Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

in vino veritas bozcaada da festival hariç, şarap tadım günleri bile oluyor.

edit: şarap tadım günleri kalkmış, ekşide öyle yazıyor.

Yasak cicim.

Güzelim efes blues festivalin bile içine ettik el birliğiyle. 20 küsur sene yapılmış festival artık yok... Kültürel faaliyetlere alerjimiz var.

Allah Allah kimmis ki o burada başörtüsüne saygılıyım diyip sokakta yüzünü buruşturan?
Kkdaki herkesi reelde de tanıyorsun demek ?

Bu arada konuyu içkiden başörtüsüne getirmeyi başardınız bravo.

Müslüman olmayana sözümüz yok olamaz.
Ama müslümanım dedikten sonra yakışmaz içtiğini,çeşidini,bilmem neyini normal normal yazmak yakışmaz.
Bunu yapan ve müslümanım diyenleri uyarmak gerek.Hani bir yalnış gördüğünüzde gücünüz yetiyorsa elinizle yermiyorsa dilinizle ona da yetmiyorsa kalbinizle karşı koymak gerekir ya hadisi şerife binaen.
Aynen müslümanım deyip zinayı faizi sapıklığı normal görmeyip karşı olduğumuzu ifade etmek (yaplmış ise alenen duyurmamak) gerektiği gibi çünki müslüman olmak bunların haram günah olduğunu kabul etmek ve hiçbir mecrada meşrulaştırmamaktır.ama gelip göğsünü gere gere ilan edersen hem meşrulaştırma gayretine girmiş olursun hemde islamın ruhuna aykırı davranmış.
Allah ile aranda kalsın günahlarına şahitler edinme tıpkı sadakanı gizli vermen gerektiği gibi.
Tabi sözümüz müslümanlara sanırım arada müslüman var :)
Diknot:haram olduğunu kabul etmeyen müslüman yoktur ama meşrulaştırdığının farkına varması gereken müslüman vardır.

Ben de senin gibi düşünüyorum işte aynı, örtü örneğini ben verdim, sanılmasın ki örtüye karşıyım, tam tersi yakın sayılırım, tesettürlü değilim ama insanların böyle yasaklarla toplumun her yerinde engellenmesine karşıyım.
konu örtü değil evet ama onu yasaklayanlarla milletin içeceği alkolü yasaklayan aynı zihniyet işte.
Ben alkol kullanmıyorum ama ne diye yasaklıyorsun sana ne yani?
Daha dün burası Türkiye burda içemezsiniz diye alkol alanlara saldırmaya başlamışlar hemen.
Bu zihniyetteki insanlar anca bir şey kendilerini ilgilendirdiği Zaman mağdurlar.

Konunun en mantıklı yorumu ilan ettim Chess , kendi çapımda .

Burada alkol ve tütün ürünleri söz konusu , ama sadece ''içki'' kısmına takılıp kalındı .

Konunun başında da yazdım , bu tarz ürünlerin ''hediye sepeti'' içinde sunulması , mevzuata aykırı . Ha sen yine alır , hediye edersiniz şarabını . Ama allayıp , pullayıp ; daha özenilir hale getirmek doğru değil. Mevzu doğrulukta değil aslında , yasal değil.

Octoberfest benim içinde son derece gereksiz bir eğlence düsturu idi. Bakış açısı tabii . Gençler daha sanatsal , kültürel ya da sportif bir festival altında eğlense , birleşse ... Çok daha faydalı olur kanaatindeyim .
Belediye gözetiminde ''ucuz'' ve ''sınırsız'' alkol tüketiminin alt yapısının oluşturulmasının , kime ne fayda sağladığı konusunda hiç bir fikrimde yok açıkcası .

Ben de oruc tutmayanlara yuzunu burusturan kesime dikkat ceksem . 9. his

Herkes kendine adalet ararken, bu Adalet hanim hic mi bizim evimize ugramiyor.

Ben de oruc tutmayanlara yuzunu burusturan kesime dikkat ceksem . 9. his

Herkes kendine adalet ararken, bu Adalet hanim hic mi bizim evimize ugramiyor.
Bu hisler kaca kadar çıkıyor acaba luk

Neyse alıştık aslında bu siyasette böyle yaftalamalara.

Bu tür festivallerde 24 yaş sınırı vardır. Bırakın lise öğrencisini, üniversite öğrencilerinin bile çoğu giremez. 24 yaşını geçmiş eşşek kadar insanlar da istediği festivale katılıp istediği şekilde eğlensin bi zahmet...

En son geçen kış gittim tadım yapılıyordu. Oraya elleri uzanmamış mı aceba?

Haha elleri uzanmamis mi deyince aklima sey geldi.Neydi o tarih hani 3-4yil once ? Dunyanin sonu gelecek bir tek Sirinceye birsey olmayacak tarzinda bi olay vardi ya unuttum :)) Unlu,unsuz bir ton insan üşüşmüştü Sirinceye :)) Ayni o hesap dokunamiyorlar mi Sirinceye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…