• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yetmez ama EVET

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
11.802
9.208
448
Sağlık Bakanlığı'ndan 'eşiniz hamile mi?' telefonu!

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın bugünkü köşe yazısı, kadın hakları ve fişleme tartışmalarını yeniden alevlendirecek gibi duruyor. Ceren T. isimli bir vatandaşın Arman'a gönderdiği e-posta sayesinde gün yüzüne çıkan olay, yanında eşi olmadan gebelik testi yaptırmaya giden bir kadının yaşadıklarının oldukça şaşırtıcı bir hikayesi aslında.

Sözü fazla uzatmadan Ceren T.'nin Ayşe Arman'a gönerdiği e-postanın detaylarına alalım sizi;

"Sağlık Bakanlığı'nın insanları fişlediğini ilk kez sizde okumuştum. Benim başıma gelmez zannediyordum ama ben de fişlendim. 1 buçuk yıllık evliyim. 1.5 ay önce hamilelik şüphesiyle, Ankara Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne gebelik testi için kan vermeye gittim. Hamile değilmişim, sonuç negatif!" İşte her şey bundan sonra başlıyor. Dün eşimi Sağlık Bakanlığı'ndan aramışlar. Aralarında geçen konuşma şu:

-Eşiniz Ceren T. ile ilgili rahatsız ediyoruz. Eşiniz 1.5 ay önce devlet hastanelerimizden birinde gebelik testi yaptırmış. Bilginiz var mı?
-Evet, eşim gebelik testi yaptırdı, biliyorum. Ama bu sizi neden ilgilendiriyor?
-Gebelik gibi bir durum var mı?
-Hayır, eşim hamile değil.
-Eğer gebelik gibi bir durumu varsa, kayıt yaptırılmamış. Bilginiz olsun, şu an suç işlemiş oluyorsunuz.

Ceren T. Ayşe Arman'a gönderdiği e-postaya şöyle devam ediyor;

1- Farz edin, hamileyim ve ben bu çocuğu istemiyorum. Kocam psikopat. Ondan kurtulamıyorum. Bir de çocukla, iyice bağ kurmak istemiyorum. Sizi temin ederim, onunla yaptıkları bir görüşme yüzünden, Ankara'nın bir köşesinde şu an cesedim toplanıyor olabilirdi. Suçlusu kim olacaktı?
2- Farz edin, kocamdan ayrı yaşıyorum. Boşanamıyorum ve hayatımda birisi var. Ondan hamilelik şüphem var. Kocamla yapılan bu konuşma yüzünden cesedim başka bir sokaktan toplanacaktı!
3- Hastaneye giden benim. Hamilelik riski taşıyan benim. Sorumluluğunu bilip, kaydettirecek olan da benim. Neden acaba, ben değil de kocam aranıyor? Nasıl iğrenç bir maksat var bunun altında?
4- Kocamın bilgilerine ulaşan bir birim, acaba bizim beraber ya da ayrı yaşadığımızı da kesinleştirmiş mi? Bakıp, sorup soruşturmuşlar mı? Allah aşkına bu nasıl bir sistem? Kadınlara uygulanan şiddet deyip sadece kocaları, sadece toplumu mu suçluyorlar? Devletin hiç mi suçu yok? Bu nasıl bir devlet? Kadın koruması gerekmiyor mu? Sizce bu devlet bizi gerçekten koruyor mu? Fişleyerek mi koruyor!

Hem hastaneyi, hem Sağlık Bakanlığı'nı arayacağım ve hakkımı arayacağım. Lütfen siz de bana yardımcı olun. (Ceren T.)

Olayın gerçek mağduru Ceren T, yaşadıklarının şokunu bir süre daha üzerinden atamayacak büyük ihtimalle. Ancak, Ayşe Arman gibi birçok kişinin de endişe ettiği esas konu, bu tarz olayların münferit denilerek üstünün kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olması...

Sağlık Bakanlığı'ndan 'eşiniz hamile mi?' telefonu! - Radikal Türkiye

konuşulacak çok şey var da tekrar banlanmak istemiyorum.

ben de her gün düzenli devletim bugün benim YARARIMA(!) ne yapmış mesajı istiyorum.

234567890 sene beklesem kaç tane gelir acaba???????

Izlediğim yabancı bir belgeselde kadın hastaneye gidiyor bir çok test yapılıyor rahatsızlığının anlaşılması için
testlerin sonucunu atıyorum haftaya pazartesi alması gerekirken çarşambadan ambulans kapısına dayanıyor gece yarısı
kanser olduğunu tedavinin başlaması için hastaneye götürülmesi gerektiğini söylüyorlar
çok merak ediyorum pek sorumlu pek düşünceli kayıtlara kuyutlara çok riayet eden sosyal devletimizin kanser veya diğer hastalıklarla ilgili de böyle sıkı takipleri var mı
yoksa halkın en temel hakkı olan sağlık hizmetini vermekten ,ilaçlarını bile temin etmekten acizler de ,sadece fişlemeyi mi becerebiliyorlar

hay anlamıyorum ya bu mesajı atana benim günahımdan sevabımdan prim mi veriliyor?

