yetmez ama EVET

Kardeşim ebe olacak bu sene mezun oluyor.
Aile planlamada staj yapıyordu ama artık orası kapatılmış
Korunmaları için kadınlara eğitim veriliyordu kaldırılmış.
Artık kondom bile gelmiyor diyor.
Önceden her gelene aile planlaması için dağıtılırmış şimdi almak isteyene bile yok şaka gibi

Nasıl yani anlayamadım daha doğrusu aklım almadı.Gebe takibini kaçırırsanız nasıl maaşınızdan kesinti oluyor

Benim için de eşime bu diye hitap etmişler.Eşim de bu değil o benim karım.Bir ismi var elinizdeki nüfus kağıdında yazar demiş.Şimdi sağlıkocağında kişi başına para alıyorlar ya ben hekimimin adını bile bilmiyorum.Uğramam etmem.Niye bana hizmet veriyormuş gibi para alıyor

10-11 yılda o kadar geriye gittik ki... telafisi zor artık.

bu kadının (ayşe arman) hiç bir söylediğine inanmıyorum. daha önce de bu tarz sansasyon yarattığı haberlerden bişey çıkmamıştı olay çıkardığıyla kaldı.

bir de şu maddeye takıldım ben yazıdaki ;

-Farz edin, kocamdan ayrı yaşıyorum. Boşanamıyorum ve hayatımda birisi var. Ondan hamilelik şüphem var. Kocamla yapılan bu konuşma yüzünden cesedim başka bir sokaktan toplanacaktı!

ne kadar bencil ve sorumsuzca.

yakında iğnelerle kondomlarda delinir.
kızlar kullanmadan önce sudan geçirin, şişirin var mı yırtık, pırtık veya delik diye.

ya resmen doğurun da nasıl doğurursanız doğurun diyecekler.
huzurevine de giderler şimdi, yine evlenen dedler, nineler varsa en az 3 en az 3 diye diretir.

ya birisi de çıkıp demiyor ki kocayı yollayayım sen yap 3 taneymiş.

Şaka değil bunlar,herşeyi sabote ediyorlar artık...

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı yeni uygulama ile hamilelik testi pozitif çıkan kadının babası veya eşine bilgi mesajı gönderiliyor.

Gazete Habertürk'te Ali Tezel imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Sağlık Bakanlığı, laboratuvarlardan hamilelik testi pozitif çıkanların listesini ve iletişim bilgilerini istemeye başlamış. Bakanlığın amacı ana-bebek ve çocuk sağlığını izlemek. Amaç güzel ama uygulama kötü.

Bilgilerin verildiği aile hekiminin kadının hamile olduğunu cep mesajıyla baba veya eşe bildirmesi kişi güvenliği ve insan haklarına aykırı İsmi ben de saklı bir genç kız aradı; sosyal güvencesi babası üzerinden sağlanıyormuş ve geçen hafta hamilelik testine gitmiş.

3 gün sonra babasının cebine “Tebrikler, hamilelik testiniz pozitif çıktı, en kısa zamanda aile hekimine gidiniz” mesajı gelmiş. ‘Ali Bey böyle bir uygulama var mı?’ diye sordu. Ben de bilmiyordum ama araştırınca durum ortaya çıktı.

Yöntem yanlış

Sağlık Bakanlığı, hamilelik testi yaptıran tüm laboratuvarlara yazı gönderip, testi pozitif çıkanların listesini ve cep telefonları dahil iletişim bilgilerini istemeye başlamış. Gelen bilgileri de aile hekimlerine verip, ailesi ve kendisi ile iletişime geçmesi isteniyormuş.

Bahsi geçen olayda da babaya cep mesajını aile hekimi göndermiş. Sağlık Bakanlığı’nın amacı 224 sayılı Sosyalizasyon Yasası’ndan bu yana ülkemizde uygulanan şimdi de Aile Hekimliği Yasası gereğince aile hekimlerine verilen ana-bebek ve çocuk sağlığını izlemek ama yöntem yanlış. Yasalarımıza göre aile hekimleri kendilerine bağlı nüfustan hamile olanların hamileliklerinin sağlıklı geçmesini izlemek, doğumdan sonra da bebek ve çocuk sağlığını izleyerek doğru yöntem ve tedavilerle sürecin sağlıklı yürümesini sağlamakla görevli.

Gizliliğe aykırı

Amaç güzel ama uygulama kötü, aile hekiminin evde bekâr genç kızın hamile kaldığını cep mesajı ile babaya bildirmesi ise hem kişi güvenliği hem de insan haklarına aykırı. Sonuçları da hiç istenmeyecek boyutlara, aile trajedilerine sebep olabilir.

Aileye bilgi özel hayata müdahale

Son günlerde kürtaj ve sezaryene kısıtlama getirilmesine ilişkin çalışmalarla ilgili tartışmalarda kadınlar “Benim bedenim benim kararım” derken, bir de hamilelik testlerinin hem devlete hem de aileye bildirilmesi konuyu daha da vahim hale getiriyor.

Bir gebelik varsa kişi de gebeliği doğum ile sonlandırmak istiyorsa, kişi bağlı bulunduğu aile hekimine veya başka bir sağlık kurumuna müracaat eder. Hamilelik testi için kayıt da tutulabilir ama kadının isteği-izni olmadan test sonuçlarının ve kişinin özel bilgilerinin devlete ve aileye bildirilmesi yanlış.

