• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetersizlik hissi

ABD için fazla değil, orada benim görümcemin kızları da tüm gün faaliyette, orada göndermemek ayıp :) İnşallah hep ABD'de kalırsınız, ben çok seviyorum orayı ve insanları da çok iyi.

Aynen oyle simdi burada okullar acildi, yaz okulu tarzi bir etkinlik okuluna gidiyor kardesim, goruyorum bazen okuldan cikanlar hemen oraya geliyor :)
Arkadasim evine gittim mutfakta kizinin takvimi var Clara' s Schedule hem okuyorum hem calisiyorum benim oyle bir programim yok :KK48:
Seneye yaza geri donecegiz muhtemelen nisanlim da ben de doktora yapmak icin. Planlarimiz o yonde su an.

Aynen oyle simdi burada okullar acildi, yaz okulu tarzi bir etkinlik okuluna gidiyor kardesim, goruyorum bazen okuldan cikanlar hemen oraya geliyor :)
Arkadasim evine gittim mutfakta kizinin takvimi var Clara' s Schedule hem okuyorum hem calisiyorum benim oyle bir programim yok :KK48:
Seneye yaza geri donecegiz muhtemelen nisanlim da ben de doktora yapmak icin. Planlarimiz o yonde su an.

İnşallah geri dönersiniz, siz, nişanlınız ve küçük kardeşiniz orada tüm bu bizim insanlarımızın fesatlık, fenalık ve şiddetinden uzak mutlu yaşarsınız, inşallah her şey gönlünüzce olur. Ben de yurt dışında yaşıyorum, kızım iki dil biliyor ama lise için ABD'ye taşınmak istiyorum, kızım henüz 10 yaşında şimdiden araştırmalara başladık, belki ben kızımla gideceğim, eşim kendi ülkesinde kalacak bakalım kısmet zaten sürekli seyahat ederek yaşamaya alıştım.

İnşallah geri dönersiniz, siz, nişanlınız ve küçük kardeşiniz orada tüm bu bizim insanlarımızın fesatlık, fenalık ve şiddetinden uzak mutlu yaşarsınız, inşallah her şey gönlünüzce olur. Ben de yurt dışında yaşıyorum, kızım iki dil biliyor ama lise için ABD'ye taşınmak istiyorum, kızım henüz 10 yaşında şimdiden araştırmalara başladık, belki ben kızımla gideceğim, eşim kendi ülkesinde kalacak bakalım kısmet zaten sürekli seyahat ederek yaşamaya alıştım.

Hangi ulkedesiniz? Kiziniz Turkce biliyor mu? Gerci sanirim sizin esiniz yabanci uyruklu.
Benim en buyuk korkum kucuk yasta tasinirsak Turkceyi duzgun kullanamamasi ileride. Her ne kadar biz evde Turkce konussak da sonucta tum hayati, arkadaslari baska bir dilde konusacak. Haliyle o dili konusmasi daha kolay gelecek gibi geliyor bana.
ABD cok guzel bir ulke dediginiz gibi sadece insanlarin birbirine olan saygisi icin bile yasamaya deger.

Amin insallah cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin :)

Cok tesekkur ederin guzel sozleriniz icin :)
Su an ABD' deyiz. Uc ayda kardesimde cok kulak dolgunlugu oldu Ingilizce konusunda, kendini ifade etmeye basladi. Yaz okuluna gidiyor cunku uc aydir burada. Tekrar ABD' ye gelmeyi dusunuyoruz.
Baleye gidiyor kardesim sanirim ona devam edecek. Ben bir de yuzmeye gitsin istiyorum ama fazla mi olur?

Cok tesekkur ederim , cok mutlu oldum yazdiklariniza :) Ben butun cevaplari zaten gozlerim dolu dolu okuyorum :)
Pedagog yardimi en iyisi olacak sanirim. Donuste devam edelim pedagogumuza. Birkac kez gittik ama duzenlilik saglayamadik benim hatam bu.