:53: :53: :53: :53: :53:

o an dalgınlığına geliyor işte insanın, "sana ne lan!" demesi gerekirken, diyemiyor.

hayır ota boka mesaj atan telefon edenler sosyal devletin bangır bangır acil hizmeti ücretsiz reklamından sonra acile de muayene ücreti geldiğini neden haber vermiyorlar arayıp mesela

Ertesi gün hapı da reçeteye bağlanmış.Yani bu işin sonu ne olacak?Eczaneye gidip alırken gören olur adım çıkar diye sevgilisini gönderen cahil genç kızlar gidip reçeteye mi yazdırabilecek.Yakında nikah defterinin yanına 3 çocuk taahütnamesi de eklenirse şaşırmam.;Yapmayana çocuk başına para cezası falan olağan geliyor artık

Ertesi gün hapı da reçeteye bağlanmış.Yani bu işin sonu ne olacak?Eczaneye gidip alırken gören olur adım çıkar diye sevgilisini gönderen cahil genç kızlar gidip reçeteye mi yazdırabilecek.Yakında nikah defterinin yanına 3 çocuk taahütnamesi de eklenirse şaşırmam.;Yapmayana çocuk başına para cezası falan olağan geliyor artık

Aman diyeyim taahütname, para cezası gibi şeyleri anmayalım, mazallah yerin kulağı vardır:ssz:

şaka mı bu :60: bu gün günlerden neydi yaww:44:

terbiyesiizler.:kkk:....................
işleri güçleri kalmadı ,milletin belden aşağılarına takmış,o bölgeyle uğraşıyorlar.

bu ne ya, öğretmen çocuğun annesini arar ya oğlun okula gelmedi haberin var mı diye:37: ona benzemiş

sonra neden kadınlar öldürülüyor, acaba bilerek mi yapıyorlar diyorum bazen, malum bazı erkekler bayağı ilkel oldukları için ülkemizde, kışkırtılmaları çok kolay

belki kadın cinsinden kökten kurtarmak istiyorlardır ülkeyi, ne olsa "kadın" hastalık gibi bişey onlar için
:27::27:

Son düzenleme:
bu ne ya, öğretmen çocuğun annesini arar ya oğlun okula gelmedi haberin var mı diye:37: ona benzemiş

sonra neden kadınlar öldürülüyor, acaba bilerek mi yapıyorlar diyorum bazen, malum bazı erkekler bayağı ilkel oldukları için ülkemizde, kışkırtılmaları çok kolay

belki kadın cinsinden kökten kurtarmak istiyorlardır ülkeyi, ne olsa "kadın" hastalık gibi bişey onlar için
:27::27:

yok kadın cinsinden kurtulmak istemiyorlar da bence "her eve bir kadın mandırası" şeklinde bir uygulama düşünüyor olabilirler. düşünsene her erkeğin bi mandırası olacak, cennete gitmekten bile vazgeçerler o saatten sonra. zaten osmanlının haremi de bir tür mandıra bana göre.

Yuh artık !!!
Yakında nasıl yapılması gerekır dıye bı kıtap ta cıkarırlar edepsızler

canım kendim eczacıyım o laflar boşboğaz medyanın uydurmaları
gayet satıyoruz hastalarda alıyor
devletin eczanedeki ilaçları yandaş sermayelerine peşkeş cekmek için yeni taktiği
bim a101lerde ilaç satmaya calısıyorlar
biz 5 sene boşuna okuduk ya

ay neyse
seyyah ben bu konuya yorum yapmıcam
hem hamileyim hemde sinirlerim zıplamasın
ne yapcaklarını sasırmıslar
yatak odamıza kamera koysunlar oldu olacak

e peki bu arayanlar test yaptırdığını biliyorlar da sonucun negatif olduğunu görmüyolar mı ? ben gebelik testimi özelde yaptırmıştım birkaç gün sonra sağlık ocağından aramışlardı hamilesiniz gelin takip formu hazırlanacak falan diye.

benim anlamadığım herkes bu kadar şikayetçi, herkes eleştiriyor. Arkadaş o zaman iki kişiden biri nasıl oy veriyor nasıl!!! ben artık bu seçim sonuçlarına da güvenmiyorum.

ben burdaki mentaliteyi gerçekten anlamadım cahilliğimi bağışlayınız.......çocuk doğurun diye mi diretiyor......yoksa kadınların yatak odalarını mı takibe aldılar

yazdım yazdım sildim,malum bazen durduramıyorum kendimi sonra banlanıyorum psikolojim bozuluyor :86:

ben bu ülkede bi nihat doğan denilen adamın saçma garip konuşmalarına bi de bu hükümetin artık yuhh dedirten icraatlarına hastayım :ssz:

Back