yılbaşı gecesi şimdiden gerdi

Bu tarz ozel gunlere ek para almiyor musunuz peki?
Ben olsam duble alacaksam o gunluk giderim sanirim. Cizgim de bu olur :)
İki aydır hafta sonları için para alıyorum yoğunluk sebebiyle. Onu da ben söylemedim kendileri düşünüp verdiler ve hoşuma da gitti açıkçası. Fakat şöyle bir durum var hafta sonu mevzusu iş görüşmem sırasında konuşuldu ve hafta sonları olayını baştan kabul ettim. Çünkü anladığım kadarıyla hafta sonu etkinlikleri konusunda daha önceki çalışanlarla sorun yaşamışlar. Herkes razı gelmiyor doğal olarak. Ben de işimi sevmesem katlanamam da iş rahat. Çok fazla avantajı var, maddiyatının düşük olmasını bastırıyor diyebilirim.

İki aydır hafta sonları için para alıyorum yoğunluk sebebiyle. Onu da ben söylemedim kendileri düşünüp verdiler ve hoşuma da gitti açıkçası. Fakat şöyle bir durum var hafta sonu mevzusu iş görüşmem sırasında konuşuldu ve hafta sonları olayını baştan kabul ettim. Çünkü anladığım kadarıyla hafta sonu etkinlikleri konusunda daha önceki çalışanlarla sorun yaşamışlar. Herkes razı gelmiyor doğal olarak. Ben de işimi sevmesem katlanamam da iş rahat. Çok fazla avantajı var, maddiyatının düşük olmasını bastırıyor diyebilirim.

ama yilbasi farkli haftasonundan,
o yuzden ayrica ucretlendirilmeli.
Ama anladigim hakkinizi veren bir sirket, belki siz soylemeden onlar dusunecekler.
Acikcasi ozel bir planiniz olmadigi icin su an bu teklif daha cazip gorunuyor.
Yerinizde olsam cok dusunmem. Aksam taksiyle de evime donerim, evde ailemle de kutlarim, bol kutlamali olur.

Hemen reddetmeyerek iyi yapmışsınız. Ben olsam büyük iyilik yapıyor tavrı takınarak kabul ederdim.😂 Eğer yılbaşında planım yoksa tabi.

Belki bir gün sizin de bir işiniz düşer, lazım olur diye düşündüm.

Ben de direkt bunu düşündüm, kimse yazmayınca çıkarcı miyim, neyim diye şüpheye düşmüştüm 😅

Nasıl olsa program yok, yarın obur gun lazim olur diye kabul ederdim ben
22.00 geç bir saat değil.

Etkinliğe giderdim işte olsa sonuçta yılbaşı gecesi eğlenceli olur ,zaten ailenizle her zaman eğlenebilirsiniz.Hasanada kabul ettiğim için borçluluk hissi yaşatırdım :) Bekarsanız gidin işte farklı insanlar farklı yüzler :KK9:

o da doğru. proje yöneticime söyledim, hasan böyle böyle bişey önerdi ama ben şehir dışında olacağım galiba, gidemeyebilirim dedim. aralık gelsin konuşuruz bir yolunu buluruz dedi. gidemiyorsan söylersin dedi. şimdilik kapandı konu.
İstemiyorsaniz kabul etmeyin.
Zaten güzel cevap vermişsiniz,şehir dışında olabilirim diye. Kimse de size sen git diyemez zaten bu durumda zira ben söylemiştim diyebilirsiniz ileride mevzu gectiğinde.
Ben olsam 1 ay haftasonu işe gitmemeyi tercih ederdim sanırım ama zira 1 gece feda edilebilir,programda yapmadıysam özellikle.
Ama siz nasıl istiyorsanız öyle yapın tabi.