Aslinda direkt olarak her istedigini yapmiyorum ama o gun istemezse bile birkac gun sonra mutlaka yapiyorum. Sanirim dengeyi kurmam gerekecek :KK43:

Uc aydir ABD' de yaz okuluna gittigi icin baya bir sey ogrendi. O yuzden Ingilizce ile mi devam etsin diyorum ben de. Bir yandan da Fransizca zor bir dil, kucuk yasta ogrenmeye baslasa daha mi iyi olur diyorum. Oyle kafam karisiyor.o_O

Fransizca cidden zor bir dil, Fransz bir tanidigim bana gocmenlerin ne dedigini anlamiyorum, 15 yil da burda kalsalar dedikleri kelimeler anlasilmiyor demisti. Bence baslayin, ama anadili Fransizca olan birinden ogrensin.Onceliginiz Fransizca olsun derim, Ingilizceyi okulda da ogrenir, buyuyunce de ogrenebilir.

V violetto özelden yazayım canım sana

Cok sevinirim :)

Fransizca cidden zor bir dil, Fransz bir tanidigim bana gocmenlerin ne dedigini anlamiyorum, 15 yil da burda kalsalar dedikleri kelimeler anlasilmiyor demisti. Bence baslayin, ama anadili Fransizca olan birinden ogrensin.Onceliginiz Fransizca olsun derim, Ingilizceyi okulda da ogrenir, buyuyunce de ogrenebilir.

Kesinlikle ben de boyle dusunuyorum. Ben de sonradan ogrendim Fransizcayi her seyi anlayabiliyorum ama konusmaya gelince felaket bir aksan. Bir de ben Amerikan Koleji mezunuyum dusunun Amerikan aksanli Fransizca gibi bir sey oluyor :KK48::KK48:
Kucuk Prens Anaokulu var, St.Joseph' e bagli okullardan biri. Tek sorunu Sancaktepe' de olmasi, ona yazdirirsam anadolu yakasina tasinmamiz gerekecek. Bu isler cok zormus.

:(:( nasıl bir anne baba...inanmak istemiyorum......

abla-kardeş he mutlu olun hep............:(:( kıyamam size....Rabbim bahtınızı şansınızı açık etsin...

Herkese merhaba,

Benim dunyalar guzeli 4,5 yasinda bir kiz kardesim var. Ben de 21 yasindayim. Nedenini nicinini tekrar tekrar anlatmak istemiyorum ama kiz kardesimi yanima aldim ve Allah omur verdigi muddetce benimle yasayacak(Bu konuyla ilgili yorum yapilmazsa sevinirim cunku olmasi gereken bu ve ailem de gayet memnun bu durumdan, bir kere bile kizimiz nasil diye aramayan insanlardan bahsediyoruz).

O benim nefes alma sebebim, hayatimda ondan onemli hic kimse ve hicbir sey yok, dunyalari yakarim onun tek bir damla goz yasina. Maddi olarak hicbir sorunum yok, manevi olarak da elimden gelen her seyi yapiyorum. Kiz kardesim cok mutlu ve en onemlisi cok huzurlu. Kesinlikle abartmiyorum hemen her gece uyumadan once masali bittiginde 'Tesekkur ederim canim ablam ben hep seninle kalmak istiyorum beni geri goturmeyeceksin degil mi?' diye soruyor. Minicik haliyle aklindan gecenlere bakin. Cok uzuluyorum. Tabii ki goturmeyecegim ama belki mantiksizca gelecek ben kardesimin onune dunyalari sermek istiyorum. Her istedigi olsun, hicbir sey icin uzulmesin, en onemlisi de geriye donup baktiginda cocukluk anilari cok mutlu olsun istiyorum. Benim tum anilarim aglamamla bitiyor cunku.

