Yılbaşı Sorunu

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Yılbaşına az kaldı. Ben cumartesi çalışıyorum ki yılbaşında da çalışabilirim orası daha net değil. Cumartesi işten çıkar eve giderim yemek hazırlarım yemek yeriz evde vakit geçiririz diye düşündüm. O gün zaten çalışıyorum ertesi günde çalışabilirim benim için bir önemi yok yani yılbaşının. Ama yemeğe oturduğumuzda uzun süre masada kalırız ya da bir şeyler içeriz diye planladım. Zaten sonrada saat geç olur uyuruz. Annemler bize uzak oturuyorlar eşimin ailesi daha yakın sayılır bize.

Eşim dedi napıcaz yılbaşında? Evdeyiz dışarı çıkmayalım hem kalabalık olur hem de korkuyorum bir yer patlar bir şey olur diye dedim. Evet evde olalım dedi, yemek yedikten sonra bizimkilere gidelim dedi. Nasıl gidicez ki saat zaten geçecek ben ertesi gün çalışabilirim zor olur dedim. Surat yaptı.

Geçen sene eşimin doğum gününü evde başbaşa kutlamak istemiştim bunu kv'ye de söyledim. Beni aradı napıcaksınız dedi bende evdeyiz başbaşa olucaz dedim. Ki ilk doğum günüydü evliliğimizde. Biz evde olucaz haftasonu size geliriz sizde yeniden kutlarız demiştim. Daha sonra eşimi aramışlar doğum günü için eşim onlara bize gelin bu akşam demiş. Onlarda kabul etmiş, halbuki ben kv'ye evde başbaşa kutlayacağımızı söyledim. Sonrasında eşim bana annemler gelecek akşam deyince bende kızmıştım. Ben annene başbaşa olacağımızı söyledim, sen arayıp neden çağırıyosun, annen bildiği halde neden kabul ediyor, senin evde eşimle yalnız kalayım diye bir düşüncen yok mu diye kızmıştım. O da daha sonra annesini arayıp gelmeyin demişti. Tabi benim burnumdan geldi. Yine böyle olmasını istemiyorum. Eşimde başbaşa geçirelim diye bir kavram yok.

Benim doğum günümde annem ameliyat olmuştu unutmuştum bile doğum günümü. Sonradan da kutlamadık. Evlilik yıldönümümüzde tatile gidecektik. O da şöyle, Eşimin babaannesinin evine gidecektik evi Ege'de. Oradan da ben tatil ayarlamıştım başka bir şehirde otele geçecektik ama babaannenin evi boştu. Babaaanne de o sırada başka şehirde amcada kalıyordu. Bizde tatili uzatırız, babaannenin evine gideriz 1 hafta da orada kalırız, sonra zaten 1 haftada oteldeyiz diye düşündük. O tarihte evlilik yıldönümümüze geliyordu. Babaannenin evine kp kv eşimin kardeşi ben eşim hep beraber gittik. Onlar 2.5 ay orada kaldılar yazın, geldiler bizle tekrar gittiler. Evlilik yıldönümümüzü de kutlayamadık.

Ben ne zaman yalnız birşeyler yapmak istesem eşim ailesiyle yapmak istiyor anlamıyorum. Hiçbir şey yok diyor ama soğuk davranıyor. Bende sabah işe giderken kızdım benim burnumdan getirme plan yapmıyorum ben ne istiyosan onu yap dedim. Ben mi abartıyorum. Eşimin ailesi bize gelse yılbaşında evde beraber olsak ben o gün zaten çalışıyorum eve gelmem 7. Yemek hazırlamam 8'i geçer. Kv elini bir şeye sürmez. Bu kız çalışıyor bari ben yemekleri hazırlayayım diye düşünmez. Ben koltukta uyuklarım onlar artık geç oldu eve gidelim diye de düşünmezler. Kendi evimde oturup çerezimi alıp uzanıp keyif yapmak istiyorum. Eğer bize gelirlerse bana ekstra yorgunluk olacak. Ki eğer yılbaşında da çalışırsam 1 hafta izin yapmadan çalışmış olucam.

Kendimi 40 yıllık evli gibi hissediyorum doğum günü, evlilik yıldönümü, yılbaşı... Bir önemi yok. Yeterki eşimin ailesi yüzünden gereksiz tartışmalara girmeyelime bakıyorum artık. Halbuki daha 1.5 yıllık evliyiz. Benim bu günleri başbaşa kutlamak istemem yanlış mı?

Haklisiniz bu yılbaşında başbaşa olup kutlamak isteyebilirsiniz.
Bence esinize bir buçuk yıldır tüm kutlamaların ailelere denk geldiğini ve baş başa olmak istediğinizi soylemelisiniz.
Ben söylerdim sanırım. Doğum günleri de yıl dönümü de baş başa olamadı bunu istiyorum. Lütfen bir çözüm bul baş başa olalım diye bağlardım bence.

Son düzenleme:

madem ailenden ayrı geçiremiyosun ne diye evlendin o zaman. bizim ayrı bir ailemiz var dedim. işte ne var gitsek vs dedi. 10 dklığına gidilmezki sonuçta. hemen evde yemek yiyip gitmemiz lazım oraya gidilmesi için.

Bende buna sinir olurum yilbasi bayram gibi 3-4 gun de degil ki bi gun sadece ve kutlanacaksa tüm aileler bi arada olmali sadece eşinin ailesi yada senin ailenle kutlamak hoş degil. Yada tek basiniza olmali.

aynı bızımkıler 3 senelık evlıyım ne yılbası ne sevgılıler gunu nede doğum gunu bı yalnız kutlayamadık.senı cok ıyı anlıyorum.özel gün içine etmeyı cok ıyı basarıyorlar. ben başa cıkamıyorum baktım anlamıyorlar artık doğum gunu yada özel gunlerı 2 gun önceden kutluyorum basbasa eşimle oluyorum .kı kv bir keresinde önceden kutladığımı öğrenmiş ona bıle surat astı gununden önce doğum gunumu kutlanırmıs dıye . deli kadın kıskanıyorlar başka bır izahı yok.

