• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşını kutlamayın

Her zamanki gibi, birileri birilerinin keyfinin kahyası ...
İster yılbaşını kutlarım , ister ay başımı :1:
Her şeye burnumuzu sokmaya ne meraklıyız ya..

Yılbaşlarında öyle hazırlık yapıp dışarı çıkan, Noel babaya inanan, onu bunu pişirip evde kutlama yapan biri değilimdir, her zamanki gibi birgün benim için lakin bu afiş hoşgörüsüzlüğün son noktası.

Özentisiniz, bizim dinimizin özel günlerini kutlamıyorsunuz, elin Noel'ini kutluyorsunuz deniyor ya, bu ülkede farklı dini inançlara sahip insanlarda var, yabancılarda yaşıyor, onların inançlarına, kültürlerine saygı duymamız gerekiyor, şimdi bu afişi farklı düşünün, bir Avrupa ülkesinde yaşıyorsunuz, Noel kutlaması yapacak Avrupa'lılar afiş bastırmış, afişte Noel baba bir müslümana yumruk atıyor.
Tepkiniz ne olurdu?
Herkese hoşgörü...
Farkinda isen münecim ben herkezin görüşüne saygim var diye belirtmiştim özentisiniz lafıda bizim dinimizi unutup
Hatta yobazlik sayip noeli içki sisesiyle kutlayanlar icin elbette hoşgörülü olmaliyiz çünkü ben bizzat şahit oldum hıristiyanlar bile bizim orucumuza saygi duyup yanimizda yemez icmezlerdi onlarin inanişlarina elbette saygim var herkez istediğini yapmakta özgürdür tabi cevresini rahatsiz etmemek kaydiyla....

bu konuda bir tek şey diyorum.
bunu kutlamak için o dinde olmak gerekmiyor. ben hristiyan değilim. ama bu bana coşku veriyor. bu havayı koklamak,caddelerdeki süslemeler,mağazalardaki çam ağaçları beni çok mutlu ediyor.
noel babayıda seviyorum. nede olsa hediye veriyor.:27:
noel babacığım bu yılbaşı bana o istediğim şeyi getirirmisin.
ha birde beni kutuplardaki evine götürürsen bir sıcak şarabından şömine karşısında içerim artık.
o seni bıçaklayanlarada şunu diyorum.hediye yok bu yıl size:47:

Son düzenleme:
Bu haber neden beni hiç şaşırtmadı acaba? :) Türklerden başka hiçbir şey bekleyemezdim çünkü. Daha fazla konuşursam çok tepki alacağımı biliyorum o yüzden susacağım. Ama tek diyeceğim;

MERRY CHRISTMAS EVERYONE!!! :124:

Biz Noel'i kutlamıyoruz ki, Noel 24 Aralık'ta hristiyanların arefe gecesi olarak başlar bugun yani 26 Aralık'ta son bulur. Biz Yeni Yıl'ı kutluyoruz bunun dini bir boyutu yok. Beni özel hissettiriyor, yeni planlarım için motivasyon sağlıyor yeni yıl.

Damacanaya, eşeğe ördeğe tecavüz edilen bi ülkede şişme noel babanın bıçaklanması da abes değil...........ne diyim akıl fikir :52: milleti soyup soğana çevirenlere alkış çekerler, artık soyut bi kavram olan Noel Babanın zararsız şişme oyuncağını bıçaklarlar :41:

Bu haber neden beni hiç şaşırtmadı acaba? :) Türklerden başka hiçbir şey bekleyemezdim çünkü. Daha fazla konuşursam çok tepki alacağımı biliyorum o yüzden susacağım. Ama tek diyeceğim;

MERRY CHRISTMAS EVERYONE!!! :124:

yalnız bunu bir millete indirgemek doğru olmaz..bir düşünceye, inanca, geleneğe şiddet uygulamak isteyenleri insandan bile saymıyorum.

hem bunu ilk başlatan yunanistandaki arnavutlarmış afiş te oradan araklanmış
http://www.libertyfirstnews.com/no-...his-muslim-punching-santa-in-the-face-poster/ + ekşi(fenasi kertmen)

tek fark takke geçirmişler kafasına :9:

a0e078f46d8c96c73b97387250176345.jpg

Son düzenleme:
31 Aralık kutlamaları Noel değil, yeni bir yıla giriş kutlamalarıdır..

$1471111_469881526455029_1141529042_n.jpg

yalnız bunu bir millete indirgemek doğru olmaz..bir düşünceye, inanca, geleneğe şiddet uygulamak isteyenleri insandan bile saymıyorum.

hem bunu ilk başlatan yunanistandaki arnavutlarmış afiş te oradan araklanmış

tek fark takke geçirmişler kafasına :9:

a0e078f46d8c96c73b97387250176345.jpg

onu bile araklamışlar ha. hiç yaratıcı değiller hiç:27:

Yani böyle birbirine karışan insanlar yüzünden tövbe dinden soğutacaklar milleti en sonunda.
Artık öyle hal almış ki onlar yapmayın deyince inada yapmak geliyor içimden vallahi.

