Yıkanabilir bebek bezimi yoksa hazır bezmi ?

Eski musambalar otantik tabi ama hazir bez bence.zaten bebek olunca saçını toplamaya fırsat bulamayacaksın ki.değil bezlerin pisliğini al yıka ütüle.. :)) birşey olmaz Allahin izniyle

Eski musambalar otantik tabi ama hazir bez bence.zaten bebek olunca saçını toplamaya fırsat bulamayacaksın ki.değil bezlerin pisliğini al yıka ütüle.. :)) birşey olmaz Allahin izniyle
Olsun :)) bebeğimin canı sağolsun. Onun sağlığı için herşeye değer. Oyy kuzumun popişi iyi olsun yeterki :)

Bende mesajları okudum çıldırdım. Tamam herkesin görüşü başka.ama fikir soran insana sağlıksız olanı önermekte saçma. Tebrik ederim sizi. İnşallah bende 3 ay sonra doğunca başlıcağım. sizin gibi çalışan bir bayan var forumda o çok yardımcı oldu bana. Aliexpressten dışları aldım içleri kendim yapacağım kısmetse.

Gerçekten helal olsun. Siz çalıştığınız halde bunu becerip yapmışsnz ben evdeyim niye yapamayayım ki. Madem anne olmak emek ister çaba istr gayret ister bende çabalayacağım azmedeceğim İnşaAllah bunu yapacağım. Ya iyiki varsınz. Bana öyle bir özgüven ve destek oldunuz ki kardeşim dışında kim bu konuda bana destek olmadı çok moralim bozulmuştu.

Dioksinler

Bebek bezleri genellikle klorla ağartılıyor. Bu işlemin bir yan ürünü, dioksin grubu kimyasallar. Dioksinler, insan yapısı kimyasallar arasında en zehirli olanlardan. ABD Çevre Korumu Kurumu (Environmental Protection Agency) bu kimyasalları güçlü kanserojenler olarak sınıflandırmış. Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Health Organization) bulgularına göreyse dioksinler karaciğer fonksiyonlarını etkileyebilir, bağışıklık, sinir ve hormon sistemini tahrip edebilir.

Sodyum poliakrilat

Sodyum poliakrilat, bebek bezine emicilik kazandıran kimyasal. İdrarı çok etkili biçimde emiyor ve “bezin içine hapsediyor,” ama bu esnada sıvılar aracılığıyla bebeğin cildine de temas ediyor. Bu kimyasalın alerjiye ve solunum sorunlarına yol açtığını gösteren bulgular var. Bir süre öncesine kadar kadın tamponlarında da kullanılan kimyasal, ölüme yol açabilen toksik şok tehlikesi nedeniyle söz konusu ürünlerden çıkartılmış. Ancak bebek bezlerinde hâlâ kullanılıyor.

Tribütiltin (TBT)

Tribütiltin, denizcilikte “zehirli boya” olarak bilinen ve deniz canlılarının geminin altına yapışmasını engelleyen zehirli bir kimyasal. Kalıcı ve biyobirikimli olduğundan hem deniz canlılarının, hem de bunları tüketen insanların vücutlarında birikiyor. Amerikan Biyoloji Bilimleri Enstitüsü’nün (American Institute of Biological Sciences) bulgularına göre, insanlarda yağ hücrelerinin büyümesine ve obeziteye yol açabiliyor.

Uçucu organik bileşenler (VOC)

Tek kullanımlık bebek bezleri sıklıkla ‘uçucu organik bileşenler’ olarak bilinen kimyasallar içeriyor. Aralarında etil benzen, tolyen, ksilen ve dipenten gibi zararlı maddelerin bulunduğu bu kimyasal grubu, duyu organlarını ve sindirim sistemini tahriş edebiliyor; karaciğeri, böbrekleri ve merkezi sinir sitemini tahrip edebiliyor ve kansere yol açabiliyor.

