Ygs ye nasıl hazırlana bilirim ? Yardimmm

h-y-l

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2015
125
74
29
Arkadaşlar ben 2 yıllık açıktan sosyal hizmetler düşünüyorum . Fakat ben liseyi bitireli 4 sene fln oldu ... herseyi unutmuşum yaa :KK43: nasıl çalışmam gerekiyo ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Lütfen yardım edin kizlar okadar cok konu var ki sapittim :KK43:

Kızlar biraz baktım kitaplara fln ama yok bilmiyrum hatırlamıyorum . Tek başıma çalışmakta çok zor . Dershaneler de kapandı napcam ben :KK43:

Arkadaşlar ben 2 yıllık açıktan sosyal hizmetler düşünüyorum . Fakat ben liseyi bitireli 4 sene fln oldu ... herseyi unutmuşum yaa :KK43: nasıl çalışmam gerekiyo ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Lütfen yardım edin kizlar okadar cok konu var ki sapittim :KK43:
öncelikle kolay gelsin,ben de lise son sınıfım bu sene hazırlanıyorum şimdiden başladım.sınavda çıkacak konuları bir kağıda yazın tüm derslerden ve kendinize bir ders programı hazırlayın.şu tarihe kadar şu konular bitecek bittiğinde şu kadar soru çözeceğim diye.ve deneme yapın mutlaka süre tutarak,dershaneler kapanmadı ancak sadece 3 ders verebiliyorlar.yine de sorun olan dersleriniz için görüşün derim ben.sınav stresi çok ağır,bazen bilen biriyle sohbet etmek bile iyi geliyor.allah yardımcımız olsun

öncelikle kolay gelsin,ben de lise son sınıfım bu sene hazırlanıyorum şimdiden başladım.sınavda çıkacak konuları bir kağıda yazın tüm derslerden ve kendinize bir ders programı hazırlayın.şu tarihe kadar şu konular bitecek bittiğinde şu kadar soru çözeceğim diye.ve deneme yapın mutlaka süre tutarak,dershaneler kapanmadı ancak sadece 3 ders verebiliyorlar.yine de sorun olan dersleriniz için görüşün derim ben.sınav stresi çok ağır,bazen bilen biriyle sohbet etmek bile iyi geliyor.allah yardımcımız olsun
Allah razı olsun ya çok saolun vlla teşekkür ederim . ALLAH yardımcınız olsun

SİZ peki dershaneye gidio musunuz dha doğrusu kurs alıyo musunuz
dershane bana mantıklı gelmediği için özel okula yazıldım ve özel ders alıyorum yapamadığım dersler için destek Amaçlı.

Konuları kesinlikle hafta hafta ayırarak çalışın, çok iyi bir planlamanız olsun. Planınız yoksa yapacağınız işler gözünüzde çok büyür, hepsini birden halletmeye çalışırsanız hiçbirini halledemezsiniz. Onun için kendinize haftalık ödevlendirmeler yapın parça parça ama sağlam gidin. Anlamadığınız konular olursa teknofemden, ya da ekol hocadan dinleyebilirsiniz. Kitap olarak femset, fem simetri alabilirsiniz. Ben de bu sene hazırlanıyorum, sayısalım. Sosyal hizmetler sanırım sözelden ama yine de sorunuz olursa ygs adına sorabilirsiniz özel mesajdan. Hakkınızda hayırlısı :)

açıktan düşünüyorsanız fazlaca kasmanıza gerek yok..
sayısal dersleriniz mi iyi sözel mi ? ona göre planlama yapın.
her gün paragraf çözün. vaktiniz bolsa günü 3 derse ayırın. ilk işiniz paragraf çözmek olsun.

sadece ygs ye girecekseniz hiç kasmayın derim..
öyle tanıdıklarım var ki güle oyaya üniversite kazandılar.

dershanenin mantığı sizi sisteme oturtmaktır. bu çok önemli.
kendi kendinize programınız olamlı.
bu hafta şu şu konuları bitireceğim diye .. mesela ben akşamları çalışmayı severdim. kendine iyi çalışacağın saatleri ayarla yani.

sonra internette bir sürü konu anlatım videoları var.
ve bazı test kitaplarının da çözümlü cevapları ya da çözümleri cd de oluyor. onlardan al. çok faydalı

umarım kazanırsın. kendinizi sıkmayın. arada bi nefes alın. gezin tozun. yoksa insan bunalıyor sürekli çalışmaktan.

Ben mezun olalı tamı tamına 7 yıl oldu, mezun olduğum sene ve öncesinde psikolojik olarak o kadar yıpranıktım ki bırak üniversiteye gitmeyi, liseyi bile yarım bırakacaktım nerdeyse.. Neyse aradan geçen yıllardan ve tedavi sürecinden sonra bu yıl aydınlanma yaşadım resmen ve açıktan okumaya karar verdim.:KK71:
- İlk olarak online bir deneme sınavı buldum pdf olarak indirdim ve onu çözdüm! (parlakbirgelecek diye taratırsan bulursun, kaydol ve ilk deneme sınavını orda ücretsiz çözebilirsin)
- Sonra konulara göre eksik olduğum konuları not aldım. Özellikle matematik sorularını tekrar çözmeye çalıştım.
-Bu arada eski okuluma gittim, oradaki hocalarımla istediğim bölümü ve neye ağırlık vererek çalışmak gerektiğini programladık, konu anlatımlı kitap aldım.
- İstediğim bölümün olduğu ünileri ve taban puanlarını listeledim, kendimi zirvedekine focusladım o yolda çalışmaya başladım- bu kısım sadece motivasyon yani olsada olur olmasada..
--- Bu noktada sen sosyal hizmetler istediğine göre YGS-5'e göre yerleşceksin ve ağırlık olarak %37 Türkçe, %33 Mat ,%20 sosyal ve %10 fen ağırlıklı hesaplanacak puanın, bu hesaba göre çalışırken ağırlığını Türkçe ve matematiğe vermen gerekiyor.
Sonra çalışmak için internetten ygs deneme sınavı pdf diye taratırsan bir ton kaynak bulabilirsin ki çözümlü olanlarıda var konu konu arasan (bu arada Adobe reader indirmen lazım pcne pdf dosyaları görüntülemek için ) Dönelim parlakbirgeleceğe ygs/lys hesap makinesi var oraya deneme çözdükçe sonuçlarını girip puanını öğrenebilir ona göre çalışırsın.. Sormak istediğin bir şey olursa gün içinde bir kaç bakıyorum foruma girdikçe cevaplarım. Rastgele bol şans:KK76:

Ayni bende sen gibiyim valla tekrar sinava hazirlanaym diyorm ama nerden ve nasil baslayacagmi bilemiyorum bnde mezun olali nerdeyse 5 sene bitecek Allah yar ve yardmcmz olsn

X