baba televizyonlarda gördüğümüz çizgi film karakterlerinden pek farklı olmasa da Hristiyanların yeni yılın gelişini kutladığı Noeli temsil ettiği için bazı insanlar ve ideolojiler tarafından çok da hoş karşılanan bir figür değil.
Beyaz sakallı ve göbekli adamı hoş karşılamayan bu görüşün temsilcilerinin ülke yönetiminde olmasıysa sınırları içinde farklı dinleri ve görüşleri birleştiren bir ülke için son derece tehlikeli bir durum. Ülke ayakkabı kutularından çıkan dolarla ilgilenirken, İstanbulun Şirinevler Mahallesine asılan ve Bu yıl Noel Baba Şirinevlere gelmeyecek yazılı pankart gündemin gölgesinde kalan tehlikenin çanlarıydı. Noel baba figürü üzerinden farklı dinlere hoşgörüsüzlük olarak görülebilecek bu durumun ne kadar tehlikeli boyutlara tırmandığıysa Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD), Türkiyedeki yılbaşı ve Noel kutlamalarına karşı, 26 Aralık saat 13:00′de İstanbulda Beyazıt Meydanında bir basın açıklaması yapacağını duyurmasıyla ilginç bir hal aldı.
Twitter üzerinden çağrı yapan grubun basın açıklaması için bastırdığı afiş dikkat çekti. Afişte dindar olduğu anlaşılan biri, Noel Babayı yumrukluyor. Taksimdeki yılbaşı kutlamalarının yasaklandığı yeni yıl kutlamalarının her geçen yıl daha sönükleştirildiği bir ülkede gündem her ne olursa olsun gündemin gölgesinde kalanlar ülkenin geleceği için çok daha tehlikeli görünüyor.
Siz yolsuzlukla uğraşırken biz...- Sözcü Gazetesi
Din... din... diye kafayi siyirdi bu millet...Yaa bu muhtarin baska isi yok muymus? Ayrica o resimdeki Noel baba yumruklayan adam gibilerine "dindar" degil, "dinci" denir. Aradaki ayirimi gostermek adina iyi bir resim.. Herhalde Islam dini baska dinlerin kutsal addedilmis simgelerine, inanclarina saldirin, yumruk atin demiyor... Ama dinciye hersey mubah, adami oracikta bogazlasa ici bir damla sizlamaz. "Allahu Ekber" dedi mi olay bitmistir. Birgun Turk halkini da Suriyeliler gibi o raddeye getirebildiklerinde, insanlar coluk cocugu bile bu alevi, bu sunni diyerek sokaklarda zincirlemeye baslayip iskencelerle tavuk keser gibi kesmeye basladiklarinda bunlar da Turkiye'deki misyonlarini tamamlamis olacaklar... Cok zor, ama imkansiz degil, gidisata bakinca...
noel yani chrismas 25 aralıktır -yani bugün, burda millet kutluyor, yılbaşıyla uzaktan yakından alakası yoktur, ama tvde izlediğiniz amerikan filmlerinden goresek hristiyanların noelde yaptığı hindi, çam ağacı, hediyeleşme, noel baba olaylarını yılbaşına uyarladığınız için çok abes duruyor. yoksa havaifişek , tombala falan aslında yılbaşı için daha uygun. şu noel yılbaşı ayrımına varın artık yahunoel baba bugün yaptı tüm mesaisini, artık 1 yıl boyunca beklersiniz, işte o hediyelerin gelmeme sebebi de bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?