Diğer kimyasallar

Bebek bezlerinde bulunan diğer kimyasallar arasında, boyalar, parfüm maddeleri ve plastikler var. Bunların içinde, hormon bozucu ftalatlar ve kelimenin tam anlamıyla “ne idüğü belirsiz” kimyasallar var. Çünkü ticari sır kabul edilen parfümlerin içeriklerinin açıklanması gerekmiyor. Bunların çoğu, 3000′den fazla sentetik koku maddesinin içinden seçilen kombinasyonlarla yapılıyor. Petrol türevi kokular, alerjilere, baş ağrısı ve baş dönmesine yol açabiliyor; solunum yollarını tahriş edebiliyor.

İnsanlara çok farklı geliyor. Hazıra o kadar alışmışız ki... Eşim destekçimdi benimde sağolsun. Ama geçenlerde oda itiraf etti , bir hevesti geçer zannetmiştim ama iyi idare ediyorsun bu işi diye İnanın normal çocuk bakımından sadece 15 dakika fazla süreye ihtiyacınız olacak. Yani mesela akşam bebeğiniz uyuduğunda siz uykunuzdan 15 dk fedakarlık yapmanız gerekecek. Hem öyle kaynatmalara 90 derecelere gerek yok. 60 derece az deterjan, yumuşatıcısız bol durulama. Ohh miss..Dediğim gibi aklınıza gelen her soruda yardımcı olurum.

Ben babyneoda 1 ve 2 beden var görmüşsünüzdür onları tercih ettim. İlk aşamada 1 bedenden 22-23 iç bez 3 dış bez aldım. Sonra yaklaşık 5-6. aydan sonra 2bedene geçtim. Onda da 22-23 iç bez 9-10 dış bez aldım. Dış bezleri her daim değiştirmiyorsunuz. Herhangi birşey bulaşırsa değiştiriyorsunuz. Bİrde ben biraz daha kolaylık olsun diye liner almıştım. Islak mendilin kurusunu düşünün bambudan yapılma, sağlıklı. Onu iç pedin üstüne koyuyorsunuz bebeğiniz büyüğünü yaptığında onun üstünde kalıyor. Lineri atıyorsunuz. Bezi temizleme aşamasında pratiklik sağlıyor. Ama madem evdesiniz yani liner almasanızda olur tabiki bu biraz kişiye bağlı.

Çok sağol canım. Allah razı olsun. Ben birşey sorcam. İlk doğduğunda büyük abdestini çok yapar mı yani kaç tane ped almak lazım . Bide tek bez yetermi ancak çiş felan bulaşırsa yıkanır diye tahmin ediyorum önemli olan iç bez ve pet heralde dimi ?

Liner dediğin şu üstündeki dimi ? 50 adeti 15 tl çok uygun.

Bu liner pedin üstünde kalıyor dimi ?

Tek beden almayı düşünüyorum

Ped dediğin ne bilemedim ama iç ve dış bez var normalde. Dış beze bulaştıkça değiştiriyorsun ama iç bezi her seferinde değiştiriyorsun. Liner evet o, babyneonun ki yıkanıp birkaç sefer kullanılıyor. Ben uzak doğudan getirtiyorum lineri. Birde yukarıda resmini koyduğun tek bedenden kullananlar memnun değiller. Belli bir kilodan sonra bacaklarında lastik izi oluyormuş. Ben bedenli kullanıyorum. Face kullanıyorsan yıkanabilir bebek bezi kullanan anneler grubu var oraya üye olabilrsin. İlk doğduğunda her bezi büyük abdestli oluyor bebeklerin

Tamam canım teşekkür ederim. Bakarım inşallah

Merhabalarr,, Benimde kafamı en meşgul eden şeylerden biriydi bebeğim için kullanılan ürünler herşeyin doğal olması en özen gösterdiğim şeydir, kendim içinde öyleyim aslında ama bebeğim söz konusu olunca akan sular durur:) Ben Huggies in bebek bezini kullanıyorum gerek koruması gerek cildine yapışmaması gerekse dokusu olarak beğenerek kullanıyorum. Kilosuna uygun bebek bezini sık aralıklarla değiştirirsen bir sorun yaşamazsınız, ayrıca anne olunca anlıyor insan zamanın önemini, ister istemez pratik ve faydalı olan ne varsa gerekli oluyor bilemiyorum bana çok ütopik geliyor o yorgunlukla sürekli bez yıkamak vakitini bebeğine ayır sarıl sev, sağlıka kucağına alman dileğiyle :) #sarılmanınmucizesi #huggiesannesiyim

