yılbaşı gecesi şimdiden gerdi

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
hanımlar selam, gece gece konu açıp sizlere sorasım geldi.
işim gereği hafta içi mesaiye ek olarak hafta sonları da etkinliklere gitmem gerekiyor yani yoğun çalışan bir insanım aslında. fakat işim stressiz, rahat, mobbing yok, keyifli, maaşım zamanında yatar, sigortam sorun değil vs. fakat meslekte yeni olmanın getirdiği dezavantaj her yerde olduğu gibi burada da var benim için. henüz 2 senelik deneyimi dahi olan bir personel değilim, 1,5 senedir falan çalışma hayatındayım. günlerimiz geçiyor gidiyor. mesele şu:
hafta sonları etkinliklerine gittiğim müşterimiz yılbaşı gecesi de etkinlik düzenleyecek ve bizim ekipten birinin yılbaşı gecesi etkinlik alanında olmasını istiyor. normalde hafta sonu etkinliklerine ben gittiğim için hafta içi etkinliklerine benden daha deneyimli, eski bir personel var erkek, o gidiyor. ismi hasan olsun. tabii hasan koca yazı her hafta sonu başka yerde tatil yaparak ve ben çalışarak geçirdim :) yılbaşı hafta içine denk geldiği için normalde yılbaşı gecesi etkinliğe hasan'ın gitmesi lazım. aslında bana düşmüyor bile. fakat hasan bana geçen gün şöyle bir teklifle geldi: aralık ayındaki hafta sonu etkinliklerine ben gideyim ama yılbaşı gecesi etkinliğe sen git, dedi. yani yılbaşı gecesi kabak kendi başına patlamasın diye o kabağı bende patlatmak istedi. açıkçası bu konuya sinir oldum hanımlar çünkü hafta içi etkinliği benim görevim olmamasına rağmen bir de yılbaşı gecesi kadın başıma gece bilmem kaçlara kadar dışarıda olması gerekenin ben olduğuma karar vermiş. eh, herkes kendini düşünür. iyi tarafı da en azından aralık ayındaki hafta sonu etkinliklerini benim üstümden alacak olması... yani hem iyi hem kötü.

ben tabii direkt şey dedim, ben yılbaşında şehir dışında olacağım muhtemelen. fakat aralık ayı geldiğinde yeniden konuşup planlayabiliriz dedim. hasan da tamam o zaman, planda değişiklik olursa haber verirsin dedi. sonra konuşmak üzere şimdilik konu kapandı.

yani kesin giderim demedim ama gitmem de demedim. eğer gidersem eve dönüşüm taksi ile olacak şirketten. saat kaça kadar sürer bilmiyorum, 22:00'de de bitebilir, uzaya da bilir. ve aslında yılbaşı için özel bir planım yok yani evde ailemle oturup içeceğim muhtemelen. sıradan akşamlardan çok bir farklı olmayacak.

bir yanda yılbaşı gibi özel bir günde diğerleri nasıl çalışmak istemiyorsa benim de hakkım çalışmak istememek. düşündükçe sinir oluyorum yani yılbaşı. ailem bozulur zaten onlara söylemedim bile. hasan'a da hak veriyorum çünkü o da bir çalışan sonuçta ve o da bunu kendi üstünden atmak istiyor. bence bu etkinlik hiçbir çalışanın üstüne kalmamalı. bir yanım diyor ki aralık ayı boyunca hafta sonların sana kalsın, rahat et sadece yılbaşı geceni feda et. diğer yanım da kabul etme, kırmızı çizgilerin olsun diyor. fakat belki de kırmızı çizgi koyabilmek için daha fazla deneyim kazanmam gereklidir? sonuçta hasan 4-5 senelik, deneyimli ve nitelikli biri ve sözü geçiyor. ben de onun bilgi ve deneyimine ulaştığımda benim de sözüm geçecek. siz olsanız ne yapardınız?

Eglence mi is mi uzun olmus biraz, eğlenceyse giderim :KK53: is icin gidicekseniz de bahane bulunabilir
uzun oldu evet :) ya aslında eğlence kısmı da var, eğlence üzerine bir etkinlik ama çalışırken ne kadar eğlenebilirim? saat kaçta biteceğine de bağlı. giderim ama en geç 22:00de oradan ayrılırım gibi bir şart mı koysam ne yapsam...

Kaç yılbaşı daha yaşıcaz Allah bilir
Ben olsam ailemle geçirirdim o günü
işte bu yüzden de sinir oluyorum. hasan'a da kızmıyorum onun suçu değil. dediğiniz gibi kaç yılbaşı var ki hayatta, ister ailemle geçiririm ister sokakta ister başka bir yerde. o gün bana ait olmalı. ben zaten hafta sonlarımı veriyorum kaç plan iptal ettim, neleri erteledim. bir de yılbaşı istenmesi fazla geldi açıkçası.

işte bu yüzden de sinir oluyorum. hasan'a da kızmıyorum onun suçu değil. dediğiniz gibi kaç yılbaşı var ki hayatta, ister ailemle geçiririm ister sokakta ister başka bir yerde. o gün bana ait olmalı. ben zaten hafta sonlarımı veriyorum kaç plan iptal ettim, neleri erteledim. bir de yılbaşı istenmesi fazla geldi açıkçası.
Tamam zaten mecbur bırakılmamışsın sadece öneri sunulmuş
Kabul etmezsin olur biter

Tamam zaten mecbur bırakılmamışsın sadece öneri sunulmuş
Kabul etmezsin olur biter
o da doğru. proje yöneticime söyledim, hasan böyle böyle bişey önerdi ama ben şehir dışında olacağım galiba, gidemeyebilirim dedim. aralık gelsin konuşuruz bir yolunu buluruz dedi. gidemiyorsan söylersin dedi. şimdilik kapandı konu.