hanımlar selam, gece gece konu açıp sizlere sorasım geldi.
işim gereği hafta içi mesaiye ek olarak hafta sonları da etkinliklere gitmem gerekiyor yani yoğun çalışan bir insanım aslında. fakat işim stressiz, rahat, mobbing yok, keyifli, maaşım zamanında yatar, sigortam sorun değil vs. fakat meslekte yeni olmanın getirdiği dezavantaj her yerde olduğu gibi burada da var benim için. henüz 2 senelik deneyimi dahi olan bir personel değilim, 1,5 senedir falan çalışma hayatındayım. günlerimiz geçiyor gidiyor. mesele şu:
hafta sonları etkinliklerine gittiğim müşterimiz yılbaşı gecesi de etkinlik düzenleyecek ve bizim ekipten birinin yılbaşı gecesi etkinlik alanında olmasını istiyor. normalde hafta sonu etkinliklerine ben gittiğim için hafta içi etkinliklerine benden daha deneyimli, eski bir personel var erkek, o gidiyor. ismi hasan olsun. tabii hasan koca yazı her hafta sonu başka yerde tatil yaparak ve ben çalışarak geçirdim :) yılbaşı hafta içine denk geldiği için normalde yılbaşı gecesi etkinliğe hasan'ın gitmesi lazım. aslında bana düşmüyor bile. fakat hasan bana geçen gün şöyle bir teklifle geldi: aralık ayındaki hafta sonu etkinliklerine ben gideyim ama yılbaşı gecesi etkinliğe sen git, dedi. yani yılbaşı gecesi kabak kendi başına patlamasın diye o kabağı bende patlatmak istedi. açıkçası bu konuya sinir oldum hanımlar çünkü hafta içi etkinliği benim görevim olmamasına rağmen bir de yılbaşı gecesi kadın başıma gece bilmem kaçlara kadar dışarıda olması gerekenin ben olduğuma karar vermiş. eh, herkes kendini düşünür. iyi tarafı da en azından aralık ayındaki hafta sonu etkinliklerini benim üstümden alacak olması... yani hem iyi hem kötü.

ben tabii direkt şey dedim, ben yılbaşında şehir dışında olacağım muhtemelen. fakat aralık ayı geldiğinde yeniden konuşup planlayabiliriz dedim. hasan da tamam o zaman, planda değişiklik olursa haber verirsin dedi. sonra konuşmak üzere şimdilik konu kapandı.

yani kesin giderim demedim ama gitmem de demedim. eğer gidersem eve dönüşüm taksi ile olacak şirketten. saat kaça kadar sürer bilmiyorum, 22:00'de de bitebilir, uzaya da bilir. ve aslında yılbaşı için özel bir planım yok yani evde ailemle oturup içeceğim muhtemelen. sıradan akşamlardan çok bir farklı olmayacak.

bir yanda yılbaşı gibi özel bir günde diğerleri nasıl çalışmak istemiyorsa benim de hakkım çalışmak istememek. düşündükçe sinir oluyorum yani yılbaşı. ailem bozulur zaten onlara söylemedim bile. hasan'a da hak veriyorum çünkü o da bir çalışan sonuçta ve o da bunu kendi üstünden atmak istiyor. bence bu etkinlik hiçbir çalışanın üstüne kalmamalı. bir yanım diyor ki aralık ayı boyunca hafta sonların sana kalsın, rahat et sadece yılbaşı geceni feda et. diğer yanım da kabul etme, kırmızı çizgilerin olsun diyor. fakat belki de kırmızı çizgi koyabilmek için daha fazla deneyim kazanmam gereklidir? sonuçta hasan 4-5 senelik, deneyimli ve nitelikli biri ve sözü geçiyor. ben de onun bilgi ve deneyimine ulaştığımda benim de sözüm geçecek. siz olsanız ne yapardınız?

Adam size bir teklifte bulunmuş, emrivaki yapmamış ki. İşinize gelirse kabul edin gelmezse etmeyin yani bu kadar stres yapacak ne var :KK70:

Ayrıca yılbaşı etkinliği eğlenceli olur bu sayede de aralık boyunca al sana hafta sonu tatillerini kapmış olursun.

Bunu nasıl bu kadar stresli bir duruma çevirdiniz anlayabilmiş değilim açıkçası :)

ben olsam giderdim. böyle ani değişikliklerin niyeyse hep karşıma güzel fırsatlar çıkaracağını düşünürüm. sanki herşey dümdüz giderken benim güzel bişeyle karşılaşmam, bir deneyim yaşamam için birden planda bir değişiklik oluverir :) tabi bu benim polyannacılığım da olabilir. bilemiyorum. ben olsam giderdim ama. hem senden daha deneyimli birine daha uyumlu hale gelmiş olursun. bundan sonra böyle bir teklifle geldiğinde reddetmen de daha kolay olur hem. çünkü bunu kabul etmiş olacaksın. senin hakkında uygun olduğunda değişiklik yapıyor, uyum sağlıyor. şimdi bunu reddettiğine göre cidden müsait değil diye düşünebilir.
Kırmızı çizgilerini en baştan koymak bazen zarar ettirebilir. herkes uyumlu ve rahat insanları sever unutma

Ben olsam giderdim. Sonuçta karşılığı var. İlla sen çalışacaksın denilmemiş. Özel bir planınız da yokmuş. 8 gün yerine 1 gün çalışmak daha mantıklı geldi bana.