"Tebrikler kızınız hamile" CNNTurk.com ("Tebrikler kızınız hamile" CNNTurk.com)

ALINTIDIR....

hatta bu olayın çok geyiği yapılmıştı, "kızınız ped almadı, kızınızın bacakları orman gibi olmuş" diye de msj gönderirler yakında diye.

terbiyesiizler.....................
işleri güçleri kalmadı ,milletin belden aşağılarına takmış,o bölgeyle uğraşıyorlar.

akılları fikirleri sadece ona çalıştığından olabilir mi

işin daha komiği artık nihat bile bunlara muaalefet

hı hı

Olamaz mı yani?Bencillik ve sorumsuzluk bunun neresinde?Ayrıldı 2 sene 3 sene belki daha fazla mahkemesi sürdü.O sırada da biri girdi hayatına yok ben daha belediyeden izin almadım mı diyecek.

İğrendim bu ülkeden ya... Neresinden tutsak elimizde kalıyor pess dedirtiyor!! bir de çifte standarda bakın ki kadını erkeğe gammazlıyor..kadını da arasalar ya eşiniz,başka kadınla birlikteymiş bilginiz var mı diye aa pardon 4e kadar mubahtı değil mi...

yatak odamıza girip kontrol edecekler uygun şekilde yatıyor muyuz diye... :86: :111: garip duygular içindeyim,artık bunları yapanlardan değil, buna izin veren halktan tiksindim... midem bulanıyor..

sürekli diyoruz ya bu ülke müslüman, toplum müslüman diye.
hani sürekli müslümanlık bilgimizle övünüyoruz ya;
peki neden oku emrine itaat etmiyoruz?
hani okumada birinciyiz ya öğrenme de.sıra geldi başkasına çoookkkk okuduklarımızı anlatmaya.
sürekli armut piş ağzıma düş mantığı var biz de.
dini vazifelerimizi bile başkasının anlattıklarıyla uyguluyoruz.
dinliyoruz, gözüm var kullanıp meali okuyayım demiyoruz.
neden sürekli başkasını düzeltmek amacımız?
biz çok mu doğruyuz bu konularda da başkasını bilgilendiriyoruz?
peki neden başkasının açığını arıyoruz?
peki müslümansak neden İKRA emrine riayet etmeden önce başkasını istediğimiz gibi yapmaya çalışıyoruz?

eğer gerçek müslümansak ''müslüman; müslüman kardeşinin açığını kapatır'' lafını neden düstur edinmiyoruz?

müslüman kardeşinin açığını gidip kurcalar, mesaj atar mı yeni slogan?
durmak yok, mesaja devam.

Son düzenleme:

Profilinize de baktım da vendetta profil resmini ironi olsun diye kullandınız sanırım.Aksi halde sizin düşüncenizde birisi bilinçli olarak kullanmış olamaz

Aralık ayında sonlanan gebeliğimde bende sağlık ocağından arandım.

Bu işle çok uğraştığım için sevdiğim birçok doktorum var. Hepside istenen bebek olduğunu biliyorlar. Dolayısıyla klinikteki değil hastanedeki doktorlarımdan biri hamile diye kayıt yaptırmış. Haftasına arandım.

Tekrar gittiğimde "KGB beni izliyor" dedim anlattım çok şaşırdı.

Hasta geliyor diyor, anlıyoruz istiyor mu istemiyor mu eğer istemiyorsa regl düzensizliği yazıp yolluyorum. Herkesi hamile diye kayıt etmiyorum dedi.

Kesinlikle iğrenç bir durum.

Son düzenleme:
benim anlamadığım herkes bu kadar şikayetçi, herkes eleştiriyor. Arkadaş o zaman iki kişiden biri nasıl oy veriyor nasıl!!! ben artık bu seçim sonuçlarına da güvenmiyorum.

bende onu anlamıyorum kim bu %50 sağım solum diğer taraf kim bunlar ya

Yüksek müsadelerinizle arkadaşlarrrr küfür etmek istiyorumm

buyur abla müsade senin önden sen buyur

ya benim karnımdaki bebekten de yattığım kişiden de içtiğim içkiden de kime ne . Çok şey var söylenecek ama susuyorum

çok rica ediyorum hükümetten lütfen benim regli takvimimide tutar mısınız, kendim beceremiyorum da

hatta bu olayın çok geyiği yapılmıştı, "kızınız ped almadı, kızınızın bacakları orman gibi olmuş" diye de msj gönderirler yakında diye.

olaydan bahsetmiyordum kadına e mail gelmesinden bahsediyorum. ajite etmek için gündeme düşmek için sürekli bu tarz olayları kullanıyor. sonra öyle bir insanın hiç var olmamış olduğu ortaya çıkıyor. anlatmak istediğim buydu.

Olamaz mı yani?Bencillik ve sorumsuzluk bunun neresinde?Ayrıldı 2 sene 3 sene belki daha fazla mahkemesi sürdü.O sırada da biri girdi hayatına yok ben daha belediyeden izin almadım mı diyecek.

evet sonra da bebek doğunca babası kim belli olmayacak. hukuksal olarak çocuk o anki kocasınındır kabulü olacak. kocasına yazık değil mi? boşansın sonra ne yaparsa yapsın.
siz ister misiniz aynı durumda olmayı ve kocanızın başkasından çocuk yapmasını?

Profilinize de baktım da vendetta profil resmini ironi olsun diye kullandınız sanırım.Aksi halde sizin düşüncenizde birisi bilinçli olarak kullanmış olamaz

gerekli cevabı özel mesaj ile verdim. bir kere daha tekrar edeyim bencilce düşünüyorsun ve savaşılmaya değer fikirlerin sadece kendi fikirlerin olduğunu düşünüyorsun. ve senden farklı düşünen herkesin fikrini ucuz kabul ediyorsun. benim anladığım budur. yoksa filmi gerçekten anlayarak izleseydin şu soruyu sormaya utanırdın :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…