Tam olarak ne istediginizi bilmiyorsunuz gibi geldi bana. Cünkü yoksa karar kolay.

Yilbasi gecesi daha önemliyse teklifi kabul etme (sonucta bu bir teklif, karari o vermiyor).

Aralikta haftasonlari daha önemliyse, kabul et.

Bana göre Yilbasi o kadar da özel bir gece degil, onun karsiliginda tüm haftasonlari benim olsa kabul ederim hemen teklifi.

Özel bir planınız olsa gitmeyin derdim de yokmuş .
Bence gidin . Is hayatinda sınır çizmek için çok erken henüz.

Daha yılbaşı planları Konuşmak için erken davranmamış mı? Neyse zaman çabuk geçiyor gerçi ☺ ben nedense çok önem veriyorum yılbaşı,bayramlar, doğum günleri vs.. ve ogünleri istediğim gibi geçirmek istiyorum.
Konuna gelince ben içimden o günü nasıl ne şekilde geçirmek istiyorsam onu yapardım. Ailenle mi geçirmek istiyorsun? ailenle geçir. Ogün çalışmayı istememek de çok normal tabiki, herkes için özel bir gün sonuçta. Hasan arkadaşımıza hiç hak veremedim.

Bir planin yoksa git. Zaten 22 gibi biterse yilbasi yeni basliyor o saatlerde. Ama aaim haftasonlari demissin. Aralik i bitirdik sayilir. Kac haftasonuyla takas edeceksin o da onemli

Tam olarak ne istediginizi bilmiyorsunuz gibi geldi bana. Cünkü yoksa karar kolay.

Yilbasi gecesi daha önemliyse teklifi kabul etme (sonucta bu bir teklif, karari o vermiyor).

Aralikta haftasonlari daha önemliyse, kabul et.

Bana göre Yilbasi o kadar da özel bir gece degil, onun karsiliginda tüm haftasonlari benim olsa kabul ederim hemen teklifi.
evet ben de tam emin olmadığım için sizlere danışmak istedim zaten. bakalım sizler ne açıdan bakacaksınız diye. şu an yılbaşı çok da önemli gözükmüyor. etkinlik erken biterse evime gelip yeni yıla ailemle girebilirim. taksiyle en fazla yarım saatlik yol... üst üste hafta sonu etkinlikleri cidden yorucu oluyor. aralık ayı boyunca en azından kafam rahat olur ve sadece yılbaşı gecesi, tek bir gün uğraşmış olurum.

Özel bir planınız olsa gitmeyin derdim de yokmuş .
Bence gidin . Is hayatinda sınır çizmek için çok erken henüz.
4 sene deneyimli olsam kimsenin gözünün yaşına bakmam :) ama yolun başındayım bunu ben de biliyorum. ilk seneler verilen tavizler karşılığında kazanılan deneyimler birkaç sene sonra bizleri adam edecek.

Daha yılbaşı planları Konuşmak için erken davranmamış mı? Neyse zaman çabuk geçiyor gerçi ☺ ben nedense çok önem veriyorum yılbaşı,bayramlar, doğum günleri vs.. ve ogünleri istediğim gibi geçirmek istiyorum.
Konuna gelince ben içimden o günü nasıl ne şekilde geçirmek istiyorsam onu yapardım. Ailenle mi geçirmek istiyorsun? ailenle geçir. Ogün çalışmayı istememek de çok normal tabiki, herkes için özel bir gün sonuçta. Hasan arkadaşımıza hiç hak veremedim.
ya sevgilisi falan olan bir tip muhtemelen yenge hanım plan yapmak için tutturdu ya da hasan geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak yılbaşı sorununu kökten çözmek istedi :KK70: açıkçası burada hak verilmesi ya da verilmemesi gereken kişi hasan değil, sanırım ben de değilim. hasan da çalışan ben de çalışanım. patron gitsin :KK70: bence ikimize de kalmamalı bu ihale. şu an yılbaşını nasıl geçirmek istediğimi bilmiyorum ama üyelerden biri şey yazdı, zaten kaç yılbaşı geçiriyoruz ki? fazla duygusal bakmamak lazım tabii ama o söz de doğru.

Hemen reddetmeyerek iyi yapmışsınız. Ben olsam büyük iyilik yapıyor tavrı takınarak kabul ederdim.😂 Eğer yılbaşında planım yoksa tabi.

Belki bir gün sizin de bir işiniz düşer, lazım olur diye düşündüm.

X