her seferinde bu şekilde uğraşmaya vaktim olmuyor maalesef:) abc parfumia yumuşatıcısı ve deterjanını aldım ama yeni beğendim şimdilik kalıcıymış baya kokusu içerik olarakta çok rahatsız etmedi benimakinayi calistirdiktan sonra yumusaticiyi alir almaz camasirlari makinayi durdururak yumusaticili suda bekletmek biraz etkili cok degil 10 dk kadar durdurun makinayi yumusatici alip bir kac tur donsun :))
abcnin dağ esintili toz deterjanından kullanmaya basladım bahsettiğiniz gibi temiz sabun kokusu gibi cidden kalıcılığıda iyi şimdilikOkan Motel'de kalırken başımı yastığa koyunca eski sabunlar gibi kokardı : ) Bu temizlik kokusunu çok severdim, bu doğal sabun kokusu bana yumuşatıcılarda ki kokudan daha temiz gelirdi : )
makinem yeni aslında temiz hissetmeyi kokuyla bağdaştırıyorum kokusuz oluncada tekstil ürünleri kötü kokuyor bence :)Ben beyazlara toz renklilere ise sivi kullaniyorum.. buarada bence 30 derecede mesela toz renklilerde erimemis oluyor baya uzerinde goruyordum. Artik zaten 30 da nadir yikiyorum temiz gelmiyor pek bana..
evet bende bunda emin olamamıştım ama toz aldım o iyi şu an memnun kaldım dalinin kokusu hosuma gitmiyor ya birde havlulara yumuşatıcı hiç kullanmıyorum kıyafetlerde şart bence ama :)anam babam usulü toz deterjan kullanıyorum makineden çıkarınca bir miktar koku oluyor ama kurutunca gidiyor.
ama güzel koksun diye yumuşatıcı falan kullanmayın. havlular falan kazık gibi oluyor ama yüzimüze sürüyoruz neticede.
dalinin sabun tozu deterjanı var illede koku olsun diyorsanız onu kullanın.
çamaşır makinem yeni aslında temizliğinide yaptım sorun kullandığım deterjandanmış cidden 2 gündür çok memnun kaldımÇamaşır Makinesi temizleyici ile önce makinenizi temizleyin benim de öyleydi hatta kötü koku siniyordu . Bingo yumuşatıcı kullanıyorum nevresim serdigimde tüm odaya yayılıyor
daha geçen sene aldım açıkcası makineden kaynaklı değilmiş zaten çözdüm gibi bu sorunu abc kullanıyorum şuan biri önermişti burdan aldımSorun makinanizda olabilir. Kac yillik makina ?
kurutma bilerek kullanmıyordum çünkü hiç ama hiç koku kalmıyodu o şekilde abcnin deterjanıyla yıkadıktan sonra denedim koku baya kaldı hemde iyi temizledi. Dolap içinde sabunda bekletiyordum onu bile kaldırdım o bahsettiğiniz deterjanda iyi yıkamadı denemiştimÇok hassas kıyafetler dışında kurutma makinesi kullanıyorum.Çamaşırlar yumuşacık ve kokusunu kaybetmeden çıkıyor.Hemen kaldırınca mis gibi kokuyor.Çocukların camadirksr
Çok hassas çamaşırlar dışında kurutma makinesi kullanıyorum.Özellikle havlular yumuşacık çıkıyor.Hemen katlayıp kaldırırsam mis gibi kokuyor.Çocuklarım çok küçük değil ama onların çamaşırları için yumuşatıcı asla kullanmıyorum.Duru sabun matik yeşil paket ile yıkıyorum.Çok temiz mis gibi ferah bir koku kalıyor.Diğer çamaşırlar deterjan ve yumuşatıcı tercihlerim değişiyor ama bence makinede bir sorun yoksa kurutma ile alakalı.Dolapların içinde de bitmiş parfüm şişesi ,havlu çarşaf vb arasında sabun bulunduruyorum.
canım her yolu denedim makine zaten yeni bakımını suyunu boşaltmasınıda yaptım o şekilde kullanmadım kokuyu ama deterjanımı ve yumuşatıcımı değiştirdim işe yaradı şuanlıkMakinanizin alt kismini acarak icinde biriken suyu almanizi tavsiye ederim. Birde konsantre olan yumusaticilar daha kalici. Makinanin icine atilan camasir kokulari pahali olsada gercekten cok basarili
bende bu sorunları yapmıştım ama düzelmedi abc deterjanına ve yumuşatıcısına başladım burdan bi öneriyle memnun kaldım cidden kokusu baya kalıcı ve çok güzel temizlediMerabalar sizin sorununuz bence deterjanla ilgili değil makinenizle ilgili ,ya çok dolduruyorsuunuz,yada makinenin kazanı kirlenmiştir ,birde makinenin alt tatafında bi kapak var orayı açın temizleyin metal iğne bozuk para gibi cisimler kaçarsa paslanıyor ,vede çamaşırların kötü kokmasını sağlıyor ,1:kazan temizliiği yapın:2:çok doldurmayınALT kapağı açıp temizleyin bende de bu sorun vardı bunları yaptım ve düzeldi
yaa çok geçmiş olsun ben birkaç gündür kullanıyorum beyazlar ve renkliler siyahlar için kullandım öyle bi sorun yaşamadım açıkcası acaba siz atarken araya boya salan çamaşırınız mı karıştı ben hep benzer renkleri yıkadım çünkü özellikle kotlar renkli tişörtler çok renk bırakıyorABC denen deterjanı birgün eşim almış gelmiş bizim deterjan kalmamış diye...renkli çamaşır attım boya akitmis tişört ve üç tane badiyi boyamış..toplam 4 basın mafoldu...diğer deterjanla bunu hiç yaşamamıştım. Arkadaşlar önermiş diye yazayım dedim bence deterjanından uzak durun..
