- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Eş önemli, eşinizin sizinle tek program yapmadığı sürece bu işi değiştemezsiniz. Bende yılbaşını eşimle geçirmeyi pek sevmiyorum. İlk yılbaşını yeni evliydik 4 aylık evde başbaşa geçirelim dedik. Adam yedi içti 22:30 da uyuklamaya başladı.
Ben o saatten sonra tek başıma takıldım. Gece yarısı uyandı (oda telefonum çaldığı için) geri saydı hadi yatalım dedi.
Ondan beri istediği kadar kıvransın yılbaşında onunla evde başbaşa geçirmem. Ya evi dolduruyorum fark etmez onunkiler bizimkiler yada ben gidiyorum diyorum mecbur oda geliyor. 5 Sene oldu oda sizin gibi sitem ediyor, benimle kavga ediyor.
Ama fark var tabi siz hiç başbaşa özel zaman geçirememişsiniz.
Bu aileci adamlar eşlerinden korkuyorlar mı acaba
Kabul et sen bir vampirsin ve yalnız kaldığın ilk an kocanın kanını emeceksin değil mi
Başka bir senaryo yeminle aklıma gelmiyor böyle aileci bebeleri gördükçe.
Bayramı anlarım da yılbaşında anne dibinde olmak ne yaa
Haklisin benimde geçenlerde eşimle yıldönümünde vardi ve çocuğu Kaynanam bıraktım çok yakınız birbirimize karşı da hemen sonra Kaynanam 1 saat bakti ve geri getirdi bende çok sinir olmuştum ve biliyordu yıl dönümü olduğumuzu ben soylemistimYılbaşına az kaldı. Ben cumartesi çalışıyorum ki yılbaşında da çalışabilirim orası daha net değil. Cumartesi işten çıkar eve giderim yemek hazırlarım yemek yeriz evde vakit geçiririz diye düşündüm. O gün zaten çalışıyorum ertesi günde çalışabilirim benim için bir önemi yok yani yılbaşının. Ama yemeğe oturduğumuzda uzun süre masada kalırız ya da bir şeyler içeriz diye planladım. Zaten sonrada saat geç olur uyuruz. Annemler bize uzak oturuyorlar eşimin ailesi daha yakın sayılır bize.
Eşim dedi napıcaz yılbaşında? Evdeyiz dışarı çıkmayalım hem kalabalık olur hem de korkuyorum bir yer patlar bir şey olur diye dedim. Evet evde olalım dedi, yemek yedikten sonra bizimkilere gidelim dedi. Nasıl gidicez ki saat zaten geçecek ben ertesi gün çalışabilirim zor olur dedim. Surat yaptı.
Geçen sene eşimin doğum gününü evde başbaşa kutlamak istemiştim bunu kv'ye de söyledim. Beni aradı napıcaksınız dedi bende evdeyiz başbaşa olucaz dedim. Ki ilk doğum günüydü evliliğimizde. Biz evde olucaz haftasonu size geliriz sizde yeniden kutlarız demiştim. Daha sonra eşimi aramışlar doğum günü için eşim onlara bize gelin bu akşam demiş. Onlarda kabul etmiş, halbuki ben kv'ye evde başbaşa kutlayacağımızı söyledim. Sonrasında eşim bana annemler gelecek akşam deyince bende kızmıştım. Ben annene başbaşa olacağımızı söyledim, sen arayıp neden çağırıyosun, annen bildiği halde neden kabul ediyor, senin evde eşimle yalnız kalayım diye bir düşüncen yok mu diye kızmıştım. O da daha sonra annesini arayıp gelmeyin demişti. Tabi benim burnumdan geldi. Yine böyle olmasını istemiyorum. Eşimde başbaşa geçirelim diye bir kavram yok.
Benim doğum günümde annem ameliyat olmuştu unutmuştum bile doğum günümü. Sonradan da kutlamadık. Evlilik yıldönümümüzde tatile gidecektik. O da şöyle, Eşimin babaannesinin evine gidecektik evi Ege'de. Oradan da ben tatil ayarlamıştım başka bir şehirde otele geçecektik ama babaannenin evi boştu. Babaaanne de o sırada başka şehirde amcada kalıyordu. Bizde tatili uzatırız, babaannenin evine gideriz 1 hafta da orada kalırız, sonra zaten 1 haftada oteldeyiz diye düşündük. O tarihte evlilik yıldönümümüze geliyordu. Babaannenin evine kp kv eşimin kardeşi ben eşim hep beraber gittik. Onlar 2.5 ay orada kaldılar yazın, geldiler bizle tekrar gittiler. Evlilik yıldönümümüzü de kutlayamadık.
Ben ne zaman yalnız birşeyler yapmak istesem eşim ailesiyle yapmak istiyor anlamıyorum. Hiçbir şey yok diyor ama soğuk davranıyor. Bende sabah işe giderken kızdım benim burnumdan getirme plan yapmıyorum ben ne istiyosan onu yap dedim. Ben mi abartıyorum. Eşimin ailesi bize gelse yılbaşında evde beraber olsak ben o gün zaten çalışıyorum eve gelmem 7. Yemek hazırlamam 8'i geçer. Kv elini bir şeye sürmez. Bu kız çalışıyor bari ben yemekleri hazırlayayım diye düşünmez. Ben koltukta uyuklarım onlar artık geç oldu eve gidelim diye de düşünmezler. Kendi evimde oturup çerezimi alıp uzanıp keyif yapmak istiyorum. Eğer bize gelirlerse bana ekstra yorgunluk olacak. Ki eğer yılbaşında da çalışırsam 1 hafta izin yapmadan çalışmış olucam.