Adam size bir teklifte bulunmuş, emrivaki yapmamış ki. İşinize gelirse kabul edin gelmezse etmeyin yani bu kadar stres yapacak ne var :KK70:

Ayrıca yılbaşı etkinliği eğlenceli olur bu sayede de aralık boyunca al sana hafta sonu tatillerini kapmış olursun.

Bunu nasıl bu kadar stresli bir duruma çevirdiniz anlayabilmiş değilim açıkçası :)
Gençlik, cahillik :)

Ben de direkt bunu düşündüm, kimse yazmayınca çıkarcı miyim, neyim diye şüpheye düşmüştüm 😅

Nasıl olsa program yok, yarın obur gun lazim olur diye kabul ederdim ben
22.00 geç bir saat değil.
22 iyimser bir tahmin :) ama taksi olacaksa 23 de olabilir oraya gittikten sonra Bir saatin lafını etmek gereksiz. Tabii daha sonra lazım olma ihtimali de var. Yarın öbür gün benim de işim düşebilir ona.

Ben olsam giderdim. Sonuçta karşılığı var. İlla sen çalışacaksın denilmemiş. Özel bir planınız da yokmuş. 8 gün yerine 1 gün çalışmak daha mantıklı geldi bana.
Karşılığı olmasa zaten hiç işim olmaz. Şehir dışında olucam, rezervasyon bile yapıldı, iade alamıyorum ve iptal edemiyorum. Bitti, bahane bu kadar. O da soran olursa tabii :) soran olmazsa hiç açıklamaya gerek yok.

Yalnız 1,5 yıllık deneyimi küçümsemeyin ve hayır demesini bilin hasan istediğini desin kabul etmezsiniz olur biter bir de ben sizin sektörünüzü merak ettim normalde tüm şirketten yılbaşından önce yaparlar eğlenceyi o geceye bırakmazlar.

ah ah aklıma yılbaşı gecesi de olsa çalıştığım zamanlar geldi hem de öyle eğlenceli falan değil çağrı merkezinde şikayet dinleyerek. bu iş arkadaşınızın ricası olmuş eğer sizin için özel bir akşam olacaksa kabul etmeyin ama hafta sonları daha önemli bir gece için feragat edebilirim derseniz onu da yapabilirsiniz.

Yalnız 1,5 yıllık deneyimi küçümsemeyin ve hayır demesini bilin hasan istediğini desin kabul etmezsiniz olur biter bir de ben sizin sektörünüzü merak ettim normalde tüm şirketten yılbaşından önce yaparlar eğlenceyi o geceye bırakmazlar.
şirket eğlencesi değil müşterinin etkinliği. avm gibi bir yer, bayağı kapsamlı etkinlik yapıyor. amacı yılbaşı gecesi müşteri çekmek işte.

Etkinliğe giderdim işte olsa sonuçta yılbaşı gecesi eğlenceli olur ,zaten ailenizle her zaman eğlenebilirsiniz.Hasanada kabul ettiğim için borçluluk hissi yaşatırdım :) Bekarsanız gidin işte farklı insanlar farklı yüzler :KK9:
bekarım ama hiç o taraklarda değilim açıkçası :)

İstemiyorsaniz kabul etmeyin.
Zaten güzel cevap vermişsiniz,şehir dışında olabilirim diye. Kimse de size sen git diyemez zaten bu durumda zira ben söylemiştim diyebilirsiniz ileride mevzu gectiğinde.
Ben olsam 1 ay haftasonu işe gitmemeyi tercih ederdim sanırım ama zira 1 gece feda edilebilir,programda yapmadıysam özellikle.
Ama siz nasıl istiyorsanız öyle yapın tabi.
hasan konusunu açtığında, 2 ay kadar önce proje yöneticimle sohbet sırasında konusunun geçtiğini ve gidemeyeceğimi söylediğimi de söyledim :KK70: ilk tepkim şeydi hatta, ben şehir dışında olacağım muhtemelen dedim. olabilirim de değil, muhtemelen olacağım dedim bir de. şehir dışı konusuna hasan'ın bir yorumu olmadı zaten ne diyebilir sonuçta. kendisine önerisi için teşekkür de ettim. şu an top bende.

X