Cok tesekkurler :)Valla yardimci olamayacagim ama okuyunca dayanamadim yazmak istedim'Helal olsun size...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok tesekkurler :)Valla yardimci olamayacagim ama okuyunca dayanamadim yazmak istedim'Helal olsun size...
Seni yürekten kutluyorum.Helal olsun.Hep böyle güçlü ol.Ve sana tavsiyem maddi olanaklarini şimdiden çok iyi değerlendir.Birikim yapmaya başla.Hem kendin için hemde kardeşinin geleceği için.
Kardeşinizi öyle bir aileden yanınıza aldığınız için sizi tebrik ediyorum. Hem ne güzel o büyüdüğünde sizinde çocuklarınız olur, beraberce bakarsınız. Ailenizide Rabbim ıslah etsin inşallah, içlerine birazcık vicdan versin...
Kardeşinizle ilgili eğitime gelirsek, anlattığınız gibi bir anne-babanın yanında büyümemesi bile ona çok büyük bir nimet, ne kadar şanslı, hep yüzünüz gülsün inşallah..
Bence yine de bir destek alin, abla olarak davranmaniz gerekiyordur sadece belki de , anne baba abla rollerinin hepsini yuklenerek cok yorulabilir ve minigin kafasi da karisabilir.
En guzeli pedagog ile ihtiyaci olan ablayi ona tam olarak verip bir yandan anne ve baba ile ilgili eksikligi okul doneminden once kafasinda hallettirmek , sizde nasil davranmaniz gerektigini cozunce su an cok iyisiniz ama belkide gelisim acisindan daha farkli da olmasi gerekebilir, sizi tebrik ediyorum hayatinizda bol sans diliyorum umarim nisanliniz kardesiniz ve siz guzel bir aile olursunuz
Kardeşinin özel eğitim almasını gerektirecek bir durumu var mı?
özellikle onu yenmelisiniz zaten. mesela annem çocukken beni bir sakız için bir ay bekletirmiş bilerek. şimdi sabırlı bir insanım ve istediğimi almak için mücadele ediyorum. gerçek hayat bu çünkü. kimse sizin gibi her istediğini önüne sunamaz kardeşinizin. gerçek hayat içinde mücadele edebilen biri olmalı. Allah kolaylıklar versn sevgiler.
O ortamda büyümemesi daha iyi. Annesi, babası olsa da bu böyle. Yanına alarak iyi yapmışsın. Seni çok tebrik ettim gerçekten. Ben inanıyorum sen kardeşini çok çok güzel yetiştireceksin. Keşke her abla, anne senin gibi düşünceli olsa. Allah sizi kötü insanlarla karşılaştırmasın hiç.
Amin insallah cok tesekkur ederim :)
Ben de bazen durumu anlatamiyormusum gibi geliyor. Ama o ailede buyuyen ben oldugum icin en iyi ben anlarim. Ve sunu da cok iyi biliyorum ki siz kendinizi kurtaracak yasa gelmeden kimse yardim eli uzatmiyor. Durumun ciddiyetini fark ettiklerinde ben 17 yasindaydim. Zaten farkli ulkelerdeyiz belki fark etmediler vs diye avutuyorum kendimi. Ama olan bana oldu kayip bir cocukluk ve ergenligim var geride kalan. Tek istegim kardesimin bunlari yasamamasi.