Kendimi 40 yıllık evli gibi hissediyorum doğum günü, evlilik yıldönümü, yılbaşı... Bir önemi yok. Yeterki eşimin ailesi yüzünden gereksiz tartışmalara girmeyelime bakıyorum artık. Halbuki daha 1.5 yıllık evliyiz. Benim bu günleri başbaşa kutlamak istemem yanlış mı?
ya okurken bile bunaldım arkadaş ne doğum günüymüş, bu yaşına kadar doya doya kutlamamışlar mı oğullarının doğum gününü... ne özel günüymüş, ne yılbaşısıymış bu nedir yahu...
ben olsam ille de evde kalmak istiyorsam inat eder evde otururdum, sen git ailenle kutla derdim. onun da ve onların da burnundan getirirdim yani... hele ki cumartesi pazar çalışma durumum olacak ve emrivaki yapacaklar bana. çok kırıcı bile olurdum.
sen kırıcı olmak istemesen de eşinle sıkı sıkı pazarlık yapabilirsin bence. öncelikle kesinlikle onlar size gelmesinler. kv yemeğini hazırlığını yapsın yemeğinizi yiyin, çok geç olmadan evinize geçin baş başa devam edin mesela. bunun için kocanla önceden anlaş, bunu kabul edersen tamam yoksa ben evde kalıyorum dersin.
baktın olmayacak gibi dışarıda bi program hazırla hızlıca. inat değil mi! (yani ben inadına yapardım)! biz dışarıda arkadaşlarla kutlayacağız vs dersiniz onlara da.
Haklisin benimde geçenlerde eşimle yıldönümünde vardi ve çocuğu Kaynanam bıraktım çok yakınız birbirimize karşı da hemen sonra Kaynanam 1 saat bakti ve geri getirdi bende çok sinir olmuştum ve biliyordu yıl dönümü olduğumuzu ben soylemistim
Eşinizle bu konuyu konuşup çözmelisiniz yıl başı için söylemiyorum ama sizinle vakit geçirmek istememesi can sıkıcı bir durumilla ailesi geçirmek istiyorsa yalnız olursanız size rahat vermeyecek burası kesin peki siz neden kendi ailenizi ve eşinizin ailesini sizin evde toplamayı düşünmüyorsunuz yıl başı çok özel bir gün değil sonuçta yıl dönümü doğum günü olsa anlarım Ben bu sene aileleri toplamayı düşündüm mesela 1 buçuk senelik evliyiz geçen sene hava durumlarından dolayı baş başa girdik bu sene kalabalık olsun dedim yıl başı kutlamayız ama kalabalık ailelerle daha keyifli gelmiştir hep bana ama eşim yorma kendini gerek yok dedi hala daha aklımda
eşinde ayrı aile kurdum kavgamı oluşmamış daha
Ya yaşlı olduğu için dusunemiyor mu yoksa bilerek mi yapıyor anlamıyorum valla hepsi aynı model canım yapacak bisey yokanlayışsızlar işte. çok mu merak etmiş ne yaptığınızı
Sende o koca varken daha çok konu açarsın. Yılbaşını başbaşa geçirmek istiyorum net bitti. Kavga ederse de ben de ederim pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
Ağırlığını koyacaksın onun anası mutlu olacak diye sen mutsuz olacaksan ara yolu bulmanız gerek. Ben bu gibi durumlarda genelde sessiz kalıyorum sakinken örneklerle falan izah ediyorum, biraz sen gidiyosan biraz o gelecek bunu da güzelce kocana izah edeceksin, benim çalıştığım şirkette asit var ondan mı çekiniyo nedir orta yolu buluyoruz genelde. Canım kocam ya.asitle eriteyim mi adamı ne yapayım ??
Haklısınız o zaman hiç bulaşmayın ben hafta sonu izinliyim diye düşündüm açıkcası desenize sizin kv de bizimki gibi bende bu yüzden aileleri toplamayı erteledim çünkü annem dışında kimse elini sürmez bir yiyecek yapıp gelelim demez gelir yer giderler o yüzden ben iptal ettim insan kendini enayi gibi hissediyor yoksa yapmasına yaparsınBen cumartesi çalışıyorum yani 31 aralık'ta. Ve pazar günü de çalışabilirim büyük ihtimal çalışıcam da. Bize gelin toplanalım desem, her iş bana kalacak. Bugünden başlamam lazım yemek için. Annem gelse cumartesi sabahı gelir onunda gelmesi öğleni bulur bir şey yapamam. Kv desem evinde bir şey hazırlamaz bize gelir ve elini hiçbir şeye sürmez. Ben ertesi gün çalışırsam o yorgunlukla evi toplayamam. Yığılır kalır.
ee bizimde öyle olacak ki çalışıyorum da ben extra bir şey olamaz ama ne bileyim adam da başbaşa diye bir tabir yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?