Yine de cok endiselerim var. Bu sene ozel bir okulun anasinifina baslayacak. Su an yurtdisinda bulunmamiz sebebiyle 1 ay gec baslayacak. Aklimda birkac okul var ama en iyi okul eve en yakin okul mantigiyla mi hareket etmeliyim, ilk yabanci dili ne olmali, ya en iyi okulu secemezsem? Okul harici hangi kurslara yazdirmaliyim, gelisimine nasil katkida bulunurum? Aklimi hep bunlar kurcaliyor ve kendimi yetersiz hissediyorum. Tek istegim kardesim icin en iyi kararlari vermek ama veremeyecegim de vicdan azabi cekecegim diye dusunuyorum. Mesela nisanlim da ben de seneye kendi egitimlerimize yurtdisinda devam etmek istiyoruz ki kardesim de 1.sinifa yurtdisinda baslayabilsin.

En buyuk endisem egitimi konusunda olsa da kisiligi konusunda da elimden geleni yapiyorum. Ayaklari yere saglam basan, ozguvenli bir insan olmasi cok onemli benim icin. Babam beni hep dayakla sindirdi, kardesimi de dovmeye baslamisti. Cok sudan sebeplerden ya da sebepsiz doverdi. Karanlik odada ayakta saatlerce bekletme, bir gece boyunca hic uyumama, icki icip icip sarhos haliyle kendisiyle beni odaya kilitleme gibi bir suru sey yasatti bana. Kardesimi de sindirmesin istedim ki ilk geldiginde cok cekingendi. Biz hep karsimiza alip her seyi tane tane anlatiyoruz, hic cocuk muamelesi yapmadik, inanin ozguveni yeni yeni gelmeye basliyor. Cok mu gec kaldim ailemin yanindan almak icin diye endiseleniyorum ama ozguvenli davranmaya basladikca umitleniyorum gec kalmamisim diye. Kendi kararlarini vermesini sagliyorum mesela ama kontrolum dahilinde. Sabahlari uc elbise gosteriyorum mesela hangisini giymek istedigini soruyorum, altina hangi ayakkabi giymek istedigini, sacini nasil yapmami istedigini soruyorum. Onceden soyleyemezdi istedigini ama artik soyluyor. Alisveriste de sart kosuyorum istedigin iki seyi alabiliriz diyorum. Bunu ilk dedigimde inanin tek bir sey aldi ikincisini alamadi biliyor musunuz? Babam aldigini gorurse seni dover mi abla dedi? (Babam aslinda maddi konuda eli cok aciktir hatta tek kismadigi konudur, babaligi para vermek sanir. Ama bazen yok yere niye bunu aldin diye evire cevire dovebilir) Ne kadar cok agladigimi anlatamam size bu laftan sonra. Ayni zamanda haftasonu mutlaka bir gun sinema/tiyatro gunu yapiyoruz. Her gun mutlaka gelisimine yonelik bir aktivite yapiyoruz. Hava guzel oldugunda aktivitelerimizi parka tasiyoruz ki kardesim cok mutlu oluyor. Surekli okuyorum yas grubuyla ilgili neler yapmam gerektigini.

Cok uzatmak istemiyorum zaten yeterince uzun yazdim ama inanin elimden geleni yapiyorum. Gelismeleri de gozlemliyorum kardesimde. Ancak bu yetersizlik hissimden kurtulamiyorum. Ne yaparsam yapayim yeterli gelmiyormus gibi geliyor.
Turkiye' ye donunce pedagog destegi almali miyim kardesim icin? Kendim zaten uzun sure terapi gordum, istedigim zaman gidebilirim terapistime.
Kardesimi yetistirmede dogru yolda miyim, onerileriniz var mi? Ne olursa olsun kardesim icin yapamayacagim hicbir sey yok. Tek istegim mutlu, huzurlu, saglikli bir cocuk olmasi.