Ben yeni yılı yeni bir yıl olduğu için kutlarım, kutlarsam da
hoho hooooo hristiyanlığın doğum günü vs diye değil yani.

Şu karikatüre bakar mısın yobazlığın daniskası yani.
Öyle oldu ki artık milletin yatak odasına dahi karışacaklar.

Dün akşamdan yılbaşı hazırlık Nişantaşı görüntüleri.
Bıçaklanan kimse yok...
Noel baba figürü de mutlu mesut saksafonunu çalıyor. :31:
Herkes mutlu mesut. Bu görüntülerden sonra vahşet dolu saçma görüntüleri görmenin neresi müslümanlık çözemedim?
Yaşamayan bir adamın Noel Baba şeklinde anılması neden ve kimi ne için rahatsız ediyor?
Bazı insanlar görüyorum ısrarla hicri yılbaşını kutlayarak Miladi Yılbaşını kendilerince protesto ediyorlar...
Bilemiyorum amaç nedir? :6:
vwuqm.jpg

vwus1.jpg

vwusl.jpg

Dün akşamdan yılbaşı hazırlık Nişantaşı görüntüleri.
Bıçaklanan kimse yok...
Noel baba figürü de mutlu mesut saksafonunu çalıyor. :31:
Herkes mutlu mesut. Bu görüntülerden sonra vahşet dolu saçma görüntüleri görmenin neresi müslümanlık çözemedim?
Yaşamayan bir adamın Noel Baba şeklinde anılması neden ve kimi ne için rahatsız ediyor?
Bazı insanlar görüyorum ısrarla hicri yılbaşını kutlayarak Miladi Yılbaşını kendilerince protesto ediyorlar...
Bilemiyorum amaç nedir? :6:
vwuqm.jpg

vwus1.jpg

vwusl.jpg

off. çok güzel üstteki ısıklandırma.

Son düzenleme:
Bu konu neden bu kadar tartışılıyor ki ?
Gülünüp geçilecek bir konu ne hale gelmiş :ssz:

Noel 25 Aralık'ta kutlanmaya başlayıp 1 hafta süren ayinlerle vs geleneklerle geçen Hz İsa'nın doğum günü kutlamaları

aradaki farkı anlamayanlar bizim noel değil yeni yılı kutladığımızda anlamıyor tabiki noel babaya gelirsek onuda severim
görürsemde elinden öpüp alnıma koyarım ,herneyse kimse kimsenin din bekçisi değil ben yurtdışında merakımdan kliseye günah çıkarmayada gittim :27:papazla konuşmaya çalıştım :1: inancım belli ben müslümanım keyfimin kimse kahyası değil istediğimi yaparım ben yeni yıl kutluyorum ,din değiştirmiyorum:ssz:

Yıl 2014 olacak,neyle uğraşıyoruz hala...:27:

Birkaç anektod paylaşıp kaçayım.

Osmanlı zamanında gayrimüslimler çocuklarına sıkı sıkı tembihlermiş.Müslüman mahallelerinde elinizde ekmekle gezmeyin,onlar oruç tutuyor diye.:31: Ben bun ne zaman hatırlasam içim ürperiyor.Bu nasıl bir saygıdır,bu nasıl bir hoşgörüdür ? Aaa ama bu adam gavurdu demi,tü kaka...:37:

Fatih Sultan Mehmed de İstanbul'u fethettiğinde gayrimüslimlere ibadetlerine de,yaşamlarına da asla müdahale etmeyeceklerini taahhüt etmiş ve sözünde de durmuştu.

Mezarlar tek kişilik.Kimse iki kişi girmeyecek oraya. O zaman bu neyin kafası ? Hayır yani her şeyimiz dört dörtlük,tek sorun bu kaldı.

Ayrıca karikatür gerçekten çok itici. Yılbaşına gösterdikleri tepkiyi Peygambere hakaret eden karikatüre bile göstermediler.

Kuru kuru bir kınıyoruz mesajı. Bu samimiyetsizlikten nefret ediyorum.

Bu konu neden bu kadar tartışılıyor ki ?
Gülünüp geçilecek bir konu ne hale gelmiş :ssz:

Haklısın da sedulum , konuda o potansiyel var aslında .

Bak biraz önce okudum hala gülüyorum , afişi asan mahalle muhtarına yazmışlar bir sitede '' yahu muhtar Galip , 25 yıldır o sokakta oturuyorum , hiç noel baba gelmedi zaten , sen noel baba ile değil mahalleye dadanan hırsızlarla uğraş '' diye :1:

YILBAŞINI KUTLAMAYIN
Çocuklara yeni yılda hediyeler getirdiği iddia edilen Noel Baba televizyonlarda gördüğümüz çizgi film karakterlerinden pek farklı olmasa da Hristiyanların yeni yılın gelişini kutladığı Noel’i temsil ettiği için bazı insanlar ve ideolojiler tarafından çok da hoş karşılanan bir figür değil.