Düşünüldüğünde her şey gibi ütopik geliyor. Ama inanın uygulamada öyle değil. Bebeğiniz uyuduktan sonra sadece 5 dakika makineye atıp onu çalıştırmak, 10 dakikada çamaşırlığa sermek derseniz en fazla 15 dakika.

Kızlar sipariş verdim bakalm gelsin inş güzel olur tecrübelerimi paylaşırım kuzum doğunca

Merhaba ybb sipariş vermişsiniz önceki hamileliğiniz sanırım,kullanabildiniz mi nasıldı,bende kullanmak istiyorum ama korkuyorum açıkcası yılmaktan,gözüm biraz korkuyor,tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Alışkın olmadığımız için, çevremizde görmediğimiz için zor geliyor, gözümüz korkuyor. Hazır bezler çıkmadan önce annelerimiz ellerinde yıkıyorlarmış, düşünün. O zaman bile sosyal hayattan geri kalmıyorlarmış. Şu anda sizin yapmanız gereken tek şey makineye atmak. bebeğimi ybb ile büyüttüm ve çalışan bir bayanım.

Ben de ybb kullaniyorum. Baby neo biraz kalin geldi bana. Dikis yapan ozel bir hesaba diktirdim. Su ana kadar memnunum ve 2. Bebegim gelecek. Onun icin de kullanabilecegim. Yikamasi zor degil kesinlikle. Kakasini tuvalete akitiyorsunuz zaten. Eliniz bile degmiyor. Banyoda bir kova bulunduruyorum. Icine kirlenen bezleri atip suda bekletiyorum. Sonra makinede bir arada 60 derecede yikiyorum. 90 derecede bezlerin yapisi bozuluyor. Bebek dogunca goreceksiniz zaten. Hamgi bezi kullanirsaniz kullanin bazen tasmalar olacak. O kiyafetleri de kakayi akittiktan sonra makinede yikiyoruz sonucta. Bunun da bir farki yok.
Hem bebegimin altini da hic islak mendille silmedim. Bebekler icin pamuk satiliyor. Unlu bebek magazasindan eb.. bulabilirsiniz. Kilitli ufak bir saklama kabim var. Onun icine pamuklarimi koyup suyla islatiyorum. Bu sekilde yanimda her yere tasiyorum. Bir de biraz kuru pamuk da tasiyorum. Altini silince kurulamak icin. Pisik olmuyor boylelikle. Ilk zamanlarda alt degistirme cok sik olacak ve kakasi sivi olacak. Biraz zorlayabilir sizi ama 6.aydan itibaren kaka katilasiyor ve daha kolay temizleniyor.

Saolun cesaret verdiğiniz için,umarım başarabilirim.etrafımda herkes yapamazsın olmaz uğrşamazsın hep negatif etkiliyorlar maalesef

Saolun cesaret verdiğiniz için,umarım başarabilirim.etrafımda herkes yapamazsın olmaz uğrşamazsın hep negatif etkiliyorlar maalesef
etrafa bakarsak dünyaya da gelemezdik ki insanlar kendi yapamayacakları şeyleri bize yükleyip cesaret kırıyorlar. Takılmayın. Dediğim gibi hem çalışıyorum, hemde ybb kullandım. İlk aşamada bakıcım çok ters karşılamıştı, hergün hazır bezlerin kolaylığından bahsetmişti bana. Sonra baktı ben vazgeçmiyorum alışmaya çalıştı. 3-4 aydan sonra çevresinde hamile olanlara önermeye başladı bu yüzden bakmayın çevrenin söylemlerine, anne sizsiniz ve inanın hiç bir şey bebeğimizin cildinden önemli değil. Ayrıca poposu tontiş tontiş çok tatlı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…