Sizi hatırladım sanki hani kardeşiniz babasından şiddet görüyordu ve evde istenmiyordu yanılıyormuyum? Bir de erkek arkadaşınız vardı sanırım o da istiyordu yanınıza almanızı

Eğer sizseniz kesinlikle çok çok doğru bir karar vermişsiniz.. Tebrik ederim Allah mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin inşallah :))

Bu arada benim de çoook kıymetli bir kızkardeşim var onun hakkında sizinle aynı duyguları paylaşıyor ve sizi anlıyorum:KK51:

Sizi hatırladım sanki hani kardeşiniz babasından şiddet görüyordu ve evde istenmiyordu yanılıyormuyum? Bir de erkek arkadaşınız vardı sanırım o da istiyordu yanınıza almanızı

Eğer sizseniz kesinlikle çok çok doğru bir karar vermişsiniz.. Tebrik ederim Allah mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin inşallah :))

Bu arada benim de çoook kıymetli bir kızkardeşim var onun hakkında sizinle aynı duyguları paylaşıyor ve sizi anlıyorum:KK51:

Dogru hatirliyorsunuz ta kendisiyim.
Kardesim artik yanimda, erkek arkadasim da nisanlim oldu aradaki farklar bunlar :KK48:

Cok tesekkur ederim amin Allah hepimizin huzurunu daim etsin :KK68:

Mesajınızı sonuna kadar okumamıştım anlatmışsınız zaten neyse çok iyi kalplisiniz Allah bu emeğinizin karşılığını en hayırlı güzelliklerle versin inşallah

Mesajınızı sonuna kadar okumamıştım anlatmışsınız zaten neyse çok iyi kalplisiniz Allah bu emeğinizin karşılığını en hayırlı güzelliklerle versin inşallah

Amin cok tesekkur ederim :KK68::KK68:

Hayirlisiyla bir kardesimi buyuteyim su anki en buyuk istegim bu. :)

Herkese merhaba,

Benim dunyalar guzeli 4,5 yasinda bir kiz kardesim var. Ben de 21 yasindayim. Nedenini nicinini tekrar tekrar anlatmak istemiyorum ama kiz kardesimi yanima aldim ve Allah omur verdigi muddetce benimle yasayacak(Bu konuyla ilgili yorum yapilmazsa sevinirim cunku olmasi gereken bu ve ailem de gayet memnun bu durumdan, bir kere bile kizimiz nasil diye aramayan insanlardan bahsediyoruz).

O benim nefes alma sebebim, hayatimda ondan onemli hic kimse ve hicbir sey yok, dunyalari yakarim onun tek bir damla goz yasina. Maddi olarak hicbir sorunum yok, manevi olarak da elimden gelen her seyi yapiyorum. Kiz kardesim cok mutlu ve en onemlisi cok huzurlu. Kesinlikle abartmiyorum hemen her gece uyumadan once masali bittiginde 'Tesekkur ederim canim ablam ben hep seninle kalmak istiyorum beni geri goturmeyeceksin degil mi?' diye soruyor. Minicik haliyle aklindan gecenlere bakin. Cok uzuluyorum. Tabii ki goturmeyecegim ama belki mantiksizca gelecek ben kardesimin onune dunyalari sermek istiyorum. Her istedigi olsun, hicbir sey icin uzulmesin, en onemlisi de geriye donup baktiginda cocukluk anilari cok mutlu olsun istiyorum. Benim tum anilarim aglamamla bitiyor cunku.

Yine de cok endiselerim var. Bu sene ozel bir okulun anasinifina baslayacak. Su an yurtdisinda bulunmamiz sebebiyle 1 ay gec baslayacak. Aklimda birkac okul var ama en iyi okul eve en yakin okul mantigiyla mi hareket etmeliyim, ilk yabanci dili ne olmali, ya en iyi okulu secemezsem? Okul harici hangi kurslara yazdirmaliyim, gelisimine nasil katkida bulunurum? Aklimi hep bunlar kurcaliyor ve kendimi yetersiz hissediyorum. Tek istegim kardesim icin en iyi kararlari vermek ama veremeyecegim de vicdan azabi cekecegim diye dusunuyorum. Mesela nisanlim da ben de seneye kendi egitimlerimize yurtdisinda devam etmek istiyoruz ki kardesim de 1.sinifa yurtdisinda baslayabilsin.