Beyaz sakallı ve göbekli adamı hoş karşılamayan bu görüşün temsilcilerinin ülke yönetiminde olmasıysa sınırları içinde farklı dinleri ve görüşleri birleştiren bir ülke için son derece tehlikeli bir durum. Ülke ayakkabı kutularından çıkan dolarla ilgilenirken, İstanbul’un Şirinevler Mahallesi’ne asılan ve “Bu yıl Noel Baba Şirinevler’e gelmeyecek’ yazılı pankart gündemin gölgesinde kalan tehlikenin çanlarıydı. Noel baba figürü üzerinden farklı dinlere hoşgörüsüzlük olarak görülebilecek bu durumun ne kadar tehlikeli boyutlara tırmandığıysa Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), Türkiye’deki yılbaşı ve Noel kutlamalarına karşı, 26 Aralık saat 13:00′de İstanbul’da Beyazıt Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacağını duyurmasıyla ilginç bir hal aldı.
yilbasi-hayir.jpg

Twitter üzerinden çağrı yapan grubun basın açıklaması için bastırdığı afiş dikkat çekti. Afişte dindar olduğu anlaşılan biri, Noel Baba’yı yumrukluyor. Taksim’deki yılbaşı kutlamalarının yasaklandığı yeni yıl kutlamalarının her geçen yıl daha sönükleştirildiği bir ülkede gündem her ne olursa olsun gündemin gölgesinde kalanlar ülkenin geleceği için çok daha tehlikeli görünüyor.

Siz yolsuzlukla uğraşırken biz...- Sözcü Gazetesi

Din... din... diye kafayi siyirdi bu millet...:52::52: Yaa bu muhtarin baska isi yok muymus? Ayrica o resimdeki Noel baba yumruklayan adam gibilerine "dindar" degil, "dinci" denir. Aradaki ayirimi gostermek adina iyi bir resim.. Herhalde Islam dini baska dinlerin kutsal addedilmis simgelerine, inanclarina saldirin, yumruk atin demiyor... Ama dinciye hersey mubah, adami oracikta bogazlasa ici bir damla sizlamaz. "Allahu Ekber" dedi mi olay bitmistir. Birgun Turk halkini da Suriyeliler gibi o raddeye getirebildiklerinde, insanlar coluk cocugu bile bu alevi, bu sunni diyerek sokaklarda zincirlemeye baslayip iskencelerle tavuk keser gibi kesmeye basladiklarinda bunlar da Turkiye'deki misyonlarini tamamlamis olacaklar... Cok zor, ama imkansiz degil, gidisata bakinca...

Cumhuriyet Gazetesi - Noel gecesi camide tepki çeken pano

Hz. İsa’nın doğum günü olan Noel, yurt genelinde Hıristiyan yurttaşlarca kutlandı. 25 Aralık gecesinde Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda yer alan “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ayeti büyük tepki çekti.

Din... din... diye kafayi siyirdi bu millet...:52::52: Yaa bu muhtarin baska isi yok muymus? Ayrica o resimdeki Noel baba yumruklayan adam gibilerine "dindar" degil, "dinci" denir. Aradaki ayirimi gostermek adina iyi bir resim.. Herhalde Islam dini baska dinlerin kutsal addedilmis simgelerine, inanclarina saldirin, yumruk atin demiyor... Ama dinciye hersey mubah, adami oracikta bogazlasa ici bir damla sizlamaz. "Allahu Ekber" dedi mi olay bitmistir. Birgun Turk halkini da Suriyeliler gibi o raddeye getirebildiklerinde, insanlar coluk cocugu bile bu alevi, bu sunni diyerek sokaklarda zincirlemeye baslayip iskencelerle tavuk keser gibi kesmeye basladiklarinda bunlar da Turkiye'deki misyonlarini tamamlamis olacaklar... Cok zor, ama imkansiz degil, gidisata bakinca...

Ilaveten, orada dayagi yiyen tabi ki Noel baba degil. Kizim sana soyluyom, gelinim sen anla hesabi... Sikiysa bu mahallede yilbasi kutlamasi yapin bakalim diye gozdagi vermis halkina.. Resmen birilerini birilerinin ustune kiskirtmis.. Siddet cagrisi yapmis.. Baska ulkede olsa muhtari evinden toplamislardi simdiye coktan...

noel yani chrismas 25 aralıktır -yani bugün, burda millet kutluyor, yılbaşıyla uzaktan yakından alakası yoktur, ama tvde izlediğiniz amerikan filmlerinden goresek hristiyanların noelde yaptığı hindi, çam ağacı, hediyeleşme, noel baba olaylarını yılbaşına uyarladığınız için çok abes duruyor. yoksa havaifişek , tombala falan aslında yılbaşı için daha uygun. şu noel yılbaşı ayrımına varın artık yahu :7: noel baba bugün yaptı tüm mesaisini, artık 1 yıl boyunca beklersiniz, işte o hediyelerin gelmeme sebebi de bu :52::52: :9:

iste bunlar hep Holywood :)

noel baba 6 aralikta gelir burda 24 aralik mübarek gece , kutsal dogum yani, ortodokslarin tarihi daha farkli sanirim.
afis ise cok avam ve sacma olmus, ben kendi adima kutlamam günah oldugunu düüsnmüyorum bana daha cok özenti geliyor.

Back