Maddi durumunuz iyise ve nisanlin olacak kişiye güveniyorsan olur canimMerhaba güzellikler
Konuya direk giriyorum zira kafam çok karışık. sevgilimin ailesiyle tanıştım 3 ay önce filan sonrasındadır ara ara görüştük.ve Ağustos'un ilk haftası isteme görüşmesi olucak diye konustuk aileler olarak bi sıkıntımızın olmayacağını düşünüyorum ama erkek arkadaşım işi gereği 4 ay yurtdışında olucak.Henüz evimizi almadık hiç bir hazırlık yapmadık. Temmuzun 20 si gibi Türkiye'de olucak bende bu sürede ondan farklı bi ülkede eğitim almaya gidicem.
Yani Temmuz'un 20 sinde başlayıp isteme söz düğün işlerini yetiştirebilir miyiz?Acele etmek bizi çok zora sokar mı. Düğün içinde eylül de olsun demiştik ama şimdi nasıl yetişecek diye düşünmekten kendi işime odaklanamıyorum. Siz nasıl yaptınız ev alma işini istemeden sonra mı önce mi hallettiniz eşyaları filan ne kadar sürede alabildiniz ?yoksa sözlenip seneye yaza düğün yapmayı düşünmek mi mantıklı o kadar süre nişanlı sözlü kalmak da çok sağlıklı olmuyor çevremde gördüğüm
Evet evi kendimiz alıcaz ama annemler evi almadan evlenmeye annem çok sıcak bakmıyorEvi ikiniz para vererek alacaksanız evlendikten sonra yapın.
Gelenekçi bir aile yapınız varsa size sittin sene bile yetmez
Modern ise aileler ve anlaşırsa bir ayda da biter,ben 2 günde halletmiştim her işi
Geleneklerle ve burnunu işime sokmaya çalışan ailelerle ömrüm boyunca işim olmadı da ondanEvet evi kendimiz alıcaz ama annemler evi almadan evlenmeye annem çok sıcak bakmıyoriçime sinmeden almakta istemiyorum 2 günde halletmekte maşallah işinizi biliyorsunuz demekki darısı benim başıma
Benim nisan hazirliklari 1 hafta surdu. Ben bohcadir ivir zivirdir istemedim. Bi yuzuk aldik. Birde elbise. 1 hafta surdubdedigimde elbiseyi secmem 1 hafta surduKalan seyler ivir zivirdi zaten. Yok suslemesiydi nisan pastasiydi falan filan. Gayet basit sade. Cok abartmazsan yetisir. Ama o da olsun bu da oldun ay o adettendir ay bu gelenektir dersen hedef 2023 :)
Aslında ev bana düğün hediyesi olsun demişti sevgilim . Bak şimdi evlenmeden önce almazsak o da havada kalacak.. alalım desem içime sinmeden alıcam yada düğün geç olucakGeleneklerle ve burnunu işime sokmaya çalışan ailelerle ömrüm boyunca işim olmadı da ondan
Evliliği öyle gözünde putlaştıran biri de olmadığım için hiç sıkıntı yaşamadım.
Evi annenler alacaksa evlenmeden önce alın.
Beraber alacaksanız, tapuyu ikinizin üzerine yapın öyle alın.Nolur nolmaz.
Eve şimdiden bakmaya başla,kriterlerini sırala hepsine uyanı mutlaka bulursun.Aslında ev bana düğün hediyesi olsun demişti sevgilim . Bak şimdi evlenmeden önce almazsak o da havada kalacak.. alalım desem içime sinmeden alıcam yada düğün geç olucaksevgilime güveniyorum ama annemlerde evinizi alın tapuyu ıkınızın üzerine alın dıyorlardı evlenmeden sonunu düşünmek zor ama en başta doğru yapılmalı hersey
Maddi durumumuz iyi guveniyorumda sevgilime olmazsa kiraya çıkalım aldık deriz sen beğenince bi evi onu alırız sevgilim dedi annemlere yalan söylersem kesin yakalanırım benMaddi durumunuz iyise ve nisanlin olacak kişiye güveniyorsan olur canim
Benimde hayalim şimdilik öyle ama güvenlik sıkıntılı oluyo mu Bahçeli evdeParaniz varsa herşey olur. Bence evi hemen almayin. Önce kiraya cikin.
Mesela ben hep bahceli evim olsun isterdim amerikan mutfak ve jakuzili banyo.
Oldu. Ama gina geldi.
Taşıncam yine. Yani insan bazen hayalini kurdugu evin aslinda nakadar gereksiz odugunu sonradan anliyor.
Bahçeli havuzlu ev bakıyoruz üst kat olmaz zaten ama bu defada güvenliği nasıl olur diyorum eşim olcak kişi de bende sürekli yurt dışına gidicez bazen ben evde yalnız kalıcam o işte bi muallakAğustos ve sonrasına kadar yetişir ya takılmayın, belirsizlik gibi göründüğü için gözünüzde çok büyüyor.
Aklınıza geldikçe ufaktan bir liste hazırlamaya başlayın, göç yolda düzülür.
Eve yerleşince eksiklerinizi fark eder ona göre de alırsınız.
Sadece şunu ilave etmek isterim; ev satın alma işi oldukça alengirli. Tecrübeli insanların fikirlerine mutlaka danışın ve aceleye getirmeyin. En üst kattan da ev almayın mümkünse, size son kat hakkında oldukça caydırıcı şeyler anlatabilirim
Kına için söz için sıkıntı yok ama asıl salon düğünü için yer kalmayabilir haklısınızağustosta isteme olup da 1 ay içinde düğün yetişmez ev mi bakacaksınız yerleştirme mi yapacaksınız ve eylül de istediğiniz hiç bir yerde düğün mekanı bulamazsınız 1 sene öncesinden tutuluyor her yer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?