En buyuk endisem egitimi konusunda olsa da kisiligi konusunda da elimden geleni yapiyorum. Ayaklari yere saglam basan, ozguvenli bir insan olmasi cok onemli benim icin. Babam beni hep dayakla sindirdi, kardesimi de dovmeye baslamisti. Cok sudan sebeplerden ya da sebepsiz doverdi. Karanlik odada ayakta saatlerce bekletme, bir gece boyunca hic uyumama, icki icip icip sarhos haliyle kendisiyle beni odaya kilitleme gibi bir suru sey yasatti bana. Kardesimi de sindirmesin istedim ki ilk geldiginde cok cekingendi. Biz hep karsimiza alip her seyi tane tane anlatiyoruz, hic cocuk muamelesi yapmadik, inanin ozguveni yeni yeni gelmeye basliyor. Cok mu gec kaldim ailemin yanindan almak icin diye endiseleniyorum ama ozguvenli davranmaya basladikca umitleniyorum gec kalmamisim diye. Kendi kararlarini vermesini sagliyorum mesela ama kontrolum dahilinde. Sabahlari uc elbise gosteriyorum mesela hangisini giymek istedigini soruyorum, altina hangi ayakkabi giymek istedigini, sacini nasil yapmami istedigini soruyorum. Onceden soyleyemezdi istedigini ama artik soyluyor. Alisveriste de sart kosuyorum istedigin iki seyi alabiliriz diyorum. Bunu ilk dedigimde inanin tek bir sey aldi ikincisini alamadi biliyor musunuz? Babam aldigini gorurse seni dover mi abla dedi? (Babam aslinda maddi konuda eli cok aciktir hatta tek kismadigi konudur, babaligi para vermek sanir. Ama bazen yok yere niye bunu aldin diye evire cevire dovebilir) Ne kadar cok agladigimi anlatamam size bu laftan sonra. Ayni zamanda haftasonu mutlaka bir gun sinema/tiyatro gunu yapiyoruz. Her gun mutlaka gelisimine yonelik bir aktivite yapiyoruz. Hava guzel oldugunda aktivitelerimizi parka tasiyoruz ki kardesim cok mutlu oluyor. Surekli okuyorum yas grubuyla ilgili neler yapmam gerektigini.

Cok uzatmak istemiyorum zaten yeterince uzun yazdim ama inanin elimden geleni yapiyorum. Gelismeleri de gozlemliyorum kardesimde. Ancak bu yetersizlik hissimden kurtulamiyorum. Ne yaparsam yapayim yeterli gelmiyormus gibi geliyor.
Turkiye' ye donunce pedagog destegi almali miyim kardesim icin? Kendim zaten uzun sure terapi gordum, istedigim zaman gidebilirim terapistime.
Kardesimi yetistirmede dogru yolda miyim, onerileriniz var mi? Ne olursa olsun kardesim icin yapamayacagim hicbir sey yok. Tek istegim mutlu, huzurlu, saglikli bir cocuk olmasi.
Valla yardimci olamayacagim ama okuyunca dayanamadim yazmak istedim'Helal olsun size...

:nazar:Seni yürekten kutluyorum.Helal olsun.Hep böyle güçlü ol.Ve sana tavsiyem maddi olanaklarini şimdiden çok iyi değerlendir.Birikim yapmaya başla.Hem kendin için hemde kardeşinin geleceği için.

Benim kardesim istenmeyen bir bebek zaten aramizdaki yas farkindan bellidir. Annem de babam da kardesimi hic istemedi. Ben yanima aldigimda bana babam tek bir sart kostu ikimizle de gorusmek istemiyorlarmis bir daha. Annem akrabalarla hep kafam kaldirmiyordu kucuk cocugu, alsin bakalim da gorsun gununu diye haber gonderiyor bana.