Merhabalar:) benimde kucuk bi kardesim var ve aramızda 18 yas var. Ben de tıpkı sizin gibi üzerine titriyorum. Daha simdiden onun gelecegini dusunur oldum. Aradaki yas farkı cok fazla oldugu icin abladan öte annesi gibi oluyorsunuz. O sizin icin kardes degil evlat gibi oluyor. Tırnagı kırılsa iciniz titriyor. O düşse canınız yanıyor. Gibi gibi. Ailenizde bir takım sorunlar oldugu icin onu sahiplenmeniz ve onu o ortamdan uzak tutmanız cok iyi bir düsünce ve hareket olmus. Yasadıklarınızı yasamasın istiyorsunuz. Ve kardesiniz mukemmel sanslı. Sizin gibi bir ablası oldugu icin. Rabbim birbirinize yoklugunuzu göstermesin insallah. Sabrınız,dusunceniz,kalbiniz tam taktirlik. İnsallah Rabbim en iyi sekilde büyütmeyi nasip eder size. Ve umarım bundan sonraki en güzel günler sizin olur:)
Ben seni çok iyi anlıyorum... Emin ol ki o ortamda büyümemesi çok çok daha iyi. Doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Bunları yaşamışsın ama sağa sola savrulmamışsın, güçlüsün her şeye rağmen. Buna çok az insanda rastlanır. İnşallah bundan sonrası gönlünüzce olur canım :)
Yani demek istedigim kardesiniz anne ve babanizla ilgili terapi alsin sizi sadece ablasi olarak gorurse kafanizda kimlik karmasasi yasamaz cocuk psikolojisi ile ilgili bir uzmanla gorusmenizi bundan dolayi istemistimAslinda haklisiniz bunu ben de dusunuyorum. Anne babasini unutmasin diyorum ama kendi basina hic sormuyor anne babam diye. Arada ben soruyorum anne babayi arayalim mi diye.
Aglamaya basliyor beni geri goturme diye. Ben simdi ne yapayim o boyle aglayinca ?
Siz, kotu bir anne babadan kotuluk gecmeyeceginin en canli ornegisiniz. Eski konularinizi biliyorum. Her satirinizi size dua ederek okumustum. Gunlerce aklimdan cikmamistiniz. Bunca seyi yasayan, tek basina hayat mucadelesi veren 21 yasinda bir kadin. Inanmasi o kadar guc ki. Sizin ailenizden yana tek sansiniz maddi imkanlar. Buna da sukur diyelim, ne yapalim. Gozlerim dolu dolu okudum. O kadar istiyorum ki sizin, kardesinizin ve mustakbel esinizin bir omur cok mutlu olmasini kelimelerle ifade edemem. Allah hep yardimciniz olsun, bundan sonra hep sizi hak eden insanlar, iyi kalpli, merhametli insanlar karsiniza ciksin.
Pedagoga gitmenizi ben de tavsiye ederim.
Yani demek istedigim kardesiniz anne ve babanizla ilgili terapi alsin sizi sadece ablasi olarak gorurse kafanizda kimlik karmasasi yasamaz cocuk psikolojisi ile ilgili bir uzmanla gorusmenizi bundan dolayi istemistim
Inanin ne desem bilemedim. Hep gozlerim dolu dolu okuyorum yorumlari ama siz beni aglattiniz.
Cok tesekkur ediyorum. Guzel dilekleriniz, dualariniz icin. Rabbim insallah bu iyi niyetinizin bin katini size guzel gunler gostererek mukafatlandirir :)
Bazen bana hic yasanmamis gibi geliyor olaylar. Sanki baskasi yasamis ben izlemisim gibi. Cunku ben intihar ettikten sonra terapistim bana soyle demisti: Ya bu olaylari her zaman ilk gunku aciyla hatirlayacaksin ve kendine aciyip kendine zarar vereceksin surekli. Ya da hayatina devam edip, bunlarin ustesinden gelip, ileride geriye donup baktiginda kendinle gurur duyacaksin. Ben ikincisini sectim. Hayatima devam etmek zorundaydim. O yuzden cok sukur bugunume.
Inanin ki ben de agliyorum su an. Ilk defa burada yazilan bir seye agliyorum. Yasadiklariniza degil ama durusunuza agliyorum sevincten. Uzulmuyorum cunku siz her zorlugun altindan kalkabilecek karakterde ve iyi niyettesiniz. Dualarimda olacaksiniz, mutluluklar diliyorum.
Allah yardimciniz olsun insallah kardesinzle bir omur kimseye gerek kalmadan mutlu mesut yasarsiniz birbirinizin destegi olursunuz