Bende buna sinir olurum yilbasi bayram gibi 3-4 gun de degil ki bi gun sadece ve kutlanacaksa tüm aileler bi arada olmali sadece eşinin ailesi yada senin ailenle kutlamak hoş degil. Yada tek basiniza olmali.

bizimkiler uzak. zaten yakın olsakta gerek yok derler gelmezler. bende eşimin ailesiyle olmak istemiyorum

Eğer eşin kendi ailesini çağırırsa sen de kendi aileni davet et madem ailesini istiyor senin ailende olsun,yemek içinse evde birşeyler hazırlama dışarıdan yaptır,pide,çiğköfte hazır pasta al yeter.

aaaah ah geçen yıl bizimde geçirdiğimiz ilk yılbaşıydı öyle özel birşey yapmadık ama başbaşa olmak istedik ama gelgelelim ki neden kayınvalide ve kayınpederle beraber geçirmemişiz neden yanlız oturmuşlar tavır yapmışlarda bize

madem ailenden ayrı geçiremiyosun ne diye evlendin o zaman. bizim ayrı bir ailemiz var dedim. işte ne var gitsek vs dedi. 10 dklığına gidilmezki sonuçta. hemen evde yemek yiyip gitmemiz lazım oraya gidilmesi için.

Benim stratejimi mi uygulasan acaba?
Ben alkolü kullandım mesela.
Ailesi muhafazakar ve içki sokmuyorlar eve. Ben de seneye çocuk yaparsak ben hamile olacağım e içki icemem o zaman gideriz sizinkilere dedim. İki sene içki icemem çocuk yaparsak bu sene doya doya eğlenmek içmek istiyorum belki iki sene mola vereceğiz dedim. Mantıklı geldi ona da. O da içmek istiyorsa ailesi muhafazakar da oradan yürüyebilirsiniz

sonuna kadar haklısınız bence illa özel bır kutlama yapılmasada basbasa olmak gerek bence özel gunlerde, bız evlılık yıldonumumuzde yalnızdık bır tur attık dısarda eve geldık pızza sıparıs ettık oturduk yedık )) ee ufak bebek olunca baska bısı yapılmıyor o zaman 3 aylıktı kızım ....
benım dogum gunum yılbasına denk gelıyor ya aılelerle ya da evde yalnız gecırıyoruz...
esımınkı de temmuzda ama ıkızı var bırde oglu ıle aynı gun dogmuslar genelde hep bırlıkte kutluyorlar , haftaıcıne denk gelırse ve esımın evde oldugu bır gunse bazen basbasa yemege cıkıyoruz hem degısıklık oluyor...
kafa dengı olsalar aıle ıle de guzel gecıyor ama hep hızmet sızden bekelnıyorsa ve arada yalnız kalmanıza ızın verılmıyorsa bende kacarım tabı ınsanlardan...sızınkıler dusuncesız geldı bana kv denız falan fılan..

önceki sene arabamız takasta idi arabamız yoktu

görümcemi aradım ne yapıyorsun annene gidiyor muyuz diye

bilmem dedi götürürseniz gideriz dedim bizde araba yok aynı sitede oturuyoruz

annesi ile konuşmuş olur demiş

ben eve geldim bir salata yaptım görümcem de bir şeyler yapmış

eşimi aradık sen gelme biz seni yoldan alalım dedik

nereye gidiyoruz annene

gittik kadının da haberi önceden olmadığı için olan yemekleri ve bizim götürdüğümüzü yedik çay içtik

oğlumun uykusu gelir diye kalktık

oğlanı yatırdık 10 dan sonra bizim evde devam ettik pratik olmuştu

ama her sene olmaz böyle eşinizi içten içe işleyin

evde farklı yapılabilecek şeyler konusunda

ben içemem kv ve kp benden daha çok içer. neden yalnız içtiniz diye de tavır yaparlar o da olmaz canım

biz gitsekte 12'den önce kalkamayız. hadi kalkalım diyorum annesi daha erken diyor vs. bu kız işe gidecek gitsinler ya da evde kalsınlar diye bir düşünceleri yok. eşimi ben zorluyorum kalk gidelim diye

bu arada kv evde ise siz onlara gidin yemek vs orada yiyin

akşam çok geç olmadan da kalkın gelin eve

işe gideceğim vs diye de söyleyin baştan eşinizle evde planlayın

işte oraya gidersek eve dönmemiz geç olur. eve gider direkt yatar uyuruz. öyle anlayışları yok. eşimde geldik oturalım der yığılır kalır

işte oraya gidersek eve dönmemiz geç olur. eve gider direkt yatar uyuruz. öyle anlayışları yok. eşimde geldik oturalım der yığılır kalır

anladım işte şartım şart deyip askşam en geç 9 ya da bilemedin 10 diye pazarlık yapmalısınız

yani ne yapılır yılbaşında zaten ye iç otur

yedik içtik

evde otururuz diyeceksiniz eşinize

ona daha ayrıntı verin evde neler yapılabileceğine ama aile olunca yapılamayacağına dair

hiçte abartmıyorsun bu ne ya, bütün özel günlerinize çökmüşler, üstelik seni salladıklarıda yok, planları eşinle hallediveriyorlar, yani pazar çalışmışsın çalışmamışsın vs bunlar önemli değil, isterse hiç için gücün olmasın, bu ne ya zaten bi sene öncesine kadar her özel günde beraberlerdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…