Annemi size nasil anlatayim ki? Hicbir zaman benden yana olmadi. Babami da aldatti zaten. Babam beni hep cok dovdu, bir kere kafama o kadar cok vurdu ki ben kusmaya basladim, o zaman birakti vurmayi. Annem bana hic bakmadan 'Elin acidi mi hayatimmm?' diye babamin yanina gitti. Aldattigi icin eksikliydi ve bunu her konuda babamdan yana olarak kapatmaya calisti. Kis gunu babam beni evin bahcesinde bekletti gecenin bir yarisi, uzerimde mont yokken ve ciplak ayakla. Kendi de disari cikti anneme dedi ki bu disarida kalacak. Annem tamam dedi beni iceri almadi biliyor musunuz?
Hep diyorum herkes anne olamiyor. Benim annem hic olamadi.
:KK57::KK57::KK57::KK57:

Kardeşinizi öyle bir aileden yanınıza aldığınız için sizi tebrik ediyorum. Hem ne güzel o büyüdüğünde sizinde çocuklarınız olur, beraberce bakarsınız. Ailenizide Rabbim ıslah etsin inşallah, içlerine birazcık vicdan versin...

Kardeşinizle ilgili eğitime gelirsek, anlattığınız gibi bir anne-babanın yanında büyümemesi bile ona çok büyük bir nimet, ne kadar şanslı, hep yüzünüz gülsün inşallah..

Bence yine de bir destek alin, abla olarak davranmaniz gerekiyordur sadece belki de , anne baba abla rollerinin hepsini yuklenerek cok yorulabilir ve minigin kafasi da karisabilir.
En guzeli pedagog ile ihtiyaci olan ablayi ona tam olarak verip bir yandan anne ve baba ile ilgili eksikligi okul doneminden once kafasinda hallettirmek , sizde nasil davranmaniz gerektigini cozunce su an cok iyisiniz ama belkide gelisim acisindan daha farkli da olmasi gerekebilir, sizi tebrik ediyorum hayatinizda bol sans diliyorum umarim nisanliniz kardesiniz ve siz guzel bir aile olursunuz

Cok tesekkur ederim.
Her istedigini alma su an zayif noktam. Insallah o zayif noktami da yenebilirim.

özellikle onu yenmelisiniz zaten. mesela annem çocukken beni bir sakız için bir ay bekletirmiş bilerek. şimdi sabırlı bir insanım ve istediğimi almak için mücadele ediyorum. gerçek hayat bu çünkü. kimse sizin gibi her istediğini önüne sunamaz kardeşinizin. gerçek hayat içinde mücadele edebilen biri olmalı. Allah kolaylıklar versn sevgiler.

Anası babası olan bir çocuğun, kardeşi tarafından vesayet altına alınabilmesi için mahkemeye çok sağlam delillerle çıkmanız lazım. Çocuğun velisi siz değilsiniz, ne okula yazdirabilir ne yurtdışına çıkartabilirsiniz bu durumda. Kardesinizi de kendinizi de her gelişmeye hazırlayın. Her durum için bir çare bulunur. Ananizi babanizi size ovecek değilim ama amerikan lisesi, yurtdışı doktorasi , daha miras hakkı doğmadan alınan hisse hakları vs. gösteriyor ki her konuda berbat değiller. Üstelik siz de, kötü çocukluk anıları, travmalari olsa da, gayet sağlıklı, iyi ve fedakâr bir insan gibi gorunuyorsunuz buradan. Her şey gönlünüzce olsun.