.koku olayına birşey diyemem bende fikirleri merak ediyorum
bende ondan aldım cidden çok güzel ve kalıcı bi kokusu varmış daha önce bu seriyi denememiştim bende çeşmeyle uğraşmama gerek kalmadı :)Kullanmıyorum canım ama abc parfumia harikaydı kullandığım zamanlarda
Hatta sonraki sene dahi kokuyordu abartmıyorum
Bu yumuşatıcı kokmama olayı suyun tazyiği ile alakalı imiş. Su çok açıksa çamaşırlara dahi değmeden atık su borusundan gidiveriyormuş aynı şekilde deterjanda gidiyordur
Çamaşır makinesinin su aldığı çeşmeyi az kısınca düzeliyormuş
Bir dene bence
beyaz sirke denemiştim ama kıyafetlerin üstünde sirke kokusu kaldı belki benim aldığım iyi değildi bilemiyorum ama cok beğenmedim o yöntemi teşekkürler öneriniz içinBir önerim yok ama zaten kokunun kalıcı olması sağlık açısından çok da iyi değil. Tabi siz bilirsiniz ancak yumuşatıcısı yerine beyaz sirke tavsiye ederim. Hem ekolojik hem sağlıklı
abc yi öneririm o zaman bende öneriyle aldım bir süre kullanıcam bu şekilde hem koku olarak kalıcı hemde temizliğini sevdim beyazları çok iyi temizlediMerhaba. Maalesef artık yumuşatıcılara çok yönelelim diye eski deterjanlardan eser kalmadı. Babaannelerimiz döneminde sadece beyaz sabunun bile günlerce kokusu kalırmış. Ürünler sürekli değişime uğruyor çoğu marketlerde artık orijinal bile değil bundan dolayı aynı ürünü alsak bile kalıcılığı farklı. Çok üzerine durduğum bir konuydu. Yumoş extra Orkide en kalıcı kokudur o kalmıyorsa hiç biri kalmıyor.Makinanızın içine sirke, limon, tuz dökerek boş yıkamayı da denemenizi öneririm.
evde kullanmadığım bi oda var orada camlar açık şekilde kurutuyorum ama balkona doğru çıkarıyorum güneşte görmüyor aslında kıyafetler. yeni aldım deterjan ve yumuşatıcıdan aynı şekilde kurutmayla kalıcı oldu kokusuNerede kurutuyorsun canim mesela gunese serince benimde tozluymus gibi bir kokusu oluyor sende guneste kurutuyorsan hem kokusu kalmaz hemde his olmayan bir kokusu olur yumusatici kullanmadigim zaman bile direk gunes gormedimi guzel kokuyor
abc öyleymiş gerçekten yumuşatıcısının kokusu baya kalıcıymış. makineminde kendi kazan temizleme programını uyguluyorum düzenli olarak zaten benim durumum yumuşatıcıyla alakalıymış kötü koku yok çünkü hiç koku olmuyordu önceden başka yumuşatıcılarla yıkadığımdaDeterjan ariel dağ esintisi. Yumuşatıcı viking veya abc. 1 sene sonra bile kullanmak için çıkardığım pike takımımda hala kokusu vardı abc yumuşatıcısının. Viking in konsentresini yeni keşfettim oda abc ye yakın.
Diğer mevzuda çamaşır makinanızı 1-2 ay da 1 kere 90 derecede içerisine bulaşık makinası tableti atarak boş çalıştırın. Makinanım kirli suyunu düzenli olarak boşaltın. Lastik içerisini temiz tutun. Bunlar da kokuyu etkileyen faktörler:)
onu daha önce kullandım ama beğenmedim ya bahsettiğinizden kullandım hemde abcyi aldım şu an 2.gün oldu hala kokusu var çamaşırlarımdaYani inanmıycaksınız ama bingonun anti alerjik toz deterjanı var fiyatıda uygun paketi küçük olsada migrosta vernel toz pembe renk suprrme yumuşatıcı gerçekten önceki yazdan çıkardım yıkamak için hala mis gibi kokuyordu
Ama diğer deterjanmlada aynı şeyi yikiyordum hiç sorun olmuyordu...renklileri atmistim bu direk rengi akitmisyaa çok geçmiş olsun ben birkaç gündür kullanıyorum beyazlar ve renkliler siyahlar için kullandım öyle bi sorun yaşamadım açıkcası acaba siz atarken araya boya salan çamaşırınız mı karıştı ben hep benzer renkleri yıkadım çünkü özellikle kotlar renkli tişörtler çok renk bırakıyor
Nasilmakinem yeni aslında temiz hissetmeyi kokuyla bağdaştırıyorum kokusuz oluncada tekstil ürünleri kötü kokuyor bence :)
Yumoş extra lilyumun üstüne tanımam. Kışlıkları yıkayıp kaldırıyorum mesela sonraki kış çıkardığımda hala mis gibi kokuyor aylar geçmiş olsa bilekızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?