• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yılbaşı planınız neler

Hristiyan bayramini en çok kutlayan ülke Türkiye :KK70:
hristiyan bayramı 25 aralık noel hz.isanın doğuşu kaldı ki her dine mensup kişiler saygı duymalılar.
yeniyıl yılbaşı ise evrenseldir. din ile ne alakası var bayram falan yeni yıl yani bir yıl devir bitiyor yeni başlıyor maksat eğlence :)
şahsen ;
bir müslüman olarak 25 aralık gününü de kutlayacağım :KK68:

zaten ilk iki yıl uykuya aç yaşayacağın için yeni yılmış eski yılmış fark etmeyecek allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

benimki kocaman oldu hala kara kedi gibi el ele bile tutuşamayız :)
Seninki de Rabbim analı.babalı büyütsün inşallah canım evet şimdiden alıştırmaya çalışıyorum kendimi bu duruma bi de kimse de yok öyle yardım edicek ben tam yananlardan olcam :confused:

hristiyan bayramı 25 aralık noel hz.isanın doğuşu kaldı ki her dine mensup kişiler saygı duymalılar.
yeniyıl yılbaşı ise evrenseldir. din ile ne alakası var bayram falan yeni yıl yani bir yıl devir bitiyor yeni başlıyor maksat eğlence :)
şahsen ;
bir müslüman olarak 25 aralık gününü de kutlayacağım :KK68:
Kutlayabilirsin tabiki ben kimse kutlamasin falan demiyorum yilbasi ile ilgili aciklamami ve kendi dusuncemi daha onceki mesajimda bildirdim.

• Seninki de Rabbim analı.babalı büyütsün inşallah canım evet şimdiden alıştırmaya çalışıyorum kendimi bu duruma bi de kimse de yok öyle yardım edicek ben tam yananlardan olcam :confused:
oluyor yapıyorsun bende 21 yaşında anne oldum gurbetteydim ne kardeşim vardı ne de daha önce bebek baktım bebek bile sevmezdim ben ama anne olunca yapıyorsun alışıyorsun allah veriyor o sabrı iç güdüyü derdim hep bebek ağlasa duyamam bırak ağlamayı dönse uyanıyorsun :))

Etrafın süslü püslü ışıklı olması,yeni yıla girerken hindi yemek ,aileyle eğlenmek ,sevdiklerimize hediye almak..Neyinden rahatsız oluyor bu insanlar onu anlamıyorum.Bunlar hepsi güzel şeyler ,nesini kabul etmiyorsunuz,kimse noeli kutlamıyor ki,yılbaşı evrensel bir şey.

oluyor yapıyorsun bende 21 yaşında anne oldum gurbetteydim ne kardeşim vardı ne de daha önce bebek baktım bebek bile sevmezdim ben ama anne olunca yapıyorsun alışıyorsun allah veriyor o sabrı iç güdüyü derdim hep bebek ağlasa duyamam bırak ağlamayı dönse uyanıyorsun :))
Sağol canım valla içimi rahatlattin kuzum bende inşallah altından kalkabilirim

Ben en yakın arkadaşlarım ve sevglim le birlikte kutlayacağım. Her ikisiyle ilk yılbaşım olucak. Ve ilk defa içki içicez. Çekiliş yaptık kendi aramızda . Onlara emeği ben hazırlıcam. Çok heycanlıyım o yüzden. Normalde evde ptt ile geçirirdim. Bu sene farklı olcak :)

Ben en yakın arkadaşlarım ve sevglim le birlikte kutlayacağım. Her ikisiyle ilk yılbaşım olucak. Ve ilk defa içki içicez. Çekiliş yaptık kendi aramızda . Onlara emeği ben hazırlıcam. Çok heycanlıyım o yüzden. Normalde evde ptt ile geçirirdim. Bu sene farklı olcak :)
ne pişireceksin planladın mı

Tabi kii :) çorba sevmiyor sevgilim yapmıcam o yüzden yemek olarak kadın budu köfte patates püresi karnıbahar kızartıcam. Yanında salata tatlı olarak yılbaşı pastası yapıcam :)
haydari yap kuzu iyi gider. bi iki meze çeşidi de ekle bari madem içecemkişsiniz. peynir yasağıda koy ortaya

Söyle bişey sarap düşündük. Yanına kırmızı et güzel olur dedim ama arkadaşlarıdan biri normal et yemiyor. Kıyma tarzında yiyor. Bende köfte yqpıyom dedim ama başka bi önerin vaarsa değerlendirebilriim :)
En güzel kırmızı et gider kırmızı şaraba
Beyaz şarap isterseniz tavuk veya balık güzel olur
Köfte pek gitmez ama steak şeklnde yaparsan olur
mezeler konusunda da konuşuruz tüyo verirm :)

Kızlar menüsü belli olanlar paylaşssın fikir olur, ne dersiniz? Bir de ben şu yılbaşı kurabiyelerinden yapmak istiyorum nasıl yapılır ki?

Selam, Ben Menümü yarın paylaşıcam :) hatırlat olur mu şimdi çıkıyorum.
Kurabiye derken hangi nasıl kurabiye? Foto var mıdır

A harika. Ya şu şeker hamurundan çam ağacı şeklinde kurabiyeler var ya onlardan bahsediyorum aslında :)
Benim aklımda da bir kaç menü var ama bu yılbaşı ağır şeyler hazırlamak istemiyorum. Her sene hazırlıyorum hep kalıyor. İçki de olacağı için çok ağır şeyler yapmak istemiyorum.

A harika. Ya şu şeker hamurundan çam ağacı şeklinde kurabiyeler var ya onlardan bahsediyorum aslında :)
Benim aklımda da bir kaç menü var ama bu yılbaşı ağır şeyler hazırlamak istemiyorum. Her sene hazırlıyorum hep kalıyor. İçki de olacağı için çok ağır şeyler yapmak istemiyorum.

Normal kurabiye tarifi gibi yap, tek farkı çam ağacı kalıbı almak olur :)

Menüye gelince kırmızı şarap ta kesinseniz ;
Et ( steak köfte de olabilir senin durumunda)
Fırında mantar, içine (ortasına) kaşar peyniri koy erisin ama sıcak servis etmen gerekir.
Küçük kuru soğanlar, biber kızartılmış şekilde yemekle servis edebilirsin
Çorba istersen mercimek klasiktir,
Yanına soya soslu makarna yapabilirsin. Ya da bulgur pilavı , pilav kuru üzümlü,
Çeşit çeşit salatalar mezeler hazırlarsın ama ana yemek bu şekilde olabilir.

kabak tatlısı ya da ayva tatlısı da tatlı olarak güzel gider

Back