Anası babası olan bir çocuğun, kardeşi tarafından vesayet altına alınabilmesi için mahkemeye çok sağlam delillerle çıkmanız lazım. Çocuğun velisi siz değilsiniz, ne okula yazdirabilir ne yurtdışına çıkartabilirsiniz bu durumda. Kardesinizi de kendinizi de her gelişmeye hazırlayın. Her durum için bir çare bulunur. Ananizi babanizi size ovecek değilim ama amerikan lisesi, yurtdışı doktorasi , daha miras hakkı doğmadan alınan hisse hakları vs. gösteriyor ki her konuda berbat değiller. Üstelik siz de, kötü çocukluk anıları, travmalari olsa da, gayet sağlıklı, iyi ve fedakâr bir insan gibi gorunuyorsunuz buradan. Her şey gönlünüzce olsun.

Her seyin farkindayim ve oldukca iyi bir avukatim var. En onemli sey soyleyeyim size ; ailem benim vasi olarak atanmam icin gonullu. 2011' den kalma darp raporum ve suc duyurum ve lehime sonuclanmis bir davam var. Oz be oz kardesi tarafindan bana yapilan eziyete sessiz kalamayip yapilan bir suc duyurusu var. Babam da butun suclamalari kabul etti bu arada. Benim de Aile ici siddet sonucu Travma Sonrasi Stres Bozuklugu teshisi aldigima dair raporum var. Ayrica Mesela su an yurtdisina cikarmak icin olan muvaffakatnameyi de gayet istekli imzaladilar, avukatiyla avukatim gorusuyor, vasi olarak atanmami istediklerini ama hayatlari boyunca ikimizle de gorusmek istemediklerini soyluyorlar. Gayet emin adimlarla ilerliyorum ve oldukca fazla sahidim var. Kardesimi yanima aldiktan sonra artik nasil yayildiysa eski komsular bile aradi biz senin aglamalarina cok uzuluyorduk dava acacaksan sahit oluruz dediler biliyor musunuz ?

Ben 17 yasinda evden ayrildim bana amcam sahip cikti, ayri ev acti. Sirket amcamin ustunde ve en buyuk hisseye sahip. Sirketle olan butun iliskilerimi kesmek ve hak iddia etmemem icin babam hic ugrasmadi mi saniyorsunuz ? Amcam asla izin vermedi, diger kuzenlerime taninan hicbir haktan mahrum degilim. Bu bizim aile gelenegimiz , anne ve babamla alakali bir bilgi degil. Yurtidisi staj icin de ben kendi hakkimla emegimle burs kazandim geldim, doktora icin de burdaki basarimdan dolayi hocam labda kadro acarak burslu ve odenekli gelmemi teklif etti. Yani kendi basarim. Amerikan Koleji olayi da yine bizim ailede zor bir durum degil, dunyanin neresinde yasarsaniz yasayin cocuklar en iyi okullara gonderilir ve aileden biri egitimi karsilar. Benim egitimimi dedem karsiladi lise bitene kadar. Kardesimi de amcam karsilayacak. Dedigim gibi disaridan tuhaf gorulebilir ama bizde her gence 18 yasinda araba, 21 yasinda ev alinir mesela. Bu dedemin babasindan beri boyle devam ediyor. Aile gelenegi oldugu icin ve sirket uzerindeki amcamin bir adim onde olmasi sebebiyle babam da ses cikaramiyor.

Ben su an cok iyiyim evet nasil olsaydim depresif, hircin, herkese zarar veren bir insan mi olsaydim ? Bir sekilde hayatima devam etmek zorundaydim. Zaten berbat haldeydim. Ve 16 yasindan 21 yasina kadar terapi gordum. Kendime cok zarar verdim. Intihar ettim. Piyasadaki cogu antidepresan ve hatta antipsikotikleri kullandim. Evet simdi iyiyim cunku iyi olmak istedim terapilerimi de ilaclarimi da aksatmamaya calistim. Terapistim de mukemmel bir insan Allah ondan razi olsun. Her zaman boyle degildim insan o olaylari yasadiktan sonra normal kalamiyor malesef.

Back