• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ygs

merhaba kızlar,
bende ygs ye gireceğim.
geçen sene gazi ekonometri bitirdim.
bu sene kpss ye hazırlanıyorum fakat ygs ye de gireceğim.
sormak istediğim bi kaç soru var sizlere.
bende düz lise bitirdim eşit ağırlıkçıyım.
okul puanım 84 tü yanlış hatırlamıyorsam.
açıkçası lys konularına çok hakim değilim.
ygs de temel matematik vs olduğundan gireceğim.
ygs puan türleriyle nereyi tercih edebiliyorum?
bildiğim kadarıyla ygs 5 okul öncesi ve sosyal hizmetler alıyor eşit ağırlıktan?
ben bu ygs puan türlerinin ağırlıklarına baktım,
yanlış mı baktım bilmiyorum ama ygs5 puan türünün matematik oranı çok az,neden?
ygs de matematiğin önemi çok yok mu artık?
bir de...
ben ygs de türkçe mat,tarih coğrafya çözeceğim değil mi?
ne çözeceğimi bile bilmiyorum yaw :27:

merhaba kızlar,
bende ygs ye gireceğim.
bildiğim kadarıyla ygs 5 okul öncesi ve sosyal hizmetler alıyor eşit ağırlıktan?
bir de...

canım bu sene senin sınavlara hazırlanma senen sanırım :1:
ygs 5 sözel ağırlıklı ea puanı ygs 6 sayısal ağırlıklı ea puanı :9: ygs lys sisteminin ilk kurbanlarındandım ezberlemiştim bu sistemi :27:

hepinize başarılar diliyorum arkadaşlar :16:

Ben zaten 2. yılımda kazandım. Ama 'Keşke 3. yılımda gitseydim de istediğim yere gitseydim' diyorum. Boşu boşuna 1 yılımı harcadım geçen sene.:5:

Keşke,benim merak ettiğim konulardan biri ben de hazırlanıyorum malum sınav yaklaştı ama içimde ya olmazsa kaygısı var beklemek dünyanın sonu gibi geliyor sanki bir yıl çok büyüyor gözümde :26:

merhaba kızlar,
bende ygs ye gireceğim.
bir de...

ygs5 sözel ağırlıklı eşit ağırlık puanıdır hala matematiğin önemi var eşit ağırlık puanı sonucta sözel değilki matematiğin etkisi azalsın :) ygs puan turu genellikle 2yıllık üni. için geçerli ama dediğiniz gibi bazı 4 yıllık bölümler tercih edilebiliyor. Son olarakta ygs de türkçe temel matematik(mat geo) Sosyal(tarih cografya felsefe ve din ) Fen(Fizik kimya biyoloji ) soruları var eğer ygs 5 ten tercih edecekseniz mat sosyal türkçe yapmanız gerekir hepsini yapsanız da olur ama puan artırır ama yaklaşık fenden 4 soru türkçeden 1 soruya bedeldir ygs5de

Keşke,benim merak ettiğim konulardan biri ben de hazırlanıyorum malum sınav yaklaştı ama içimde ya olmazsa kaygısı var beklemek dünyanın sonu gibi geliyor sanki bir yıl çok büyüyor gözümde :26:

Hiç büyütme o 1 yılı. İnan ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile. İstemediğim bir bölümde okumaktansa 2 yıl 3 yıl hazırlanmak çok daha iyi bence. Çünkü insanın istemediği bir bölümde okumasının katlanılmaz olduğunun garantisini verebilirim. Bunu yaşadım bizzat. Sağlık sorunları yaşadım bu sene içerisinde. Çalışamadığım zaman çok oldu. Çalışabildiğim kadar çalıştım ama yine de korkuyorum bende. Ne yalan söyleyeyim olmazsa (Allah korusun) bir sene daha beklerim sanırım.:31:

Hiç büyütme o 1 yılı. İnan ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile. İstemediğim bir bölümde okumaktansa 2 yıl 3 yıl hazırlanmak çok daha iyi bence. Çünkü insanın istemediği bir bölümde okumasının katlanılmaz olduğunun garantisini verebilirim. Bunu yaşadım bizzat. Sağlık sorunları yaşadım bu sene içerisinde. Çalışamadığım zaman çok oldu. Çalışabildiğim kadar çalıştım ama yine de korkuyorum bende. Ne yalan söyleyeyim olmazsa (Allah korusun) bir sene daha beklerim sanırım.:31:

İnşallah istediğimiz yerlere gideriz bu sene gerçekten anlıyorum çok zordur,nereyi istiyorsun?

Kızlar stres durumunuz nasıl ? Son aylarda boşlayınca pek gerildim ben :18:

İnşAllah canım İnşAllah. İki tane okul var içimden geçen. Biri Marmara diğeri Hacettepe. Ama Marmara'yı daha çok istiyorum. :16: Sen nereyi istiyorsun?

Ben de marmara ya da anadolu :) hadi ben neyse de siz kesin gitmelisiniz artık çok üzüldüm,kötü bir şey istemediğin bölümü okumak :31:

Ben de marmara ya da anadolu :) hadi ben neyse de siz kesin gitmelisiniz artık çok üzüldüm,kötü bir şey istemediğin bölümü okumak :31:

Evet artık kesin gitmek istiyorum. :) Bir yıl daha olur tabi. Kimse evde oturmaktan ölmez de sinirlerim iyice bozulur. Zaten bu sene hasta olup durdum hep. İstemediğin bir bölümde okumak çok kötü o yüzden sen de tercih yaparken her şeyi düşün. Ona göre yap. :34:

Kızlar stres durumunuz nasıl ? Son aylarda boşlayınca pek gerildim ben :18:

Çok kötü stresliyim ben de. Kulaklarımda bir çınlama vardı. 1 aydır geçmiyordu doktora da gittik. İşitme testi bile yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Tahlil yazdı doktor ama sınavdan önce gitmeyeceğim dedim. Sanırım hepsi psikolojik.:43: Sen nasılsın? Eşin nasıl oldu? İyi mi?

Evet artık kesin gitmek istiyorum. :) Bir yıl daha olur tabi. Kimse evde oturmaktan ölmez de sinirlerim iyice bozulur. Zaten bu sene hasta olup durdum hep. İstemediğin bir bölümde okumak çok kötü o yüzden sen de tercih yaparken her şeyi düşün. Ona göre yap. :34:

DEğil mi?Ben de ameliyat oldum o yüzden çalışmaya geç başladım eksiklerim var keşke bu sene gideblsem ama istediğim yere yetmez ben de sürekli bunu düşünüyorum,kafayı yiyeceğim artık :43:

ygs5 sözel ağırlıklı eşit ağırlık puanıdır hala matematiğin önemi var eşit ağırlık puanı sonucta sözel değilki matematiğin etkisi azalsın :) ygs puan turu genellikle 2yıllık üni. için geçerli ama dediğiniz gibi bazı 4 yıllık bölümler tercih edilebiliyor. Son olarakta ygs de türkçe temel matematik(mat geo) Sosyal(tarih cografya felsefe ve din ) Fen(Fizik kimya biyoloji ) soruları var eğer ygs 5 ten tercih edecekseniz mat sosyal türkçe yapmanız gerekir hepsini yapsanız da olur ama puan artırır ama yaklaşık fenden 4 soru türkçeden 1 soruya bedeldir ygs5de

çok teşekkür ederim akayca :16:

Back